Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 73-та тема

• 129 455
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
labrex , какъв е този сладкиш Монблан?Много вкусен изглежда, може ли рецепта Praynig?
И за тортата на Венета моля  Praynig

Аелис, лесен е, само дето има две сурови яйца. Вкъщи отдавна ми подмятат да го направя, но не смеех, заради яйцата. Сега една съседка ми даде съвсем пресни и аз реших да се прежаля. Grinning

Две пакетчета бишкоти, като старите (ако ги помниш), меки, пакетирани в прозрачен плик с етикет.
1 пакетче масло от 125 гр
1,5 чаша пудра захар (може и леко да се намали, сладък е)
2 чаши смлени орехи
кафе - може нес + 300-350 гр вода или еспресо (предпочитам с еспресо)
2 яйца

Крем: Маслото и захарта се разбиват, прибавят се едно по едно яйцата при непрекъснато биене, добавят се смлените орехи (предварително се заливат с 50 гр вряла вода, разбъркват се  и се охлаждат леко).
В продълговата чиния се редят бишкотите, потопени в кафето на 4 реда или повече, слага се крем отгоре, пак бишкоти, на три реда, крем, 2 реда бишкоти, крем, един ред бишкоти и се намазва целия Монблан с крем, отгоре се поръсва със смлени орехи и в хладилника. Не е нужно да отлежава с часове.
Преди години много им харесваше на моите, правех го в двойна доза, та сега се бяха присетили.

alex_og97, ето и тортичката на Вени - Торта Pink Colada.   bouquet

# 331
  • София
labrex, маже ли рецептата на течният шоколад Praynig Praynig Praynig
Много благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
А този  шоколад "Нугат" , обикновен шоколад с лешници ли е? Embarassed

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 11:17 от iankampanova

# 332
labrex, маже ли рецептата на течният шоколад Praynig Praynig Praynig
Много благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

iankampanova, заповядай - домашна нутелаbouquet

# 333
Лабрекс, страхотено ми звучи шоколада! Ще се пробва задължително  Peace

От мен още малко от уикенда

Сладко от смокини

# 334
Здравейте, мили момичета!  Hug
Отново е пълно с вкусни ястия, красиви снимки и чудесни рецепти!   bouquet

labrex, антикрзисните шишчета са страхотна идея! Тортата също изглежда много вкусно! Монблан изглежда фантастично, но със сурови яйца сигурно няма да рискувам.
matze, страхотни са сметановите ти рула!
краси.мира, много екзотична тартата с физалис!
ditsan, purple tulips, rossonera, Vivian*, megans, viroglavka, страхотни сладкиши!
bliznacite2004, много впечатляваща рецепта за патладжаните, а в жълтите доматчета се влюбих! Не съм виждала до сега такива, като крушки са!
rossonera, много ми харесва снимката с пицата, много оригинално!
Tari Tasartir, много ефектно ти се е получил кекса зебра!
Пепика, големи вкусотии си приготвила!
Мариета, толумбичките са страхотни!

От мен едно снимано по тъмно сладкишче със сини сливи и извара, по много вкусната рецепта на Лина (знаеш, че обичам рецептите ти!   bouquet  Hug )

И страхотни кифлички със сладко от праскови:

Губят ми се и на мен много от момичетата (Весето, Трейси, Поли....), а от няколко дни се чудя къде изчезнаха красотите на Веси  newsm78

Лек ден на всички и успешна нова седмица!

# 335
Здравейте, момичета!
Как се качват снимки? Искам няколко да кача и аз.

# 336
  • София
Здравейте, момичета!
Как се качват снимки? Искам няколко да кача и аз.
Заповядай, тук има подробно обяснение!Успех!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

# 337
Много Ви благодаря за помощта.
Искам да кача няколко снимки от годишнината от сватбата ни. Дано Ви харесат.
http://imgur.com/jt8T4.jpg
задушени джолани
http://imgur.com/4lcNz.jpg
http://imgur.com/n74KF.jpg
пълнени гъби в сач
http://imgur.com/dVGPv.jpg

# 338
# 339
Лабрекс, дали се намира лесно това 2 кутии подсладена сгущьонка (кондензирано мляко, приблизително 800 гр) ,кондензирано означава ли мляко от кутии?  bouquet

Невероятни неща показвате всеки ден....браво на ВСИЧКИ ВАС!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 340
Всичко ужасно много ми харесва. Това ми е любимата тема - следя я с интерес

Ванила камбите изглеждат чудесно. Много обичам. С тая снимка сега ще ме караш да ходя до пазара за камби   chef

# 341
Лабрекс, дали се намира лесно това 2 кутии подсладена сгущьонка (кондензирано мляко, приблизително 800 гр) ,кондензирано означава ли мляко от кутии?  bouquet

merydit, има го, аз го купувам от Кауфланд или Билла, но предполагам ще го има и в други магазини. Кутиите са с грамаж (поне последните, дето използвах) 397 гр, затова съм сложила приблизително 800 гр. На ДЪЧ ЛЕЙДИ като че ли най-често се среща, има чешко, за нутелата взех на Виан, за пръв път го виждам, да го пробвам, не е лошо, има и руско.

# 342
Щом го има в Кауфланд ,ще взема ....,благодаря ти много... Hug  bouquet

# 343
Лабрекс, страхотено ми звучи шоколада! Ще се пробва задължително  Peace

Уф, vanillla, за малко смокиново сладко или смокинки давам последното бурканче!  bouquet
Леля Ог , нямаше последствия от суровите яйца, всичко е наред!  Grinning  bouquet

Вкъщи мусака

и тоя път, кекс с ролца от раци.

# 344
Днес правих само едно кексче, че това е на почит у дома.

Най-благодарния ми почитател и дегустатор и неговата нетърпелива ръчичка да си чупне от кексчето.
Лабрекс излишно е да коментирам твоите шедьоври винаги в десетката си.
vanillla май всички ще тичаме до пазара за камби  Peace
Леля Ог чуден сладкиш, сладкото от смокини ми е любимо, но и килцата ми са нестопими та се отказвам да го приготвям.

Общи условия

Активация на акаунт