Белгия - 19

• 41 799
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
исках да ви питам тези които не могат да разчитат на баби, ползвате ли услугите на бавачки.  Ние сме фенове на Симпли ред  и Лейди Гага, но как да си вземем билети като детенцето няма на кого да го оставяме. Дайте идеи.
оставяте го на приятели  Wink

Ето това ми е най-голямата мъка тук на мен.Дори приятели нямам на които да разчитам да ги оставя. От Kind & Gezin ми дадоха няколко имена на бавачки - onthaalmoeder ги наричат,които имат лиценз от организацията.Все още не съм им ползвала услугите обаче.А пък мъжа ми много държи лично да ги разпита,след онзи случай за бавачката в Hoboken,някаква с неонацистки убеждения,която не приемала никакви деца на чужденци.

# 256
Веле, аз ще ги взема  Hug

Идеа, ако Д. си е в БГ пък ние ще се метнем при Бони  Blush Тя ще ни вземе и ще зарежем децата. Нали, Бони?  Heart Eyes А, Калата ще трябва да го вземем  Laughing

Нова, аз ще дойда само за да ме запознаеш с Нивелир  hahaha

# 257
Ох, тази вечер май ще ни вали, така казаха сега по радиото и се смяха дали Боно си е донесьл дьждобран Joy

Боно се чувстваше като у дома си при този дъжд, не му беше нужен дъждобран. Каза: 'Thank you for making us feel at home with this Irish weather you've put .... '
Беше не-ве-ро-я-тен концерт, въпреки или точно заради дъжда!

# 258
  • Benelux / Varna
Момичета, очертава ми се уикенда пак да съм на ваша земя в Белгия, та се чудя пак къде да миткам:) Всъщност отсядам в едно градче- което е между Брюксел, Антверпен и Гент. За съжаление май времето ще е кофти, дъждовно. Ще ми препоръчате ли нещо за разглеждане в такова време?
Мисля пак да посетя Брюксел май, иска ми се да видя Роял паласа отвътре, предния път незнаех че може да се влиза и май само до края на септември е отворен. Та се чудя дали да не го съчетая с някое музейче евентуално ако е дъждовно. Кой си струва да разгледам?

# 259
Дворецът е супер, моето чене първия път увисна от красотите вътре  Rolling Eyes Безплатно е и е отворен за една седмица, но кога беше.... не помня  Embarassed
До него близо е музеят на музикалните инструменти, не съм влизала, но било много интересно - музикални инструменти от цял свят и всеки можеш да чуеш как звучи.
При Триумфалната арка има 4 музея и този на военната история е безплатен. Другият беше на трамваите, а другите два - не знам.
Под уикенда имаш предвид утре ли? Ако е другия, може да се разберем и да помиткаме заедно.  Blush Може Идеа и Бони да се присъединят също. Ако си сама, де  Hug

Мария, нямаше начин да не е невероятен концерта. Това са U2 все пак  Simple Smile

Аз си набелязах Лейди Гага, Шакира, Кайли и Елтън Джон. Ама са много всички  Tired

# 260
  • Belgium - BG
Още нямям глас след концерта днес, беше уникално. Дори не протестирах за дьжда:)

Ние си бяхме взели babysit ot Gezinsbond, както винаги. Пращат студентки предимно, никога не сме имали оплакване, 5 Евро на час си е супер. Доста често ги ползваме:) ами няма баби и дядовци тук

# 261
  • Benelux / Varna
Да Блонди, утре и в неделя.
Винаги съм със ескорт от поне двама мъже:) Моя и колегата му, а в Белгия и с трима- не се оплаквам от мъжката компания, само дето бързо се уморяват и не им се митка много.
Иначе с удоволствие бих се запознала с вас, а живот и здраве се надявам и това да стане някой ден,ако се установим за постоянно в Белгия.
По принцип мъжа ми работи за една белгийска фирма, но в момента е командирован в Холандия и се подвизаваме  засега там,но често пътуваме до Белгия. Аз отскоро съм при него, иначе си бях в България- та всичко ми е ново и интересно. И двете държави ми харесват много.

# 262
Момичета пак ще питам ,Мариа евентуално ако знае,или някой друг,къде в Антверпен мога да запиша детето да спортува баскетбол и футбол?Голям проблем се оказа това за мен.Рових в нета ,нищо не изкарах като инфо.

Това с бързото умаряне на мъжете и ,че ни им се митка много  що така и нам ми е до болка познато?Леле ,ще каже човек ,че всички са еднакви....,ама моя и мрънка като трябва да миткаме.Simple Smile))))

# 263
  • Benelux / Varna
Kris, спокойно - ако се установим в Белгия - гледам си ми наблизко в региона ще миткаме заедно:)

# 264
По темата за бавачките аз много оценявам факта, че свекървата винаги е насреща. Много по-лесно и спокойно ми е. Сега го оставям три пъти седмично за по 4 часа на нея докато съм на курс.

Зорница, в коя част на Холандия сте? Защото ние живеем близо до Маастрихт  Simple Smile

# 265
Идеа, ако Д. си е в БГ пък ние ще се метнем при Бони  Blush Тя ще ни вземе и ще зарежем децата. Нали, БониHeart Eyes А, Калата ще трябва да го вземем  Laughing
Взимам ви, как няма да ви взема  Heart Eyes  само дето няма да мога да дегустирам много винца,освен Калата да кара на връщане  Mr. Green

А за гледачките, аз си имам племенник дето ми върши тази работа ако се наложи, а и нашата баба е при нас през зимата.Много си е хубаво с баба, да ви кажа....  Mr. Green

# 266
  • Benelux / Varna
Далечко сме от Маастрихт, живеем на Rhein- реката и сме точно до немската граница в провинция Гелдерланд сме в едно китно селце. Най- близкия голям град до нас  холандски е Arnhem. Незнам всъщност докога ще сме тука, докато трае командировката на мъжа ми:)
Айде стягам багажа,потеглям към белгийско:)

# 267
Здравейте и от мен , чета ви редовно , но нямам време да пиша , ние другата седмица идваме в Белгия за един месец така ча и аз може да се присъединя към някое миткане
И понеже започнахте да говорите за гледане на деца , това ми е и на мен най-голямата мъка , има вариант отново да се върнем в Белгия , но колкото и тъпо да звучи това е единственото което ме притеснява , малкия много боледува откакто ходи на ясла и не знам какво ще правя ако сме там , в Белгия нямам от кого и една бучка захара да поискам , освен от Веле  Laughing
Мъжът ми се е интересувал в здравната каса , и там има една опция да си извикаш гледачка по всяко време т.е като се събудиш сутринта и като видиш че детето е стемпература например , и струва 1.5 евро на час , знаете ли нещо ?

# 268
Йейе, много ми е драго  Hug Еуромут предлагат тази опция! Джъст може да ти каже по-подробно, не беше ли оставал някой с детето в болница, или се бъркам?? За сбирката на 10.10 тук ли си? Дай да ти пратя инфото...

Крис, на колко години е детето и в кой район живеете, за да ти проверим най-близкия баскетболен клуб? Футбол има във всяко село и район на Антверпен, в някои райони и по няколко клуба. Моят мъж е треньор на деца и младежи от 15 годишен, повече от 16 години вече, в Схотен живеем... Кажи къде ти трябва...

# 269
Мария верно ли мъжа ти е треньор , моят пък е бил по футбол  Joy
Мисля че е крайно време да ги запознаем  Wink

Общи условия

Активация на акаунт