Бременни майки в чужбина - 28 тема

• 28 491
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Уффф, внимавайте много с цистита, аз си го влача като проблем от години и този път се тръшнах на лекарката си да ми предпише антибиотик, който да си го имам в случай на нужда, защото болката става нетърпима в рамките на 1 ч  Confused
(тукашната практика е като те заболи да се обадиш в болницата, да ти кажат "ела да ти пуснем тест за бактериите", ти да идеш.... те да изпишат лекарство (1 доза, обикновено до 3 хапчета), което да те чака после в твоята аптека, където те са се обадили за да ти го подготвят - т.е. могат да минат няколко часа поне преди да стигнеш до лекарство, а аз вия от болка и не мога да изляза от тоалетната)...

Да ви развеселя и да ви покажа моята щерка, която беше изоставена да се облича сама тази сутрин, защото майка и вместо да се грижи за детето пишеше постове за съвместимостта и контраста между френския шик и британската екстравагантност на фона на бг гари (във фотофорума) Mr. Green Mr. Green Mr. Green

(детето се беше декорирало с цикламена рокля и синьо худи върху розова рокля и карго панталони... докато аз цитирах Вивиен Уестууд  Joy нали няма нужда да ви казвам, че никакви увещания не помогнаха и отиде в такъв вид на градина!)

# 586
Agent Provocateur
 мен вече дори не ме тестват -  директно АБ в аптеката, нали съм си знаела какво е? Whistling
И аз затова усетя ли нещо и  почвам с боровинките.

Но и мен са ме карали да чакам с нетърпима болка  около 24 часа  щях да полудея, особено  че и мъжът ми бе на работа -  сама с бебе, висящо на ц*ц*. Sick

Честно казано, много ми хареса как е облечена. Мислех, че  е специално издокарана за снимката. С една дума щерка ти има вкус. Особено, че и по панталона има розавичко... а синьо е  за контраст. Flutter

# 587
Agent Provocateur много сладка!!!! Heart Eyes

# 588
Агент още малко да порасне щерка ти и я взимам с мен за седмица на модата тук в Лондон направо ще пасне перфектно! Ние снощи без малко щяхме да палим колата за към болницата след около 1 час меструални болки и по-концентрирани с леки втвърдявания на корема, тъкмо милото почна да се кефи и усмихва на ляво и дясно, че ще се срещне със сина си скоро и те спряха! Сега май пак нещо ме почва да се надяваме вече да си идва мъничето, че майка му и баща му нямат търпение !

# 589
Аз за първи път чувам, че боровинките са ползотворни при цистит! А какво ги правите? Ядете или на чай?  Embarassed Хмм

# 590
  • T"A
Привет момичета,
минавам на бързо да ви кажа, че станах мама за втори път. Нашата принцеса - Йоана се роди на 1 август в 12:55. Тежеше 2920 гр. и 49,5 см. е дълга. Преди малко се прибрахме в къщи и сега малката спи спокойно, дано да е все така послушна.
Не съм ви чела, но когато имам време ще наваксам и ще ви разкажа как мина раждането ни.
Много  Hug Hug Hug на всички и безпроблемно раждане на чакащите.
П.С. Ето тук може да видите малко снимки на Йоана http://family.webshots.com/photo/2380805480092987519Tdadqb

Рали, честита Йоана   bouquet  Hug Всичко най-най-най ви желая, много ме развълнува новината, а бебка е толкова нежна  Heart Eyes

Агент, снимките ти са един път  bowuu  Госпожицата си има собствен стил, надявам се хич да не ти се връзва  Mr. Green

# 591
Аз за първи път чувам, че боровинките са ползотворни при цистит! А какво ги правите? Ядете или на чай?  Embarassed Хмм

Аз пия натурален сок. И капсули.
 Но само при симптоми. Действат диуретично и така   в много ранен стадий се избягват усложнения.
 А понякога прасвам и 1-2 безалкохолна бира.
 Само и само да се размина  с хапчета.

# 592
  • Словения
Маритке, е това поне го знам  Laughing с  чая от изсушени листа се снабдих преди доста време, но си изтървах някъде "прилежно" водените записки по въпроса та засега се водя по указанията на опаковката и запарвам за 10 минути някъде 2 чаени лъжички с 250 мл вода и после го пия на части. И аз като Скарлет О' Хара: "И утре е ден!", а пък денят все не стига. Все чакам да удължат продължителността му... Mr. Green А къде или по-скоро как ще те "изстреля" Сандриньото - дете сладко, невинно пък и невръстно?

звездичка, то Уринал си е пак екстракт - концентриран да, но на мен ми помогна, пих го като ме бяха сдухали с бактериите в урината. Мисля, че няма проблем за бременни, но и не го пиех на макс, а май 2 пъти по 1 т.

Напоследък все повече и повече се убеждавам, че всеки лекар е със собствено мнение newsm78 Мойта гинеколожка също ме съветва да проведа курс лечение с червена боровинка де що има

А лененото семе за какво се взима?

Агент, малката е истински бонбон и определено има собствен характерен стил - свеж и екстравагантен  Heart Eyes

jenny28, още малко и ще си го видите малчугана Hug

Лека нощ newsm46

# 593
Привет и от мен, най- после успях да ви изчета ooooh!, че то по едно време много пишехте, а аз нямам никакво време.И аз като water4e чакам да удължат деня ако може на поне 30 часа.... Whistling
Честито на всички родили- Journey, Клер, Rally(дано не пропускам някого).Да са ви живи и здрави рожбите и много радост да ви носят.
  bouquet  bouquet  bouquet
Ние още сме две в едно и се надявам да останем така до термин Praynig.Бебчо е много активен, корема ми си е все така ниско.Изглеждам като глътнала диня, контракции нямам никакви и дано ги позная като им дойде времето. ThinkingСпя си без проблем, когато климатика е на подходящите градуси.
Абе като цяло всичко е ок, като изключим, че още се занимавам с документацията на бизнеса на мъжа ми.Дано бебчо ме изчака да свърша, че не ми се мисли иначе.
Иначе напоследък започна да ми тежи корема, а и много се ядосвам в къщи. SadКато се приберем в 7 вечер и почти всяка вечер трябва да готвим, че свекърва ми все не и е добре и не можела.Направо не ми се говори.То бива, бива мързел ама чак такова чудо не съм виждала.По 8 часа седи и гледа тв и все мрънка, че не е добре, а нищо и няма.И си представете след 9 часа работа как се готви за 5 човека.Добре, че е мъжа ми да ме отмени.Другата и прищявка е , че все и е студено и къщата е като печка, а мен яко ме тресат хормоните.Вчера вече бях готова да се развикам след като каза, че на 25 градуса и е студено #Cussing out.Ама то как няма да не и е като само седи и грам движение няма, а не иска да се облече- аз накъде повече да се съблеча.Продължавам да си чистя като ми е ред, нищо че вече ми е много трудно,но на зълва ми хич не и идва да предложи да поеме и моите съботи(редуваме се по принцип).А къщата да си кажа е доста голима.И разни други такива неудачи с родата.Нямам търпение вече да си купим къща и да се отделим.На мъжа ми заявих, че другия път или в нова къща или си отивам при мама в Бг. #2gunfire

Ох наоплаках ви се, сори ама много ми се е насъбрал стреса тия дни.Поне накупихме много работи за бебчо и напредвам с подготовката.Вечер и това върша.
Мъжът ми ще е извън града този уикенд и малко ме е шубе да не тръгна да раждам( не че имам признаци), но се надявам да няма изненади.

Надявам се да успявам да ви чета тя дни...  Hug на всички- сори, че не мога да пиша поименно, но всичко забравям...

# 594
water4e аз по препоръки на клер пиех чая така: вечер възможно най-късно преди лягане (около полунощ обикновенно) го сварявах,а на моя пише да ври 5 мин. с водата. след това го оставях да кисне с листата цяла нощ и сутринта като стана го прецеждах и бухах в хладилника.цял ден го влачех после и го пиех.аз около литър пих от него.
иначе снощи алесандриньо ме изстреля да го нося разбира се:)

мики  Hug не с епритеснявай и не се ядосвай,а натискай мъжО да се отделите.не се и престаравай много,много вкъщи.ти баш бременната да правиш всичко нещо не иде. свиркай си,прави се на разсеяна и си гледай живота:)

# 595
  • Rennes, France
Хопи и аз да се включа Hug
Агент - пу, пу, пу - малката е красавица, а стила е невероятен Heart Eyes
Мики - ох, не ти завиждам, ама Маритка е права - ти си бременна, те трябва да те гледат Crossing Arms

Ние сме леко лежерно, леко работно, днес ще сме на гости на едни приятели и така...ваканция Party
Почнах да чета статии за кърменето и да чета, чета, чета...леле главата ме заболя newsm78 ама няма начин!
Иначе сме добре - бебко вчера беше много кротък та малко ме стресна, ама днес сутринта ме побутна леко и аз се успокоих... Да видим утре как ще се представи на ехографията...Чакам да го видя малко по-ясно. При нас вчера валя страшен дъжд след обед, но след това ясно небе и днес слънце Whistling ще мога да си довърша боядисването на гардероба.
Аз с дрешките съм до никъде... ooooh! ама се отказах да купувам много неща. Ще купя пижамки, одеалца, порт-бебе, абе каквото е описано в каталога на клиниката и спирам. Знам ли го бебо с тези памперси, които ще ползваме, колко ще се надуе Whistling та, после таткото ще го пращам да пазарува Praynig да се надявам че ще се справи... Mr. Green

Айде да закуся и после работа...юпиии.... Sunglasses

# 596
   Здравейте, аз най-накрая получих полу-добри новини, но поне пък мина и това и не съм вече под напрежение толкова. Дадоха ми накрая друга виза не тази дето трябваше, но пак е по различна от досегашните Tired
     Агент, голяма е красавица твоята щерка и шалчето е просто невероятен детайл Laughing Heart Eyes
  water4e, имаш още време, ще успееш да се подготвиш и ти Hug Относно течностите пия по 3л вода на ден, а и нощем ставам да пия, заради горещините при нас.
      Звезди, аз за боровинковия сок(или боровинките) знам също, че е полезен и не съм чела нищо, че не е препочръчителен по време на бременност. То и антибиотика не е, така че знам ли аз кое е по-малкото зло newsm78 А за моя чай съм нещо в грешка не е от БГ, ами е от Сърбия, ето този. Пише си изрично, че е за бременни и деца  Peace Тук има състава.В БГ ми препоръчваха Ламбрев или Мечо грозде, ама четох на много места, че за забранени за бременни, макар че на кутиите не пише Naughty
     Ох, нещо още щях да пиша, но съм много изморена и отивам да си отспя Blush

# 597
Момичета много ви благодаря за прекрасните пожелания и милите думи за моите принцеси. Пожелавам ви на всички когато се появят и вашите слънчица да сте толкова щастливи, колкото сме и ние сега. Hug Hug Hug
Сега ще се опитам да разкажа малко за раждането, ако Йоана реши да поспи още малко Wink.
Аз бях се зарекла, че на 1.08. няма да раждам в никакъв случай, защото тогава е рождения ден на свекър ми и не исках да съвпадат. Да обаче моята госпожица имаше други планове които не съвпаднаха с моите. В събота срещу неделя си легнахме късно, към 1:30 и към 2 станах да отида до тоалетна. Мъжът ми веднага скочи притеснен, къде отивам и а не е време.Аз с насмешка му казах, че няма такова нещо и да си ляга и че отивам само до тоалетна hahaha. След него беше на ред майка ми, и нея отпратих. Добре, но след около 10 мин. ме заболя корема и станах. Първоначално мислех, че съм си раздразнила гастрита, защото не ми се случваше за пръв път, а и болката беше постоянна. Обикновено обаче при такива случай ми става лошо, повръщам и после организма ми си прави като по поръчка клизмичка  Embarassed и болката отминава. Този път минах и през тези неща, но болката не спря, просто от постоянна стана на 10 мин. В това време мъжо и майка ми вече подскачаха около мен и се подготвяха за болницата. Опитах се да им обясня, че нещата може и да се проточат и да си легнат, но с тях не можех да изляза на глава. Така към 4:30 се запътихме към болницата. Сложиха ме на монитори и след известно време акушерката каза, че все още е рано, имах 1,5см. разкритие, а контракциите ми бяха на 7 мин. В 6:00 ме настаниха в стая и ми казаха като станат на 3-4 мин. да ги извикам. Около 8:30 зачестиха и ме прехвърлиха в пред родилна зала за да ме следят на монитори. Там беше пълен купон, бяхме 3 родилки с почти еднакво разкритие. Към 10 ми сложиха упойката и зачаках. Да си кажа, че упойката ми облекчи много болката, но когато имах контракции усещах болка и си напъвах. Така до 12 и започнаха да вкарват в родилното. Аз бях последна и вече си мислех, че ще родя преди да стигна до родилната зала. Когато ме вкараха, акушерката ми каза като усетя контракция да напъвам силно и още с първия напън главичката на Йоана почти беше излязла. С втората контракция се роди и малкото човече. Този път нямам никакви разкъсвания, само един вътрешен шев и се чувствах много добре.
Сега се мъчим да си създадем режим, но не ни се отдава. Йоана е голяма лакомница и почти постоянно е гладна. През деня се храним по рядко, но през нощта е гладна през час дори и по на често.
Ами това е за сега от мен момичета, когато мога ще ви следя и ще пиша.
Много  Hug Hug Hug за всички

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 13:08 от Rally_Y

# 598
Вчерашните ми писаници са потънали някъде в дълбините форумски, а съм сигурна, че публикувах ...

Първо исках да честитя на Rally_Y новото попълнение в семейството. Simple Smile Rally_Y, прекрасни момиченца си имаш, да са живи и здрави и много радост да ви носят!

Викате трудно може да стане от момче->момиче. И аз така мисля. Моят Дребосъчко не пропуска при всеки преглед с ехограф да си покаже атрибутите. Даже и за лаици като нас с таткото е очевадно. Мамите с девойки, за следващото ще ви искам рецепти за правене. Mr. Green

Nessa, става въпрос за червени боровинки и то само такива, които растат в Америка.
За съжаление и аз съм запозната с тях. Sad Поне за мен си знам кога се стига до цистит и успявам да предотвратявам появата му.

... и ние търсихме креватче на което да се сваля преградата и като не намерихме бяхме решили просто да го сглобим без преграда  Tired.
Да, и на нас това ни е резервният вариант. Таткото се беше засилил той да прави легло, но набързо го разубедих, защото точно сега няма време за такива майсторлъци. Благодаря на всички за идеите. Ако/като купим легло ще се похваля.

water4e, и моето желязо е сиропче (нарочно си избрах такова, което става и за деца), но пише да се пие по време на/непосредствено след ядене. Реших вече да го пия с междинните яденета, когато са само плодове/зеленчуци. Така няма да има нужда от допълнителна доза витамин С. Milla Elaine, и аз да потвърдя, че не е задължително да не ти понесе желязото. На мен нито ми се гади от него, нито пък ме е хванал запек.

# 599
Здравейте  Simple Smile Хубаво поспах и днес, сега да измисля къде да се завея пак, че вчера цял ден имах гости у нас и така ме заболя гърба от седене, едвам заспах.
Рали много хубаво раждане, дай боже всекиму  Laughing Браво, да ви е много послушна малката лакомница и чакаме още снимки  Simple Smile
mickey_82 ама как си ги научила... Взимай се в ръце отвреме, че така ще си остане винаги, те като са си свикнали някой да слугува да не мислиш, че ще скокнат. След работа си хапвайте някъде с мъжът ти, прибираш се и си отиваш в стаята, казваш че ти е лошо и толкова. Така след две седмици ще се научат и те от вратата да готвят, а не да лежат. Сега поне имаш оправдание, че като се роди детето ще си мислят, че си длъжна. Ама да ти кажа, ти си си виновна, що ли мен някой не ме чака да сготвя, той мъжо не смее да гъкне  hahaha Joy Добротата не винаги е най-доброто нещо, особедно с такива хора.
jenny28 чакаме да ни зарадваш, леко раждане   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт