помогнете: каква е тази змия?

• 16 657
  • 214
  •   1
Отговори
# 75
Моля, ако някой знае къде живее тази жена която е пуснала темата да ми каже...
Ще кажа на колегите да отидат да й тръснат един хубав акт за убиването на змията.
Всички змии в България са защитени от закона, убиването им е забранено и се преследва и наказва от закона...
Дано да й е за урок друг път как се трепе беззащитна и абсолютно безобидна змия...
Аз съм убила поне 10-ина ва вилата ни. Айде издири ме и ми тръсни акта - да видим как ще стане. Лично ще ти дам адрес, ако искаш. И пак ще трепя змии. Ако мога - бих избила всички змии - безобидни или не. Shocked Какво - жестоко ли вучи. А ако имаше снимка на убит от змия - какво щяхте да пишете.  По-полека с акълите, които давате. Този, който иска помощ - не търси умуване.
Аз, не съм убила нито една, но искам да ги приберат. Или тези отговорни лица са само по глобите?

# 76
...
А прашките ти с право са се разтреперали - за убийство на защитен от закона вид се предвиждат глоби до 30 000 лв и затвор до 2 г.
За убийство на човек?

Не се хаби да ми отговаряш.

Тиквен цвят - все ми е тая, да ти кажа ли. Пиша това, което МИСЛЯ. И не съм длъжна да се чувствам виновна за това, което мисля.

Поне съм искрена.

# 77
Аз, не съм убила нито една, но искам да ги приберат. Или тези отговорни лица са само по глобите?

Кого да приберат  Shocked Змиите ли smile3556 Къде да ги приберат???
Задавих се, така е, като пия кафе пред компютъра  ooooh!

# 78

ЗМИЯЯЯЯЯЯЯ  smile3514  Дайте лопататаа.

# 79
Аз едва ли ще запазя хладнокръвие, хем съм биолог и би трябвало да нямам проблем и да я разнасям напред-назад. В такъв случай сигурно бих извикала " пускай!" и "Бягай".
"Чакай да дойде дядо ти да я убие" ми е малко дълго ....

# 80

Не са простотии. Просто приказки, чрез които учели децата да стоят по-настрана от тези влечуги, а не да ходят да ги хващат или дърпат за опашките. Както и стотиците истории за бика, който налита на червено...  Mr. Green
Те, бабите, и за Торбалан, и за самодиви разказвали...  Laughing

Не бе, някои хора трябва да дойдат да си ги приберат. Не случили, горките, на планета. То змии, то кучета, то бръмбари разни... Да си ги прибират и да ги пуснат на някоя по-стерилна планета, където ще са си самодостатъчни.

# 81
  • Варна/Лондон

Размина й се, Дон каза- не може!

# 82

Това не е ли Ивонска  Mr. Green
Снежа, моля те, кажи ми кого искаше да приберат! И къде!

# 83
Чесънът му е майката. Освен от змии, ще ви предпази и от дяволи.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green А от вторите има много за избиване.

# 84

Сигурна съм, че ще си вземе думите обратно.  Mr. Green

# 85
  • Варна/Лондон
Аз съм убила поне 10-ина ва вилата ни. Айде издири ме и ми тръсни акта - да видим как ще стане. Лично ще ти дам адрес, ако искаш. И пак ще трепя змии. Ако мога - бих избила всички змии - безобидни или не. Shocked Какво - жестоко ли вучи. А ако имаше снимка на убит от змия - какво щяхте да пишете.  По-полека с акълите, които давате. Този, който иска помощ - не търси умуване.

Имаш ли в обкръжението си някой, убит от змия? Не ми отговаряй, не е възможно да имаш, защото такъв в България няма.
От тук е цитата.
Цитат
Как се умира от ухапване на отровна змия?
- Усойниците са с по-силна отрова. Те съдържат повече невротоксини, много повече като процент от пепелянките, може би над петдесет и отгоре даже. При тях локално кръвоизливът не е толкова голям, ефектът от въздействието е по-силен. Получава се задъхване, веднага се блокира дихателният център, не напълно, но дишането става доста по-разредено, от това му става лошо на човек, вие му се свят, повръща му се. При пепелянката невротоксините са до 20% от отровата, а пораженията идват от хемотоксините, които разрушават кръвоносната система и тъканите. Но най-интересното е, че опасността при ухапване зависи не толкова от силата на отровата, вида на змията или от това, дали имате подръка серум или медицинско лице, а от друго. От хладнокръвието, самообладанието. Тези, които имат фобия от змии, може самият стрес от ухапването да ги доведе до фатални последици, тоест, човек може да си умре от самия страх. Примерно ухапал го смок и отива стресиран да му бият серум. Възрастните със сърдечни проблеми и малките деца са най-застрашени, защото организмът им е по-слаб и съответно интоксикацията при тях е по-страшна.

# 86
  • София

Току виж те изплющи.... с глоба и затвор. После кой ще ти носи вафли и цигари, а?  Crossing Arms

# 87

Задавих се, така е, като пия кафе пред компютъра  ooooh!
Как къде? Аз не писах ли? В собствените им домове, ако в природата няма резервати.
 Аз къде да се прибера или просто трябва да ги приема като домашен любимец?

# 88

Mr. Green

# 89

Току виж те изплющи.... с глоба и затвор. После кой ще ти носи вафли и цигари, а?  Crossing Arms

Аааа, минзухар не пуши, и фафли не яде вече. Колкото до другото, и то нема да стане, депутатините не го приеха.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт