"Системата минус 60" - Тема №12

  • 34 312
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 5
jilian не се притеснявай почти при всички е така.И аз съм така макар да почвам 2 месец.
В книгата на Катя е описан един случай,че една жена почти нищо не е свалила на кг за цял месец,но на см е свалила след което е започнала да сваля и кг.
Не се отчайвай, продължавай като мен!

# 46
  • Мнения: 99
Здравейте системки Hug
Мляко с нес много полезно инфо отново от теб. Надявам се новите момичета да го прочетат и да го осмислят добре. Особено важно в системата е засищащото хранене. И наистина оскъдната вечеря води до блокиране на отслабването. Това поне го изпитах на мой гръб през декември когато за по-лесно (уж) вечерях плод и кисело мляко. А после разбрах колко е грешно било Peace
Сиси страхотно е това с процедурите, направо благородно ти завидях Crazy Hug
Джижи утре стискам палци минуса да е още по-голям Hug
Жасмин честито ти днешно минусче Hug Много си права, че когато яденето е засищащо минусите са по хубави. Тази Ескуиза е вкусна. Хапват я Дюканките. Все не се сещам като ходя до Билла да си купя една кугийка Peace
raq2003 честито минусче и на мен менюто ти ми е ОК Peace
Джилиан как е детенцето ти? Минава ли му вече? Hug
Мама на Марти честит ти рожденник-да е жив и здрав и много да те слуша и уважава  bouquet

При мен днес-ами вчерашното хубаво минусче си стои, тук е Party Тази сутрин един съсед ме гледа, гледа и накрая реши да каже: "Ами ти много отслабна напоследък, какво правиш?" Естествено разказах за Системата и за това как ям всичко. И си представяте с какво недоумение ме гледаше той. Отчет за яденето после, сега отивам малко да почина и после да пия едно кафе Hug

# 47
  • Мнения: 95
Здравейте и от мен!

Сиси - и аз знам, че ще е вода, защото съм била системна, а 800 гр. са много за системен плюс. Днес вече бяха 700, но ще видим утре резултата.

Важното е, че днес една позната ни видя с мъжа ми и детето и казва "Ау, Стеле, ма ти се топиш". Аз се засмях и тъкмо реших да и разказвам за Системата, а тя "Е то това е, защото детето расте и аз така някога....." и се отказах. Нека си мислят, че имам такова вълшебно дете, че за 5 месеца ми е стопило 16 килограма и кусур  hahaha baby_neutral. Ох да ми е жив и здрав, ама наистина ми помага за фитнеса. Особено като е в проходилката  Joy

Хайде от мен хубава и системна вечер, че утре да не се червим на отчета! Стискайте палчета да ми го няма плюса!  Praynig

# 48
  • Мнения: 5
Мама на Марти да ти е живо и здраво мъжлето!Желая му здраве и дълъг живот!Да те слушка и ти него!

# 49
  • ВАРНА
  • Мнения: 83
Мляко с нес, само да допълня, че пише да се добави или извара, или коттедж.  Peace

А коттедж е всъщност Cottage cheese, вид прясно сирене - има го по големите супермаркети - Метро, Пикадили, Фантастико, Карфур, сигурно и в ХИТ, в Билата не знам, ще потърся.

Ето тук инфо за него: http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/01/05/си&# … ;-cottage-cheese/
(превъртете надолу, не е в началото на страницата - cottage-cheese)

Ето как изглежда: http://www.exquisa-international.de/Productworld_Cottage_Cheese.php

Не знаех, че може да се яде - със сигурност ще си взема да пробвам, щом може за вечеря. Не съм го пробвала досега, но съм го виждала.

Благодаря ти много за информацията, много е ценно да откриваме нови допълнения към системата!


            Жасмин, пропуснах го това в превода, защото cottage cheese си е баш извара, която модераторката е яла, докато е била в Щатите. Друга английска дума за извара е curd, но доколкото знам, нашата ситнозърнеста извара прилича повече на това, което там се нарича cottage cheese

# 50
  • Мнения: 99
Ето ме на отчет за днес:
З:принцеса с кайма, парче торта, нескафе
О:пилешки дробчета с лук, краставица, 2 варени яйца, айрян
16ч. нескафе
В:печени чушки с кисело мляко и подправки в тефлонов тиган Crazy

Стелету резултата на линийката ти е страхотен мила, браво и все така до целта Hug А относно твоята позната-и при мен така си мислят, че съм отслабнала от много тичане по децата. Но ние си знаем какъв е начина Wink

# 51
  • Мнения: X
Ало ало - слушайте ме внимателно - няма да повтарям  Mr. Green
Патките наистина миришеха на гума ама като няма кой да види че са гумени.....
Привет и от мен.Аз удържах два напълно системни дни - браво на мен  Embarassed
На рожденника честито и само хубави неща.
В края на седмицата се снабдявам с новия кантар и почвам да отчитам - минуси надявам се.
Цунки от мен   remybussi  remybussi

# 52
  • Мнения: X
Мляко с нес, не съм специалист по млечните продукти.
В нета прочетох, че "има технологична разлика. В България истинската извара се получава чрез преваряване на цвика, който остава след правенето на сирене. Затова се нарича и извара. В цвика все още има белтъчини, които коагулират при варенето и след прецеждане се получава извара, но съответно много по-малко количество." Докато котидж чийс е получено от обезмаслено прясно мляко с добавена сметана и съдържа много повече белтъчини. Също така, четох, че е много по-вкусно от изварата и може да се яде самостоятелно, за разлика от нея.
В Уикипедия пък прочетох, че в различните държави това котидж чийс има различни имена и в Испания било кесо бланко (след пресоване). Понеже съм живяла там и съм яла кесо бланко много пъти, мога да кажа, че то си е точно прясно (свежо, домашно) сирене и изобщо не е извара.
Както и да е, докато не си купя една кутийка Екскуиза Котидж Чийс и не го пробвам, не мога да твърдя със сигурност каквото и да е.  Peace

# 53
  • ВАРНА
  • Мнения: 83
Мляко с нес, не съм специалист по млечните продукти.
В нета прочетох, че "има технологична разлика. В България истинската извара се получава чрез преваряване на цвика, който остава след правенето на сирене. Затова се нарича и извара. В цвика все още има белтъчини, които коагулират при варенето и след прецеждане се получава извара, но съответно много по-малко количество." Докато котидж чийс е получено от обезмаслено прясно мляко с добавена сметана и съдържа много повече белтъчини. Също така, четох, че е много по-вкусно от изварата и може да се яде самостоятелно, за разлика от нея.
В Уикипедия пък прочетох, че в различните държави това котидж чийс има различни имена и в Испания било кесо бланко (след пресоване). Понеже съм живяла там и съм яла кесо бланко много пъти, мога да кажа, че то си е точно прясно (свежо, домашно) сирене и изобщо не е извара.
Както и да е, докато не си купя една кутийка Екскуиза Котидж Чийс и не го пробвам, не мога да твърдя със сигурност каквото и да е.  Peace

http://en.wikipedia.org/wiki/Cottage_cheese

А ако съдържа сметана, каквото и да е, не е системно, освен на закуска.

Млечни продукти, разрешени за обяд:
-Може да се яде всякакво мляко, с по-малка масленост.
-Кашкавал може, предполагам и сирене
-Обезателно да се гледа състава -  да няма захар,  сметана и други забранени неща.

И за вечеря е ясно, че не става.



Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 19:39 от Мляко с нес

# 54
  • Мнения: 1 159
Не е лесно да си промени човек режима!Снощи закъснях,вечерях късно,днес съм си взела замразени зеленчуци,сред които са забранените за вечеря грах и царевица ooooh!!За съжаление са ометени вече(бързах,че вече беше 18 и нещо),за друг път ще знам!Рецептите в другата тема не са лоши,но като че ли повечето са за обяд,а мен вечерята ми е по-трудна за измисляне.Ръженият хляб пък изисква 3 часа втасване,които са невъзможни с моето работно време.Освен да си правя само през уикенда.Искрено ви се възхищавам,трябва много четене и осмисляне на храненето!

# 55
  • Мнения: X

http://en.wikipedia.org/wiki/Cottage_cheese

А ако съдържа сметана, каквото и да е, не е системно, освен на закуска.


Точно тази статия на Уики-то четох, нали споменах за кесо-бланко.  Peace
"Cottage cheese which is pressed becomes hoop cheese, farmer cheese, pot cheese or queso blanco." (в началото).

Това за сметаната го четох в един български форум, не знам доколко е валидно за всички видове котидж чийс.
Но все пак, основната разлика е, че нашенската извара се прави предимно от цвик, а не от мляко, а котидж чийс е от мляко - а разликата е голяма - аз цвик съм виждала в Копривщица, хората си хранят прасетата с него.  Laughing
Ами не е мляко в никакъв случай, а остатък от производството на сирене (суроватка).  Laughing
Цитирам от един форум:
"Лятото работих в мандра и мога да виа кажа ,че правиха изварата по съвесем друг начин!
При правенето на кашкавал се отделя течност (цвик или нещо от сорта и викаха).
И тая течност я пастъоризираха в едни големи танкове.После се отцежда в едни корита.
И като се отцеди се получава извара."

Ето какво е цвик:  "Суроватка (или цвик) се нарича серумът на млякото. Обикновено се получава като отпадъчен продукт от млекопреработката, а по-точно от производствата на сирена. Суроватката съдържа ценни белтъци (суроватъчни белтъци) с голямо значение за новородени организми. Както млякото, суроватката съдържа и лактоза. Суроватката се използва за получаване на извара, която е по-ниско калорична и се счита за по-полезна от всички останали млечни продукти."

И пак казвам, докато не си купя една кутия котидж чийс и не пробвам, не мога да дам категорично мнение. Peace

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 21:18 от Анонимен

# 56
  • Мнения: 0
Здравейте мили момичета  Hug
Нямах време и аз да пиша през уийкенда но ето отчет  Wink
-3 кг съм и то се теглих в 6ч вечерта,28% мазнини и 50%течности
з-фреш портокал,флейкс от царевица амарант и киноа заливка соево мляко
о-пататник(картофи,сирене,яйца и соево мляко) с кис.мляко и домати
в-ръж.сухари със сирене и кис.мляко 2%- вариант 7
вчера менюто ми беше същото само,че вечерта на р.ден хапнах диня и 3 кюфтенца от тиквички(знам,че не е системно това но изключение за снощи само)

Хубава вечер  Hug

# 57
  • Мнения: 12 379
Cottage cheese обожавам!!! Peace Но не винаги го намирам дори и в по-големите магазини. Преди време се бях сетила за него и щях да ви пиша, но исках да взема първо кутията да прочета точното съдържание, но така и не взех.

З. Палачинки с кашкавал, пъпеш
О. Пържен шаран, салата от краставици (бяхме на заведение пак)
В. Кафяв ориз с домати

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 22:17 от Сиси ♥♥

# 58
  • ВАРНА
  • Мнения: 83
Но все пак, основната разлика е, че нашенската извара се прави предимно от цвик, а не от мляко, а котидж чийс е от мляко - а разликата е голяма - аз цвик съм виждала в Копривщица, хората си хранят прасетата с него.  Laughing
Ами не е мляко в никакъв случай, а остатък от производството на сирене (суроватка).  Laughing
Така че, предполагам, от там идва недоразумението - просто нашенската извара не е точно изварата, за която се говори в Уики.  Peace Може би американците си правят изварата от мляко.  Peace
И пак казвам, докато не си купя една кутия котидж чийс и не пробвам, не мога да дам категорично мнение.  Peace


    Оф, Жасмин, ти пак на своето си държиш  Crazy
    Не виждам това всичкото от какво значение е за темата, ако знаех, че ще се хванеш за тая американска извара, щях да я преведа или да я изтрия от руския оригинал.  ooooh!  Но все пак, в интерес на истината, да отбележа, че българската изварата се прави от мляко, от мътеница или от суроватка.
     Каквото и мнение да дадеш след като пробваш cottage cheese, дори и чудесно да ти се стори,  cottage cheese все ще означава извара.

# 59
  • Мнения: X
Мляко с нес, в тоя момент спирам със споровете в тия теми за системата. Явно тук дискусия без дразнене не може да се развива, така че няма смисъл. Confused
И да имам мнение занапред (вярно или погрешно), ще го пазя за себе си. Peace

Общи условия

Активация на акаунт