Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 73-та тема

• 129 481
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Привет!

Не съм се разписвала тук от много време и мисля да се върна да прехвърля и старите теми, за да не изпусна някоя вкусотия.  Mr. Green

Но за да не бъде постът голословен - един сандвич и една риболита с тосканско хлебче.

;

# 271
Благодаря, pep-40   bouquet.  Много вкусен се получи сладкиша. Аз дори не очаквах. Сладкишите, не са ми силна страна и много много  не смея да импровизирам   chef.

bliznacite2004 може ли рецептата за Меландзане ала пармиджана. Изглежда много вкусно  Crazy

Ето я вечерята, както обещах в предния пост. Всъщност това е и вечерята от снощи и днешния обяд. Малко се престарах с количеството панировка, която приготвих, а не обичам да изхвърлям нищо  Embarassed така че трябваше да се оползотвори. Laughing
Салата от печени зелени чушки с чесън и магданоз, Паниран боб - първи опит, много ми хареса, следващия път мисля да добавя още малко подправки. От останалата от боба панировка - Панирани сиренца с джоджен - Много ароматни се получиха, дори ми бяха по-вкусни от традиционните панирани сиренца. Тъй като още в началото подразбрах, че предвиденият за паниране боб е малко като количество, разделих сместа на две части - с подправки и без. От втората част се получиха Панирани сиренца и кашкавалчета

# 272
пилешка супа

кюфтета с кайма "Стара планина"

# 273
bliznacite2004,може ли малко подробности за твоето Меландзане ала пармиджана?Изглежда страшно хубаво,а не се досещам от какво е направено.... Rolling Eyes

alex_og97,и от теб искам подробности.... Flutter за аламинута.  Много вкусна гледка!
rossonera,май днес ми се очертава да  правя твоята торта с ябълки.  Grinning Благодаря за подробната рецепта!   bouquet

vangobi,purple tulips,viroglavka,meri1966 , много апетитни менюта!  Hug

# 274
И от мен вкусни неща, които съм снимала...

Сладкиш със сини сливи,  ммм  Grinning

Закуска от сух хляб

Ябълков сладкиш с карамел (на Лео)

Хляб с чери доматчета и чубрица   

чушчици - салатка

Крем карамел

# 275
Селма ,vangobi , purple tulips ,- заповядайте , рецептата - http://sabinaberova.wordpress.com/

rossonera- страхотна торта с ябълки .  bouquet Ще я пробвам и аз .  Simple Smile
Vivian- големи вкусотии при теб  Crazy   chef

# 276
  • До сърцето...
Vivian, ммммм.... този сладкиш със сините сливи направо... още утре го правя (днес ще ходим до свеки)

# 277
Росонера мерси за рецептата на ябълковата торта.Парченцата ябълка първо се подреждат както е на 7 сн. и после празните места се попърват пак с парченца ябълка на два реда така ли newsm78.И от какво стои така надигнато на сн. 8 или аз нещо недоскиф Shocked
Ще я пробвам и аз тази торта Peace

# 278

Vivian*, и двата сладкиша са станали чудесни, невероятни са! За вкуса само се досещам. Heart Eyes  bouquet

Домашна нутела, по-скоро течен шоколад, защото не намерих нугат, а я правих с млечен шоколад. Но е много вкусно! Heart Eyes Peace

# 279
rossonera,май днес ми се очертава да  правя твоята торта с ябълки.  Grinning Благодаря за подробната рецепта!   bouquet

rossonera- страхотна торта с ябълки .  bouquet Ще я пробвам и аз .  Simple Smile

Росонера мерси за рецептата на ябълковата торта.Парченцата ябълка първо се подреждат както е на 7 сн. и после празните места се попърват пак с парченца ябълка на два реда така ли newsm78.И от какво стои така надигнато на сн. 8 или аз нещо недоскиф Shocked
Ще я пробвам и аз тази торта Peace

Форца, момичета, после ще кажете как е. Grinning

Хъни-Бъни, отговарям веднага. Слагат се два реда ябълки - да, външен и вътрешен. Първо, за да е по-лесно, както е показала и жената на снимката, се слагат тези парченца ябълки, който образуват часовете - 12, 3, 6 и 9. И вече по тях по-лесно се ориентираш и слагаш останалите. Последно нареждаш вътрешният ред. Брашното, както е описано в рецептата е 250 гр., а това се равнява на почти 2 пълни до горе чаени чаши, като имаш предвид, че чаена чаша от брашно съдържа 130 гр. Тоест тестото става по-плътно и гъсто, и точно така трябва да бъде, защото не трябва ябълките да потънат в него, а както се вижда и на моята снимка, остават отгоре. Тестото все пак се пече, надига се, а и има цял бакпулвер в него, а така и самите ябълки се повдигат, а не потъват (ако сместа е по-рядка това би станало) и става приказка след това. Вижда се и на моята снимка.

Това е. Дано съм била изчерпателна.

П.С. Формата, в която се пече, задължително трябва да е откопчаваща. Изваждаш, охлаждаш, откопчаваш и сервираш.  Laughing

# 280
labrex ,може ли рецептата за шоколада?
Изглежда ммм.........много апетитно Hug
Колко време може да се съхранява? newsm78

# 281
И аз да питам за летния аламинут отдолу блаят за пица ли е сложем? newsm78

# 282
  • Благоевград

- моркови, краставица, ябълка, стафиди с лимонов дресинг

# 283
И аз да питам за летния аламинут отдолу блаят за пица ли е сложем? newsm78

За пропусналите ето пак линк за рецептата за летния аламинут   Wink

http://www.zahapvane.com/?p=recipe&recipe=131

Vivian*, аз пък си харесах крем-карамелчето направо лигите ми потекоха  Laughing

# 284
Да се запиша и аз в тази тема с:
печени леко лютиви чушлета с заливка от оцет и чесън

постна супичка по рецепта на Smiley*   bouquet

миш-маш

панирано пилешко филе в сладко-кисел сос

Общи условия

Активация на акаунт