Отзиви за Invisalign

• 204 659
  • 1 268
  •   2
Отговори
# 765
Това е прекалено скъпо за българските алайнери. За тези пари както са Ви писали ще вземете Инвизалайн.

Здравейте,
бих искала да знам някаква актуална информация за цените на алайнерите Invisalign, тъй като ортодонтът, който посетих ми предалага алаинери на Делталайн за 36 шини в моя случай и цена от 5500 лв.
Затова се замислих, дали не е много за българските алайнери и съответно, дали да не потърся някой, който работи с Invisalign, но все пак искам да съм ориентирана в цената им!
Благодаря предварително!

Здравейте, нося Invisalign от вече почти 2 години, на филната права съм и ми остава само 1 месец да приключа. Simple Smile) Да ви кажа честно нямам търпение. ^^
Преди да започна правих много сериозно проучване на всички алтернативи специално за София и дори ходих до една от лабораториите, които са в Младост. Предложиха ми горе-долу сходни цени, 4000-5000лв. Проблемът беше, че не можаха да ми гарантират резултати и казаха, че след края на лечението ако не съм доволна от резултата или не се получи преместването няма как да гарантират или да ми предложат продъжлаване на лечението в тези цени. Съответно като проучих и цената на Invisalign (6000лв) се хвърлих в тази посока. От сертифицираните Invisalign кабинети (казвам го такам, защото разбрах че има и фалшиви и да внимавате да не попаднета на тях) гарантират финалния резултат, което при мен значеше следното. Като ми изпринтираха вече 40те броя шини и на 27мата се видя, че 2 от зъбите ми не се местят по правилния начин, съответно нямаше да се получи желания резултат. За това ми направиха нова снимка и без да доплащам ми изпринтиха наново още 27 броя шини. До колкото разбрах това не е опция при другите варианти ииии май това е съществената разлика.

И в 2та случая това са много пари. Внимавайте какво избирате, проучете добре дори бивши пациенти ако намерите. Иии се пригответе с търпение Simple Smile)) Дано съм била полезна.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 15:40 от iva.ivanova253

# 766
  • au bout du monde
Как следят дали зъбите се движат правилно?

Аз съм на 4та шина, чак юли месец ще съм на преглед. Тогава ще нося 11 шина. Като я гледам никаква разлика не виждам от сегашната. Как ще разбере ортодонта дали зъбите се движат? Интересно ми е как протича този преглед.

# 767
При мен пуска една видео симулация, нагласена да покаже само от шина номер на предното посещение, до настояща шина.

# 768
Ако нова шина не пасва плътно, а има луфт на някой от зъбите, то той вероятно не се мести по план.

# 769
Как следят дали зъбите се движат правилно?

Аз съм на 4та шина, чак юли месец ще съм на преглед. Тогава ще нося 11 шина. Като я гледам никаква разлика не виждам от сегашната. Как ще разбере ортодонта дали зъбите се движат? Интересно ми е как протича този преглед.

Да, следят го по видео симулацията. Simple Smile Но реално не се вижда добре, докато не започне на има луфт между шината и зъба. То е толкова миниатюрно движението, че иначе няма как да видиш или усетиш дори. Вижда се веднага ако не прилепва добре шината, защото има разлика от всички други зъби. Така че не се притеснявай, в началото и аз не виждах нищо, но реално малко по малко се измени толкова много захапката ми, че сега като се усмихна и съм като друг човек, Но първата година дори не виждах голяма разлика. Simple Smile

# 770
И аз вече съм с атачмънти, а и с ластици, за които не бях предупредена в началото. Но като сме се хванали на хорото, даваме до край. С атачмънтите се усеща доста по-стегнато и зъбите са по-болезнени при ядене. Надявам се това да не е през цялото време. Усещането за нещо чуждо и неравно също е неприятно, но вярвам, че ще се свикне и с това. Осъзнавам, че хигиената с атачмънтите ще е още по-трудна, когато съм навън. Всякакви трикове и съвети за хигиена в условия извън вкъщи са добре дошли.
Всъщност, как се справяте, когато пътувате или сте сред природата цял ден? Например на море или на планина?

# 771
Честити атачмънти Simple Smile при мен лично, няма особена разлика с атачмънтите. Нося си кутийката и една вода за уста, и си хапвам. То при мен рядко се случва, защото работя от къщи, а зимата много се удължи. Но с ластиците сигурно е малко по-различно. Според мен ще свикнеш с времето. Наистина малко по-плътно прилягат шините с помощта на атачмънтите, но не е чак толкова стягане, колкото например с брекети.

# 772
Свиква се с ластиците, вече мога да ги слагам и без огледало

# 773
Забелязах днес, че усмивката ми изглежда различно, не знам как да го обясня. По-малко зъби се виждат, като разтегля устни, преди повече. А даже не дадох да ми вадят премолари… надявам се на финала да свикна с новата усмивка. Днес повечко време поседях без алайнерите, затова забелязах, иначе като денонощно са на мен, не забелязвам промените.

# 774
Здравейте, минах 2/3 от лечението си с инвизилайн - с дълбока захапка съм. Не съм спряла да се притеснявам с това местене назад на горните зъби дали няма да ми станат по-дълбоки назолабиални бръчки.. някой завършващ или завършил лечение има ли такива наблюдения при коригирана дълбока захапка?

# 775
Ми и мойта уж дълбока, аз вече ги приключих, но чакам след ре-скан новите шини… не забелязвам нищо за бръчки, на мен муцуната никога няма да ми се прибере чак толкова, винаги ще си имам изпъкнали устни. Сега пък съм нетърпелива да видя колко още шини ще пристигнат. Толкова ли бързо мина, това ли ще е в общи линии? Имам още дупки за затваряне в захапката… И също не знаех, че още две седмици ще си нося настоящите шини след ре-скан, вместо да мина на следваща, ако знаех, нямаше да ги боядисам със сокове…

# 776
Дами, а изработването на допълнителни шини включено ли е в цената (в случай на пълния пакет)? Мисля, че моят ортодонт го спомена, но като че ли не го пише изрично в договора.
Относно как се следи дали зъбите се движат - като изключим плана, бих казала, че аз самата усещам местенето с всяка шина - особено използвайки конец.
Надявам се алайнерите да не повлияват на появата на бръчки Grin, но и честно казано мисля, че ще бъдете още по-красиви с правилна захапка к прави зъби. Всички на това се надяваме де Hug

# 777
Да, нямаме търпение за резултатите, аз съм вече много любопитна за финала. Иначе, с брекетите като искаха да ми вадят зъби, а моите са широки и големи, вероятно е възможно да се беше получило хлътване на муцуната и по-изразени назолабиални гънки. Добре че не се дадох Simple Smile Новите шини си влизат в цената на лечението при мен.

# 778
И аз уж трябваше да приключвам и бам 40 нови шини, еднопосочни ластици, усукване на челюстта на една страна, за да се намести захапката...ще си остана завинаги с тия шини май ;-D

# 779
Бъндъл ъф лов, колко рунда имаш досега?
Този рунд с 40 броя шини лой ще ти е подред?

Общи условия

Активация на акаунт