Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 632
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Аз  принципно мога да кажа никой да не си взима Палете  Grinning Ако някой е доволен от нея  Shocked Shocked Shocked

# 631
  • В къЩи.
Искам да ползвам в почивката от тривитаминола стимуланта на Икаров http://www.ikarov.eu/rozmarin.html .Какво мислите за идеята? Или ще стане прекалено много? newsm78
Някоя от вас ползва ли го самостоятелно,омазнява ли много и добър ли е ефекта от него?

# 632
нямах предвид безамонячни;
от масовите продукти има такива, които са щадящи - за мен това беше Лореал, както и аггресивни - примерно Палете; с Гарниер пък не ми се задържаше цвят; ....

не ми е идеята да се влиза в полемика за най-най-боята, но след като дълго време съм си убивала косата с какво ли не,  от както минах на Лореал - тя направо се роди

всички бои са неблагоприятно третиране - в това няма спор, но внякои има добавки, които смекчават обстоятелствата или пазят косата.....

спор няма, че да имаш самочувствие е важно и в никакъв случай не бих дала съвет да ходиш побеляла....въпросът е да се минимизират щетите от грижите, които полагаш за вида си

дали с къна или друго - твой е изборът  Peace
Alena, да те питам, когато си миеш косата забелязваш ли да пада боя?
Преди мноооооооооооооооооооого години (9 и малко) се къносах, само веднъж. То беше егати и ужаса, когато се къпех постоянно падаше къна.

# 633
alena - не ми пречи да пробвам лореал..........Simple Smile По-скъпа е, вярно, но какво ли не дадох като пари досега......Simple Smile

Къните - изискват повече време, а с работа, две деца и още няколко ангажимента...просто не ми остава дъх време.... Rolling Eyes

А и добре е да се знае ,че къната не трябва да се използва при побеляла коса,тъй като косата ще стане оранжева.
Освен ,ако не се търси този ефект. Simple Smile

# 634
  • В полите на Пирин планина
За къната и боядисването с нея има отделна тема - Хенапристрастени  Peace
Има други естетсвени продукти, които могат да се добавят към нея, за да се "убие" оранжевото - алма, индиго. Освен това при боядисване с естествена / натурална /  къна, без добавки на други оцветители / химически / в нея косата не цапа и не пуска цвят. Къната практически почти не пада, не се отмива.

# 635
  • в 1001-та нощ
Искам да ползвам в почивката от тривитаминола стимуланта на Икаров http://www.ikarov.eu/rozmarin.html .Какво мислите за идеята? Или ще стане прекалено много? newsm78
Някоя от вас ползва ли го самостоятелно,омазнява ли много и добър ли е ефекта от него?

аз съм го ползвала и чат-пат пак - самостоятелно- няма да ти омазни прекалено, ако после се измиеш, естествено;
прекалено омазняване с риск от недоизмиване дава маслотоот пшеничен зародиш, а в стимуланта няма- все едно слагаш бадемово масло- нещо подобно е усещането

Alena, да те питам, когато си миеш косата забелязваш ли да пада боя?
Преди мноооооооооооооооооооого години (9 и малко) се къносах, само веднъж. То беше егати и ужаса, когато се къпех постоянно падаше къна.

с очите си не я виждам как пада и се отмива, но го виждам по косъма  като резулат - като минат няколко седмици - блясъкът и цветът от боята не са същите и има нужда от леко освежаване

при мен с боядисването на корените - малко от боята се смесва с мат и вода, нанася се по дължините на косата над корените и се остава 2 минути - после се измива - това освежава цвета по косъма над корена, където не се третира с боя; с боя се третират само корените - споделям за моята коса

къна не съм ползвала никога  Peace

# 636
ама ти си руса ooooh!, намерих когог да питам Tired.
Някоя кестенявокоска да се яви на разпит Mr. Green Peace.

# 637
  • в 1001-та нощ
 Hug за червение бои - знам, че в първите дни след боядисване - остават по кърпите и калъфките Wink)))

# 638
  • София
С черна се боядисвам...никога не ми е падала боя по калъфки или дрехи. Само след първото и второто измиване тече по-тъмна вода и по хавлията остават следи.....затова следващия път ще си взема тъмна хавлия.....Simple Smile

# 639
  • В къЩи.
аз съм го ползвала и чат-пат пак - самостоятелно- няма да ти омазни прекалено, ако после се измиеш, естествено;
прекалено омазняване с риск от недоизмиване дава маслотоот пшеничен зародиш, а в стимуланта няма- все едно слагаш бадемово масло- нещо подобно е усещането

Благодаря ти   bouquet А мислиш ли ,че е прекалено да го ползвам в почивката от тривитаминола?

# 640
  • в 1001-та нощ
ако се миеш 3 пъти седмично - може два пъти да ползваш масла и един път стимуланта

няма смисъл да буташ повече и повече витамини - чудо няма да стане....идеята е в системните грижи  Peace
самите масла също съдържат витамини и не така концентрирано

за мен най-важни са - маслата - за жлезите и кожата (скалпа), косата, масажите - за стимулиране на кръвообращението и след това добавените витамини - те са за скалпа

не знам какъв ефект търсиш от витамините точно?  newsm78

# 641
Здравейте мацуранки,
от преди няколко години започна да ми пада косата (мъжко оплешивяване) .Искам да започна някаква грижа ,ако не да порасне нова ,то поне да се опитам да спра косопада.Зачетох се в темата ,но тъй като е доооооооста дълга ,разбира се не я прочетох цялата,но видях много рецепти.И понеже не съм много наясно коя да изпробвам ,реших да ви помоля за съвет.Дали да е тази описана в темата или има нещо по-актуално?Поинтересувах се дали е имало плешиви хора в родовете на майка ми и баща ми и отговорът е категорично НЕ!Аз ли ще съм първият ...баси  newsm12.Много съм суетен и това ме тормози,все пак съм на 30 не на 60...Помагайте ,че си е...ало мамата.Между другото изпадна ми 1 ампулка прогестерон,ако някой знае рецепта с нея също ще ми свърши работа.Понеже ми е само 1 ,ми се ще да е  за по-дълго ползване,чувал съм ,че се мешало с някакви масла и ставало повече количество ,за да ми стигне за повече време.Еми това са ми терзанията ,  и ако някой помогне ще съм му много благодарен .Има едно виртуално мартини от мен Wink

# 642
изгорените краища могат ли да се оправят с масла или е задължително ножицата??

# 643
gibson58 здравей  Grinning Добре дошъл в темата. Тя е отдавна и наистина е много дълга. В началто й - на първа страница има обобщена информация за маската, която стана първооснова на темата - с Тривитаминол / АДЗЕ /, което представлява витамини за по-гъста козина за овце  Flutter - не се стряскай - на тях им ги бият, а ние ги ползваме като маска за коса  Sunglasses Иначе можеш спокойно да ползваш други масла - например на Икаров са много достъпни като цена и ги има във всяка аптека. Бадемовото масло е може би най-добро за стимулиране на коса, но има и специален Стимулант за коса на Икаров, който е комбинация с няколко масла + етерични таклива. Ще помогнат на бъдещата коса да расте по-здрава и по-плътна. Друго полезно против косопад е Себорал форте. Не искам да ти давам излишни надежди, но е възможно да ти порасне коса, там където е опадала.

# 644
изгорените краища могат ли да се оправят с масла или е задължително ножицата??

Ако имаш предвид сухи / но не цъфнали / може косата да е дехидратирана и затова да стои така, като изпръхнала. Например Мис Нели предлагаше в тази ситуация да се намажат краищата с готова маска за коса, да се завие косата с кърпа и да се загрява с сешоар за по-добро проникване. Друго, за което се сещам е маска с пчелен мед+масла.

Общи условия

Активация на акаунт