Има ли бъдещи мами над 35 години, които бебеправят?Да си дадем кураж! Тема 32

• 68 600
  • 951
  •   1
Отговори
# 705
  • Сфия
Бурятаnewsm17 newsm17 newsm10
С теб сме!  Hug

# 706
  • Sofia
Mishell66 , Бурята добре дошли сред нас.
Много кураж,късмет и дано всички изпълним мечтата си. Hug и ви пожелавам лек и приятен ден!

# 707
Благодаря ви, дано дам кураж с добри новини на всички. Това чакане ме убива...познато ви е всеки ден ми е като седмица.

# 708
  • В градината...
Бурята, скоро да се похвалиш с ценен опит от лечението!

# 709
  • София
Бурята, не знам какво е лечението, но се моля да е успешно...

# 710
Бурята ,Мишел66   Здравейте, стискам ви палци всичко да е наред от тук нататък  !!!  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 711
  • София
Аз пък вчера пусках МАТ и ТАТ и получих уникални резултати - 460.3 и 1304 при реф. <34 и <115 ... Tired

# 712
  • Сфия
Катииии, ама ти до сега никога ли не си пускала такива? А ТСХ пусна ли? Ами това е най-вероятната причина за абортите(ти повече от един ли имаше?) Поне най-вероятно си открила проблема. Отстраним е и ще се подредат нещата, само ТСХ трябва да влезне в норми. От самите стойности не се плаши, на тях не може да се повлияе, те са само за поставяне на диагноза и повече не се изследват. Пиши по-подробно, ще те пратим и при добър ендокринолог.  Peace

# 713
  • София
Ми не, не бях пускала... гледаха я тази жлеза на ехограф октомври миналата година и... ехографистът препоръча да си ги направя, ама каза, че не е особено належащо пък и да са завишени едва ли има какво да се направи...

TSH 0.567...
FT4 - пак октомври миналата година - 13.6 (реф. 10.3 - 25.Sunglasses

... А случайно съществуват ли добри ендокринолози, работещи със ЗК?

ПП
Един мисед имам на 21 - 25 май и едно 4 годишно слънчице.

# 714
  • Сфия
Тези стойности на ТСХ сега ли са или от октомври месец? Да, с антителата нищо не може да се направи, но те изкарват ТСХ от норми. Може тогава да ти е било наред, но сега да е скочило. А ТСХ може да бъде причина за аборт, дори като твоят случай мисед, защото неправилната функция на ЩЖ може да увреди плода и от там той спира да се развива, може и да бъде причина за ненастъпването на бременност. Оптимално трябва да бъде м/у 1 и 2, когато се планува бременност, като завишените стойности(хипофункция) са по-опасни от занижените(хиперфункция). Това са думи на ендокринологът, който аз посещавам - д-р Начев. Той е един от най-популярните сред бременните и плануващите бременност. За съжаление не работи със ЗК, както и едва ли ще се намери наистина читав, който да работи. Важно е да пуснеш ново изследване на ТСХ, ако това не е от сега. Много капризен хормон е, а и бременност излиза бързо извън норми. Ако искаш заповядай в темата на Хашимотките, можеш да получиш много инфо, споделен опит и подкрепа: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=592596.240;topicseen

# 715
  • София
ТХС е от по- миналата седмица, ФТ4 е от октомври.

2 години не ставаше бебе...
И сега няма ову след миседа...

А темата за Хашимото я разглеждам усърдно, ама... ме е страх да се появя там...  Embarassed

ПП
А моментът никак не ми е добър за платени приеми... ама никак- никак... Sad

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 16:34 от katiABV

# 716
  • Сфия
знам за бебто и неуспеха, и за миседа ти знам... ТСХ в момента ти е прилично, но трябва да се види от ендокринолог. В темичката за хашимотото не хапят момичетата, ще ти дадат ценни съвети. Повечето там посещаваме Начев, горещо го препоръчвам и те съветвам да го посетиш, както и за другите ти проблеми. Трябва да се наблюдава болестта, за да не ти направи номер, особено важно при бременност. Пиши по мой съвет в темичката, но знам какво ще те посъветват- да се занесеш с резултатите на лекар. Успех! Ако решиш ще ти дам координати, няма да съжа;яваш от избора на лекар. Аз лично си открих Хашимотото при опитите ми за бременност. Доверих се на Начев и само след 3 месеца вече бях бременна. Преди това 2 пъти губя бремеността в 5-та седмица.

# 717
  • София
А, не ме е страх от момичетата там. Много ги познавам от другаде. Страх ме е - все още - да се изправя с/у такава диагноза... ама ужасно ме е страх. До степен да се чудя до понеделник дали еднокринолог или психиатър да ще трябва да търся...

# 718
  • Сфия
Кати, не се шашкай, не е толкова страшна диагнозата, а и да бягаш от нея не можеш. Тя си е там не зависимо искаш или не или я няма, пак не зависимо твоите желания. Начев е категоричен, че завишените антитела говорят за проблем... Това е истината, но пак казвам животът не свършва, още повече, че ти в момента все още не си за терапия най-вероятно. Приеми го, като едно препятствие по-малко по пътя си. Много сме жените с това заболяване, много от нас го откриват точно, когато плануват бебе, а много и не знаят за проблема. Във февруарската темичка, в която аз пиша една мама възкликна: Ама тук половината, като, че ли са с Хашимото! Статистиката е, че м/у 15 и 20% от жените в развитите страни са с поставена диагноза. Страшно е, когато не се открие и не се назначи терапия, защото се увреждат органите, когато не функционира правилно жлезата. Обаче, като се набавя нужният хормон всичко влиза в релси. Аз преди да ми поставят диагнозата се влачех с високо кръвно, сърцебиене, задух, качих 20 кг за няколко години. Сега кръвното ми е ок, пулсът ми поспадна, а килограмаите ще видим какво ще стане с тях след, като живот и здраве родя. Смело, няма да се плашиш! Не бягай от проблема, а се изправи с/у него! Така, както си се изправила с/у проблема със зачеването и си решена да излезеш победител. Трябва да успееш и не може да позволиш на някакво Хашимото да ти попречи!

# 719
  • София
katiABV няма нищо страшно в Хашимотото, моя съвет е да посетиш Начев-много е добър,той е моят и не само ендокринолог,ако искаш координати свиркай и не му се стягхай на дядо Хаши! Ей ме мене- с детенце на финала  Wink И идвай в темата ни на хашисмотките Simple Smile всички са много готини  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт