МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 269
  • 770
  •   1
Отговори
# 720
Зависи за какви изследвания ще ходите. Хубаво е все пак да се обадите. В бургас няма такава клиника, вие от колко време опитвате, на каква възраст сте, какво те притеснява, че правите изследвания. Ако тепърва започвате, не се тормози с излишни лекари и изследвания.
Ние отидохме сутринта в 9 във Варна, веднага даде матерял мъжът ми, но аз имах насрочена и цветна снимка. До към 2 бях минала преглед на ехограф, цветната снимка, излезе и спермограмата и минахме и на консултация при доктора   Wink

Ето ти координати

http://www.ivfcentre-varna.com/

# 721
От 4-5 месеца се опитваме,просто искаме да знаем,че всичко ние наред,за да сме по-спокойни,а и това чакане..........
 Аз съм на 27,а той на 34 години..Днес си правих изследвания на хормоните като прогестерона ще е малко по-късно,както знаете Simple Smile
Ето и тях:
Testosteron -   0.42nmol/L    M ( 8.64-29.0 ) Ж ( 0.29 - 1.67 )
Estradiol -117.40pmol/L            Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
Prolactin    -217.60mkIU/mL    Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )

# 722
И ние се храним правилно не пушим и пием,спортуваме..надявам се всичко да е наред.Пием Омега3,В6,В12,ФК,Е,С....сега мисля да си взема и Pregnacare his&her.

# 723
Мосля, че е рано да се въурвате къмм клиники и лекари и сте в чудесна възраст. От хормоните само пролактина е завишен, но е напълно възможно да не е направено както трябва изследването. За да се изследва този хормон, трябва да не си яла много предишният ден, без сексуални контакти. Сутринта се ходи с транспорт до клиниката, без да се къпеш, без да ядеш и без да си в крайно емоционално състояние. Лежи се половин час и тогава се взима кръв.

Приятелски съвет, не се притеснявайте и не тръгвайте още на лекар, само ще се стресирате и това може да е фактор да не става. Ходи ти на гинеколог, направи си цитонамазка, хламидия, Мико и уреаплазма и се обичайте, много, много. Ако бебо закъснее, повече от 10тина месеца, тогава търсете помощ.  Kissing Heart

# 724
Много благодаря за всичко... Hug
Редовно ходя на гинеколог цитонамазката е мн добра,но хламидията ми излезе положителна и АГ ми каза,че не може да вярва на сухия тест и ми каза да си направя кръвен...Тази хламидия мн ме притеснява,защото изчетох доста за нея и затова мисля да си направя и цветна снимка ако излезе положителна,за да проверя дали са ми наред тръбичките Confused

# 725
  • Бургас
Правена е в мдл Лина Бургас, това е лаборатория, тъй като в Бургас нямаме клиника за стерилитет или репродуктивно здраве  Tired . Но май ще трябва да търсим клиника  newsm78

Не се доверявайте само на този резултат.
Отидете и в Сф или другаде.
п.п. Сори, сега видях, че е отдавна постът ти, реагирах първосигнално, защото вече се научих на малко резултати от Бс да се доверявам  Peace

# 726
Преди да излекувате хламидията не мисля, че е редно да правите опити за бебе. Тя се лекува с курс антибиотици и въздържание от секс до отрицателни резултати и на двата партньора, от теста за хламидия-кръвни. Цветна снимка също няма да ти направят без отрицателни резултати от хламидия. Заповядай в темата за хламидия, където ще намериш информажия и подкрепа. Не се притеснявай, най важното е да започнете лечение навреме, тръбите се повлияват от дълго нелекуване на инфекцията,.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=167059.645

П.п МОН правихме изследвания във Варна, два поста по-нагоре ги поставих. Явно сме си с мъжки фактор ние..Благодаря за реакцията  Hug

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 20:57 от pufpafka

# 727
  • Бургас
pufpafka, сега погледнах, дори и при 40% се получават нещата...  Личен опит. Hug
Бащата на детето ми беше с диагноза азоспермия.
След една операция имаше 40% вероятност да успеем.
Стана още на първия месец.
Така че - много спокойствие, любов и ако имате нужда от адекватна лекарска намеса - извън Бс. София или поне Варна. Peace

# 728
Благодаря,много,
 в понеделник ще си направя кръвен за хламидия и пак ще пиша  Hug

И на всички много успех,късмет и многооооо любов  Heart Eyes

# 729
След една операция имаше 40% вероятност да успеем.
Стана още на първия месец.
Мон, а би ли споделила каква е била операцията? И ние сме с мъжки фактор и при мъжа ми откриха разширени вени(т.нар. варикоцеле). Чудим се дали да предприемем операция. newsm78

# 730
  • Бургас
Да, точно за варикоцеле ставаше дума.
При нас операцията помогна. Ако не я беше направил, вероятността да има деца беше нулева... или почти нулева.

# 731
Мон, благодаря ти за отговора!   bouquetА при кой лекар правихте операцията? Извинявай, че те засипах с въпроси, но явно вашия лекар е бил добър.

# 732
  • Бургас
Беше доста отдавна, в 5-та градска болница в Сф си прави операцията. Негова позната лекарка работеше там. Кой лекар точно го оперира нямам спомен, не го познавахме. Съвсем случайно стана всичко.
В момента има мн варианти за същата интервенция в Сф.
А и самата операция не е сложна, не се притеснявайте  Hug

# 733
Мон, благодаря за инфото!  bouquetНие не сме от София, затова те попитах ако можеш да ми кажеш име на лекар към който да се обърнем, защото в нашия град няма специалисти. Чела съм тук във форума, че д-р Кацаров бил много добър. Сигурно с него ще се консултираме.

# 734
  • Бургас
Успех и спокойно! Wink Hug

Общи условия

Активация на акаунт