помогнете: каква е тази змия?

• 16 626
  • 214
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Много рядко пиша във форума , ама тая тема ме потресе!
Не мога да повярвам,че все още има толкова първобитно мислещи хора,които сякаш нямат ТВ
 и не са чували за интернет, сигурно и научно-популярните филми за тях са фантастика (визирам авторката
и останалите,които я подкрепят).Мога да кажа само - много жалко за децата ви...Дайте да отстреляме всички мечки,вълци,змии,паяци, 'щото някой го било страх!Една змия...голяма работа...дай да я убием....и без т'ва на никой няма да липсва...

# 46
Авторката е допуснала грешка, като е снимала утрепаното змийче откъм корема.
Така трудно може да бъде причислено към някой вид, ако е змия, разбира се.
Каквото и да е, е бебе.

# 47
Няма и оси от който да умреш за 10 минути, но некролога на един човек още стой на портала.
Нямаше и комар да те ухапе и да станеш целия на пулове от 10см.
Не можеш, да умреш и от миди, но се оказа, че пречистват и задържат токсини.
Не може, да те разкъса и куче, но...

Това какво общо има със змията?
Жози, случвало ми се е. Не да видя детето със змия в ръката, а да водя невръстното си дете на излет и да покажа как се шмугват змиите в шубраците, и какво биха могли да и сторят, ако ги предизвика, макар и неволно.
Виждали сме и стадо глигани с малките си- не ми се мисли какво биха ни направили, ако ни бяха усетили и се бяха изплашили от нас. Обаче не може да очакваш в гората/планината/морето, да срещаш само розови зайченца и пеперудки, нито може да трепеш наред всичко, което би могло да ти навреди. 

# 48
  • на брега на морето
Ми на убита змия ще пусне снимка, няма да я снима жива заради ужаса ви към убитите живинки. Айде нема нужда от превземки. Обърнал им се стомаха. На мен пък ми се обърна стомаха като прочетох какво и се е случило - да види детето си със змия в ръката.

Нещо не  мислиш преди да пишеш. Можеше да пусне втората снимка и да разкаже случая и да попита.  И това голямо дете не знае  ли, че змии не се пипат?

# 49
Стига с тая змия. Ако приемем, че най-късата змия у нас е водната, и възрастна е 90 см,
30 см е змийче, бебе на змия, ако е змия изобщо.
Все едно да викате човееек - на някое дете високо 1/3 от нормалния човешки ръст 60 см.

# 50
Не мога да повярвам,че все още има толкова първобитно мислещи хора,които сякаш нямат ТВ
 и не са чували за интернет, сигурно и научно-популярните филми за тях са фантастика (визирам авторката
и останалите,които я подкрепят).Мога да кажа само - много жалко за децата ви...Дайте да отстреляме всички мечки,вълци,змии,паяци, 'щото някой го било страх!Една змия...голяма работа...дай да я убием....и без т'ва на никой няма да липсва...

Какво общо имат тук интернет - нали в интернет е пуснала снимката и споделя. Или просто искаш да покажеш първобитния си мозък и го приписваш и на нас. Недей - не се идентифицирай с нас. Не си и наполовина наясно ние какво разбираме и какво не от компютри и научнопопулярни филми. Като няма какво да кажеш, по-добре не казвай нищо, защото ставаш смешна.

# 51
Е, хубаво, де, изплашила се майката. Аз като се изплаша хич няма да ми мине през ума да трепя змии и гущери, ами ще скоча да оглеждам, опипвам и разпитвам детето, дали му няма нещо. Хич няма и да видя какво ще стане със змията. Както предполагам е и станало, де. Защото змията е убита от дядото, който като всеки селски дядо е мъжкар, особено когато трябва да трепе нещо безобидно!!!! Ама да снимаш размазано тяло и да го праскаш в нета, айде, нЕма нужда!!!!! Разбира се, друг е въпроса защо на това дете не му е обяснено, че някои неща, дето пълзят не бива да се хващат и носят вкъщи.... Въпросите за изчезващите видове, ползата от змиите и Червената книга.. също са друга тема... не по силите на потребителите на БГ мама...

# 52
Защо да не са по силите ни? Диво животно не се мъкне в къщи. Не се трепе. Толкова.
Детето го донесло -добре - да го отнесе, отдето го е взело и готово.

Каксви научнопопулярни филми да гледа нашенката, то като свърши единия сериал по нова, почва друг по БТВ.

# 53
Моля, ако някой знае къде живее тази жена която е пуснала темата да ми каже...
Ще кажа на колегите да отидат да й тръснат един хубав акт за убиването на змията.
Всички змии в България са защитени от закона, убиването им е забранено и се преследва и наказва от закона...
Дано да й е за урок друг път как се трепе беззащитна и абсолютно безобидна змия...

# 54
  • София
Боооооже, колко мили хора са се събрали тук (не всички!)!  Flutter Защо ли някои от тях често ме оставят с усещането, че биха убили змия охотно дори с дъх!  Mr. Green

# 55
Няма и оси от който да умреш за 10 минути, но некролога на един човек още стой на портала.
Нямаше и комар да те ухапе и да станеш целия на пулове от 10см.
Не можеш, да умреш и от миди, но се оказа, че пречистват и задържат токсини.
Не може, да те разкъса и куче, но...

Това какво общо има със змията?
Същото, за теб змията, може да не е опасна, но за мен да.
Имам познат, който отглежда питони в къщата си и все пак и той казва "Винаги имам едно наум, когато малкия си играе с тях."
Не искам детето ми да настъпва змии, за територии, да си помислим.
 Да оставим, че въобще не съм съгласна с мутациите и това какво може да те ухапе или не, по вид.

# 56
Снежа63, изобщо не мога да разбера какво искаш да кажеш  Thinking
Казвам,че в България няма змия, чиято отрова да те убие за 10 минути. Че има хора, алергични към фъстъци, прмерно- има- те знаят и не ядат фъстъци. Твоят познат прави много хубаво- каквото и животно да имаш, то е живо и понякога реакциите му са непредвидими, камо ли ако е диво.
Никой не иска да настъпва змия, затова се вземат мерки и така... Не е трудно.

# 57
  • Пловдив

Какво общо имат тук интернет - нали в интернет е пуснала снимката и споделя. Или просто искаш да покажеш първобитния си мозък и го приписваш и на нас. Недей - не се идентифицирай с нас. Не си и наполовина наясно ние какво разбираме и какво не от компютри и научнопопулярни филми. Като няма какво да кажеш, по-добре не казвай нищо, защото ставаш смешна.

Ами като ти чета поста "мила",освен да се смееш,то друго не ти и остава.....Ей за това не пиша,защото половината са интИлигентни колкото теб!

# 58
Моля, ако някой знае къде живее тази жена която е пуснала темата да ми каже...
Ще кажа на колегите да отидат да й тръснат един хубав акт за убиването на змията.
Всички змии в България са защитени от закона, убиването им е забранено и се преследва и наказва от закона...
Дано да й е за урок друг път как се трепе беззащитна и абсолютно безобидна змия...
Мне, по-скоро бих информирала модератор за разпространяване на кадри с жестоко съдържание.

# 59

Ето  ви  я  същата  змия  със  същата  окраска , снимана  тези  дни , беше  ми  в  краката  у  реката , безобидна  твар , обича  да  излиза  на  брега  и  да  се  припича  на  слънце Laughing.
Дано  съм  бил  полезен Wink.

Общи условия

Активация на акаунт