? към младите шофьори(КИ) - 6

• 40 697
  • 715
  •   1
Отговори
# 525
  • София
аз пък съм си сложила лепенки на задното стъкло и то две. Не виждам нищо лошо, даже мъжът ми ме накара, за да си имат едно наум шофьорите и да знаят, че всичко може да очакват от мен, та дори и ако щете да ме пазят, като сами се пазят от мен. Не съм забелязала да ме прецакват повече от всички останали заради стикерите. То прецакването ако го има е само заради това, че жена кара, а не млад шофьор.

# 526
..., как да спираш на скорост (много важно умение за шофиране зимно време) и др. такива.
...

можеш ли да обясниш малко по-подробно, че на мен това ще ми е първата зима зад волана Blush

# 527
  • София
Почваш да връщаш предавките наобратно - от висока на ниска. 4-3-2 .. и така. Но това помага само при кола със задно предаване, при предното каквото и да правиш все чувстваш една несигурност в предницата.  По-добре да галиш спирачката.
Защото като минеш от по-висока на по-ниска предавка (при рязко отпускане на съединителя) за момент предницата губи сцепление на мокър или заледен участък.. а усещането не е много приятно, когато волана не те слуша. Ти завиваш, а колата продължава да върви направо.  Grinning Колко бордюри и мантинели съм отнесал, нямате си и на идея. От тогава си взех поука, само кола със задно!  Peace
Аз съм по-спортна натура и държа колата винаги в обороти, може би не съм най-подходящия човек който да дава съвет на начинаещ шофьор.
Ма така е, няма вече къде да се кара, съсипаха божура, съсипаха италианското с безбожните такси... няма вече писта София, бегачките излизат на улицата.

# 528
Хаха, понеже съм карала и с предно и със задно, мога категорично да твърдя, че със задно е доста по-неуправляема на заледени участъци или сняг. Нямам време да пиша сега, пък и до зимния сезон време има  Peace Но съвсем не съм съгласна с горното твърдение  Peace

# 529
  • област Варна
Butaloto видяхме ги БМВ-тата и Мерцедесите тая зима във Варна как буксуват по баирите и не само, така че и аз съм напълно съгласна със treisy.
И аз съм малко по-спортна натура, ама не се виждам със задно. Не знам аз ли добре карам или другите зле, ама един пич с БМВ щеше да се пребие като се пробва да вземе завой със 60-70, просто не успя да удържи колата и почна да ходи на зигзаг. Друг път една тигра (понебе съм жена да ме поправите, ако не е със задна) щеше да се качи на бордюра, защото реши да кара в завой с моята скорост.
А зимата как така веднъж не се занесох незнам, уж съм с предно. Дори смея да твърдя, че на лед се кара по леко, отколкото на киша, а много ме беше страх (за леда).

# 530
За леда си е страшно...за мен по-кофти обстановка от лед няма. Кишата си е ок, стига гумите ти да не са летни, там не виждам какво може да те затрудни  Wink Аз съм писала доста в една от темите какво е презавиване и недозавиване и при кое предаване се получава, как се реагира, мисля, че и ферман за зимно каране бях изписала, но не знам къде е заминало  Rolling Eyes Ако го намеря ще пусна линк, но до зимата време има, ще пишем пак  Peace

# 531
  • област Варна
Оооо когато имаш 10 см почти разтопен сняг си е зле. Колкото и малко газ да подаваш не се знае на къде ще те занесе, докато на лед лека полека и внимателно се тръгва. Аз имах голям мерак тая зима да отида на някои огромен паркинг заледен и да видя как ми действат спирачките, ама то няма такива пространства тука без колове и безлюдни.

# 532
  • София
Миналата зима открих приказното действие на течните вериги за сняг. Флакона е още в багажника ми, на два пъти се случи да ме спасява.  Peace
Предно, задно... всичко си е до вкус и опит. При задното мисля, че колата презавива, докато с предното недозавива.
Няма значение, от икономическа гледна точка вече 80% от автомобилите са с предно.

# 533
  • о`майна лунна нощ е
Я сподели какви са тия течни вериги? Стана ми интересно. По-миналата зима имаше един ден в Пловив, в който сутринта рано човек не можеше да стъпи върху иначе сухия асфалт, а колите танцуваха по платното. За първи път виждах такова нещо - истинско стъкло. Няма начин да караш с вериги по подобен път. Все едно беше полиран, а видимо нищо му нямаше.

# 534
  • област Варна
80% от автомобилите са с предно.
Това верно ли? Защото аз като кажа на някой, че колата ми е с предно и с ръчна на предното ме гледа като полезно изкопаемо. Не ставам за дрифтаджийка  Joy
Това не знам дали сте го гледали, ама Ви пожелавам всички да се научите така да карате http://www.youtube.com/watch?v=4TshFWSsrn8
А някой да е чувал къде в България могат да се карат курсове за майсторско шофиране освен при Павел Жеков във Сливен, че съм много навита. Ама май няма да стане близката една година в предвид физическото ми състояние  Laughing

# 535
Е каква е далаверата на течните вериги - "поставете върху сухи гуми"...мерси, ама мене ми трябват зимата като закъсам, не лятото...пък да извадя кърпичка не върви  Crazy Да не говорим, че ако има десетина метра асфалт и край с тях - пак спираш, пак пръскаш  Tired От личен опит - стават само, ако си се хакнал в пряспа и да излезеш, защото после буквално изчезват. Не могат да заменят обикновените вериги по никакъв начин. Но за градски условия (бутане в пряспа) стават  Peace

# 536
  • sofia
Сол бе , хора. Два пакета в багажника. Ползвала съм ги два пъти. Паркирам и после не мога да тръгна, че се излъскало отдолу. То зора е докато потеглиш.
И понеже разчитам на мъжа за гумите и му казвам, а бе нещо много носи на завоите и той ме светна, че съм си била с летните гуми.....Предно предаване, предни летни гуми, цяла миналата зима.....

# 537
  • София
Клипчето е ненормално! Дзвера е 4x4, a шофера е машина.  Grinning  Хидравлична ръчна живот и здраве и аз ще си мушна в каляската.
Колежке, течните вериги са направени за да те изкарат от заледения участък (проблемното място), ясно е, че на сухия асвалт повърхностния слой пада, но вече не са ти необходими върху опесъчения участък нали? Закъсвал съм по околовръстното миналата зима, в 1 часа сутринта няма жива душа... повярвай ми, помагат! Не съм сушил гумите, пръска се с шпрея щедро отгоре, пушиш една бърза цигара докато се получи необходимия слой върху контактната площ на гумата, палиш и тръгваш... Действа наистина само няколко километра, но са достатъчни. Самия препарат представлява нещо като лепило на силиконова основа (не е препоръчително да попада върху кожата, защото започват да лепнат пръстите, но не е нищо опасно)... просто 'залепя' гумата за леда, сняг.. каквото има.

# 538
Подкрепям мнението на Трейси,с предно предаване колата е по стабилна и по- лесно се контролира при екстремни ситуации. А задното поднася и не само когато е мокро и хлъзгаво.
Зимата имам в багажника лопата и пясък.

# 539
  • област Варна
Незнам дали има фенове на Левски тук, ама ще ги попсувам поне още месец напред. Вчера имаше мач на стадион Черно море и нестига, че ми надуваха два часа главата (аз работя в близката сграда), ами и едвам се измъкнах от паркинга в Чайка после. Наспрели където им падне. Не стига, че две таксита бяха спрели на по 5 см от огледалата ми, ами и зад мен на 5 метра и нещо спрял един друг (да не го обиждам) и то пред вход на жилищен блок, където въобще няма право да спира.
Добре, че един пич с джип (да не му се надява човек как не ме освирка) дойде докато се мъчех да се извадя от калъпа и слезе да гледа какво растояние ми остава отзад та се измъкнах криво ляво.
Ще си купя един смарт най-накрая  Joy

Общи условия

Активация на акаунт