Да намажем и ние........(мазила, пастети, разядки и т.н.)

• 60 821
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
  • в кукувиче гнездо
Алиолито беше в зелената кутийка, нали - свърши драга, свърши, изкупиха го Laughing
Да ви кажа поне къде стоеше, че аз трябваше 5 човека да попитам, докато го открия - на хлад.стелажи, там където са готовите салати и сандвичите.

От мен любими за мазане:
Баба гануш и хумус, рецепти от нета.
Алиолито е в жълтата кутийка, в зелената е с копър, а в  червената - със сушени домати. На мен най-много ми харесва в това в жълтата.

# 61
аз наскоро пробвах една рецепта, която гледам до сега никой не е публикувал Simple Smile

http://recipes.nutrition-pages.com/%d1%84%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b … 0%bf%d1%82%d0%b0/

аз комбинирах, но не с картофи и варени яйца . ще сложа снимка да покажа  Wink но стана супер.

# 62
Момичета,рибата тон се противопоставя вкусово с домат-не ги смесвайте,също майонеза,яйца Naughtyпроменят си вкуса тези храни смесени и не става-не го измислих аз PeaceВ домата катък с печени червени чушки с чесън и олио bowuu bowuu

Не е вярно,риба тон с домат,малко олио,сол и препечени филики е чудно.

# 63
# 64
  • София :(
2 - 3 сварени средно големи картофа
3 - 4 сварени яйца
около килограм печени червени чушки
около 200 гр сирене, от любимото ви
заквасена сметана
сол, черен пипер, чесън, магданоз, олио/зехтин, оцет и каквото друго ви допада в комбинацията - на вкус
По традиция печените чушки се скълцват в хаванче, но нали сме модерни жени... смиламе в блендер или през машинка за месо. Картофите, яйцата и сиренето се настъргват. Добавя се сметана до консистенция на пастет, подправя се на вкус.
Върви и върху филия прясно изпечен хляб, и върху препечена филийка, и върху сухарче, а може и направо с лъжицата  Peace
Някои му казват белослатенска или сиренява лютика.

Докато пишех Vanja77 е споделила рецепта за домашен пастет, което ми напомня, че отдавна не съм правила. Рецептата е микс от много прочетени в нета и много експерименти.
500 гр пилешки дробчета
2 - 3 пилешки пържоли от бут без кожа, около 300 гр
1/4 к. л. агар- агар / кантен
 обезмаслено цедено кисело мляко, сол, черен пипер, кимион, индийско орехче, червен пипер, дижонска горчица, сушен лук, чесън и/или каквото друго ви допада на вкус и като количество.
Дробчетата и месото,нарязано на късчета, се сваряват в малко вода, подсолена. Като поизстинат се смилат с машинка за месо, а получения бульон се прецежда и запазва. Прехвърлят се в купата на блендер / робот и се слагат всички останали подобрители. Пасира се около минутка и после на малки порции се добавя от бульона до гъстотата на... знам ли какво, правя го на око  ooooh!, може би на тахан. Прибира се в кутия с капак или буркан в хладилника и се хапва с удоволствие.
Вероятно може да се направи и с масло, сметана..., но аз си "изработих" рецептата докато бях на диета и така и си остана.

# 65
2 - 3 сварени средно големи картофа
3 - 4 сварени яйца
около килограм печени червени чушки
около 200 гр сирене, от любимото ви
заквасена сметана
сол, черен пипер, чесън, магданоз, олио/зехтин, оцет и каквото друго ви допада в комбинацията - на вкус
По традиция печените чушки се скълцват в хаванче, но нали сме модерни жени... смиламе в блендер или през машинка за месо. Картофите, яйцата и сиренето се настъргват. Добавя се сметана до консистенция на пастет, подправя се на вкус.
Върви и върху филия прясно изпечен хляб, и върху препечена филийка, и върху сухарче, а може и направо с лъжицата  Peace
Някои му казват белослатенска или сиренява лютика.

Това не е ли много голямо количество, което ако не се изяде веднага, бързо ще се развали...  newsm78 newsm78 newsm78 поне на мен така ми се струва .... ?

# 66
Чудена тема! Как не съм я видяла досега! Аз лично толкова обичам всякакви варианти на "мазила"! Включвам се с моите любими варианти за песто:

Класическо песто Дженовезе

Магданозено песто

Песто от коприва

А новата семейна мания е домашно фъстъчено масло

# 67
аз наскоро пробвах една рецепта, която гледам до сега никой не е публикувал Simple Smile

http://recipes.nutrition-pages.com/%d1%84%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b … 0%bf%d1%82%d0%b0/

аз комбинирах, но не с картофи и варени яйца . ще сложа снимка да покажа  Wink но стана супер.

както обещах

комбинирах соса с качамак Simple Smile стана добре не само на вид, но и на вкус . Има снимка .

http://recipes.nutrition-pages.com/%d0%bc%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%b … 0%b0%d0%ba%d0%b0/

# 68
Още нещо от мен с останалите великденски яйца - пастет от варени яйца с пресни подправки

# 69
Зеленчуков пастет . Пекат се на фурна , лук цял с корите, чесън цял с корите, домат цял с корите , морков цял с корите , тиквичка цяла с корите , чушка . Когато всичко е готово , бели се , пасира се с олио и сол .

# 70
Не знам дали го има в коментарите,но и аз да дам идея Simple Smile
-Патладжан,малко орехи,мн малко чесън и майонеза се пасират и готово Simple Smile
-Крема сирене,кисели краставички,копър,сол,чер.пипер (и маслини съм добавяла)се смилат в чопър и става страхотно
-Извара,настърган лук,майонеза и подправки(сол,чер.пипер,ригън и каквото душа ви харесва)

Като се сетя и другите който съм правила ще ги споделя Simple Smile

# 71
  • Банкя

Точно ровех в нета да видя прави ли някой -песто от коприва?? И то майсторките са си тук-  страхотни мами!!!
Все пак да попитам- Може ли пестото да е от сурова коприва и магданоз и джоджен ?? newsm78 newsm78 Нещо такова си го представям.

# 72

Точно ровех в нета да видя прави ли някой -песто от коприва?? И то майсторките са си тук-  страхотни мами!!!
Все пак да попитам- Може ли пестото да е от сурова коприва и магданоз и джоджен ?? newsm78 newsm78 Нещо такова си го представям.

Може, ще стане доста ароматно. Само че копривата е добре да бъде залята с гореща вода за секундки, иначе, ако копривате е съвсем ссвежа, пестото от коприва ще стане доста парливо Wink

# 73
  • София
Ние смесваме маслинова паста и крема сирене или извара, хем се обезсолява, хем става идеално за мазане Simple Smile

Другото, което харесваме на филийки е хумус - в нета има много рецепти.

# 74
А някой да се е сетил за...ФАЛШИВ ХАЙВЕР
 1 кафяна чашка грис се изсипва в 3 к. чашки вряща подсолена вода... при непрекъснато бъркане. Варим още 1-2 минутки - до като се сгъсти и отстраняваме от котлона. Изстива "под капак" - иначе хваща коричка. Прехвърляме в дълбока купа и прибавяме майонеза, чесън, сол ако е необходимо и разбиваме с пасатора.
**може да се разнообрази..... с най-различен пълнеж - по желание и всус.
но и в основния вид е мнооого вкусен.

Общи условия

Активация на акаунт