Отговори
# 420
Момичета много ми допадат съветите за захранване на Косе Босе съфорумка -  от септемврийските мами.

http://September2008.multiply.com/journal/item/66/66

Аз също не къпя малката след ваксинация.

poliville- сина ми е на три години и скоро му купихме това http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=klz1280990341a.jpg   Laughing .... нищо че е момче, голямо готвене пада..... в Хипото 26лв.

# 421
Здравейте момичета и малки ,сладки беборановци!!!!!!!!!!!

И аз съм за среща в Борисовата градина,но ще съм тук само понелник и вторник и после пак ще има ах,моретооооооооо!!!!!!......така че ако се организираме мога и да дойда:))))))))...............

# 422
Здравейте момичета,

Много ще съм ви признателна за съвет относно храненето на дъщеричката ми! Тя е на 4 месеца и 5 дни и се храни почти изцяло с изцедена кърма (от самото начало не можа да засуче и така и до днес), а последното хранене за деня е с Фрисовом заради повръщане в началото(макар че вече почти не повръща). От няколко седмици насам храненето се превърна в някакъв абсолютен кошмар. Всяко засмукване на шишето става с много нервничене, въртене, махане с ръце и крака, често и рев. Пробвала съм да храня на по-големи паузи- същата работа. С упоритост от моя страна и участие на разни играчки за да и отвлека вниманието тя засмуква след което изпива около 100мл. и пак започва да се върти. Така е на всяко хранене и вече не знам какво да правя. Чувствам се много безсилна и честно казано отчаяна защото си мисля че греша някъде в храненето й. Ходихме няколко пъти при педиатърката, след обстойни прегледи всичко изглежда наред, здрава е, много активна и контактна, смее се и гука непрекъснато.Няма изгледи за зъбки още според нея.  За наддаването, първия месец наддаде 800гр, втория 600гр, третия 550гр. и сега преди три дни като ходихме на преглед 600гр. В момента е 6300гр. и е висока 63см. На последния преглед лекарката забеляза лек рахит и увеличи дозата витамин Д като добави и калций.

За шишетата - пробвахме всякакви шишета и биберони- в момента е с авент с 2 дупки (пробвах и с 3 но и тече твърде много и се дави). Пробвах и Чико (каучукови) и Нук (каучукови) пак не яде и с тях.

Момичета много ще съм ви благодарна за предположения къде греша, ако греша някъде и съвети как да се справя с проблема. Някои хора ми казват че просто е злояда, но на мен ми се струва че като започна да я храня е гладна, а пък нещо я тревожи. Педиатърката ми каза да започвам да я захранвам, но тъй като тя няма никакъв режим, нито пък дава някакви признаци че е готова за това, мисля да изчакам още около месец.

Много ви благодаря предварително!

Весел и слънчев ден от Аничка и мен!

# 423
Меган, забравих да ти обещая да те държа в течение  Laughing - особено ако двете заедно чакаме второто/ третото в някоя темичка
Joy Joy аууууу, недей така бе жена, с двете едва се оправям, за трето не мога и да мисля  Mr. Green ако спечеля от тотото, като пораснат дребните, може - ама ти няма как да ме чакаш  Twisted Evil аз ще се радвам много на теб  Hug Hug

Захранването - на 6 навършени месеца мисля да е, каката на 24.09. има рожден ден - тогава ще го захраня - с торта  Joy hahaha Joy Mr. Green
Педиатърката ни е много готина по принцип, незнам защо такива ми ги говори  Twisted Evil не съм решила обаче дали да е картофено пюре или оризова каша, ще чета още  Hug сега четох Бу - до годинка не се заменя хранене, първо се предлага гърда винаги или мляко, после пюрето/кашата - вие така ли мислите или все пак на 9-10 месеца може да се замени поне 1 хранене - обедното например  Rolling Eyes Hug

За подарък на 3 годишно момиченце
- при нас куклите винаги са на почит, но зависи детето какво харесва  Peace освен това някой майки предпочитат дрехи, книжки - ако е удобно я попитай  Hug

Зъбите много ни мъчат, даже през нощта се буди и рева, което не ми е правил от 2-месечен  Crazy намазах с Дентинокс и заспа, но голям рев няколко дни, милото ........

# 424
О, няма проблеми, ще те изчакам  Wink Но предупреждавам, че ще е максимум до три години. На гаджето вече му се изправя косата, защото от дъжд на вятър отварям дума за трето след второто  Grinning

Вася. Ан, да не казвам голяма дума, защото ми е първо дете, но лично аз съм се отбила сама на 6 месеца /ако може да се говори а отбиване, защото съм била на шише/. Майка ми се е принудила да ми куса с лъжица, защото съм плюела бибероната; на 4 - 5 месеца детето би трябвало да открива дъвченето - някои по - рано - на 4, други по - късно .... Имам близки, големият - кърмен след година и половина, отбил се много трудно, а малката се отбила сама през шестия месец - макар че имало кърма. Индивидуално е според мен...

# 425
  • Варна
Добре дошли на новите мами!  Hug

vasya.an, аз храня бебо със силиконови протектори на Авент. Научиха го на шише в болницата, защото беше в кувьоз и нямаше как да кърмя и само със силиконките успях да го излъжа да засуче от гърдата, защото наподобяват бибите на шишетата. Много ми е лесно така, защото не се цедя и все пак стои на гърдата ми, а по-голямо успокоение от това за едно бебе незнам. Може да опиташ.  Peace

Аз изпратих майка ми и сестра ми вече и ми е ужасно гадно. Честно, хора, къса ми се сърцето, че няма да виждат детенцето ми как расте и да са край мен. Тъпата България изгони близките ни навън  smile3518 Цял месец го дундуркаха малкия, купуваха му подаръци - абе голямо глезене, но аз нямам нищо против, защото ще го виждат веднъж годишно. Вече два дни сме самички и не проявява особени капризи да го разнасям и да му обръщам внимание. Купиха му много як обиколник и одеяло в същите разцветки. Много са яки тези неща, ако някой иска може да си поръча от тук.

На мен пак ми дойде цикъла и вече приключва. Закъсня с 5 дни, явно заради честото кърмене както каза Денни. Този път го нямаше това омекване на гърдите, което го имаше предния път.

За захранването и аз ще почвам след 6 навършени месеца, стига кърма да има и педиатърката да не каже нещо друго. Имам й доверие засега. Ще правим след няколко дни кръвна картина на бебо, заради моя нисък хемоглобин и ако неговия е нисък може и да ме посъветва да започна по-рано със захранването. Иначе тя си подкрепя късното захранване.

# 426
момичета помагайтеееееееееееееее................фъстъчка от както е родена и секретирадясното оченце.гъста слуз..........какво ли не капахме,с какво ли не го промивахме ипак.............педито иска да ни праща на очен и под упойка да и пробият слъзното каналче........масажирам го отдавна и пак не спира..........и се зачервява понякога.......някой има ли подобен проблем и да ме посъветвате какво да правя
       за захранването аз чакам да свършат жегите и почвам с пюре.............нали имам много дечурлига за всики правилата за захранване бяха различни....не се притеснявайте толкова.....всяко дете си показва...но това което от моя опит мога да кажа е ,че на 6 месеца обядваха изцялотвърда храна а на 7 закусваха попари с чайчеи т.н.............а на 9-10 вече са детска кухняи беше голямо удобство............така че споко............

# 427
ОООООООф благодаря ви много за съветите майчета аа малко не съм близка с майката тъй че мисля да я карам по мое усмотрение, та да видим  Crazy
Гале обиколника е просто страхотен  Mr. Green а това с роднините...тва е много гадно, сигурно се чувстваш като изоставена, но ще ти мине и след някой друг ден, пак ще я подкарате по старо му със Страшко ще видиш  Hug за съжаление нашата България наистина изгони много хора оттук Sad праснати сме по света като цигани също  ooooh!
Благодаря на бумеранг...ще видим каква ще я свърша с това хранене, макар че се наливам с течности, постоянно дреме на цица и т.н и т.н нещо не става номера а минаха бече повече от 10 дни....хм
За захранването и аз не бързам, след 6ти месец, ще има цял живот да яде след това така че си има време за всичко само кърма да има  baby_neutral
ТА така днес се пукам от тъпотия и имам чуството че колкото по малко неща върша толкова повече ме мързи УЖАС!!! Sad

# 428
  • Sofia
Привет и от нас
Емо също започна да се храни странно, но не се сърди а спира да яде посредата на ядене и почва да ми бърбори. Много се върти и повръща. Вече наддава доста по-бавно, ама то нормално.
За захранването мисля да захраня след 6м, не че и сега не е захранен с тази овесена вода... давам му всеки ден и пак ака веднъж седмично, но поне без термометър  ooooh! Вероятно ще започна с круша да захранвам  ooooh!
Една нова снимка на наш Емо http://www.facebook.com/photo.php?pid=1457478&l=c8c89afc63&id=1422366967

# 429
За захранването аз каката съм я захранила на 40 дена със сок от морков и след това от ябълка .това по съвет на педиатър . Сега пак тази същата докторка ме съветва да изчакам .пък и аз вече съм решила поне на 5иполовина да захраня мисля да ес зеленчуково пюре.vasya.аn каката беше на 3 месеца като не искаше да яде хранила съм я полу заспала.Сега е на 9 години и пак е такава злояда.Бебка се роди със спешно секцио и няколко дена беше в кувиоз на кислород и затова не са и слагани никакви ваксини и 3 месеца беше освободена от такива.Преди 2 седмици и сложиха хепатитната и ипредстоят всички други което ме притеснява но няма как.

# 430
момичета помагайтеееееееееееееее................фъстъчка от както е родена и секретирадясното оченце.гъста слуз..........какво ли не капахме,с какво ли не го промивахме ипак.............педито иска да ни праща на очен и под упойка да и пробият слъзното каналче........масажирам го отдавна и пак не спира..........и се зачервява понякога.......някой има ли подобен проблем и да ме посъветвате какво да правя

djulyy70 ако каналчето не се отпуши само, чрез масаж, няма какво друго да се прави. Баткото при нас беше така. Масажи, доста видове капки. На моменти намаляваше секрета, но така и не се отпуши само каналчето. На 9 месеца в Очна клиника- Варна му направиха сондаж на каналчето под пълна упойка.

Днес бяхме на консултация. Биха на Ради и двете ваксини. Плака малко и бързо се успокои. Станал е 7200 гр. и 70 см.  Crazy Crazy Crazy Грамовете са по малко за месеца, но на ръст е сложил 4 см. Педито се шегува, че на 6 м. ще сме покрили нормата за едногодишно дете /78 см./

Има ли друго бързо растящо като нас или ние си отглеждаме най-високото априлче? bowuu

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 16:24 от Denni

# 431

Зъбите много ни мъчат, даже през нощта се буди и рева, което не ми е правил от 2-месечен  Crazy намазах с Дентинокс и заспа, но голям рев няколко дни, милото ........
При нас същата работа! Буди се 2 нощи подред и се чудя как да го приспя, защото си е тежичък и не ми се ще да го кърмя. Но все до там докарваме нещата... Blush
Гале, много хубав обиколник! Браво.. Аз за дръгото-тъжно наистина,пожелавамти вие да отидете на гости Wink

# 432
  • Sofia
Здравейте и от нас!
Бяхме на консултация и сме 6,300 и 61 см. Биха ни Пентаксима, другата я нямало. Отлагаме я за другият месец.
За захранване въобще и не си направи устата, защото нали сме на кърма. Simple Smile Иначе венците са бели и надути. Продължават да ни мъчат пустите му зъби.

# 433
  • София
Здравейте
 Ние бяхме малко при бабкЪ и като се прибрахме беше ужасно кисел  Sad Възможно ли е разни баби, лели и други животни да го разглезят за една седмица?! В момента, в който го сложа да легне или "седне" някъде и започва един реееев и докато не го вдигна не млъква. Ама днес, да чукна на дърво, се понормализираха нещата.
 Гледам за захранване говорите, много полезни неща, ще чета и се уча, че то не остана  ooooh!
 Мушо пък не се обръща, даже и по корем не обича да стои, а като го сложа настрани и се обръща по гръб  Thinking
  Поразгледах още снимки и много хубави бебета видях, ама пусто акъл не помня имена.
Ох, исках да ви питам, Мишката понякога като яде или преди да се събуди си вдига краката почти перпендикулярно и ги спуска изведнъж надолу. При някой наблюдава ли се това явление и на какво може да се дължи? То не че е е нещо страшно, ама просто ми е любопитно, пък и буди сутрин баща си така  Grinning Абе овен ми е той, не стига, че не се обръща, ами иска да седи седнал и даже да става, че и да ходи, опако дете.
 Хайде, хубав ви остатък от деня   bouquet

# 434
  • Бургас
vasya.an и ние имахме същия проблем. И аз храня с изцедена кърма Simple Smile . Храненето ни беше същото преди време, оправи се сам. Ili и Янито така се храни. По някое време спиа изведнъж и започа да ми се усмихва дяволито и да ми говори  Joy Голяма борба е да се донахраним. djulyy70, на братовчедка ми детето беше така.  И те ходеха до клиниката във Варна и там отпушиха каналчето със сондичка. Все пак дано не се налага  Hug Моля, ако някоя мама знае ефикасна диета с която се свалят бързо 25 кг. да ми пише. Направо съм слон. Нямам желание за нищо. Ама нищо.  Tired От номер XS станах XL.  smile3514 newsm45 Кърмата ми намаля зверски много. Преди на една изцеждане имах около 150 мл., а сега от свете гърди 30 мл. Shocked Дойде ми и ми свърши, а нещата не се подобряват. Направо ме болят ръцете от цедене  Confused

Общи условия

Активация на акаунт