Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 389
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Да споделя интересно наблюдение. От няколко дни ме мъчи страшен дискомфорт, свързан с ниското атмосферно налягане - главата ме боли, ушите ми бучат, гади ми се невероятно. Не знам защо реших, че Rescue Remedy може да ми помогне. Капвах 4 капки от разтвора /не разреден, а както е концентриран/ в чаша и директно го изпивах. Действа ми много добре. Почти не ми се вие свят и главоболието е съвсем леко.
Правилен ли е подобен подход, как мислите?

Правилен е разбира се Peace Капките можеш да ги пиеш както ти подсказва интуицията ти.Накапани RRemedy концентрат в глъдка вода ,действа мигновенно ,но кратко.Ако го разреждаш в повечко вода, ефекта ще е същият ,но ще ти е по икономичен.Но ,важното е че имаш облекчение на нежеланите симптоми .Rremedy е за "остри кризи" и след като го приемаш известно време(примерно седмица)и дискомфорта е победен ,можеш да помислиш подходяща комбинация за теб ,която да пиеш по-дълго време ......жокер: Sclerantus и Clematis ........Thinking

# 706
Цитат
Ето есенциите, които са подходящи за теб, т.е. за забавен метаболизъм: Larch, Centaury, Wild rose, Olive.

Момичета, отново да ви помоля за вашето мнение. Открих в тема 2 този съвет за намален метаболизъм. моят метаболизъм е намален заради прием на медикаменти. От споменатите 4 цветя като психическа характеристика ми пасва единствено Ларч. Да направя ли комбинация със всички, при положение, че останалите три не са много за мен, за да ми се забърза метаболизма?

# 707
Изхождайки от позицията,че есенциите са за човека,не за болестта,според мен си приготви комбинация,която да ти пасва.КОгато си в хармония,ще се нормализира и състоянието ти.ПОжелавам ти го  Hug

# 708
От даван се каня да питам и все забравям.

Значи всички у дома си имаме комбинации и чинно си ги пием Simple Smile :0 Simple Smile но като се удари дечко му давам няколко пъти РР капки и след това продължавам с неговата комбинация. Това правилно ли е, имам в предвид да ги мешам така?

На бебко направих капките с 1/4 някъде коняк, колко време са годни така според вас?

# 709
Здравейте Simple Smile Редовно чета темичката , поръчах си и целия комплект есенции. Използвам някой от тях за децата си . Имам един ,много , много сериозен въпрос. Какво да давам на дъщеря си за да започне да РАЗБИРА , тя не разбира речтта , постоянно ми го повтарят . С аутизъм е ..Разбира само прости неща , и команди . Искам да събудя интерес в нея към заобикалящия  я свят , да започне да се интерисува от него , да е по дружелюбна , да има желание да я уча , за съжаление тия неща липсват . Вманиачила се е в музика и само това я интересува . МОля , ако някой може да ми даде съвет   bouquetБлагодаря !

# 710
..На бебко направих капките с 1/4 някъде коняк, колко време са годни така според вас?
Докато забележиш замърсяване в шишето-плуват боклуци,или ти замирише на лошо.

@notes Chestnut bud   е за дечица,които трудно усвояват и правят едни и същи грешки.( прецени,дали е за нея) Peace

# 711
  • Варна
Да споделя интересно наблюдение. От няколко дни ме мъчи страшен дискомфорт, свързан с ниското атмосферно налягане - главата ме боли, ушите ми бучат, гади ми се невероятно. Не знам защо реших, че Rescue Remedy може да ми помогне. Капвах 4 капки от разтвора /не разреден, а както е концентриран/ в чаша и директно го изпивах. Действа ми много добре. Почти не ми се вие свят и главоболието е съвсем леко.
Правилен ли е подобен подход, как мислите?

Правилен е разбира се Peace Капките можеш да ги пиеш както ти подсказва интуицията ти.Накапани RRemedy концентрат в глъдка вода ,действа мигновенно ,но кратко.Ако го разреждаш в повечко вода, ефекта ще е същият ,но ще ти е по икономичен.Но ,важното е че имаш облекчение на нежеланите симптоми .Rremedy е за "остри кризи" и след като го приемаш известно време(примерно седмица)и дискомфорта е победен ,можеш да помислиш подходяща комбинация за теб ,която да пиеш по-дълго време ......жокер: Sclerantus и Clematis ........Thinking
Много благодаря!

# 712
по Б.Мцарела-  увреждания поради аутизъм- Chesnut Bud 7+Rock Water 27+Sweet Chesnut 30
                         увреждания ,за ново събуждане на интереса -Wild Rose 37+Wild Oat 36+Clematis 9

прегледай общата картина,и дай допълнителни краски-има ли свръхчувствителност,свръхактивност,нервност,пасивност...треперене,вълнение...неиздръжливост на психически натоварвания/тук едава  Elm 11+Cherry Plum 6 /

# 713
Благодаря, Трапезица, значи ще си направя комбинацията за мен според моите нужди!

# 714
по Б.Мцарела-  увреждания поради аутизъм- Chesnut Bud 7+Rock Water 27+Sweet Chesnut 30
                         увреждания ,за ново събуждане на интереса -Wild Rose 37+Wild Oat 36+Clematis 9

прегледай общата картина,и дай допълнителни краски-има ли свръхчувствителност,свръхактивност,нервност,пасивност...треперене,вълнение...неиздръжливост на психически натоварвания/тук едава  Elm 11+Cherry Plum 6 /
Има свръхактивност , не е продуктивна , просто тича и бяга непрекъснато , нервна е , крещи и наранява себе си , когато немога да я разбера , не говори , не може да се съсредоточи в някое занимание , просто немога да седна с нея и да я уча без да изпадне в див рев Cry

# 715
Здравейте Simple Smile Редовно чета темичката , поръчах си и целия комплект есенции. Използвам някой от тях за децата си . Имам един ,много , много сериозен въпрос. Какво да давам на дъщеря си за да започне да РАЗБИРА , тя не разбира речтта , постоянно ми го повтарят . С аутизъм е ..Разбира само прости неща , и команди . Искам да събудя интерес в нея към заобикалящия  я свят , да започне да се интерисува от него , да е по дружелюбна , да има желание да я уча , за съжаление тия неща липсват . Вманиачила се е в музика и само това я интересува . МОля , ако някой може да ми даде съвет   bouquetБлагодаря !

notes, към написаното от Mamagemelar добавям и есенциите при Аутизъм от реперториума на д-р Бломе:

Живее в собствен свят - Clematis + RR
На преден план стои примирение  - Gorse + RR
В агресивна фаза - Holly + RR
Оттегляне поради срамежливост - Mimulus + RR
в основата лежи травма - RR
когато не харесва промени и прави повтарящи се/непроненящи се движения - Rock Water + RR
Важно, ако на преден план има социално оттегляне - Rock Water + RR

прочети пак характеристиките, и избери подходящите за детенцето.    Hug

# 716
Според мен и Cherry Plum- за свръхактивност (  и Holly-за агресия),съдейки по последния пост на note   Peace

# 717
# 718
   Дани, мерси за линка Hug
   Влизам да споделя колко невероятни са РР капките( и другите разбира се Laughing) Вчера се полях с вряла вода в опита си да дезинфекцирам една лъжица ooooh! Вече се чудех какво да си мажа и слагам на ръката, а мехурчетата тръгнаха да се образуват. Сетих се за капките и накапах 4 капки на изгореното място, първоначално заради алкохола почна да ми пари ужасно, но за секунди отмина, а мехурчетата изчезнаха Shocked Снощи пък масажирах на бебо венеца заради растящо зъбче, накапах си на пръста и леко ги втрих във венеца, веднага се успокои детето и заспа Grinning

# 719
  • София
mimkis, така си е  Grinning, цветята наистина действат! Препоръчвам ти да си купиш кремче РР за случаи като това с изгарянето и въобще за кожни проблемчета. То най-добре да няма поводи, ама си е хубаво да има човек и крема под ръка.

Дани, в работата не мога да чуя музиката (нямам слушалки), която си пуснала, но идеята е много интересна и като си отида у дома ще ги слушам. Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт