Дюкан ли?

• 14 904
  • 198
  •   1
Отговори
# 30
Не дочетох статията,защото е дълга,а и ми е скучно написана.
Обаче,ако по цял ден се тъпчеш с месо,богато на холестерол е абсолютно логично да напълняваш.
Рибата и бялото пилешко месо,обаче не водят до напълняване. И двете меса са богати на витамини,които са нужни на един организъм. Никога не съм разбирала вегетарианците,тяхна си работа е кво ядат,но принципно месото е важно за организма.
Аз не ям свинско от години-не ми е вкусно,прекалено мазно ми е и т.н Смятам,че Дюкан е безумно глупав начин на хранене,но и това си е мой проблем. Ако искам да отслабвам,не бих избрала него. В пъти по-добре е разделното хранене,или режим на картофи,ориз и риба(пилешко),и зеленчуци-едно,че сваляш доста бързо,второ че организма ти поема всички необходими за него вещества. Друго,като си на някакъв режим на хранене,задължително трябва да го съчетаваш с някъв спорт,иначе е абсолютно безсмислено. Дори и да свалиш некви кила,тялото ти започва да овисва...

С червено съм ти подчертала, там където грешиш и си противоречиш- в диетата на Дюкан се яде предимно риба, бяло месо, пуешко , пиле. Без тлъсти меса (свинско например) които имат споменатият холестерол от теб. Ти хем казваш колко е полезно риба и бяло месо, пък хем Дюкан бил глупав....
това с овисването на тялото не е до сваляне на кила а до организъм и в никакъв случай не можеш да го поместеваш като някаква аксиома. Нормално е да овиснеш, ако свалиш драстично на 45-50 години, но според теб ще има ли такова нещо при жена на 20-25-?
трета грешка- от картофи и ориз , както казваш ти- НЕ се сваля БЪРЗО, да не кажа, че изобщо
Ако обичаш,нека не се заяждаме. Изобщо не си противореча. Била съм на Дюкан,говоря от моя личен опит,наясно съм какво се яде и КАК се яде. Освен това,от ориз и картофи,мога да ти кажа,че се отслабва много! И не приемам овисването са аксиома,след като подчертаваш с червено,се очаква и да четеш и да си наясно,че съм дала пример,какво имам предвид с въпросното овисване....
Обаче,ако по цял ден се тъпчеш с месо,богато на холестерол е абсолютно логично да напълняваш.

изключително невярно изказване. във всичките му части.
присъщо е на младостта да си мисли, че знае всичко, но защо все пак първо не прочетеш малко, преди да започнеш да даваш категорични мнения?

Не е присъщо за младостта да си мисли,че знае всичко. Чела съм достатъчно,имам и достатъчно опит с това. Ти мислиш ли,че ако ядеш мазно,можеш да отслабнеш,или организма ти да се чувства ок?

# 31
Отскоро се замислям върху драстично ограничаване на месото и наблягане на пилешко и риба.

По-голяма простотия от това не бях чело скоро - да ограничим месото, а да наблегнем на пилето и рибата.... Ами пилето и рибата не са ли месо ... Или какво са според вас - зеленчуци ли

от МЕСО до МЕСО има толкова ОГРОМНА разлика, че ако се замислиш - сама ще я откриеш.
Сравни свинска пържола и риба.
Е?
Откриваш ли  + и - ?

# 32
Ако обичаш,нека не се заяждаме. Изобщо не си противореча. Била съм на Дюкан,говоря от моя личен опит,наясно съм какво се яде и КАК се яде. Освен това,от ориз и картофи,мога да ти кажа,че се отслабва много! И не приемам овисването са аксиома,след като подчертаваш с червено,се очаква и да четеш и да си наясно,че съм дала пример,какво имам предвид с въпросното овисване....
1. Никой не се заяжда.
2. Твърдиш едновременно, че от пиле и риба не се напълнява и 1 изречение по-късно, че Дюкан е безумно глупав начин на хранене, при все ,че при него това са ОСНОВНИ храни. Била си на Дюкан? Знаела си какъв е режимът? Тогава защо пишеш глупости?!

# 33
  • София
В този ред на мисли, навремето по биология бяхме учили, че прекомерната консумация на зеленчуци също може да доведе до напълняване, поради причината, че веществата, които се съдържат в зеленчуците водят до нарастване и раздуване на стените на клетките; т.е. не точно дебелееш, а се "уголемяваш" така да се каже  Twisted Evil
Нищо крайно на този свят не може да бъде перфектно.

# 34
Не е присъщо за младостта да си мисли,че знае всичко. Чела съм достатъчно,имам и достатъчно опит с това. Ти мислиш ли,че ако ядеш мазно,можеш да отслабнеш,или организма ти да се чувства ок?

Ти наистина потвърждаваш факта, че не си наясно що е това Дюкан?!
"Чела си достатъчно", сигурна ли си ??? Прочети пак..... и  посочи
КЪДЕ свърза храненето на Дюкан с МАЗНО при все, че то е сведено до абсолютният МИНИМУМ

# 35

Ти наистина потвърждаваш факта, че не си наясно що е това Дюкан?!
"Чела си достатъчно", сигурна ли си ??? Прочети пак..... и  посочи
КЪДЕ свърза храненето на Дюкан с МАЗНО при все, че то е сведено до абсолютният МИНИМУМ

ooooh! Жено,какъв ти е проблема????Ти видя ли изобщо някъде,да споменавам,че мазните храни и Дюкан имат нещо общо????
Защо не четете,преди да си пуснете злобата в действие,мамка му?
И да,наясно съм какво е Дюкан,знам и какво основно се яде,ако още веднъж ми се наложи да го напиша,ще ви обявя за олигофрени,честно! Вие не четете умишлено! Казвам,че на мен не ми е повлияла добре,и че това не е единствения режим,който включва тези меса-пилешкото и рибата. На мен разделното хранене ми харесва повече! Да обяснявам ли пак,или отново ще ми споделиш,как си противореча????? ooooh!

# 36
  • София
Стига с това Овисване  Laughing
Не съм привърженик на крайностите, но както се каза вече, не е толкова драконовски май режимът. Аз така и не го приложих де, само изчетох книжката. Но, в отговор на заглавието, ще кажа само: "24 часа" ли?!"  Wink Както се спомена, глуповата статия, едно в заглавието, вътре друго, повтарят едно и също по десет пъти - пълнеж да има...

# 37
HASS, за последните си няколко мнения изписа 3 велики глупости, които с радост бих сложила за бисери в Дюканската тема....
Tова е ,защото "разбираш", "чела си", "знаеш".... smile3532

# 38
  • Варна
Хаха, кръв, пот и слюнка! Овисвате ей, овисвате.

# 39
HASS, за последните си няколко мнения изписа 3 велики глупости, които с радост бих сложила за бисери в Дюканската тема....
Tова е ,защото "разбираш", "чела си", "знаеш".... smile3532
Смей се,смехът е здраве,ама глупостта не топи сланинки,нали знаеш Tired

# 40
Да, така е.
Не глупостта ги топи, а режимът на хранене, който е много далеч от твоите разсъждения с картофите и ориза...  Mr. Green

# 41
Да, така е.
Не глупостта ги топи, а режимът на хранене, който е много далеч от твоите разсъждения с картофите и ориза...  Mr. Green

Да бе,ама разликата  е там,че ти се опитваш да ме обедиш/убедиш (ебала съм го,бъркам О и У,ама хич не ми дреме) колко си права по принцип,а аз ти обяснявам колко съм права ЗА СЕБЕ СИ,защото съм минала през няколко РЕЖИМА,защото съм се консултирала с диетолог и фитнес инструктор,защото съм видяла най-много резултати от картофите и ориза. А ти кво,защитаваш някакъв режим,защото си на него и се чувстваш лично засегната ли?! Whistling

# 42
Кой каза в началото, че дюкански легиони ще разрушат редиците на темата?  Laughing  Whistling

И аз бях решила да пробвам тази диета, даже почти седмица изкарах, после се плеснах по челото, че за eдни 4-5 кг. има далеч по-лесен начин - просто да си облека спортното екипче Grinning

# 43
  • София
Не се карайте - аз свалих 10 килограма с ядене на мазни баници, пици, сандвичи, спагети и закуски, а да - и естествено и разни вафли и други подобни.
 Laughing
Свалих ги в рамките на 2-3 месеца - а сега някой да ми каже, че с ядене на хляб и мазни баници не се отслабва  Laughing hahaha

# 44
Не се карайте - аз свалих 10 килограма с ядене на мазни баници, пици, сандвичи, спагети и закуски, а да - и естествено и разни вафли и други подобни.
 Laughing
Свалих ги в рамките на 2-3 месеца - а сега някой да ми каже, че с ядене на хляб и мазни баници не се отслабва  Laughing hahaha

Причини за сваляне на кг може да има много и далеч не е задължително те да са свързани с диета.

Общи условия

Активация на акаунт