Дюкан ли?

• 14 908
  • 198
  •   1
Отговори
# 45
  • Плевен
Супер тъпа статия .
Развенчали Дюкан, а в същото време "Шунката и кренвиршите, но и червеното месо най-много допринасят за напълняването, станало ясно в хода на проучването" . В коя протеинова диета се консумират подобни храни не ми е ясно.  Има ли изобщо човек, на диета или не, да не знае,че въпросните храни са само химия и боклуци. Този,който е  писал статията , да се беше ограмотил малко.

# 46
За да е здравословно и трайно едно отслабване,на месец трябва да се отслабва с по около 2 кг.  Peace

# 47
  • Варна
Да се включа и аз, като човек, спазвал режима на Дюкан около 2 години. Та, здравословни проблеми обикновено си навличат хора, които не спазват правилата, защото само 1 отклонение може да се отрази изключително зле на организма. Да, тежък режим е. Точно за това, за да не си навредим, трябва да се придържаме към правилата.

Аз просто недоумявам как хора, които имат да свалят 10тина кила се подлагат на такова нещо, което е ДО ЖИВОТ! И стига сте плюли, този режим е за хора, които имат да свалят 20+ килограма. Нима наднорменото тегло е полезно? Или тъпченето с всякакви теста, мазнотии, сладки и т.н. е по-полезно? Има хора, свалили по 80 кила с този режим (поне аз знам със сигурност за една, която е българка и пише тук   bouquet ), което според мен е възможно най-доброто нещо, което е направила за себе си. Представете си тези 80+ килограма, не са ли вредни?

# 48
Едно мнение от бивша дюканка.

Могат да се намерят старите ми публикации в дюканските теми, но сега не ми се търси.Още като започнах режима споделих, че не съм от месоядните, мляко не близвам, а яйца и то варени също не обичам много и ям само на великден, заради традицията.Обожавам сладкиши.

Започнах диетата малко на майтап, малко от любопитство, защото около мене всички колеги и колежки видимо се стопяваха и сякаш някой струговаше тялото им.

Трудно ми беше, защото не ми беше особено вкусно, но в скоро време намерих начин да приспособя диетата към своя вкус.

Защо се включвам, защото като кажат "Дюкан", веднага следва възмущение "Ауууу, месо!""Аууу, ама как може да се тъпче човек с месо" Ето, това е дразнещо, защото "Да се тъпчеш с месо" няма нищо общо с Дюкан.Да не говорим, че свински пържоли са абсолютно изключени в един мнооого дълъг период от време и изобщо не са препоръчителни.

На един семинар, на който нямаше особени възможносит да си поръчвам разнообразна храна- колегите ядяха свински пържоли с пържети картофи, защото не са на диета.Аз, понеже бях на Дюкан ядох печена скумрия на скара.Кое е вредното и кое полезното?
На обяд колегите , които не са на Дюкан хапват набързо мазни баници, супи със съмнително съдържание, някое парче пица.Аз си носех в кутия печени тиквички или пълнени пиперки с яйце и извара.Да се абстрахираме от факта, че съм на диета- кое е здравословното, кое -не?

Да не говорим за тричавите палачинки с извара, няма по-вкусна закуска, казвам ви го, аз любителката на всичко тестяно!

Бях кратко време на тази диета и неусетно отслабнах с 9кг, вярно, извънредно и неусетно качени.
Всеки има право да не харесва и да не одобрява дадена диета, вкл. и на Дюкан.В интерес на истината всяка диета е вредна доколкото си позволил на организма си да носи едно наднормено количество мас, с което докато се разделяш, на организма не му е лесно от физиологична гледна точка.

Но дразнещото, в случая е,че кой прочел, кой не прочел граква"Аууу, месо", а месото при тази диета изобщо не е много, да не говорим, че в първа и втора фаза червеното месо е забранено, доколкото си спомням.Да не говорим, че ако успеете да си намерите заешко месо, да ядете яребици, пъдпъдъци и прясна риба- такова "месо" по никакъв начин на никого не може да  навреди.

П.Сега виждам поста на pileshko.Аз имах да свалям 6-7, без да искам свалих 9кг.Никак не ми беше зле, ееее, да, съблазняваха ме тортички и банички , но вече и това си позволявам понякога.Ама само като си помисля за "украшенията" около талията ,бързо ми се отяжда.

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 15:29 от Светкавица

# 49
  • София
Хора, съвземете се - на никой не му дреме колко сте свалили и колко имате за сваляне! Това е важно предимно за вас и мъжете ви! Последствията от диетите тепърва ще ги разбирате и сами ще си "плащате сметката"... Спокойно, не ние ще ви плащаме изследванията!

Няма други диетуващи, които да ръфат толкова настървено всеки, усъмнил се в лелеяната диетка! Само по себе си това доказва, че има странични ефекти!  Mr. Green Joy

# 50
Интересно е, че няма и друга така настървено критикувана диета и така изопачавана.На мен винаги ми е било странно/ при разговори в реалния живот, не тук във форума/ защо критикуващите Дюкан си измислят какво точно представлява?Защо я "доукрасяват" или и приписват правила, които нямат нищо общо с диетата.Ето, този феномен така и не можах да си обясня и досега, когато отдавна мина вемето през което я провеждах.Ако някой ми обясни, ще съм благодарна, защото наистина ми е много любопитна причината.

Иначе, принципно- всяка диета е вредна към момента на провеждането и, по важно е да не се допускат излишни кг.

# 51
  • София
Интересно е, че няма и друга така настървено критикувана диета и така изопачавана.

Иначе, принципно- всяка диета е вредна към момента на провеждането и, по важно е да не се допускат излишни кг.

Не ми звучиш като да си се хармонизирала и балансирала... 

# 52
  • Пловдив
Пуснете тоя лин при дюканките и ще се разхвърчат слюнки, пот и кръв из целия форум!  Mr. Green

Искам да го видя с очите си Joy

Пуснах го. Всички се развеселихме  Laughing

# 53
Вижте, нито спазващите режима на Дюкан ще убедят неспазващите в ползата му, нито неспазващите ще убедят спазващите във вредата му, така, че спора е абсолютно безпредметен. Всеки си има глава на раменете и всеки решава сам за себе си. То голяма драма, голямо чудо с тоз Дюкански режим ooooh! ..... всякаш някой насила кара неспазващите го да са на него, а те от своя страна са се юрнали да "спасяват" нищо неподозиращите, заслепени и невежи дюканстващи от избора, който сами са напрвили, всякаш ей сегичка някой ще им закачи медал за заслуги в полза на хората с наднормено тегло, как видите ли са ги предпазили от гоооляяямаааа вредаааа....а и колко е по лесно да има дебелаци на които да се присмиваме вместо да им подадем ръка и да им помогнем....ако всички сме слаби и красиви ще стане сложно, че ще трябва да търсим други "скрити" недостатъци на които тайничко или явно да се подсмихваме....къде съжалително, къде подигравателно....

# 54
  • София
Вижте, нито спазващите режима на Дюкан ще убедят неспазващите в ползата му, нито неспазващите ще убедят спазващите във вредата му, така, че спора е абсолютно безпредметен. Всеки си има глава на раменете и всеки решава сам за себе си. То голяма драма, голямо чудо с тоз Дюкански режим ooooh! ..... всякаш някой насила кара неспазващите го да са на него, а те от своя страна са се юрнали да "спасяват" нищо неподозиращите, заслепени и невежи дюканстващи от избора, който сами са напрвили, всякаш ей сегичка някой ще им закачи медал за заслуги в полза на хората с наднормено тегло, как видите ли са ги предпазили от гоооляяямаааа вредаааа....а и колко е по лесно да има дебелаци на които да се присмиваме вместо да им подадем ръка и да им помогнем....ако всички сме слаби и красиви ще стане сложно, че ще трябва да търсим други "скрити" недостатъци на които тайничко или явно да се подсмихваме....къде съжалително, къде подигравателно....

Боже, до каква многопластовост на мисълта води тоя Дюкан! Лирическият герой използва целия потенциал на дълбоките нива на прояснения Аз, с който съкрушително разбива на съставните части всяка теория, дръзнала да драсне клечката със съмнения на вълшебното килимче, водещо към съвършенство и хармония!

# 55
Ивонска, добре че си ти да ми пророкуваш кога точно ще чакам да видя резултата от диетата. До сега не съм усетила, след 10 години може би няма да съм жива, а и ако съм може би ще бъда по-здрава от теб, но това няма да може никой лекар да докаже от какво е станало-дали защото ти си направила коксартроза, а аз съм си добре, или просто не ти се е получило заклинанието. Joy След 10 години ти може да направиш инсулт, а аз да направя просто инфаркт  Joy-на едно и също дередже ще сме и тогава върви приказвай,че аз съм спазвала диетата и тя ме повалила, а ти не си и би трябвало да си уж по-здрава....
Усещам злоба в последният ти пост. Няма лошо, всеки незапознат и въобще незапочнал диетата злобее, защото с нея наистина се отслабва ефективно, и следвайки я нямаш проблеми след това.  Joy А ти си шмули оризче с гъбки на обяд и чакай да отслабнеш-ами ще злобееш я. За това си трябва силна воля да се следва.
С диетата правех и спорт-нито съм се отпуснала, нито съм увиснала-напротив, мъжете се обръщаха след мен, след диетата. И това си е за злобеене. Joy
А накрая да кажа-след 10 години от тези Е-та и нитрати, боклуци и тем подобни ще измрем всички, няма смисъл да се биете в гърдите колко по-бързо ще измрат дюканки от другите.

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 16:10 от огнена стихия

# 56
  • Петрич
Аз да си кажа за мен - вегетарианка, която практикуваше диетата около година.Все още нямам здравословни проблеми в резултат на режима.Тия, които прекаляват с месото си прекаляват по принцип, не заради диета.А пък да не говорим, че всичко крайно е вредно.

# 57
Правила съм диетата на Дюкан - отслабнах бързо, нищо не ми е висяло  Mr. Green Правила съм и безвъглехидратната диета - и при нея отслабнах. Склонна съм да вярвам, че подобен род диети вредят на организма. И това далеч не е задължително да се усети на момента - може да се случи след 10, 20 години, примерно.

Вярно ще има проблем след 10,20 години,примерно.
Може да ни няма Laughing

# 58
Последствията от диетите тепърва ще ги разбирате и сами ще си "плащате сметката"... Спокойно, не ние ще ви плащаме изследванията!

Дааааа.... да видиме кой ще плаща сметката- този, който  сяда на обяд с  риба / пиле/ мляко или онзи срещу него, който дъвче хамбурга с "натуралния" сок (например)  Joy

Или може би ще кажеш, че ти се храниш по-здравословно, за да имаш претенцията да оспорваш храненето на Дюкан?
Ако да- сподели с нас, невежите каква храна смяташ за здравословна........?

# 59
Диетите са вредни. Аз от тях дебелея.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт