За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 20

• 28 141
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Днес бяхме на консултация и се оказа, че фонтанелата е затворена. Обаче педиатърката ме учиди като каза да продължавам да давам вит. Д  newsm78 Нужно ли е според вас? На АМ сме, правим разходки всеки ден...  Thinking
На синът ми фонтанелата се затвори на 11м и тогава педиатърката каза да спрем Вигантола(макар, че го бях спряла по моя преценка преди това Mr. Green). Wink

# 121
ОФФФФФФ и като казахте лъжица тази моята въобще не иска да се храни с лъжица,направо е някакъв кошмар! #Crazy

Може да не й харесва лъжицата, с която я храниш. пробвай друга, а може и да ти показва, че все още й е рано за захранване.

рика, и за да ти стане още по-тъпо (но искрено ти желая при вас да не е така), Дребосъчето започна  да се лигави на 2 месеца, на 5 венците й бяха не двойни, а тройни, на 10 изкара първото зъбче.

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 23:16 от Raffaella Sanzio

# 122
ОФФФФФФ и като казахте лъжица тази моята въобще не иска да се храни с лъжица,направо е някакъв кошмар! #Crazy

Може да не й харесва лъжицата, с която я храниш. пробвай друга, а може и да ти показва, че все още й е рано за захранване.

Ами днес и взех друга и като че ли е по-добре!Не знам дали и е рано,обаче два пъти го разредих с вода и го сложих в шишето и направо ревеше като го изпиеше-иска още!!!Всичко е много различно отколкото беше с бате,той все отваряше уста каквото и да му дадеш,бебе мечта,ама този овен Joy Joy Joy

# 123
рика, и за да ти стане още по-тъпо (но искрено ти желая при вас да не е така), Дребосъчето започна  да се лигави на 2 месеца, на 5 венците й бяха не двойни, а тройни, на 10 изкара първото зъбче.

ти просто уби всичко детско в мен  cry

Сега излизаме сутрин до 12 часа и после след 5 ,гледам след като обядва да спи поне два-три часа и после ако може чак след баня,но понеже тази маймуна лази вече я оставям хубаво да се измори на спалнята и заспива като къпана Joy,пробвай наистина да го измориш повече,а ако се събужда през нощта да не би да не му стига кърма и затова да става няколко пъти!Не знам питай педито,аз я отучих от нощното хранене с повече храна за вечеря Joy
пробвах  Tired през деня има около 4 часа сън, до вечерта е каталясал, вечеря си добре, но колкото и да се натъпче, пак си се буди...така че определено няма зависимост от степента на умора. през нощта обикновено не яде много, но всеки мой опит до момента да предложа две глътки вода вместо две глътки кърма завършва с неуспех и див нощен скандал. преживях го и свикнах да кърмя спейки, но тези будения последно време ми идват в повече. като го слушам как пухти и мрънка, само зъби ще са  smile3516

# 124
  • Шумен
sstambii, колко добре те разбирам за лъжиците. Валерия е невъзможна само хапе лъжиците и не иска нищо от която и да е. Супа или много течен крем от ДК е невъзможно да изяде с лъжица всичко отива в лигава  ooooh! Докато Михаела сякаш е от друго тесто замесена относно яденето - дете мечта само отваря уста всичко си дъвче и много рядко отказва да опита нещо ново  Simple Smile За сега се научихме от сламка да пием само и само да хапне малко от ДК  Tired
Момичета давайте идеи как да го науча това диване (Валерия) да дъвче. Гризка бисквитка или коричка от хляб и с това се приключва ползването на зъбите относно храната. Всичко останало направо гълта и се дави  Tired Михаела не съм я учила сама започна, дали и при сестра и ще бъде така се чудя  newsm78

# 125
  • София
sstambii, у дома и шишета за вода и лъжици бол Simple Smile
В началото хранех с мека лъжичка, след това минах на твърди. Моя син си беше харесал едни обикновени лъжички на Нуби и само с тях се хранеше. Силиконовите не му харесаха (то и на мен не ми беше удобна).

ти просто уби всичко детско в мен  cry
Като при моя син с тази разлика, че зъб видях малко преди 1г. Simple Smile
Защо не пробваш Дентокинд?

desitoo, не знам да има начин да я научиш да дъвче. Давай нещо, което може да отхапва и дъвче, бисквити, плодове, корички хляб,...

# 126
Деси, за сведение, близначките на сестра ми от рано си имаха почти пълен набор от зъби. Дъвчеха плодове, зеленчуци и сухари от преди годинката, но манджа до две годишна възраст ядяха само гладко пасирана. Иначе се давеха.

# 127
  • Шумен
Ами не ми остава нищо друго освен да чакам  Tired
Благодаря ви за отговорите момичета  Hug

# 128
някой знае ли препарат против кърлежи, с който мога да намажа/напръскам 5м бебе??

# 129
  • София
а защо изобщо ще пръскаш 5 месечно...къде очакваш да ги хване тези кърлежи? В количката ли?

Иначе имаше едно  на билкова основа...сега ще потърся...

# 130
иска ми се да отидем в парка и да се размажем на тревичката под някоя сянка, като малкия ще е навън на одеало или нещо такова. но ме е страх да не го налазят.

всъщност и количката по принцип не е толкова безопасна - май месец както си се разхождахме в парка, дребния в количката, аз само по пешеходните алеи съм щъкала, не сме навлизали в тревните площи и в един момент като го погледнах видях на бузата му да лази кърлеж. така че явно има как да го докопат  Peace

# 131
  • София
По принцип по парковете в София пръскат и косят тревните площи...ние всеки ден сме в южният... доста търчи по тревите и под дърветата по алеите, за 4 години проблем с кърлеж не сме имали....хем с нищо не го пръскам.
Иначе, по дърветата не знам дали пръскат - но е вариант да ви е паднал някой от някое дърво в количката.

http://www.engelhard-am.de/english/frameset.asp?mycontent=zanzar … ghlight2=produkte иначе ето за тези - стават за бебета...за тях научих от бг-форум, така че...би трябвало да ги продават у нас(или поне някога са ги продавали), може да потърсиш.
Иначе на чико - но те са само за комари.

Другите - Офф!, аутан са за деца над 2-3 годинки.

# 132
мдам, за аутана знам. мерси много, ще потърся!

# 133
  • София
а съм чела и за някакви хомеопатични, които се пиели и после се излъчвали през кожата и не хапели такива гадинки...но не помня дали само за комари или за всичко и дали става за такав възръст....

Прочети темата - Сезонът на комарите дойде....

# 134
ужас, отново са ни налазили бълхи - почти всяка година от мазетата където се крият бездомни животни на талази плъпват гадинките по апартаментите  smile3511 сега виждам че дребния е нахапан. някакви идеи с какво и как да обезпаразитя кошарката и изобщо нашата стая, което да е безопасно за малкия????

Общи условия

Активация на акаунт