Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 790
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас!
Диди,  Hug
Относно плюнченето, Никол също прави балончета, много е смешна. От няколко дни се опитва да бърбори някакви бебешорски неща - толкова е сладка, гука едно нежно и плахо. Heart Eyes
За хернията (пъпна), при нас личната лекарка ни каза, че ще слагаме превантивно лепенка на пъпчето и така 3 месеца. По-добре с лепенка, нали плачат повече къде от колики,къде от лиготия, а също така и като се напъват за голямата работа и докато седят по коремче.
Иначе ние гледаме да правим по 2 разходки на ден. Сутрин от 9 докъм 11 и следобяд след 17.30 ч.
Нощна пауза в храненията правим от близо 7 часа и мама успява да си поспи.  Laughing, че през деня колкото и да се опитвам да легна, докато Никол спи, все не успявам.
Биба залъгалка ползваме, но рядко я засмукваме като хората и в изправено положение винаги я изпускаме.
Смилянче и на мен ми се ходи многоооооо на море, ама тази година ще пропуснем с Никол. Морето сигурно ще пита за нас  Laughing, ама ще компенсираме другата година, само живот и здраве.
Хубава вечер!

# 196
Еми ка, като не вършите голямата работа 4 дена, не се ли мъчи  през тези дни, нашия на втория почва да пъшка, да се буди нощем личи си, че се напъва, но нищо не изкарва и на 3 тия аз му помагам с термометъра. Много ме е страх да не се научи с моя помощ да ака и  цял живот да е на лекарства за акането  Cry Cry . Нашата педи ми изписва Лактулоза, но ме предупреди, че все пак е лекарство и да пробвам само 1 седмица. Давах два дена и го изхвърлих, детето получи ужасно разтройство и пак неможеше да го изкара самичък, немога да си обясня защо  Cry Такъв рев, пищене и гърчене, не бях виждала и с коликите, а те бяха ужасни ooooh! Явно не е за малки бебенца тая лактулоза, незнам, но толкова водичка изкара горкичкото, ужас. Няма оправия тоя запек, ще пробвам рецептата на Смилянова и ако не помогне, спирам с всичко, пък като захраним дано да свикне да си ака самичък .
Диди и на нас ни предстои операция с пълна упойка след време, много ме  е страх  Sad , съчувствам  ти, но просто имай вяра в лекарите, стискаме палци, всичко да мине, леко и бързо да се възстанови Ивко  ukliam1

# 197
Дари не че искам да се намесвам на който и да е, но овесената вода е силен алеген  Rolling Eyes Да не направите друга беля?!

Няма проблем,Наде... Разбрах я аз тази история с глутена и питах докито. Тя ми отговори,че принципно е така,но пък в някой АМ също имало глутен - във Фризолака и именно на това се дължал разхлабващия му ефект. Само,че та е синтезиран по изкуствен път. Моля се да не си навлечем беля, но се радвам,че от седмица и повече вече не е пил овесена вода и си ходи съвсем нормално,дори през ден се случва да е по два пъти:)

# 198
Аз искам да питам мамите, които хранят с АМ. Спазвате ли някакъв режим? През колко часа и по колко пъти на ден давате? Какво количество? Как разбирате, че трябва да увеличите дозата? Кога е последното хранене? Събуждате ли ги, ако спят? Помня, че Смилянова беше писала, че дава АМ на поискване...  newsm78 нещо не ми е ясно как става това...?
С кърмата е лесно, но с АМ е друго....

И ние сме твърдо на АМ- давам Nan1. Изключтелно съм доволна,че имам  изграден режим долу-горе. Е, понякога се попроменя с половин -един час,но не е болка за умиране. Храним се на 3 часа минимум,понякога издържа и до 3 и половина. През нощта задължително прави паузи от най-малко 4 часа до максимум 7 /за сега/.  Педито онзи ден като я посетихме много ни похвали за което Simple Smile Това,което ме радва е,че не се наложи аз да го насилвам за режима, а Стаси сам ми помогна. Едно нощно хранене също отпадна с негово желание Simple Smile Като количество изяжда различно - понякога 140 мл., понякога 80-90 мл.

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 08:20 от darry_darry

# 199
Здравейте момичета
ние сме само на кърма но не кърмя а с шише та забелязах че езичето и е малко беличко личната каза да направя смес от сода и пудра захар и да намазвам езичето но това с содата много ме притеснява няма ли да и обарка стомахчето имали ли сте такав проблем

# 200
  • Бургас
Здравейте!

Милкуз, Наде, Лулу радвам се, че сте се сетили за нас!  Hug
Диди представям си какво ти е.Стискам палци всичко да мине бързо и леко! Praynig
Милкуз как са Борето и Ивайла?Тези болести край нямат!

Ние наистина бяхме в София.Успяхме да се вредим за Маринова, но отидохме още в 5:30 сутринта, а започват да дават часове в 8:00.Бяхме първи, към 6:00 започнаха да идват и други хора.Но останах доста, за които не стигнаха номерцата.Та..доц.Маринова потвърди АБКМ.Уточнихме някои неща за диетата, защото аз от 3 седмици съм на такава, но имаше неща, които ядях а не може и съответно такива, които бях спряла а тя ми разреши.Като цяло не е толкова зле, няма да умра от глад. Laughing Препоръча ни да вземем козметика на Себамед като свършим с А-дерма.Ваксини няма да слагаме, само противохепатитната, че още не са му я били и полиото.Другите ще ги отложим.Това, което ме шокира и никак не ми хареса е, че ми каза да започна захранването на 4 навършени месеца, което аз няма да направя в никакъв случай.Вика ни пак декемви като се върне от Щатите и като по нейни сметки ще съм захранила зеленчуци, каша и месо да ми обясни как да продължа.Аз ще преценя кога да отидем, но ще е сигурно чак след нова година като съм започнала захранване и го видя как реагира.Протокол за мляко не ми даде, за да не се изкуша да си взема и така да си провалим кърменето.Каза, че по-голямо лекарство от кърмата за алергията няма.Та това е общо взето..
След малко отиваме при педито да сложим противохепатитната ваксина и да се разберем за другите, че май се минава някаква комисия.

Лек ден!

# 201
Добро утро!
Мария,   Hug
Буби, личната видя ли езичето? Установи ли, че е млечница? Защото и нашето езиче е бяло и яз вече няколко пъти я питам и тя казва, че това е нормално за кърмени бебета. Освен това сместа ми се вижда доста странна /мое мнение/.
Ти защо даваш от шише, а не кърмиш?
Сега да се оплача, малкия тази вечер ме разби - след като си легна в 11 и половина, след Баня и ядене, се събуди да яде в три и половина, после в пет и половина и после в осем  #Crazy такова нещо не е правил от първите дни.

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 09:30 от silvyy

# 202
  • Пловдив
Добро утро!
Хайде на кафенце  

При нас нищо ново - излизаме си на разходки сутрин и вечер, хапваме си понякога навън, а жегите .... пъшка мощно и се върти бая, ама...

Момичета, утре ще се видим ли на нашето местенце?   Hug

чао за сега 

# 203
Да ви се похваля след като вчера ядох предимно сливи, праскови, диня и кисело мляко с мюсли  ооооооо чудо успяхме да постигнем пълен памперс в два поредни дни  Mr. Green
Лошото е че аз станах като една малка бомба, а той просто има нормално изхождане Laughing
Хубав и позитивен ден на всички  Hug
Днес ставаме на цели три месеца, не мога да повярвам как лети времето

# 204
Никола с изхождането проблем няма никакъв, да чукна на дърво. Пълни памперси непрекъснато. Сигурно и за това не наддава кой знае колко, но все пак е в нормата.
Умирам за шоколад, не знам при вас как е. За бира и за сън - да не говорим.
Иначе сме добре, послушно ми е хлапето, отново да чукна на дърво.
Диди, разбирам напълно опасенията ти, при нас също се налага интервенция след време и умирам от страх заради упойката. Хирургът ни препоръча да направим предварителна среща с анестезиолога, което при нас е задължително, защото много ме е страх от алергии. Стискам палци да мине всичко бързо и леко при всички, на които ни предстоят изпитания! Кураж и вяра, момичета, прегръщам ви всички. Hug
Разписах се, слънчев и хубав ден от мен!

# 205
Здравейте и от мен! Да ви се оплача, Рая май лепна чревния вирус (и дано да е това  Praynig), а не нещо по-сериозно.
Още вчера забелязах, че акото й малко зеленее и две червени точици в памперса (викам си, айде да не се вкарвам във филм, може да е от розовото боди, с което беше облечена и да са попаднали власинки). Да, ама не. През нощта пак се изака, този път зелено, две жилки кръв, слуз и бели топченца. Така си продължава и досега, вече е акала 4 пъти.  newsm45 Звъннах на педито, каза да й давам Ентерол. Запазих час и за гастроентероложката днес в 17 часа. Мисля си, че може да е вируса, защото майка се разболя от него, пък тя я вижда всеки ден (откакто е болна не, но тя си е носила вируса вече). Зеленото, айде настинала. Топчетата, четох че е от храната. Слузта е нормално до 4-тия месец. Ама кървавите жилки?  newsm78

# 206
Мая, ако е вирус, внимавай да не се обезводни, предлагай по-често да суче. Бих спряла млечните за момента при такава ситуация, те допълнително товарят стомахчето.

Смилянова, аз като някакъв идиот, то се говори 200 пъти, но нещо не можах да разбера как се дават гранулките - във вода ли ги разтваряш? Ако се разтварят във вода, колко и кава да е, че мойта мома приема водата като обида, дали ще се разтворят в една лъжичка, която да успея да пробутам някак си? И еднократно ли го даваш или всеки ден? Аз се скъсах да ям всякакви разхлабващи - овес, сини сливи, круши, максимумът, който постигнахме е през ден, като днес сме на път да е през 2 дни отново.

# 207
мартеа, благодаря ти!  Hug Аз й давам и глюкоза да пие, дано не бъркам, че е добре. За млечните ще те послушам, дано не се окаже някаква алергия.  Praynig
Ти пробва ли с Био Гая? Нас това ни оправи (или поне така си мисля), но то всяко детенце различно. Една позната ми каза, че нейното пък се изхождало като му притиска крачетата към коремчето.

# 208
Здравейте за днес и от нас!
Еми ка, като не вършите голямата работа 4 дена, не се ли мъчи  през тези дни, нашия на втория почва да пъшка, да се буди нощем личи си, че се напъва, но нищо не изкарва и на 3 тия аз му помагам с термометъра.
Не, не се напъва и си е спокойна. Аз и затова не помагам нито с термометри, нито със сапуни или с лекарства. Просто тогава има и тогава се изхожда... Успокоявам се, че усвоява почти напълно кърмата - единственото нещо което приема.
Мая, стискам палци да не е нещо сериозно  и да се размине леко бебка Praynig
bubito80 - това със содата ми се струва доста сериозно за малкото недоразвито стомахче... Дали няма да е добре да се консултираш с поне още 1 лекар преди да го направиш...?
Ох и аз се присъединявам към желаещите за малко почивка на моренце, но няма да ми се отвори парашута тази година Sad Баткото го заведохме за първи път на 1.5 години и пак се притеснявах дали не е рано, дали няма да лепне някой вирус, дали няма да слънчаса и ей такива ми ти щури работи. Е, размина ни се и си прекарахме страхотно, но не мисля с толкова малко бебе, че ще мога да рискувам... А и миналата година не сме ходили, че купихме апартамент и финансите ги пренасочихме за него и си казахме, че тази година ще отидем, ноооо... бебка ни изненада Simple Smile Нищо, здраве да е... Догодина морето ще си е пак там... надявам се  Grinning
Хайде лек де н от мен на всички   bouquet

# 209
Здравейте, мамчета!
Аз докато се организирам да седна да пиша вие сте изписали 3 теми Simple Smile

Моето бебче се роди на 13 юни и се казва Ирина - 3.050 кг и 50 см

Сега е 4,700 кг и 58 см.

Колко бързо растат децата Wink

Имаме само проблеми с нещо като запек или и аз не знам какво - ака доста рядко.
Започнах да и давам пробиотици и имаше подобрение за няколко седмици, но после пак се върнахме на старото положение.

Спането през деня не ни е от любимите неща. За щастие вечер сме само с едно събуждане за кърмене от 21 до към 7ч .

Всичко е наред и сме много щастливи. Вече гукаме, усмихваме се и следим хората из стаята.

Не обича шумните места и много се изнервя. При вас как е?

Единственото притеснително е че аз напълнях вместо да отслабна,
от страх да не ми спре кърмата започнах да се тъпча мощно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт