"Системата минус 60" - Тема №13

• 32 941
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • ВАРНА
      маик - мляко с нес, 1 шоколад, корнфлейкс с кисело мляко, таратор + 1 домат - къде е храната? Няма закуска, несистемен обяд, няма вечеря...  Ако така ще ядеш до края на живота си, няма проблем. Ама ако проядеш....  Thinking

# 616
така написано наистина изглежда малко  Thinking
обаче не бях гладна, а напрегната. така ме е напънал животът, че не мога да смогна със задачите. нито готвено има, нито и виждам как ще готвя в следващите 2-3 дни. като се нормализира ежедневието, и ще се организирам по-прилежно. и няма да пиша повече, че само ще се оплаквам, а това не е добре. 

# 617
  • ВАРНА

така написано наистина изглежда малко  Thinking
обаче не бях гладна, а напрегната. така ме е напънал животът, че не мога да смогна със задачите. нито готвено има, нито и виждам как ще готвя в следващите 2-3 дни. като се нормализира ежедневието, и ще се организирам по-прилежно. и няма да пиша повече, че само ще се оплаквам, а това не е добре. 

Аз пък като съм натоварена - ям  Wink  Ама наистина ЯМ  Grinning   Без значение кой ме е напънал, нищо не може да ми попречи на яденето  Naughty  Grinning
          Когато нямам време, успявам да намеря нещо системно при готовите храни  Peace

# 618
За екструдирания ориз не съм много съгласна, пропуснала съм кога сте го обсъждали (и аз съм мислела да пиша, но забравях), аз лично смятам, че може! Peace Хапвала съм, защото понякога купувам за децата (не само оризови блокчета) като полезна алтернатива на зрънчовци и подобни - безсолни и има и с кафяв ориз! Не само в био магазините, от останалите купувам на Ham-let (унгарски) и Racio (чешки).
http://www.shmidt.bg/main/index.php?option=com_joomgallery&f … ;Itemid=8#joomimg
Жани, самият процес на приготвяне мен не ме притеснява, не са в олио, повечето нямат и сол.
desi_max, чудесно е, че си се зарадвала на новата цифра, само да не се разочароваш, ако видиш пак 6-тица, сама си писала, това не са системно свалени килограми!
Миме, честити дънки! Погледнах моите, които вече малко ми хлопат пише 31/34, хич ме няма в номерациите..
Джил, точно това забравих днес да коментираме за татусите! Hug Аз съм избрала и студиото, чисто новичко и най-голямото вече в София, ще ти споделя. Wink
Диви, точно и аз забравих да ти пиша, повече постинги, повече свалени грамчета и килограмчета, така че минимум по веднъж на ден тук! Hug
Жаси, мерси за препоръчаната извара, аз пък харесах скоро някаква на "Хаджийски и фамилия" с. Градещница, но може и просто да съм била гладна.
маик, Котиджа си го има в Била, там някъде е пак, но то е в по-друга кутийка и затова не си го видяла. Аз знам какво ти ежедневието и как си често на педали, но наистина после какво ще стане.. Велика си в организациите и врътването на какви ли не вкусотии, така че опитай да бъдеш егоист и все пак да хапваш нещо по-така - някакъв бъркоч салата за обяд поне, ще измислиш! Hug А ако помниш преди години точно ти ме накара да се престраша да направя суши, така че съм ти благодарна!  Heart Eyes Обожаваме вкъщи! Правя основно маки и нигири. На мен са ми любими урамаки с черен сусам отвън! А откакто открих магазинчето на Пиротска, излизат доста по-евтино норитата, уасабито (на прах купуваме вече) и пр. основни и наблягаме на морските.
Ето в какви количества правя вече:

el_ena, успех със сушито! Ако имаш въпроси питай.

З. Тирамису (домашно)
О. Суши Simple Smile
В. малко диня (бяхме с Джил на вън, прекрасна!!!)
Лека нощ! Hug

# 619
Зравейте, момичета! Hug Hug Hug
Голям гаф-пиша от 1 час,обръщам внимание на всички,украсявам си чувствата с емотикони,обяснявам плюса си,хваля минусите ви,и още,и още.....
И идва сина,заговаря за бала си и за едни пари... Thinking
И както съм в кондиция Laughing-отиде всичко по дяволите! #Crazy
Освен да се отчета,другото го забравих,а и ми се приспа.
з.кисело мляко с трици и натрошени бисквити.По-късно  ме черпиха торта.
о.след тортата ми беше сито,но дегустирах ръжени сухари Клевер и на Елит с мааалко сметана и айран
в.500гр. кисело мляко/зная,че е малко,Мляко с нес и Бебок/,но нямах преме за повече на работа.
Честити минуси и нови размери на всички-утре повече!

# 620
  • ВАРНА
        Теменуга, аз днес ядох турска баклава след 18ч, така че съм бяла и добра...   Само мляко съм днес, без никакво нес  Grinning  Ама се бях размислила вчера кога пак да отида до Истанбул, сетих се за последния път... и днес като видях баклавата....  Wink

# 621
Аз с тия млечни,само до Швейцария да мръдна hahaha Joy

# 622
Аз още се размислих за екструдираните блокчета, оризовки... Има и български - http://www.euromel.com/products.php?m=3&r=1&id=1 Ето и с подправки - http://www.euromel.com/products.php?m=3&r=1

Мляко с нес, ти какво ще кажеш? Рускините дали имат такива? За работещи хора е удобен вариант понякога, аз лично съм хапвала 1-2 с децата на вън, вместо да пропусна вечерята.. Ориз си е, разпукан кафяв ориз с всичките му полезни фибри и пр.

# 623
  • ВАРНА
Аз още се размислих за екструдираните блокчета, оризовки... Има и български - http://www.euromel.com/products.php?m=3&r=1&id=1 Ето и с подправки - http://www.euromel.com/products.php?m=3&r=1

Мляко с нес, ти какво ще кажеш? Рускините дали имат такива? За работещи хора е удобен вариант понякога, аз лично съм хапвала 1-2 с децата на вън, вместо да пропусна вечерята.. Ориз си е, разпукан кафяв ориз с всичките му полезни фибри и пр.

Сиси ♥♥, гледам нямат мазнини, нямат захар, направени са от пълнозърнест кафяв ориз -   аз лично ще ги опитам  Grinning  Руските модераторки винаги съветват да се чете съдържанието - ако няма нещо несистемно, значи става  Peace

# 624
Сиси, и аз се бях разровила в нета и бях стигнала точно до същите линкове, та се изненадах приятно, че са от кафяв ориз, мислех си, че са от нормален.

Аз лично много ги обичам, една приятелка ми се подиграва, че било все едно да ям стиропор hahaha, ама са ми вкусни и засищат. И са нискокалоричен вариант за хапване на крак. Някой ако е мераклия да пробва, мога много да ги препоръчам намазани с котидж сирене, объркано с копър и царевица.  Crazy
(като е спорен въпросът, разбира се ще се придържам към хипотезата, която повече ме устройва Mr. Green) Е, все пак ще гледам да понатрупам някой минус първо, преди да им се нахвърлям. Wink Пък после предполагам ще си проличи дали ще има поражения по кантара.

# 625
Добро утро, момичета!
Тия оризовите бисквити на мен са ми страшно безвкусни - все едно ям трици. Но дъщеря ми пък ги харесва - явно е индивидуално. Иначе са много профирни и леки - като царевични пръчици. Може би, намазани с котидж, наистина ще са добри, знам ли... За хапване на крак наистина стават, ако няма нищо друго подръка. Нали са от ориз - могат да се комбинират или с млечни, или със зеленчуци, или с плодове за вечеря.
Аз тази сутрин съм си в застой, нищо няма да отчитам - явно на тялото ми му трябва време да свикне с новите килограми. И на това съм доволна - скоро пак ще тръгнат надолу килцата.  Peace

Сиси, очите ми останаха в твоето суши.  smile3501 newsm10
Трудно ли се прави? Имаш ли някъде качени рецепти?
А кой е този магазин на Пиротска, от който пазаруваш?
Аз умирам за ориз и морски дарове, суши също - ако има кой да ми готви такива, само на тях мога да карам цял живот.  Laughing Peace

# 626
  • ВАРНА
Добро утро, момичета!
Тия оризовите бисквити на мен са ми страшно безвкусни - все едно ям трици. Но дъщеря ми пък ги харесва - явно е индивидуално. Иначе са много профирни и леки - като царевични пръчици. Може би, намазани с котидж, наистина ще са добри, знам ли... За хапване на крак наистина стават, ако няма нищо друго подръка. Нали са от ориз - могат да се комбинират или с млечни, или със зеленчуци, или с плодове за вечеря.
..................

С млечни за вечеря не става  Peace  Ако ще заместват ориза или с плодове, или със зеленчуци. Иначе ако му се намаже нещо отгоре, диетично може да е, ама няма да е системно.

# 627
А, да - вярно, че не става с млечни. Явно още не съм се събудила.  ooooh!
С млечни може за обяд. Но това, ако някой изобщо мисли да ги яде - със сигурност не и аз.  Peace

# 628
жасмин - не съм сиси, но да кажа - за китайския магазин иде реч, който е в последната дясна пресечка на пиротса в посока кирков. там наистина има всичко - можеш спокойно да накупиш каквото и да е за каквато и да е китайска манджа. не, не е трудно. даже става много бързо - оризът е малко по-врътня, но ако се издуха със сешоар и бъркаш с лъжица, и не придиряш за начупени зрънца разбира се, и това бързо става - мисля, че з аоколо час време можеш да направиш количеството. нямаш особена нужда и от бамбукови подложки, въпрекич е са полезна работа - това да не те спира. рецепти има в готварския, като аз още преди 2 г. сборувах няколко начина за правене на суши и сглобих моя си, а няма начин и сиси да няма своя си рецепта. мисля дори, че в закованата тема за системни рецепти видях някаква. дали не беше сисина  newsm78

аз днес имам голям минус днес, но той не е здравословен и няма да се хваля с него. до събота вечер малко ще се кротне положението при мен,и ще видя в понеделник общия резултат какъв ще е - тогава ще кажа.

Нес-че - да, давам си сметка, че това хранане моето не може да е доживотно, което трябва да е идеята на всеки режим/система/диета - да свалиш килата и след това така да си променил себе си, 'щото да ги задържиш. то затова и моята работа е такава циклична - пуша/не пуша, ям/не ям, на диета съм/не съм, а в допълнение и често пътуваме и то по места или поне по начини, където няма как да спазваш каквато и да е последователност на хранене. обаче сега се старая и поне мисля какво ям и в какво количество го ям. обикновено ям докато работя, седнала пред лаптопа и то ва моето не е хранене, а машинално поглъщане. дано тоя път намеря себе си тук. както казах, сега поне се старая  Tired

сиси - не гледай номера на дънките - аз съм къде 5 кила повече от теб, а съм 30ти, като дори купих някакъв спортен дизел номер 29ти. това, ако писаното е било по причина на вайкане - забравих вече какво четох Rolling Eyes

благодаря ви, че ме търпите   bouquet

# 629
  • ВАРНА
          маик, ако спреш цигарите, свикнеш да закусваш, храниш се три пъти на ден, вечеряш доколкото може рано и сравнително леко и си готова  Wink  Това с яденето докато работя ми е познато - приготвям си определено количество от нещо системно и изяждам само него. Когато ми е изморено, мога да ям без да спирам  Blush  Затова съзнателно си определям, колко  мога да изям и после наливам вода и чакам и мозъка ми да разбере, че съм се наяла. Че той нали като се разработи, не обръща много внимание на инфото от стомаха, затова не го чакам да се усети, ами аз умишлено спирам подаваната храна Wink
          А за пътуването по различни места - няма невъзможни неща. Мога да ти споделя възможно най-системния изпробван вариант на хранене от Макдоналдс  Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт