*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 695
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Да попитам отново за състава на един лосион за тяло.. едва ли е нещо особено, просто ме интересува дали няма нещо обезпокоително в него.

Aqua, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Triethanolamine, Carbomer, Parfum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, EDTA, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Hydroxycitronellal, Linalool, CI 19140.

За парафина съм чела доста проиворечиви неща, но все пак и други марки продължават да го използват.

Благодаря предварително!
Здравейте. В лосиончето за тяло всички съставки са разрешени за употреба.Формулата е класическа и е много ретро. Единственият е течен парафин(много е писано за него), но защо пък да не е само той, като в някои бебешки масла за тяло на диктатори на козметичния пазар е само той. Според съставките,  продукта трябва да е безкрайно евтин..

Хаха, да, точно такъв е! Затова и се чудех дали не съдържа нещо опасно. Ползвам го най-вече заради цената - кожата ми е ужасно суха и се мажа по 2-3 три пъти на ден отдоре до долу с лосион, защото иначе усещам дърпане и дори започвам да се беля на някои места. От цялото това мазане отиват по близо 2 литра на месец и ако купувам някакви (уж) по-добри лосиони, трябва да давам поне по 60-70 лв на месец само за това. В интерес на истината като усещане върху кожата лосиона не е лош - попива много бързо и кожата не стои мазна както при повечето лосиони за суха кожа, а я усещам хидратирана поне няколко часа след това. Може и самовнушение да е, но поне не се бели и не е суха и грапава на пипане.

Благодаря за отговора! Поне да знам, че не си вкарвам (много) кой знае какви химикали в кожата с това мазане. Simple Smile

# 91
Можеби вече сте писали назад в темите, но да питам- каква е вредата на силикона в продуктите за коса?

# 92
Вреда не може да се каже, че има. Недостатъкът е, че може да се измият малко по-трудно.

# 93
Привет! И аз имам един въпрос относно крем за лице на Ауриметрия. Състав: Aloe Vera- gel, Emulgade SE, Lanette, екстракт от лайка, бадемово масло, масло от жожоба, нипагин, нипазол и бронопол. След половин месечна употреба на крема се оказа, че ми понася съвсем добре на моята тънка, смесена и чувствителна кожа, безкрайно евтин продукт.Та се питах дали има нещо обезпокоително в съставът си, защото имам намеринието да го ползвам повече от един път. Благодаря Heart Eyes

# 94
Привет! И аз имам един въпрос относно крем за лице на Ауриметрия. Състав: Aloe Vera- gel, Emulgade SE, Lanette, екстракт от лайка, бадемово масло, масло от жожоба, нипагин, нипазол и бронопол. След половин месечна употреба на крема се оказа, че ми понася съвсем добре на моята тънка, смесена и чувствителна кожа, безкрайно евтин продукт.Та се питах дали има нещо обезпокоително в съставът си, защото имам намеринието да го ползвам повече от един път. Благодаря Heart Eyes
Здрасти. Няма нищо обезспокоително,... освен да изпишат състава по правилата, не с търговки имена на съставките-, Emulgade SE, Lanette....нипагин, нипазол и бронопол

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 15:23 от FDA

# 95
Здравейте, искам да попитам за един черен молив, 100 процента има вредни неща в него, просто ми е интересно дали са много вредни Simple Smile (Малко са се изтрили съставките затова се извинявам ако съм объркала някоя буква).

Черен молив за очи Artcool

Ingredients: Candelilla cera carnauba, ozokerite, synthetic wax, ricinus communis oil, caprilic/carpic, trigl yceride, bht, propypharaben, mica. May contain (+/-) Cl77499, Cl77163, Cl77401, Cl42090, Cl177288, Cl177007, Cl177891, Cl15850, Cl17290, Cl177492, Cl145410.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 19:41 от sylv3r

# 96
А това е балсам за устни. Моля ви, кажете ми нещо конкретно за състава:
Octyldodecanol,C20-40 Alkyl Stearate,Hydrogenated Palm Oil, Ricinus Communis, Candelilla, Cera Alba,Octyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Asorbyl Palmitate, Lecithin, PropolisCera, Tocopherol, Vanillin.

# 97
Моля, изписвайте имената на продуктите, защото само така отговорите ще са полезни на всички.

# 98
Здравейте, искам да попитам за един черен молив, 100 процента има вредни неща в него, просто ми е интересно дали са много вредни Simple Smile (Малко са се изтрили съставките затова се извинявам ако съм объркала някоя буква).

Черен молив за очи Artcool

Ingredients: Candelilla cera carnauba, ozokerite, synthetic wax, ricinus communis oil, caprilic/carpic, trigl yceride, bht, propypharaben, mica. May contain (+/-) Cl77499, Cl77163, Cl77401, Cl42090, Cl177288, Cl177007, Cl177891, Cl15850, Cl17290, Cl177492, Cl145410.
Привет. Стопилка от натурални и синтетични восъци и масла, антиоксидант, консервант и багрила....не съм проверявала багрилата в новия регламент, но на първо четене не виждам проблем

# 99
А това е балсам за устни. Моля ви, кажете ми нещо конкретно за състава:
Octyldodecanol,C20-40 Alkyl Stearate,Hydrogenated Palm Oil, Ricinus Communis, Candelilla, Cera Alba,Octyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Asorbyl Palmitate, Lecithin, PropolisCera, Tocopherol, Vanillin.
Здравей.Съставът се състои от синтетични и натурални масла, сгъстени с восъци и стеарати, има УВ филтър, консервант и витамин А, Е, лецитин, прополис и вкус на ванилия.

# 100
  • Sofia
Поздравления за темата! Искам да попитам за един крем, който случайно ми попадна. На 24 години съм с леко суха кожа, не много светла, но с малко лунички. Кремът е на EVELINE Cosmetics - Magia Orchidei. Струва около 10лв и е полски. Нощен е и ми направи впечатление, че мирише много хубаво и прави кожата ми мека. За съжаление немога да открия съставките му...не пазя опаковката и в интернет ги няма. Пише, че има Orchid Extract, Hyaluronic Acid, Vitamin Complex A, E, F и Shea Butter.  Към него дойде околоочен крем от същата серия със следните съставки:
Aqua/water, Glycerin, Hydroxyethyl Urea, Hyaluronic Acid, Aqua/Glyceri/ Orchis Mascula Extract, Euphrasia Officinalis Extract, Castanea Sativa (Chestnut) Extract, Caffeine, Acrylates / C10-30 Alcyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hydrolyzed Wheat Protein, Menthyl Lactate/ PPG-26-Buteth-26/ PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Water/ Butylene Glycol, Laminaria Hyperborea Extract, Hydrolyzed Collagen/ Hydrolyzed Elastin, Glycerin/Water/Butylene Glycol/ Carboner/Polysorbate 20/ Palmitoyl Oligopeptide/ Palmitoyl Tetrapeptide-7,Saccharomyces/ Xylinum Black Tea Ferment/ Glycerin/ Hydroxyethylcelluiose, Propylene Glycol/ Water/ Hydrolyzed Silk,Polysorbate 20 / PEG-20 Glyceryl Laurate/ Water/  Tocopherol / Linoleic Acid / Retinyl Palmitate, Methylchloroisothiasolinone/ Methylisothiasolinon.

Охлажда, след като се нанесе, но като че ли леко люти. Въпросът ми е дали става да го ползвам...нямам бръчки. Имам леко тъмни кръгове и кожата ми е много тънка около очите. (ако мога така да се извазя)
Ето сайта на серията:
http://www.en.eveline.eu/product/id/1990.Bio-Energizing_Night_Cream.html

# 101
Може ли да попитам за този състав?  Praynig

Pure Scin, Rapid Action cream

AQUA, GLYCERIN, PPG-3 MYRISYL ETHER, OCTYL-DODECANOL, PPG5-LAURETH-5, STEARATH-2, HYDROROXYPROPYL STARCH PHOSPHATE, BUTYLENE GLYCOL, ALUMINIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, BETAINE, SALICYLIC ACID, CYCLO-PENTASILOXANE, SETYL ALCOHOL, DIMETHICONE, PENTAERYTHRITYL DISTEARATE, STEARATH-21, CYCLOHEXASILOXANE, IMIDAZOLIDINYL UREA, PARFUM, HAMAMELIS VIRGININA EXTRACT, HYDRO-LYZED ALGIN, ALLANTOIN, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, ALCOHOL DENAT, PHENOXYETHANOL, ZINC SULFATE

# 102
Отдавна съм само читател на този форум и искам да поздравя всички, които се опитват да помогнат  с компетентното си мнение. Имам чувствителна кожа, придружена със суха себорея, която успявам да овладея с лечебни кремове и в момента лицето ми е спокойно. Идва обаче най-омразното за моята кожа време - на студа и вятъра. От тях вечер кожата на лицето ми се зачервява, а себореята само това и чака...Миналата зима използвах крем на Декубал и бях доволна, но сега вече не ги намирам в аптечната мрежа и си търся алтернатива. Все пак съм на 36 и поисках нещо за моята възраст и кожа. Предложиха ми мостра на Галеник арган крем за  суха кожа- регенериращ и подхранващ.Съставът му е: water,isopropil palmitate, mineral oil,
calendula,officional flower extract,butyrospermum parkii,cetyl esters,sesamum indicum,seed oil,arechidyl alcochol, argania spinosa kernel oil,glyceryl stearate peg-100 sterate behbnyl  alcochol alpha somethylionone,hydroxyethyl  acrilate/sodium,acroloydymethil, taurate copolymer, linalool,methylparaben,phenoxyetanol polysobrate 60.Propylparaben,sodium hydroxide squalane tocopheryl acitate.
Това е съставът на дневния крем, но като усещане като че ли ми допада повече нощният, който не знам дали мога да използвам през деня - по-мек и по-плътен е. В момента нямам състава на нощния крем.
В аптеката ми предлагат и крем на Лиерак - Деридиум за суха и много суха кожа против бръчки,  чийто състав е следният:
 water,hydrogenetated coconut oil.zea mays germ oil.glyceryn.hydrogenetated polydecene.Alchemilla vulgaris extract. Ethylhexyl methoxycinnamate.Glyceryl stearate . peg-100 stearate.hedera heux leaf/stem extract.Echinacea angustifolia leaf extract.Equisetun arvenese extract Propylene glycol tocopheryl acetate.Tromethamine.Carbomer.Squalane.Cucurbita pepo (pumpkin) seed oil.Tetrasodium edta.Fragrance,phenoxyethanol, methylparaben,ethylpareben,propylaparaben,butylparabel,isobutylparaben,benzoic acid, dehydroacetic acid . Botanical orgin (d'origne vegetale)
И двата крема са на цена около 60 лева за 50 мл, та молбата ми е да ме посъветвате дали си струват като качество на съставките и дали ще свършат работата, за която пише, че са предназначени. Чудя се кой от двата да избера за студеното време.
И една последна молба - ако някой има състава на Компенсиращия подхранващ крем на Авен, нека го напише, за да се види дали е добър като състав. Благодаря предварително!

# 103
Ще се радвам на преценката на специалист за този крем. "Pond's The Cool Classic Cold Cream" със състав : Mineral Oil, Water, Ceresin, Beeswax, Triethanolamine, Ceteth-20, Fragrance, Behenic Acid, Montan Wax, Cetyl Alcohol, Carbomer, Dmdm Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate.

В 90 % от отзивите за него хората се кълнат, че е най-добрият. Много странно, защото съставът му ми се вижда малко смущаващ, въпреки че не съм експерт. Кремът на Запад се продава в дрогериите за някаква смешна сума от 4-5 долара. В повече от половината ревюта, някой споменава например баба си, която го ползва от 40-50 години и няма нито една бръчка.
Създаден е преди около 100 години. Shocked
Първоначално е съдържал само тези съставки:
Mineral Oil, Water, Beeswax (Apis Mellifera), Ceresin, Sodium Borate, Fragrance (Parfum), Carbomer

Наскоро са го променили и е горният състав. Искам да разбера на какво се дължи тази еуфория при всички, които са го ползвали и евентулно да си го закупя.

# 104
  • София
Ах, как съм пропуснала новата тема newsm78

И веднага да се възползвам да питам за едно кремче:
Препоръчаха ми го и бих искала да се консултирам за овлажняващите му и антиейдж качества, както и за мнението на специалистите за формулацията като цяло.
Burt's Bees Radiance Day Creme
Ingredients: Aqua (water, eau), sesamum indicum (sesame) seed oil, glycerin, ricinus communis (castor) seed oil, stearic acid, royal jelly, kaolin, parfum (fragrance), prunus serotina (wild cherry) bark extract, pollen extract, mentha viridis (spearmint) extract, betula alba (birch) bark extract, arctium lappa (burdock) root extract, aloe barbadensis leaf juice, sucrose stearate, lecithin, sucrose distearate, sodium borate, xanthan gum, chlorophenesin, phenoxyethanol, butylphenyl methyl propional, citronellol, hexyl cinnamal, hydroxycitronellal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, isoeugenol, limonene, linalool.

Общи условия

Активация на акаунт