Отговори
# 30
Антимюлеровият хормон е част от изследванията за оценка на яйчниковия резерв. Изследването се прави рядко и предполагам, че заради това цената му е такава  Rolling Eyes
Аз изследвах Антимюлеров хормон и Инхибин Б на обща стойност 132 лв   Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Допълвам се - това дали и колко е важен ще мога да ти кажа след 09.09., когато съм на първичен преглед при д-р Владимиров, когото водят за най-добрият при изчерпан яйчников резерв.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 14:24 от Café con leche

# 31
  • София
Благодаря много...
Да, това му е чуденката на доктора - главно поради годините ми май... но пък да се падне така, че да има понеделник в 1 - 5 ден от цикъла... и аз да имам 70-те лв...  Embarassed... и това да се случи до януари, че до тогава съм си дала срок ако не стане бебе да се боря с плоския папилом, дето съм имала на шийката... не е особено вероятно май.  Sunglasses

# 32
Здравейте!
Искам да питам, в миналата тема обсъждахте в кой се изследва ТСХ хормона, мен ме интересува задължително ли трябва да се изследва на гладно?  Thinking
Бенджи, благодаря за новата темичка, а дали има възможност да се добави в първия пост и линк към старата тема.   bouquet

# 33
  • София
Здравейте!
Искам да питам, в миналата тема обсъждахте в кой се изследва ТСХ хормона, мен ме интересува задължително ли трябва да се изследва на гладно?  Thinking
Бенджи, благодаря за новата темичка, а дали има възможност да се добави в първия пост и линк към старата тема.   bouquet

Да и не трябва да си пила хормона-ако пиеш де, не трябва да си и яла и не трябва кафе,кола... да си пила

# 34
  • София
Здравейте!
Деня от МЦ - няма значение.
Изследването се прави сутрин на гладно, без да си закусвала, и без да си пила кафе и всички там неща, които може да съдържат кофеин /коко-кола и т.н./

# 35
За жалост вече нямам възможност да редактирам първия пост.
Съжалявам за което  Confused

# 36
Помолих модератор да свърши тази работа, предполагам, че до сутринта ще е готово  Simple Smile

# 37
Зададох си въпроса и в друга тема, но го копирам и тук. Ако някой може да ми отговори и да ме просветли ще му бъда много благодарна.

Момичета, на мен ми излезе резултата и от последния хормон, който изследвах :
андростендион - 6.23 при реф. ст/сти 0.35-3.15
Това ме притесни много, а още повече, че не успях да намеря почти никаква информация за този хормон, въздействието му и лечението. Моля ви, ако някоя от вас е по- запозната да внесе малко светлинка и в моя тунел, че  #Crazy Днес след обяд съм при док за коментар на резултатите и много се надявам да не ми изпише противозачатъчни (това май е масовото лечение при завишени стойности на този хормон) и да не ни спре опитите.

# 38
  • София
Не знам какво е, но стискам палци...

# 39
Съни, това е  основния андроген. Говори за за евентуални заболявания като ПКЯ, надбъбречната жлеза, някакви яйчникови нарушения. Мисля че принципно се преобразува в естроген или  по - рядко в тестостерон. Белезите са акне, окосмяване... често- не задължително.

# 40
Благодаря ти Чин   bouquet . Нямам такива белези, но четох, че омазняването и косопада може да са свързани с него, а аз ги имам от около година и повече. Имаш ли представа дали този хормон е с константни величини, т.е.  ако се изследва следващия месец или по друго време от МЦ резултата ще е друг (както ФСХ, ЛХ напр) ? Как би повлияло това повишение на евентуална бременност в момента или бъдеща такава ?
И последно - при ПКЯ не би ли следвало да нямам нормална О ? Този месец бях на фоликуметрия и всичко беше ОК (проследихме фоликула до спукването му).

# 41
Съни, никой не казва, че със сигурност имаш пкя или по-горе изброените. При пкя може да си имаш О, много жени забременяват с нея, това е хормонално отклонение, което понякога забавя нещата, но ако се следи всичко е ок. Поликистозата е синдром, жените си живеят с него, забременяват, раждат, това не бива да те плаши ако док има съмнения за това.  Андрогените не са с константни величини, т.е не се менят за месеца. Често ако създават проблеми, т.е има кисти, няма овулация и т.н се предписва анти андрогенно лекарство и противозачатъчни.  При теб, тъй като си имала овулация може би ще го оставите така, следващия месец пак ще го изследваш за всеки случай ....

# 42
Sunny, а как си с теглото?

# 43
Ами не бих казала, че е много високо. Висока съм около 1.70 и съм 63 кг.. Бях 58 кг., но в последните няколко месеца качих 5 кг..
Говорих с док и тя каза за сега да пия утрогестан заради ниските нива на прогестерона и когато дойде М и отхвърлим вероятна бременност ще "гледаме" надбъбреците (каквото и да означава това). Също спомена, че за сега няма да правим никакво лечение за тези андрогени. Благодаря ви много момичета, че се занимавате с моите терзания.  Hug

# 44
Ами не бих казала, че е много високо. Висока съм около 1.70 и съм 63 кг.. Бях 58 кг., но в последните няколко месеца качих 5 кг..
Говорих с док и тя каза за сега да пия утрогестан заради ниските нива на прогестерона и когато дойде М и отхвърлим вероятна бременност ще "гледаме" надбъбреците (каквото и да означава това). Също спомена, че за сега няма да правим никакво лечение за тези андрогени. Благодаря ви много момичета, че се занимавате с моите терзания.  Hug
рязкото покачване на теглото повишава андрогените....
не го мисли сега... щом е казала така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт