помогнете: каква е тази змия?

• 16 653
  • 214
  •   1
Отговори
# 90

Цитирам от твоя източник:

В България НЯМА змия, която да може да убие човек с отровата си. Разбира се, ако ухапаното е дете, отровата ще нанесе по-бързо повече поражения. Въпреки това има време да се стигне до болница.

Снежа, кои са собствените домове на змиите? Не е ли природата? Тази змия къде е била хваната? Във всекидневната ли? Не, край реката е била. Ми там и е дома, кой да я прибере и къде???

# 91

Може, но същите приказки карат възрастни улегнали мъже да убиват безобидни водни змии и паникьосани майки да пускат теми за това. Joy

Дразня се не толкова от случката (паника, убили змията, ок), колкото от поднасянето на темата. Помогнете, каква е тази змия... Те я убили - ние да помагаме. Как? Егати и... Тотална превземка на жена, която се прави на загрижена майка, че даже и на любознателна природолюбителка. Ми да й кажем каква е змията. Латинско име и класификация някой да знае? newsm78

# 92
Ако мога - бих избила всички змии - безобидни или не

Впечатлена съм. Може да инициираш такова едно национално змийоизтребващо движение и ведно с всички крехки и плашливи лелки околовръст, нарамили прашки, пушки и Персил, да спасите невинните дечица от таз зла гад. Да, да, непременно го направете, човечеството има нужда от вас.

# 93
  • на брега на морето
Ако мога - бих избила всички змии - безобидни или не

Впечатлена съм. Може да инициираш такова едно национално змийоизтребващо движение и ведно с всички крехки и плашливи лелки околовръст, нарамили прашки, пушки и Персил, да спасите невинните дечица от таз зла гад. Да, да, непременно го направете, човечеството има нужда от вас.

Петиция, настоявам за петиция.

# 94
Не забравяйте да повикате и dmaria, на нея и мечките й пречеха, имаше и една изтрещяла, на която й пречеха градските птици (можело да наакат безценното). Една обща петиция ще е най-добре.

# 95
Аз съм убила поне 10-ина ва вилата ни. Айде издири ме и ми тръсни акта - да видим как ще стане. Лично ще ти дам адрес, ако искаш. И пак ще трепя змии. Ако мога - бих избила всички змии - безобидни или не. Shocked Какво - жестоко ли вучи. А ако имаше снимка на убит от змия - какво щяхте да пишете.  По-полека с акълите, които давате. Този, който иска помощ - не търси умуване.

Имаш ли в обкръжението си някой, убит от змия? Не ми отговаряй, не е възможно да имаш, защото такъв в България няма.
:peace Отровна или не,защо трябва да я "тепате"бре?Еее,гледайте Нейшиньл Джиографик -Канал за Природата.Там обясняват,като за олигофрени. Joy

# 96

Цитирам от твоя източник:

В България НЯМА змия, която да може да убие човек с отровата си. Разбира се, ако ухапаното е дете, отровата ще нанесе по-бързо повече поражения. Въпреки това има време да се стигне до болница.

Снежа, кои са собствените домове на змиите? Не е ли природата? Тази змия къде е била хваната? Във всекидневната ли? Не, край реката е била. Ми там и е дома, кой да я прибере и къде???
Аз говоря, специално за моята вила и за тези на съседите. Не желая в градината си змии или в къщата, не искам да висят смокове на вратата. Ако някой гледката му харесва, може да си украси собствения си дом така.

# 97
  • София
Вероятно змията е била водна, а в България няма отровни водни змии. Ако беше отровна, щеше да е ухапала детето още при опитите му да я лови. Хубаво е да го научите, че ако види змия, не се пипа, а се оттегляш кротко.
Не е било необходимо да я трепете, защото служи за храна на други животински видове.

# 98
Вероятно змията е била водна, а в България няма отровни водни змии. Ако беше отровна, щеше да е ухапала детето още при опитите му да я лови. Хубаво е да го научите, че ако види змия, не се пипа, а се оттегляш кротко.
Не е било необходимо да я трепете, защото служи за храна на други животински видове.
Ето едно интелигентно и сдържано мнение.

Не ми е интересно вече, пожелавам интересни дебати, разведряващи сивия септемврийски следобед.

# 99
Аз, не съм убила нито една, но искам да ги приберат. Или тези отговорни лица са само по глобите?

Къде да ги приберат? Да направят приют за змии? Като не искате да виждате змии и подобни пълзящи, не ходете сред природата, не си купувайте вили на село, не ходете на пикници край язовири, реки и водоеми. Стойте си в апартаментите и ще ги гледате само по Дискавъри.

# 100
Аз говоря, специално за моята вила и за тези на съседите. Не желая в градината си змии или в къщата, не искам да висят смокове на вратата. Ако някой гледката му харесва, може да си украси собствения си дом така.

Като не искаш змии е добре да си завъдиш таралежче в градината.
Обаче то може да вземе да те боцне....че боцнатото да се възпали...бе, знаеш ли колко е опасно. После и таралежчето може да усети милувката на лопатата.
Приюта за змии и мен ме изуми.

# 101
Регионалните инспекции по околната среда и водите - РИОСВ - които са поделения на Министерството на околната среда и водите...
Те са компетентни да съставят актове и глоби за нарушаване на екологичното законодателство вкл. и убийство на защитени видове.

Благодаря!

Много недружелюбни са повечето хора по мои наблюдения. Първата мисъл, която им минава през главата при вида на "недомашно" животно е да го убият. То е опасно, гадно, става за ядене в останалите случаи е безполезно.

Тиквен цвят - все ми е тая, да ти кажа ли. Пиша това, което МИСЛЯ. И не съм длъжна да се чувствам виновна за това, което мисля.

Поне съм искрена.

Не съм очаквала да си посипеш косите с пепел заради мен Peace. Само споделих сърдечните си трепети...

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 16:53 от Тиквен цвят

# 102
Аз говоря, специално за моята вила и за тези на съседите. Не желая в градината си змии или в къщата, не искам да висят смокове на вратата

Викаш ХЕИ или някоя частна фирма с подобна дейност и срещу 50-75 лв. си решаваш проблема със змиите, кърлежите, мравките или каквото там те травмира за следващата една година. Пак не е природоугоден метод, но поне изключва кървавите вакханалии по двора.

# 103
И пак ще трепя змии. Ако мога - бих избила всички змии - безобидни или не. Shocked Какво - жестоко ли вучи. А ако имаше снимка на убит от змия - какво щяхте да пишете.  
Аз викам да се прехвърлиш и на бездомните кучета после  Flutter Бас ловя, че нахапаните от тях са повече от нахапаните от змии.

# 104
  • на брега на морето
... не искам да висят смокове на вратата.

Това е гадно, представих си ги накачулени на вратата и се извиват.

Общи условия

Активация на акаунт