КИНО клуб

• 23 574
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  Аз, такова, понеже обичам да мисля за темата ни в дългосрочен план, предлагам следващия режисьор да е Уди Алън.

Тогава ще видим кон боб яде ли.

Нали и той се е учил от Бергман.

Уди Алън твърди за големия режисьор, че е имал процъфтяващ роман … и сексуален живот

Броени дни след смъртта на Ингмар Бергман сп. "Тайм" дава думата на Уди Алън, който снима новия си филм в Испания. 72-годишният нюйоркски комик и интелектуалец е известен като най-големия поклонник на шведския трагик сред днешните кинаджии. От интервюто му пред Ричард Корлис става ясно, че режисьорът мизантроп, изпълнил филмите си с философски алегории и катарзиси, всъщност е бил човек на живота и любовта.
...
 - Вие също сте снимали с Нюквист четири филма, и изглежда споделяте част от творческата етика на Бергман.

- Една част направо я откраднах. Харесвам това, че не взима филмите прекалено насериозно; снимането на филм означава просто група хора, които работят нещо си. Има години, в които Бергман снима 2 или 3 филма, без да броим работата му в театъра. Снимал е по 7-8 страници сценарий наведнъж; не са му стигали бюджетите за разточителства.

Ето финалните думи на Уди за Бергман :

- И днес, и в следващите хиляда години. Това са филми за трудността на отношенията, за липсата на общуване, за религиозните аспирации и за смъртта. Все екзистенциални и вечни въпроси. Когато нещата, модни днес, отидат в нафталина, неговите филми ще си бъдат велики.

Ето цялото интервю :
Woody Allen on Ingmar Bergman

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 08:07 от С О Н Я

# 541
Мога само да си представя, как ще изглежда филм на Бергман сниман от Алмодовар  Laughing Стаената драма ще бъде ярко изразена и показана Simple Smile

И Уди Алън да е, неговите не са само комедии все пак, я вижте Match Point.

# 542
Мога само да си представя, как ще изглежда филм на Бергман сниман от Алмодовар  Laughing Стаената драма ще бъде ярко изразена и показана Simple Smile

Grinning

Да, точно.  Peace

# 543
  • в сърцето на един мъж...
Хаха, и ще има секс и драма в цветен вид Mr. Green

# 544
  • София
Биз, питала си ме по-назад дали съм забелязала, че по-ранните филми на Алмодовар са комедии. така е, с годините повече драми прави и на мен те повече ми допадат.

и с Бергман не всичко е драми, да вземем примерно 'Усмивки от една лятна вечер' от 58ма /извинявам се, че с дървен превод, но нещо не ми обръща от кирилица/, шеговит и абсолютно различен от визията и звученето на Бергман. и далеч не познавам още добре творчеството му, за да кажа, че е тотално мрачен. а ние тук коментирахме едва 3 филма.

СОНЯ, благодаря за интересните препратки към Уди Алън, изненадана съм да прочета, че Бергман е любимия му режисьор. това донякъде може да смекчи тона ми към него и филмите, които прави, хихи.
всъщност на мен не ми се гледа Уди Алън и, ако ме питате, бих предпочела да го оставим за по-натам. наистина не го харесвам и ми е досаден, но мога и да чета без да се включвам. за мен няма никакъв проблем и да прескоча някой режисьор.

# 545
  • в сърцето на един мъж...
 Embarassed Аурора, ставаме две Mr. Green

# 546
  • Далече
Чакайте сега нали продължаваме с Алмодовар  поне още 2 филма. После ще изберем друго след това.

С О Н Я  недей да мислиш в дългосрочен план, че объркваш темата Mr. Green

И Уди Алън да е, неговите не са само комедии все пак, я вижте Match Point.

Ами да Match Point е нещо като Live Flesh Grinning, любовни триъгълници, намеса на съдбата е разбира се единия е по - прагматичен, а другия по - емоционален филм Simple Smile, но и двата са ми любими...

# 547

С О Н Я  недей да мислиш в дългосрочен план, че объркваш темата Mr. Green

Laughing

Добре де.  Simple Smile

Ето интересна статия за Алмодовар и филмите му. Има съпоставки с филми на Бергман и други известни режисьори, клипчета.  

http://www.naivecinema.com/2009/10/notes-on-almodovars-history-of-cinema.html

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 23:50 от С О Н Я

# 548
Всички се учат от Бергман, всички обожават работата му, а той- обикновен човек... сънува, че не знае къде да постави камерата... така е....

# 549
не знам откъде дойде идеята за това сравнение между Бергман и Алмодовар, обаче тъй като първия за кратко време се нареди сред титаниците в киното за мен и може би в момента любимия ми режисьор, преживявам болезнено всякакви коментари, тъй че внимавайте bowuu Wink Hug...

Ама ние не с лошо чувство...  Embarassed

пп. Днеска от сутринта са ме подпукали в бачкането Sad

# 550

...не знам откъде дойде идеята за това сравнение между Бергман и Алмодовар....

Покрай Стокхолмския синдром...
 Laughing Laughing
(шегичка, ей)

# 551

...не знам откъде дойде идеята за това сравнение между Бергман и Алмодовар....

Laughing Laughing
(шегичка, ей)

Ха-ха! Това беше добро!  Laughing

Чак ме е яд понякога на Антонио, че не си остана в Испания при дон Педро...

# 552
 Laughing Laughing
Joy

Чак ме е яд понякога на Антонио, че не си остана в Испания при дон Педро...
Точно това си мислех и аз, но Мелъни, ах тази Мелъни, го прелъсти.

# 553
  • София
момичета, сега какво коментираме, че нещо изпуснах нишката? Blush

# 554
момичета, сега какво коментираме, че нещо изпуснах нишката? Blush

Laughing

Аурора, свободни коментари.  Laughing Чакаме още някой да се включи за "Ела, завържи ме".

В понеделник започваме "Жива плът", а сега кой каквото му се споделя, да казва. Може със ситни букви или в скоби.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт