Веганството - да споделим опит 2

  • 106 347
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 1 732
Въпросът ми е мога ли да покълна мунго боб почти до поници и после да го бланширам или да купувам жълта соя?
аз редовно правя мунго с бая листа. Че и коренчета се изви-и-иват Wink Grinning
Стават чудесни бланширани. Peace В супи, в запеканки. За спагети.
Иначе пресни ги режа на ситно в салата и като ги смеся с омекотяващи  други съставки и е ОК.

Идеята за една "колекция"  на вегански рецепти тук, във  форума много ми допадна. Да е като рецептите от готварския. Една след друга. Без коментарии и обсъждания.

# 646
  • Мнения: 5 714
Въпросът ми е мога ли да покълна мунго боб почти до поници и после да го бланширам ?
Можеш.

# 647
  • Мнения: 2 132
А конопеното брашно как може да се използва?

Един сайт ми попадна за книги с безплатна доставка. Има сурови и вегански книги. Който има някоя интересна, нека сподели Wink - http://www.bookdepository.co.uk/

# 648
  • Мнения: 1 849
Да споделя за Женшен-а с пчелно млечице (за който Вери беше споменала, че пие). Мъжа ми също го пие и е много доволен, след препоръка на свекъра ми, който направи една серия и невероятно живна и се освежи (след дълго боледуване лятото със спад на имунитета).
Та съответните ампули струват само 5 лв./10 бр. Серията е по 20 ампули, по 1 на ден и се почива 1 месец. Китайски са и много вкусни  Simple Smile Има ги и във вариант на Женшен с гинко и др.
http://greenspringbg.info/a/index.php?p=prod/jenshen
Гледам, че им пише че се взимат по повече, но и тази доза действа достатъчно добре  Simple Smile Извинявам се, ако някой вече е писал по въпроса.

# 649
  • София
  • Мнения: 929
Благодаря за гостоприемството.

Още преди да започна да ви пиша изчетох на един дъх цялата втора темичка и наистина се почувствах много уютно тук.

Да ви се похваля, че се записах за форум Родителство - http://www.gorichka.bg/?p=203. Ако някоя от вас ходи ще ми бъде приятно да се запознаем на живо.

Преди няколко дни си направих страхотно почти сурово кьополу: 1 средно голям патладжан направих на пара (не мога да ги ям сурови), 1 сурова чушка, 2-3 малки консервени доматчета, 2-3 скилидки чесън, магданоз, 1-2 суп лъжици мазнина. Това намазано на сурова чушка и поръсено със смес от натрошени тиквени семки, бадеми и слънчоглед заедно с маслини беше божествено.

Имам уред за готвене на пара на Тефал от 1 седмица и съм направо възхитена от него. Вече правих ориз със зеленчуци, а вчера и фасул сварих - всичко става много бързо и лесно (а и здравословно).

Още нещо да се похваля имам огромен напредък с хапването на салатки от детето. До съвсем скоро предпочиташе зеленчуците да ги яде отделно един от друг, не в салата. От няколко дни ме изумява: хапва си от салатките ми, в които има и магданоз и кълнчета и лук дори и се облизва апетитно.

Исках да ви попитам за ядковите млека. Виждам, че доста от вас правят - те задължителни ли са. На мен ми идват прекалено тежки, реално след това пак си търся нещо друго да си сдъвча. Иначе млякото въобще не ми липсва, само понякога сиренето и то в съчетание с точно определени храни.

# 650
  • Мнения: 189
Да ви се похваля, че се записах за форум Родителство - http://www.gorichka.bg/?p=203. Ако някоя от вас ходи ще ми бъде приятно да се запознаем на живо.


Исках да ви попитам за ядковите млека. Виждам, че доста от вас правят - те задължителни ли са. На мен ми идват прекалено тежки, реално след това пак си търся нещо друго да си сдъвча. Иначе млякото въобще не ми липсва, само понякога сиренето и то в съчетание с точно определени храни.

не са задължителни, те са част от разнообразното хранене... Peace

аз ще ходя..........и ми се иска да питам тези от вас, които са ходили на подобни събирания с децата под 3 год. как е...? Ще успея ли да чуя нещо  Joy За по-големите има програма, но за тези под 3 като моето родителите поемат заниманието - това значи, че ще стой с мен в залата ли........записахме с мъжа ми, но този въпрос стой отворен.......

# 651
  • Мнения: 189
Фотина, пасирани бобови кълнове и ние не можем да ядем. Променя им се коренно вкуса. Поници също.

...лошото е, че аз под никаква форма не мога........поне за сега....

ще опитам и черна леща и ще видим....


Момичета, май нищо не стана с фейсгрупата. Искате ли да пуснем отделна тема за рецепти тука/поне всички имаме регистрации и може и без снимка рецепти/ или оставаме на варианта да пишем рецепите в темата?

ние с Palia пишем....чакаме и вас
...колкото повече, толкова повече...

# 652
  • Мнения: 2 132
И какво ще представлява това събиране на 25-ти? Нещо не ми стана ясно на какви теми ще се говори.. И само лекции ли ще има?

# 653
  • Мнения: 189
И какво ще представлява това събиране на 25-ти? Нещо не ми стана ясно на какви теми ще се говори.. И само лекции ли ще има?

http://www.gorichka.bg/?p=203

# 654
  • Мнения: X


Имам уред за готвене на пара на Тефал от 1 седмица и съм направо възхитена от него. Вече правих ориз със зеленчуци, а вчера и фасул сварих - всичко става много бързо и лесно (а и здравословно).


Тези уреди не са ли от пластмаса?

Този на Филипс като го гледам, даже е алуминий и пластмаса.  ooooh!

# 655
  • София
  • Мнения: 1 417
Как се казва този мол на Цариградско, в който е магазина на Балев?

А магазина на Гимел къде е?

казва се THE MALL, в подземието е грамадният магазин на Карфур, срещу него има магазинче на Био Балев

# 656
  • Мнения: 3 869
Има разлика между видовете пластмаса. Далеч не всеки вид е опасен и/или вреден за човека и/или околната среда.
Алуминитя е проблем когато е в пряк досег с храната.

Събитето на Горичка е приятна среща на сходномислещи хора - всеки от лекторите се очаква да изложи своята философия и практика за гледане на деца. Хубавото е, че планират да пуснат записи от изложенията на сайта, така че и да не е присъствал човек да може да ги види.

# 657
  • София
  • Мнения: 929
Има разлика между видовете пластмаса. Далеч не всеки вид е опасен и/или вреден за човека и/или околната среда.

Уредът за готвене на пара е пласмасов, но от добрата пластмаса. А и вчера вътре сложих стъклена купичка и докато правя другите неща загрях студените неща от хладилника.

Алуминитя е проблем когато е в пряк досег с храната. - Заради това си купих алуминиева тенджера, но с керамично покритие и съм много доволна.

Събитето на Горичка е приятна среща на сходномислещи хора - всеки от лекторите се очаква да изложи своята философия и практика за гледане на деца. Хубавото е, че планират да пуснат записи от изложенията на сайта, така че и да не е присъствал човек да може да ги види.

Именно заради срещата с хора и възможността за обмян на идеи се записах.

# 658
  • Мнения: 236
И аз съм "за " отделна тема смо с рецепти.И мсиля, че който иска може и снимка да прилага.

# 659
  • Мнения: 682
Един сайт ми попадна за книги с безплатна доставка. Има сурови и вегански книги. Който има някоя интересна, нека сподели Wink - http://www.bookdepository.co.uk/

Ей, Жени точно в десятката! Благодаря, че сподели за този сайт. Аз тамън да правя поръчка днес, но с доставката ще ми излезе доста по-изгодно оттам. Аз искам да си взема тази и тази. Дано да ми дадат необходимите напътствия.

Soleil , Гимел нямат фирмен магазин в София. Продуктите им се продават в Била, Пикадили, Хит, Фантастико и др. големи вериги + био магазините.

Тема с рецепти ще перфектна идея. Аз само попивам и копирам като се публикува нещо хубаво.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт