Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 73-та тема

• 129 483
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  Танита, патладжана не ме изкушава толкова,аз си го хапвам на кьопоолу, но питкитее, лиги ми потекоха!Има ли я някъде рецептата! Praynig
ще я напиша по-късно:)

# 256
пеп-4o, пък на теб забравих да благодаря за рецептата, ма напоследък съм много разсеяна  ooooh! предполагам и кокала от джоланчето слагаш в глинения гювеч  Rolling Eyes

ако има място - да, но в повечето случаи - не  Peace

Зарази ме ЛАбрекс с тези антикризисни картофи, направих си аз днес и съвсем послушно си изпих веднага хапчето за кръвното полягане  Laughing  Ама пък си струваха, добре, че половинът го нямаше у нас, та щеше да ми даде едни сланинки  ooooh!

и едни брускети с разни там неща

Хубава неделя, момичета   bouquet

purple tulips , много апетитен този сладкиш   bouquet

# 257
здравейте, ето малко снимки от мен

# 258
Добър вечер кулинарни вълшебници !

Дес , Еликсирче, Леля Ог , labrex- благодаря ви .  Hug

Краси , Тайна , пеп-4о , Еликсирче ,matze ,ditsan, purple tulips- мноого е вкусно при вас   chef   bouquet

от мен - Меландзане ала пармиджана .

# 259
Нейсе, смогнах вече да си кача снимките  Wink

Пилешка супа

Пилешка пържола придружена с летен аламинут

Страшно вкусно нещо, предпочетох го пред пържолката, тя милата ми остана  Rolling Eyes

# 260
Дитсан прекрасна питка
Тайна и аз съм като теб-като ме удари една вълна,че се забравям.
А рулото го правих в кръгла тавичка и след като го навих го отрязах от двата края,но още полутопло замина
Пеп разкошотия си направила по Лабрех,а брускетите ти са много елегантни
Мими и при теб е много вкусно.Обожавам раци/миналата седмица хапнахме цяла кофа на Крапец/
Пурпле  чудесен е ябълковия сладкиш
Близнаците много италияно
И за завършек на вечерта пържени филии/с домашни яйца от комшийката/със сладкото от сливи.
И след мен Алекс с много вкусотии,дай рецептата  за летния аламинут

# 261
Лелеееее, Мимешко... тези раци.. обожавам. Днес преглъщах на един щанд пред едни скариди, но така и не взех. Прибирам се отварям и .... ти ме довърши с тези раци
  bouquet Всичко изглежда ужасно вкусно

# 262
Едно време мама все ми повтаряше да не гледам в чуждите чинии, а само в моята, а тук не мога да се спра.  Joy Страхотни неща сте приготвили, момичета! Браво на всички!   bouquet

От мен - Пилешка супа, Пица и Торта с ябълки на лъчи (Torta di mele a raggi), правя я от година вече и много се харесва.

# 263
пеп-4о,  ама пък нали не я ядеш редовно сега тая сланинка, какво като си хапнала, важното е, че ти е било вкусно, какво кръвно и ти........Баба и дядо имам чувството, че целогодишно я ядяха, зимата - как да е, ами и лятото в големите жеги я носеха по нивите, пък ни кръвно, ни нищо.  Peace   bouquet

alex_og97, и аз залепнах на аламинутчето ти! Много вкусничко, ако го кажеш, ей сега го спретвам, и без това се чудя какво да забъркам бързо за вечеря!   bouquet

# 264
megans, labrex, ето момичета веднага давам  Peace

http://www.zahapvane.com/?p=recipe&recipe=131

Само да добавя, че яйчицата малко трудно заставаха тъй отгоре и затуй подпирах с резенчета доматка  Peace

# 265
  • София
Добър вечер и от мен тук е невероятно вкусно, харесах си доста неща:

rossonera, ябълковата торта е разкошна.

alex_og97, ще опитам лятната ти рецепта изглежда бърза и невероятно вкусна.

bliznacite2004, би ли написала рецептата?

mimi P27, разкошни са ти станали пълнените домати и аз се опитвах да ги правя. но отидоха в кофата.

и не на последно място брускетите на пеп-4о  бих ги хапнала с голямо удоволствие.

У нас бяхме на салата с чушки:

Пържрни картофки с наденица Стара планина:

и една измислена торта, която свърши за отрицателно време:

# 266
Може ли някой да ми даде сполучлива рецепта за заек с картофи на фурна!

# 267
От мен - Пилешка супа, Пица и Торта с ябълки на лъчи (Torta di mele a raggi), правя я от година вече и много се харесва.
нещо не го владея този език.Ще може ли рецепта Praynig.Тортата изглежда приказка Peace

# 268
И аз моля за рецептата за тортата.

# 269
rossonera, ябълковата торта е разкошна.

нещо не го владея този език.Ще може ли рецепта Praynig.Тортата изглежда приказка Peace

Благодаря ви, момичета.   bouquet Ето и рецептата, преведена и с обяснение от мен. Лесна е и много вкусна (само трябва ябълките внимателно да се наредят), а се използват и продукти, които могат да се намерят във всеки дом.

Торта с ябълки на лъчи/ Torta di mele a raggi (от Giallo Zafferano) - показвам и снимките от сайта, за да видите как точно се нареждат ябълките

Продукти: 4 средно големи ябълки (800 гр.), 3 големи яйца (ако са по-малки 4), настърганата кора от 2 лимона, 150 мл. прясно мляко, 125 гр. краве масло, 250 гр. брашно, 125 гр. захар, 3 с.л. кафява захар, канела, щипка сол, 1 бакпулвер, 1 ванилия

Приготвяне: Разбиваме с миксер яйцата, захарта, маслото, ванилията и щипка сол. Прибавяме постепенно настърганата кора от двата лимона, брашното пресято с бакпулвера и прясното мляко. Готовата смес изсипваме в подвижна и намазнена форма за торта – диаметър 26 см. Върху нея нареждаме, като лъчи обелените и нарязани ябълки, като ги забучваме надолу (вижда се на снимките). Поръсваме с канела и кафява захар и печем в умерена фурна на 180 °С. След изпичане и охлаждане, изваждаме готовата торта в голяма чиния и поръсваме с пудра захар.

Общи условия

Активация на акаунт