Шуменските баби всички, ни закичиха с мартенички!

• 36 881
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Дъщеря ми беше едно от двете деца в групата, които не пият мляко с флуор. Пробваха да ме агитират - станах много зла. Не давам и точка.

# 691
  • при Arctic Monkeys
Момичета, кажете къде има магазин за холандски стоки, освен този до Биохимията на пазара и в Добруджанския?

# 692
  • Mediterraneo
Горе на центъра, бившето кино Млада гвардия отпред.

# 693
  • при Arctic Monkeys
да де, ама аз търся мебели. този на киното го знам. явно ще трябва да ходя до Варна.  Rolling Eyes

# 694
  • все тук
Мебели от Холандия втора употреба има по улица Васил Априлов - тази за Хирургическия блок. Преди него има едно базарче след Трънчев и Руше-то. На двата горни етажа има магазин за дрехи втора употреба "Хармония", на долния етаж е този за мебели от Холандия. Дано съм помогнала.

# 695
  • при Arctic Monkeys
леле, сто пъти съм минавала от там, а не го знаех. благодаря много!!!  bouquet

# 696
Рали, какво стана със зъбчето на Дани, падна ли млечното?

# 697
Момичета, някой знае ли телефона на регистратура в новата поликлиника?

# 698
  • все тук
054/832671 - включва се оператор, след което набираш вътрешен номер.

# 699
Благодаря. Peace

# 700
Само да напиша нещо последно за флуора и спирам с темата за зъбите.Дали ще давате на децата флуорно мляко или не е решение на родителя,аз лично предпочитам таблетки поне да си сигурен какво и колко даваш.Факт е обаче че зъбите на децата сега са с много повече кариеси от преди 20 години.Ролята на млечните зъби е да пазят място за постоянните,раното им разболяване води до ранно падане,нарушава се нормалното развитие на челюста и правилното поникване на постоянните.
 Имам един въпрос свързан с тези детски,които се полагат при раждане на първо дете.Къде се ходи,какви документи са необходими имали срок,защото от раждането на бебето са минали 7 месеца?

# 701
Виж Закона за сем. помощи за деца-  мисля, че срока е 3 г. от раждането на детето. Акт за раждане, копие от лична карта мисля, че искаха и май това беше. На място се попълва молба-декларация. Ходи се при социалните - виж къде ти е филиала наблизо, аз тук в квартала подавах молбата. Пиша по спомен от преди почти 5 г.
Стига с този флуор! Факт били кариесите - ами виж как живеем. Погледни какво ядат децата. Бонбони + флуор не е равно на добър резултат Wink. Прочети малко и за негативите от флуора. И последно - съпругът ми е на 31 г., не е кърмен, хранен с кисело мляко със захар, после детска кухня, никакво рационално хранене като дете, ежедневно добавян флуор на таблетки - ами зъбите му са ужасни - потъмнели, изпочупени, 12-13 пломби, коронки, ужас. Аз съм на 30 г., кърмена до 1 г., никаква детска кухня, сирене - ежедневно, никакъв флуор като дете /през първата бременност смуках 2 месеца Зимафлуор, сега - не/, и имам 4 пломби/не са малко, но не са 12/.

# 702
За детските мисля, че трябва и бележка от педиатъра, че на детето са му поставени имунизации... Нас така и не ни огряха тези детски...Мисля, че дохода за 3 -членно семейство не трябва да надвишава 1050 лева.

А за темата за флуора... защо спорите? Всичко е строго индивидуално. Мъжът ми е гледан по този начин
кърмена до 1 г., никаква детска кухня, сирене - ежедневно, никакъв флуор като дете
и също е факт, че повече от половината му зъби са в пломби и дори има и два извадени...
Сега просто е модерно всичко от едно време да се отрича, аз също ще захранвам по-късно, няма да давам флуор на детето си , но и няма да скачам срещу всеки, който отвори дума за тези неща. А и maiaaa много ясно е написала, че това е решение на родителя, не ви е агитирала да давате флуор... Peace

# 703
Не, не, тя питаше за еднократната помощ, доколкото разбрах. За нея няма значение нито дохода, нито ваксините. Тя се полага за живородено дете, което се отглежда в семейството.
Това, за което пишеш, са ежемесечните "детски", тях не знам вече има ли някой да ги взема...

# 704
  • Mediterraneo
тях не знам вече има ли някой да ги взема...

Е, има и такива, не всички имаме големи доходи.

Общи условия

Активация на акаунт