Дюкан ли?

• 14 931
  • 198
  •   1
Отговори
# 15
Добре.Само че Дюкан няма нищо общо с кренвиршите, шунките и червеното месо.А от обща култура всички знаем за ''ползата'' им. Wink

# 16
  • Ямбол
И кой ви каза, че се яде месо, месо и само месо.
Защо в България всички са компетентни по всички въпроси ...
А на теб кой ти каза, че става дума за България?
Ти прочете ли статията, която започва така:
"Британски учени от “Импириъл колидж Лондон” развенчаха мита за трайната полза от протеиновите диети."
А да, и българско изказване има:
"С белтъчните храни трупаме мускулна маса, тежим повече, а след време повишаваме използваемостта им за биологичен синтез и на други тъкани (в частност - резервни мазнини), каза проф. Донка Байкова във връзка с изводите на британските учени."

# 17
Не дочетох статията,защото е дълга,а и ми е скучно написана.
Обаче,ако по цял ден се тъпчеш с месо,богато на холестерол е абсолютно логично да напълняваш.
Рибата и бялото пилешко месо,обаче не водят до напълняване. И двете меса са богати на витамини,които са нужни на един организъм. Никога не съм разбирала вегетарианците,тяхна си работа е кво ядат,но принципно месото е важно за организма.
Аз не ям свинско от години-не ми е вкусно,прекалено мазно ми е и т.н Смятам,че Дюкан е безумно глупав начин на хранене,но и това си е мой проблем. Ако искам да отслабвам,не бих избрала него. В пъти по-добре е разделното хранене,или режим на картофи,ориз и риба(пилешко),и зеленчуци-едно,че сваляш доста бързо,второ че организма ти поема всички необходими за него вещества. Друго,като си на някакъв режим на хранене,задължително трябва да го съчетаваш с някъв спорт,иначе е абсолютно безсмислено. Дори и да свалиш некви кила,тялото ти започва да овисва...

# 18
Цитат
Дори и да свалиш некви кила,тялото ти започва да овисва...
Точно пък с този режим не е така

Цитат
Аз съм една от тези, които имаха проблеми с Дюкан-а за едномесечното й практикуване. Не съществува универсална диета, както е казано в статията и на едни им действа добре, на други-не.

Би ли споделила какви ти бяха проблемите?

Не защитавам режима,но наистина има незапознати с него и пишещи наизуст...

# 19
Правила съм диетата на Дюкан - отслабнах бързо, нищо не ми е висяло  Mr. Green Правила съм и безвъглехидратната диета - и при нея отслабнах. Склонна съм да вярвам, че подобен род диети вредят на организма. И това далеч не е задължително да се усети на момента - може да се случи след 10, 20 години, примерно.

Отскоро се замислям върху драстично ограничаване на месото и наблягане на пилешко и риба. Много ми се иска да започна да се храня по-здравословно и от известно време чета в тази насока. Пустите му сладкиши ми саботират усилията обаче  Mr. Green Знам, ще кажете - то има и здравословни сладкиши, ама мен ме влекат другите  Mr. Green

# 20
  • София
Бе аз нямам обяснение как интелигентен човек ще се юрне да се тъпче само с месо месеци наред, ма айде.
То от обща култура е ясно, че е вредно.

"Бе аз нямам обяснение" как, ако интелигентен човек изказва това мнение няма първо да се запознае със съществото за което говори , а не да ръси глупости на килограм.
Ако беше прочела, преди да пишеш врели-некипели, щеше да знаеш, че не се ядат САМО мръвки, освен ако към тях не причисляваш яйцата, рибата, изварата, млякото , марули, краставици, домати, ряпа, лук, чесън, спанак, и ред други зеленчуци, да не ги изброявам докрай.
А от обща култура е ясно, че мнението ти е безкрайно плоско.

Мда, ясно беше.
"Партизан-дюкан за бой се стяга" положение.

# 21
То беше ясно какво ще стане с пускането на темата.  fight
Правила съм и аз Дюкан, не се чувствах добре. После когато лекари започнаха да обясняват по тв , ми стана ясно защо не ми е било добре и евентуално защо е щяло да ми стане ЗЛЕ .
Поздравявам всички вталили се с тази диета, ама ... "пак да се срещнем след 10 години"  Rolling Eyes

# 22
Понеже Британките са много слаби, та за това разясняват на целия свят как става това ...  hahaha
Ох, да вземат първо тяхната си хранителна култура да оправят, пък после да излизат с големите си напудрени становища ...

# 23
Цитат
Дори и да свалиш некви кила,тялото ти започва да овисва...
Точно пък с този режим не е така

Цитат
Аз съм една от тези, които имаха проблеми с Дюкан-а за едномесечното й практикуване. Не съществува универсална диета, както е казано в статията и на едни им действа добре, на други-не.

Би ли споделила какви ти бяха проблемите?

Не защитавам режима,но наистина има незапознати с него и пишещи наизуст...
Да бе,да успех. Ако тежиш 120 кила,на 35 години си и искаш да станеш 60,според теб без грам спорт,дали тялото ти ще изглежда стегнато,когато достигнеш желаните килограми?!
И освен това,не се наемам да говоря на изуст за нещо,от което не разбирам. Точно защото знам каква е "ползата" от Дюкан,за това пиша. Защото ако ще сваляш 10 кила,и си сравнително млада,може да не ти овисне кожата сега,може и никога да не овисне в следствие този режим,но един ден ще имаш здравословни проблеми,благодарение на него.
И друго ми е смешно,как човек се навива да спазва някакъв режим на хранене,без да се е поинтересувал за недостатъците му,или дори и да знае какви са,пак да избере него,защото иска сега на момента да се втали?! Тялото не е предмет,огранизма не е играчка,че да си правиш каквото искаш с него. Трябва да се процедира внимателно. Не съм фен на "бързо свалящите килограми" диети,защото едно такова сваляне на голям брой кила,може да е пагубно за организма. Та отслабването трябва да се прави с мисъл!

# 24
Отскоро се замислям върху драстично ограничаване на месото и наблягане на пилешко и риба.

По-голяма простотия от това не бях чело скоро - да ограничим месото, а да наблегнем на пилето и рибата.... Ами пилето и рибата не са ли месо ... Или какво са според вас - зеленчуци ли

# 25
Отскоро се замислям върху драстично ограничаване на месото и наблягане на пилешко и риба.

По-голяма простотия от това не бях чело скоро - да ограничим месото, а да наблегнем на пилето и рибата.... Ами пилето и рибата не са ли месо ... Или какво са според вас - зеленчуци ли

Мисля, че става ясно какво имам предвид. Макар да съм се изказала леко объркано.  Но както и да е...
Като цяло - ограничаване на месото. А когато все пак се хапва месо - да е пилешко или риба. Това ми беше простата мисъл.

# 26
И кой ви каза, че се яде месо, месо и само месо.
Защо в България всички са компетентни по всички въпроси ...
А на теб кой ти каза, че става дума за България?
Ти прочете ли статията, която започва така:
"Британски учени от “Импириъл колидж Лондон” развенчаха мита за трайната полза от протеиновите диети."
А да, и българско изказване има:
"С белтъчните храни трупаме мускулна маса, тежим повече, а след време повишаваме използваемостта им за биологичен синтез и на други тъкани (в частност - резервни мазнини), каза проф. Донка Байкова във връзка с изводите на британските учени."

Не коментирах статията, а изказванията в темата. Хайде най накрая се научете да четете редовете, а най добре между тях преди да се изказвате разбрали-недоразбрали....

ПП Статията изобщо не ме вълнува(в частност), защото нямам присантимани към потребността на група диетолози да изкарат някой лев лансиращи новия си "абсолютно безвреден" режим на гърба на хората с наднормено тегло, като оплюват досегашните толкооовааа вредни режими... Whistling

За свалянето на повече килограми и увисването на кожата, амиии какво да ви кажа-неминуемо е...макар с режима на Дюкан  част от кожата да се стяга и прибира нали никой не си въобразява, че ще стане с тяло стегнато като на 20г. гимнастичка, в крайна сметка този ефект е част от рисковете на отслабването....но пък за тази цел има пластични хирурзи, ако толкова човек държи на естетиката и има нужните средства за да си го позволи....И въпреки всичко предпочитам да съм с нормално тегло и вид лицеприятен за околните, отколкото да се търкалям като гюлле, въпрос на личен избор... Peace

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 14:07 от Tumba_lumba

# 27
  • София
статията е преписана и озаглавена тъпо.

един прочит на съдържанието й показва противоречията между заглавието, за което се хващате всички, и самия смисъл на твърдението на британските учени.

първи цитат - "Британски учени от “Импириъл колидж Лондон” развенчаха мита за трайната полза от протеиновите диети"

а малко по-надолу - "Сайън Портър, диетоложка и говорителка на Британската асоциация по диететика, казва, че от проучването могат да се извлекат поуки. Ядем повече месо, отколкото имаме нужда. Винаги съветвам пациентите си да мислят за разнообразно хранене - яйце на закусках вместо бекон, сирене на обяд вместо шунка и риба за вечеря”, допълва тя."

е, за какво става дума, всъщност? против протеина ли са британските учени, след като препоръчват яйце, сирене и риба? или просто за пореден път говорят за вредата от обработените и консервирани меса като шунка, бекон, консерви и прочие?

масово журналистите не могат да анализират писмени текстове. повечето читатели също, а и не стигат по-далече от заглавието.

# 28
Не дочетох статията,защото е дълга,а и ми е скучно написана.
Обаче,ако по цял ден се тъпчеш с месо,богато на холестерол е абсолютно логично да напълняваш.
Рибата и бялото пилешко месо,обаче не водят до напълняване. И двете меса са богати на витамини,които са нужни на един организъм. Никога не съм разбирала вегетарианците,тяхна си работа е кво ядат,но принципно месото е важно за организма.
Аз не ям свинско от години-не ми е вкусно,прекалено мазно ми е и т.н Смятам,че Дюкан е безумно глупав начин на хранене,но и това си е мой проблем. Ако искам да отслабвам,не бих избрала него. В пъти по-добре е разделното хранене,или режим на картофи,ориз и риба(пилешко),и зеленчуци-едно,че сваляш доста бързо,второ че организма ти поема всички необходими за него вещества. Друго,като си на някакъв режим на хранене,задължително трябва да го съчетаваш с някъв спорт,иначе е абсолютно безсмислено. Дори и да свалиш некви кила,тялото ти започва да овисва...

С червено съм ти подчертала, там където грешиш и си противоречиш- в диетата на Дюкан се яде предимно риба, бяло месо, пуешко , пиле. Без тлъсти меса (свинско например) които имат споменатият холестерол от теб. Ти хем казваш колко е полезно риба и бяло месо, пък хем Дюкан бил глупав....
това с овисването на тялото не е до сваляне на кила а до организъм и в никакъв случай не можеш да го поместеваш като някаква аксиома. Нормално е да овиснеш, ако свалиш драстично на 45-50 години, но според теб ще има ли такова нещо при жена на 20-25-?
трета грешка- от картофи и ориз , както казваш ти- НЕ се сваля БЪРЗО, да не кажа, че изобщо

# 29
  • София

изключително невярно изказване. във всичките му части.
присъщо е на младостта да си мисли, че знае всичко, но защо все пак първо не прочетеш малко, преди да започнеш да даваш категорични мнения?

Общи условия

Активация на акаунт