Винаги,когато правя питка я пека на 150 максимум 160 градуса около 40-45 минути като скарата на фурната ми е на първа позиция.Тоест 3 пръста над дъното.Не я покривам с нищо.Без вентилатор.Но винаги ми се напуква отгоре и леко ми се обезформят кифличките.А вашите си стоят такива каквито трябва да са.Защо се получава така?Трябва ли да я покривам с фолио или хартия?Не прегаря,идеална е на цвят,но се пропуква тук там като започне да се раздува повече
Ето това е единствената,която имам на снимка.Не се вижда кой знае колко,но се забелязва,че е напукана.Съжалявам,че не е извадена от тавата,но това ми е първата питка и още не се бях светнала за домакинската хартия
http://picasaweb.google.bg/elenasarafova/104#5357914415164097746
П.П. Сега като се позамислих е възможно да е от това,че тавата ми не е чак толкова висока.И когато питката при печене се наддигне над нивото на тавата,започва да пада настрани и затова да се напуква от тежеста