Да си купя ли жилището от свекървата -дайте &

• 6 778
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
  • E-CLM & CH-VD
Едно  не разбрах само - при ипотеката вещо лице оценява имота. Как е влязло без да разберете? Може ли да ви лъжат за кредита и просто да искат да продадат апартамента?

И на мен това ми е интересно  Rolling Eyes

Ами лесно - те не са в него, авторката писа, че са в Испания, а децата ги гледа нейната майка, т.е. апартамента не е обитаван, свекърите имат пълен достъп до него по всяко време; жилището си е тяхно и могат да водят в него когото и когато си поискат.

Вземете си вещите, ако можете да докажете, че вие сте ги купили.

# 31
Моят съвет е да се абстрахираш от емоциите и да подходиш изцяло прагматично към въпроса. Прецени дали си струва жилището - какво строителство е, на каква цена е обявено, в какъв район е, какви са съседите. Мисли изцяло в посока, че купуваш жилище, а не Вашето жилище.
Вторият ми съвет е да не встъпвате в задълженията на свекърите ти по този начин. Ще изплатите заема, а гаранцията, че ще го прехвърлят след 10 години, е нулева. Ако толкова държите на това жилище, говорете с банката и свекърите да прехвърлите собствеността и да встъпите вие в задълженията. Ипотеката си стои като тежест и тя следва имота, а не собственика.
Движимите вещи вие може да си ги изнесете, след като са ваши. Спокойно може да се оформи като анекс към договора с банката.
Трети съвет - разговаряте с вашите свекъри. Споразумявате се, че погасявате задължението от 20 хил. лв. срещу незабавно прехвърляне на собствеността. Съответно вие мислите от къде ще ги осигурите парите, но те ще се явят "цената" на придобиване на имота.

Да - купуваш , ако е изгодно. И с напълно уредени документи!!!
После можеш да го дадеш под наем, да го продадеш и да си вземеш друго ... каквото си поискаш.

# 32
Едно  не разбрах само - при ипотеката вещо лице оценява имота. Как е влязло без да разберете? Може ли да ви лъжат за кредита и просто да искат да продадат апартамента?

И на мен това ми е интересно  Rolling Eyes

Ами лесно - те не са в него, авторката писа, че са в Испания, а децата ги гледа нейната майка, т.е. апартамента не е обитаван, свекърите имат пълен достъп до него по всяко време; жилището си е тяхно и могат да водят в него когото и когато си поискат.

Вземете си вещите, ако можете да докажете, че вие сте ги купили.

От първия пост става ясно, че ипотеката е отпреди 4 г. а те са в Испания едва от няколко месеца.

# 33
Прави се 'фиктивна ипотека', плаща се и оценител не минава изобщо.  Peace
Особено ако ипотеката е за по-ниска сума от реалната на имота.

# 34
Не се занимавай със свекървини неща!

Изнеси си мебелите и вещите от апартамента и си купете ново жилище. Всеки да си знае лъжицата и паницата.

# 35
При този пазар в момента само услуга ще им направиш да им предлагаш варианти.
Аз ако съм на ваше място си взимам каквото имам в апартамента и толкоз, а те да се оправят.
Вие сте в Испания, предполагам, че не ви е лесно, само от няколко месеца сте там.
Само ви липсва заем да плащате, ипотеки и сложни схеми ...

А ремонта и имуществото нищо чудно да ги смята ( свекърва ти), като компенсация за години неплатени наеми.

# 36
  • София /Абсурдистан
Към авторката - пиеш една студена вода и си започни всичко на чисто.
Случилото се го приеми като урок.
И не прави глупости да пращаш пари на този и онзи, освен за децата си.

# 37
  • по пътя на светлината
Първо не ми стана ясно за ипотеката как е станала,второ как ще го продават,като пак трябва да влезе в него вещо лице оценител,а те нямат ключ?

# 38
Аз нямам ключ сменили са бравата с вещите ми вътре

# 39
Незнам как са го ипотекирали , само знам че дъщеря й е хванала връзки в банката за отпускане на заема!

# 40
Незнам как са го ипотекирали , само знам че дъщеря й е хванала връзки в банката за отпускане на заема!

Какво значение има как...нали е факт.

# 41
Според мен е правилно да го прехвърлят директно на вас и да го плащате.
При тези хора каква е гаранцията,че сте го получите.

# 42
И защо да им правят тази услуга?

# 43
И защо да им правят тази услуга?
да вече се замислям дали да не събираме за нов , просто и да го изплащам през тези десет години каква ми е гаранцията че след това ще ни го прехвърлят.И пак ще кажат дадохме им апартамент.Дали да им правя тази услуга наистина?

# 44
Никаква ти е гаранцията, и то какви 10 години ще изкарате само  ooooh! да плащаш и да се чудиш дали ще ти го прехвърлят след това. Мерси  Stop
Същото, че и по-изгодно може да ти излезе друго жилище, и няма да ти носи тая горчилка. Жилище се гради с любов, желание, труд и пот, но не и гарнирани със страхове, интриги, подозрения, дрязги- не ти трябва, и няма да се чувстваш добре накрая.

Вземи си вещите от там и ги остави да се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт