Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 535
  • 709
  •   1
Отговори
# 450
Добра,стана ми смешно като написа че каката ще открадне биберона  Wink

Някъде пък четох (може и тук да е било) че бебето като се роди инстинктивно ще знаете какво да правите все едно винаги сте имали бебе,с мен поне така беше,затова бъдете уверени в себе си и се вслушвайте в бебето.

Аз пиша за да ви кажа че изгледах предаването,беше ми много интересно,въпреки че наистина само си плямпат а сме на същият хал (говоря за състоянието на доста държавни болници). Аз например немога да си позволя да раждам в частна клиника,нямам такива средства чак,а и мисля че 1000 или 2000 лв са много за раждане при условие че си плащаме здравни осигуровки...както и да е,по темата може много да се говори.
Та за предаването да ви кажа за какво говорят и ако проявите интерес да го гледате.
Първо има увод за безболезненото раждане с билки-за арниката,маточината и жълтият кантарион. За магнезият също споменават,че е антистресов минерал и предпазва мозъка на зародиша от увреждане по време на бременност. После говорят за някои АГ-та в България,има кадри от русенското родилно,особено тоалетната беше потресаваща  Shocked (не че не съм я виждала) и ми стана смешно как казаха че не можело това да са кадри от русенското АГ след като сме имали нов АГ блок,което пък изобщо не е вярно,защото още е в строеж и не е пуснат в екплоатация. Смешки... За Тина Киркова се спомена че била същата мизерия,дали е така незнам. Също говорят и за Шейново и Майчин дом,а гост в предаването е професор Чернев от Майчин дом (с 35 годишен стаж) ,много симпатичен ми беше.

Докато ровех из предаванията реших да ви дам линк за други,в които се обсъжда:

Ин витро - дългият и труден път на зачеването   http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/37768243 … _zachevaneto.html

Седмица на кърменето  http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/1008919723-Denyat_e_prekrasen_Sedmitsa_na_karmeneto.html

Недоносените бебета http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/56529025 … enite_bebeta.html

Гимнастика за бременни
http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/12940295 … _za_bremenni.html

Митове и истини за бременността http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/19337704 … bremennostta.html

Синдромът на Даун http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/49013573 … omat_na_Daun.html

Приятно гледане  Hug

Последна редакция: пн, 30 авг 2010, 17:02 от ⅞ ...and Happily Ever After

# 451
Аз също съм отгледала сина си по старата система, с ранното захранване, даването на водаи т.н
Наистина не е за вярване, че беше преди само 7 години. Сега съм решила да взема хубавите неща от старата и от новата методика. Но това си е пак по моя преценка. Смятам да захранвам 6 месец, но да давам водичка за изплакване на устата, ако бебка е съгласна с мен. Аз бях от майките, които спазваха режим на хранене, спане и т.н Също като Josepha смятам, че така ще се справям по-лесно , защото аз също съм педант, всичко да е планирано. За нощното хранене също съм против, нали трябва коремчето да си почива, пък и така бебо свиква кога е ден и кога е нощ. Това зависи само и единствено ако бебчето е на същото мнение като мен, разбира се. С баткото нямах никакви проблеми с режима, ядеше на равни интервали, лесно се приучи да спинка по цяла нощ. Залъгалка ползва до 6 месец. Тогава го отучих. Смятам, че колкото е по- малко детето, толкова по- лесно се залъгва.
Сега ще ме помислите за луда, но в момента, който Кристи се научи да седи стабилно, започнах да го слагам на гърне. Някъде около 7 месец. Така на 1.5 година махнахме памперсите окончателно. Но така фазата на съпротивление с гърнето я минахме много рано. Даже като започна да посещава ясла на 1.5 годинки, лелките там не повярваха че сме без памперс. Решиха, че някоя баба непременно ни гледа, защото на младите майки (тогава бях на 23г) не им се занимавало. Да, ама не. Сам самичка си го бях научила. Сега смятам да постъпя по същият начин. За мен не е нормално дете на 3 години да продължава да си ползва памперс.
Това пак казвам е моето мнение, всеки си решава за себе си. Аз просто споделям опита си.

# 452
Poli.tsmile3501.
 Все едно аз съм го писала това за режима и храненето! Просто не исках да навлизам в подробноти когато реагирах за водата... Смятам така да практикувам и сега с нощното храненен и режима

# 453
Мен ако питате всичко си е до дете и от тях си зависи всичко,ако с първото не сте имали ядове и всичко е било лесно това не значи че с второто ще е така.Една комшиика дето роди преди година второто си дете казва че с първото и е било лесно всичко и махането на памрерса даже но сега с второто я да я видиш коренно различно е така че те да се родят живи и здрави пък другото само ще си дойде на мястото.Те бебчовците си имат свое мнение по някой въпроси  Simple Smile.

# 454
⅞ ...and Happily Ever After мерси за линковете  Hug.Беше ми много интересно и полезно.
Темата за захранването ми е интересна.Попивам всичко ,което казвате.Е за това са полезни форумите,много и разнообразна информация,а ти подбираш това ,което мислиш за правилно  Simple SmileМисля да се доверя на педиатъра+ майка ми+ лекците на ЛЛЛ.От септември ще тръгвам на училище за бременни и там също обсъждат тези теми  Peace

# 455
  • Пазарджик
⅞ ...and Happily Ever After мерси за линковете  Hug.Беше ми много интересно и полезно.
Темата за захранването ми е интересна.Попивам всичко ,което казвате.Е за това са полезни форумите,много и разнообразна информация,а ти подбираш това ,което мислиш за правилно  Simple SmileМисля да се доверя на педиатъра+ майка ми+ лекците на ЛЛЛ.От септември ще тръгвам на училище за бременни и там също обсъждат тези теми  Peace
искам и аз!!! В Пазарджик има ли такива?

# 456
За дрехите искам да ви кажа чче аз си купих от terranova долнище-спортно тъй като не мисля да се стягам с дънки,също така имам 2 клина и малко туники и от един англ, сайт си взех едно много яко долнище с дебел ластик пак ще ми свърши работа

Така че мами бягайте в terranova  там има и много туники които също ще ви свършат идеална работа

За шишетата- мисля на нук да си взема понеже са малки и удобни препоръчаха ми ги Peace
Помпата -AVENT и може някое шишенце да ги пробвам
mari:) същата съм като теб това може да е от смяната на времето newsm78 newsm78 newsm78
Искам да питам мамите от София за въпросните магазини JAMBO Дали цените са добри там понеже мисля да си напазарувам по-другия месец от София понеже тук в Русе ми се струва много скъпо всичко
Утре съм на лекар стискайте палци всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig ще се отчета като се прибера

# 457
vilkoni , доколкото аз разбрах първата ваксина в бг се прави още в родилният дом, докато там първата е на вторият месец.Тук хепатитната и туберколозната са задължителни , а там не.Също там има практика да се удрят по две ваксини на веднъж , педито ми обяснява нещо , че така било по-добре , нещо си противодействали или не, хич не я разбрах, аз държах да ги поставям по една.Там също така се обезболяват децата при ваксини с едни лепенки , които се наричат пачове, лепи се един час преди ваксинацията.Малко вятър работа, ама по скоро за успокоение на майките Simple Smile
Ей сега ще погледна с какви ваксини са удряни на малката в книжката и .- Превнар-пневмококова, Приорикс-заушка, рубиола, варицела,  Инфарих-тетанос , полимелит, коклюш, от всичките има по няколко приема, поставих и туберколозната , която е по желание, хапатитната отказах на този етап.
Доклокто знам от моята педиатърка тук, май в бг използваха заместител на Превнара, просто за същите болести но на друг производител.
Която, стискам палчета, и на другите момичета на които им предстои преглед.И аз съм в петък, не съм виждала бебета от един месец, дано всичко е наред Praynig

# 458
Здравейте маминки Simple Smile Много сте изписали днес, докато аз най-накрая разгледах The Mall и този прословут Carrefour Simple Smile

Ceci88, да си бяхме направили една среща в мола да се запознаем наживо, щом и ти си била в Mothercare Wink Аз водих таткото да поразгледа магазина и да се ориентира малко и той в нещата Simple Smile Май вече събрах смелост поне да разглеждам! Преди няколко дни оттам си взех и първите неща за бременни... бельо, едни дънки и една много яка цикламена туника, дето ще се носи и след това, убедена съм, става и с клинове и като рокличка Simple Smile Досега нямах нужда, изкарах лятото с моите си дрехи, само дето накрая на панталоните и дънките с ниска талия им откопчавах копчето Simple Smile Целия август мина само с разни рокли дето се оказаха, че май са ми били широки преди Simple Smile Но с това захлаждане трябваше да се помисли за панталон вече... Дрехите за бременни наистина са измислени добре, днес направо се родих като ги облякох.

За стриите дето беше питала Beni_benny, аз се мажа с Mustella най-вече по бедрата и д-то, и с олиото на Hipp по корема и гърдите. Прочетох някъде във форума, че това олио на Hipp, макар и не много скъпо, било сред малкото, които не съдържат еди-какво си вещество... забравих какво беше, нещо вредно... което го имало и в Mustella-та и в повечето други известни козметики за бременни, според един американски сайт с проучвания. Ако някой е чел тази тема и я помни коя е, може да пусне линка...

7/8, страхотни линкове си дала... ще ги изгледам с кеф Wink

Chopi, това може да е от разтягането на матката и връзките, които я поддържат. Но по-добре да се пита доктора и да се огледа с ехограф!

По въпроса за старото и новото, аз също мисля да не отричам веднага едно или друго. ще посещавам училище за бременни от септември и след това сама ще си отсея най-доброто, според моите лични усещания и това, което знам от близки приятели, от майка ми. Разбира се, мнението на педиатъра също има значение, затова е важно да си намерим добър такъв.

Dobra, и аз имам проблем с често появяващи се дребни пъпчици, на места по ръцете, краката... появяват се и изчезват бързо... била съм на лекар... не може да се разбере от какво е... това стана от около 2 години, преди не съм имала никакви алергии... ама то в каква среда живеем, как да не сме алергични? Simple Smile Ужасно е, няма оправия, изведнъж почвам да се чеша като луда...

Хайде лека вечер, милички Wink

# 459
искам и аз!!! В Пазарджик има ли такива?
Да  Wink ето това е и линка към темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=480096.new#new.Новият курс щял да започва сега септември месец  Grinning чакам го с нетърпение.Курса е безплатен ,а лекцията я води акушерка от МБАЛ Пазарджик.Чакам само да обявят датата кога ще започне.

# 460
Калина,да не би да става дума за парабените и ето тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476927.0 .Ама последно казаха че Мустела изцяло залагат на новите си продукти,които са без парабени... аз се чудя дали и на писанията по опаковките може да се вярва за съдържанието им. Но от цялата работа и след обстойно четене от моя страна и аз си извадих извода че продуктите на Hipp засега водят класацията по най-безопасни. Пък ще видим какво сабя ще покаже докато дойде време да ги купувам.
Прочетох за една статия и реших да я споделя с вас,явно има чудеса и трябва да вярваме в тях http://zabliznacite.wordpress.com/2010/08/29/maika-sajiviava-nov … nace-s-pregradka/

# 461
Калина,да не би да става дума за парабените и ето тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476927.0 .Ама последно казаха че Мустела изцяло залагат на новите си продукти,които са без парабени... аз се чудя дали и на писанията по опаковките може да се вярва за съдържанието им. Но от цялата работа и след обстойно четене от моя страна и аз си извадих извода че продуктите на Hipp засега водят класацията по най-безопасни. Пък ще видим какво сабя ще покаже докато дойде време да ги купувам.
Прочетох за една статия и реших да я споделя с вас,явно има чудеса и трябва да вярваме в тях http://zabliznacite.wordpress.com/2010/08/29/maika-sajiviava-nov … nace-s-pregradka/

7/8, супер си Wink Мисля че е тази тема, да... но аз съм я чела по-отдавна... сега наистина накрая се говори, че Mustella са без парабени Simple Smile Не знам на какво да вярваме... Прочетох току-що че Seba Med козметиката нямали в тях парабени. Май ще се мисли дълго преди да се реши с какво да мажем бебчетата Wink

# 462
Здравейте и от мен!

Добре дошли на новите майчета. Радвам се, че се множим  Simple Smile

Относно мазането.. аз не съм се мазала почти от месец с нищо, защото не ми понасях нещо жегите и след намазване направо имах чувството, че ще изтека  Grinning Иначе се мажа с Виши. За сега няма стрии, но според мен всичко е до кожа и гени. Майка ми има, сестра ми също, така че неси мисля, че ще се оттърва  Cry Освен това според мен зависи и от това как качваш килограмите. Аз не съм качила много и може би за това все още нямам, но до края има още доста време  Simple Smile

Лека нощ от мен

# 463
⅞ ..., много ме разчуства тази статия!Сетих се за нещо , което четох вчера и го свързвам точно с тази статия!Пишеше , че стресът при бебето родено при секцио е по голям отколкото при бебето минало през родовият канал, А стресът при бебето , което е отделено от майката бил в пъти по-голям от този на бебето родено при секцио.Явно силата на майчината прегръдка е вълшебна Hug Аз  напълно подкрепям политиката на болниците ,които  когато се роди бебенцето веднага го слагат върху корема на майката поне за няколко минути, после го вземат за малко докато му направят тоалета и пак го дават за постоянно при майката.
При мен беше малко по-трудно понеже не можех да ставам от леглото, но пък постоянно виках акушерките да ми подават малката докато се раздвижа.Легълцето на бебка беше плътно до моето и най-малкото си я милвах и и приказвах Hug
Лека вечер мацки Hug

# 464
За шишетата- мисля на нук да си взема понеже са малки и удобни препоръчаха ми ги Peace
Помпата -AVENT и може някое шишенце да ги пробвам
Искам да питам мамите от София за въпросните магазини JAMBO Дали цените са добри

Koqto, само за справка. Ако ти се наложи да цедиш кърма с помпа и да я даваш прясна на бебо това означава, че ще миеш 2 шишета наведнъж. Едното от помпата, другото, в което ще прехвърлиш кърмата (щом са различни марки). Аз съм си мързелива и от моята камбанария говоря  Mr. Green Предпочитам да отвинтя шишето от помпата и да му сложа бибата - така по-лесно  Crazy
За Джъмбо - относително "евтино" е. Дрехите се водят евтини, но по моите критерии са наистина от ужасни платове  Sick
Аз гледам да пазарувам за малката като се прибера в Русе  Joy Има едно магазинче м/у стоматологията и родилното. Много неугледно с две бабки продавачки. Но имат много свестни дрешки, ако наблегнеш на българските. И на кооперативния пазар има едно магазинче, което си тача - откъм входа на паркинга, в ляво от бариерата.
В джъмбо има наистина огромно разнообразие от всичко за бебето - извън дрешки все ще си харесаш нещо. Има ванички, козметика, легла, шезлонги, кенгура.... каквото се сетиш. Асортимента от колички е особено слаб, поне в старото Джъмбо. За новото не знам. Ако те вълнуват колички и имаш време посетете BabyMall-a, там има много марки и са разположени на сериозна площ.
mari:, моето момиченце много ревеше в болницата, но още първия път като ми я дадоха и я гушнах веднага заспа блажено. Точно тогава пуснаха таткото на свиждане и имаме заснети кадри. Невероятна хармония сме! Щом я вземеше акушерка и пак започваше - уааааа уаааа ..

Общи условия

Активация на акаунт