Кухните - 33-та тема

• 79 295
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Някой виждал ли е да се продават 'капаци ' за ел. котлони на печка? Имам нужда от такива, защото печката е комбинирана и ел. котлони изобщо не ги ползвам. Тези капаци се слагат върху котлона, за да не се цапа, ръждясва и т.н.

Преди 100 години съм купувала много хубави инокс от TCM, но скоро не съм виждала.

# 481
цитат на geryger: Разпитай ги добре за тази бленда. Ще ти гарантират ли че ще прилепва плътно? Да не ти обясняват после, че тавана бил крив и т.н.
Защото на гардероба, блендатата ми е гола вода. тавана бил крив, идвало на различни сантиметри и т.н. И ти се примиряваш.... Но  Naughty мъжа ми, ми направи забележка. После им обясних, че ако блендата на кухнята не е перфектна нищо няма да платя. Ако трябва шаблон да си направят за нея. И я направиха, но за другата не искаха.
Така, че много ги дръж из късо за блендата и шкафовете до тавана.
отговор: Naughty Naughty   момчетата мебелисти абсолютно не са задължени да оправят некадърната работа на строителя. във вашият случай, в кухнята се е получило, защото таванът е изправен/нивелиран/ с гипскартон. за съжаление, каквито и шаблони да правят, кривият таван към блендата ще се вижда отвсякъде. Simple Smile Peace

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 16:29 от raygram

# 482
  • София
Разпитай ги добре за тази бленда. Ще ти гарантират ли че ще прилепва плътно? Да не ти обясняват после, че тавана бил крив и т.н.
Защото на гардероба, блендатата ми е гола вода. тавана бил крив, идвало на различни сантиметри и т.н. И ти се примиряваш.... Но  Naughty мъжа ми, ми направи забележка. После им обясних, че ако блендата на кухнята не е перфектна нищо няма да платя. Ако трябва шаблон да си направят за нея. И я направиха, но за другата не искаха.
 Naughty Naughty   момчетата мебелисти абсолютно не са задължени да оправят некадърната работа на строителя. във вашият случай, в кухнята се е получило, защото таванът е изправен/нивелиран/ с гипскартон. за съжаление, каквито и шаблони да правят, кривият таван към блендата ще се вижда отвсякъде. Simple Smile Peace

Всички тавани са ми от гипсокатон и са перфектни. Е имат по 2-3мм на 2-3 м. Но нали си чувал на крива ракета космоса и пречи.

# 483
  • In someone's dreams
За тази бленда пък изобщо не се бях сетила. При следващото ходене до фирмата, специално ще питам. Мерси за подсещането.
Да се надявам, че таванът е гладък, то така или иначе работниците са още в къщи ..... мерси още веднъж  Hug

И още един въпрос - за кухнята подходяща ли е венецианската мазилка? Всъщност стаята ще е кухня и всекидневна в едно, но не е много голяма като пространство.

# 484
е, тогава нямат извинение, освен ако таваните само са изправени без да са нивелирани... Sad

# 485
Знае ли някой къде в София може да се намери корк за подова настилка ? Определено това ще е най-подходящо в моя случай  Tired , но всички фирми които намирам са все в провинцията .
В Практикер има.Днес го гледах.  Peace

# 486
....Ниакои 4увал ли е за BOMPANI

Нашата миялна и аспиратора са на Бомпани. За сега си работят перфектно.

# 487

Разпитай ги добре за тази бленда. Ще ти гарантират ли че ще прилепва плътно? Да не ти обясняват после, че тавана бил крив и т.н.
Защото на гардероба, блендатата ми е гола вода. тавана бил крив, идвало на различни сантиметри и т.н. И ти се примиряваш.... Но  Naughty мъжа ми, ми направи забележка. После им обясних, че ако блендата на кухнята не е перфектна нищо няма да платя. Ако трябва шаблон да си направят за нея. И я направиха, но за другата не искаха.

Вие чувате ли се? Как така мебелистите трябва да компетсират всички неравности в апартаментите ви?
В панеления апартамент, в който жевеехме на квартира отклонението от пода до тавана на едната стена беше 7 сантиметра.   И какво, да накарам мебелистите да направят трапецовиден гардероб ли?  newsm78

# 488
  • София

Вие чувате ли се? Как така мебелистите трябва да компетсират всички неравности в апартаментите ви?
В панеления апартамент, в който жевеехме на квартира отклонението от пода до тавана на едната стена беше 7 сантиметра.   И какво, да накарам мебелистите да направят трапецовиден гардероб ли?  newsm78

Когато казват, че ще ми направят вграден гардероб и ми искат една торба пари трябва да ми го напряват!
Ако, не могат не получават пари.
Те са идвали мерили взимали размери и казали - да ще го направим. Не казаха тук, тук и тук няма да стане.
Що се отнася до 7-те см., спокойно могат да ти го направят трапецовиден стига да не е грозно.
Това е моето мнение!

# 489
Съгласна съм, те съвсем ни вземат за балъци някой майстори.

# 490

Що се отнася до 7-те см., спокойно могат да ти го направят трапецовиден стига да не е грозно.
Това е моето мнение!

Е, аз точно за това говоря, че е грозно.  Simple Smile
И пак не мога да разбера защо от майсторите на мебели очаквате да оправя кривините оставени от шпакловчика - примерно.

# 491
  • София
Здравейте,

В процес на преместване и поръчване на кухня сме и спешно имам нужда от съвет и/или мнение.

Искаме да поръчаме общо 2 шкафа - единия ще бъде вграден в ниша работен плот 1,6м с 2 страници, които да поддържат плота и едно малко шкафче 40см широко в средата на конструкцията, а от двете му страни ще се сложат миялната и пералнята ни (под плота).
Плота и вратичката са най-прости, от MDF, без профили и т.н. За този шкаф исканата цена за изработка и монтаж е 260лв.

Втория шкаф е приблизително 1,2м, за вграждане на фурна и плот, с чекмедже под тях. От лявата страна 4 чекмеджета с метални водачи и MDF дъно, а от дясната - шкаф за бутилки, но не с онази метална джаджа с гнезда за 4 бутилки, а все едно едно хипер дълбоко чекмедже , на което в горната му част има още едно - с нормална дълбочина и двете се отварят посредством обща врата (не знам дали обясних адекватно). Ширината на страничните шкафчета е приблизително 26-30см. Пак най-простичък плот и вратички, нищо оскъпяващо.
Цената за този шкаф с доставка и монтаж е 465 лв.

Въпроса ми е дали на фона на останалите производители тази цена е разумна?
Засилихме се да поръчваме кухнята при този производител, защото останалите шкафове от нея са вече поръчани там от хазяите ни, а те са направили ремонта на апартамента, в който се местим с възможно, възможно най-евтините материали Simple Smile
Дори не ни е хрумнало, че ще отидат да поръчат кухня от скъпо място. А и самото място не дава вид на такова...

Обаче гледам в брошурата на Баумакс - един плот е около 20 лева линейния метър.
Плоскостите и те толкова приблизително.
Кухните в Комо също идват по-евтини.
Може би нашите се оскъпяват от това, че поръчката е по-проект, а не от готови шкафове?

Не съм правила допълнителни проучвания и търсения, сравнения и т.н., понеже е страшна лудница с преместване и нямаме време, но важно ми е да знам, дали цената, която ни искат (820лв. общо) е разумна, да поръчваме ли смело или да търсим друг?

Много благодаря предварително и се извинявам за пространствените обяснения!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 492
Зависи от материалите при вас оскъпяването е от MDF , с ПДЧ излиза много по-евтино  Peace

# 493
Поръчковите мебели винаги излизат по-скъпи от готовите.

# 494
Момичета,имам нужда от помощ! EmbarassedОт няколко месеца чета тук и се възхищавам на творенията ви.Най-сетне дойде и моят ред да започна дългочаканата си кухня.Влюбих се в плота Артууд на Егер.И...дотам.Не мога с нищо да го комбинирам.Прозорецът ми е тъмен дъб,искаше ми се кухнята да е светла като цяло.Приемам всякакви идеи.Три пъти ходя до цеха за плоскости ,сравнявам ,гледам и нищо.Днес се спрях на една комбинация,взех мостри и като се прибрах вкъщи се оказа ,че кафявото на шкафовете което харесах няма нищо общо с това на прозореца.Помощ

Общи условия

Активация на акаунт