Предстои ми ИН-ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-39

• 73 806
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Привет момичета. Аз мисля полека лека да започвам да се стягам. Имам едно листче за ТАТ, МАТ и още нещо беше ама сега не се сещам и пак трябва да си ги пусна за изследване, че последните данни са преди повече от година. И като излязат мисля да направя един преглед при Андреева да решим как процедираме и чакам само фонда.....надявам се до края на октомври да се впускам пак в борбата.
Късмет на всички в процедура и няма да спирам да ви чета  Hug Hug Hug

# 91
krisi1812 мисля, че не може да се предположи само по резултатите до тук.Ще се опитам да обясня и защо-обикновено за качеството на ембрионите важат няколко правила като подходяща стимулация,  качествени спер-ди  и не на последно място уменията на ембриолога. Точно затова казват, че се забременява и с високо сди.Напълно е възможно ембриолога да е избрал качествен сп-д (обикновено ги избират по хубост).В някои клиники се използват специални лампи с помощта на които се избират по качествени спер-ди и т.н. При инвитро също е възможно спермотозоид с фрагментарало днк да оплоди яй-та.Мисля, че не лошо да се пусне такъв тест за собствено спокойствие.

# 92
ТАТ И МАТ  или АНТИ ТПО са ми в пъти над нормата. /в  норма до 30 ,те са над 350/
За пореден път  тези месеци ми казва  ендокриноложката ,4е нямат отношение към забременяване , износване и др.
Те отговарят дали се унищожавала жлезата или нещо от сорта. Confused
Как е при вас ?

При мен те са в норма, но ТСХ е височко. Твоето ТСХ колко е?
Последно бе  към две  ,но ще го меря контролно тези дне ,4е прекалих с  пресни орехи .
Пролет и есен  имам промени в дозите обикновенно ,към малко по високи Confused[/color][/b]

# 93
  • София
krisi1812 мисля, че не може да се предположи само по резултатите до тук.Ще се опитам да обясня и защо-обикновено за качеството на ембрионите важат няколко правила като подходяща стимулация,  качествени спер-ди  и не на последно място уменията на ембриолога. Точно затова казват, че се забременява и с високо сди.Напълно е възможно ембриолога да е избрал качествен сп-д (обикновено ги избират по хубост).В някои клиники се използват специални лампи с помощта на които се избират по качествени спер-ди и т.н. При инвитро също е възможно спермотозоид с фрагментарало днк да оплоди яй-та.Мисля, че не лошо да се пусне такъв тест за собствено спокойствие.
Благодаря много за мнението, при нас и 3-те опита бяха ИКСИ, само при последния бяха оставили няколко ИН ВИТРО, но от тях нито 1 не се оплоди. Може би ще направим теста все пак

# 94
3дравейте момичета,минавам  да ви видя  как сте и  докъде сте стигнали.
на Таня лентичката много ме  zарадва.
да кажа на двете нови момичета малко от моите опити.

Аничка zа 3 ден на гонал ми се вижда прекалено рано да е правят някакви  zаклиучения,На мен към 6 ти ден на гонал 150 на ден ми каzаха в ляво около 7,8 и в дясно около 7,8  фоликула , и накрая иzвадиха 23 яйцеклетки.Мисля ,че Ще се видят и оЩе. Само Спокойно,и с една се случва  чудото. При втория опит като иzвадиха 24 яйца,че какво ,положителен тест и zагуба след 3,4 седмици.

Относно проблема при ca  искам пак да кажа ,че и при нас проблема беШе в спермата.Преди 2,3 години когато zа пръв път стъпихме в клиника и направихме спермограма в клиниката ,реzултата беШе един бял  лист   с zаклиучение  МНОГО ЗЛЕ, и никакви подробности .Каzаха ни  да вzемаме 3 месеца витамини,и пак да идем.Много нагло ни вzеха и  доста пари zа  консултацията и тогава минахме на и3чакване.Моя пи витамини ,но не   постоянно ,омръzна му.После намерих друаг клиника,поискаха спермограми две една нова и една по стара ,е новата беШе мааалко по добре ,имаШе  Шанс ,а в предната клиника ни каzаха че не ставаме даже zа инвитро.И до ден днеШен никой не  ни прати на ДНК или неЩо такова ,само  обикновенни спермограми.И добре че zапаzих оня праzен лист  от предната клиника  с кофтия реzултат,че с него минахме  по фонда в новата.На 3 тия опит спермограмата беШе оЩе по добра ,но като цяло  ненадеждна zа  бебе по сестествен път ,От  23 яйцеклетки  не помня колко имахоплодени ,всички от икси,но имаШе около 4 бластоциста и всичко останало с фрагментации и  каzаха ,че не ставали zа  фриzера.Попитах док дали да мислим zа  донор ,ако не стане пак , каzа ми че не сме оЩе zа донор.Щом  има мъжа ти живи сперматоzоиди ,zначи не сте zа  донор,неzнам колко опита имаШ ,но по добре  почакайте пак  малко и пак пробвайте.Моя не пие алкохол и не тренира,обаче пуШи като счупена печка и така и не ги  спря цигарите,обаче почти цяла година вzема всеки ден  витамин C на прах по лъжичка на ден раzреден в вода,последните два месеца преди процедурата цеди по 1 лимон на ден всеки ден,мисля ,че и магне3ий вzимаШе отвреме на време.Преди всичко беШе сменил работата и имаШе по малко стрес и беШе по скопоен.Неzнам кое помогна точНо zа подобрението ,макар и  малко.

КОгато си мислех  че може да се наложи  да полzваме донор,даже  zапочнах да търся и намерих сайт в който имаШе профили на мъже които предлагат донорство,кои в чаШка,кои  по естествен път,беzплатно,имаха необходимите иzследвания zа родови болести и т.н.,някои от тях  имаха деца ,чак се регистрирах и писах ,че търся донор,zа по естествен път. LaughingИ като почнаха да ми идват едни предложения в поЩата  чудо,обаче zа да се  свържеШ с някой от тях   ид аму получиШ данните zа връzка, трябва да платя  членска вноска на сайта  zа годината около 60 евро беШе и ...  и  дотам бях с  донорите.До днес получавам от там писма и не мога да си иzтрия профила там .. Mr. Green

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 18:58 от Shanna

# 95
Shanna , това накрая за донорството по естествен път... Mr. Green  ooooh! ужас
И ние сме с доста лоша спермограма, 1,5мил./ml и 4% крюгер. И нас не ни пращат на днк тест, правихме кариотип. Но и досега си спомням разговора с лекаря когато го попитах защо не правим днк тест, той ме попита и какво, ако е зле какво ще правим, нали пак ИКСИ Rolling Eyes
Честно казано, прав е, дори да е много зле теста, аз пак бих правила икси, дори да има минимален шанс за успех. Wink

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 01:34 от tranka

# 96
еми Tranka  ужас е ,да.Ама ме плаШеШе мисълта от  донор който не съм виждала,не zа друго .Гледала съм интервиута в немската телевиzия с донори zа донорството,абсолиутни олигофрени,и като си представя ,че може да е от някакъв такъв  и се ужасявах.Аz така или иначе не посмях такова неЩо,просто пробвах като написах профила,да видя какво Ще следва,може и да не съм го мислела сериоzно,но като някакъв вариянт ,zнам ли и аz,,,.....Но ми е минавало и това преz ума де...
Има методи всякакви,как някои не могат да въzприемат осиновяването например.А3 пък се плаШех от тия стимулации вече да не ми се иz4ерпат яйчниците......Тогава какво ми остава

# 97
Shanna , важното е че всичко е завършило добре Hug

# 98
Tranka и ние сме с много лоша спермограма , някъде около 1мл и 3%Крюгер, диагноза Астенотератозооспермия(май нещо такова беше), обаче не е ставало и дума за донорство, защото е много важно какво ще покаже СДИ теста въпреки лошата спермограма теста показа много добра оплодителна способност. Вярно накрая пак беше ИКСИ, но пък си струваше както виждаш резултата е в лентичката и то още след първия опит. И сега след 24 дена вече ще се гушкаме с мъниците , ако не решат да избързат още.
 Успех на всички и не губете надежда

# 99
привет и от мен! при мен нещата се развиват по следния начин...
Вчера бях на промивка- мното добре била минала хистероскопията, каза док. после каза, че бил приятно изненадан като видял лигавицата по време на операцията- добра структура и кръвоснабдуване- е, дай , Боже!! Praynig. каза ми, че при някои жени следоперативното зарастване отнемало до два-три месеца, но щял сега да ме следи октомври и ако при мен станело по-бързо, можем да правим скоро трансфера....
та значи новините са горе-долу добри, но пак с неопределен срок. каза ми и междувременно да правим естествени опити, но аз се питам за какво като не пукам фоликули. трябва ми чудо от бога!!
за донорите- боже, това със сайта изглежда направо страховито, но се радвам, че при Шана не се е стигнало до това...
Успех на всички...! Praynig

# 100
vania7803 , вдъхваш ми надежда Hug Не видях само при кой лекар си ти? Късмет ти желая  Hug
Бих направила СДИ тест, не ме разбирайте погрешно, но не съм в България за момента, догодина, ако не съм забременяла, ще направим. Тук иначе много разчитат на РЕМ преброяване, според последните изследвания имахме към 560000 бр. с добри показатели за оплождане. Не е много, но все се моля да успеят да си свършат работата ембриолозите Praynig

Etigra, и чудеса стават Hug

# 101
Момичета да се отчета и аз. Днес си разписах заповедта и минах преглед, назначиха ми за начолото на следващия цикъл малко хормони и една цитонамазка. От днес ми казаха да пия 21дни марвелон със фолиева, антиоксидант и аспирин протект и после 7 дни почивам през които трябва да ми дойде и да направя изследванията. Но да попитам момичетата които вече  са минали веднъж през процедурата, защото май недоразбрах нещо- трябва да се обадя когато ми е първи ден от м.ц. за да ми изчислят 21-ви ден от като свърша марвелона и после да започне стимулацията. Правелно ли съм разбрала. Ивсичко това цикъл преди този цикъл за изчисление.

# 102
bibka-bibibka  аз от 2-ри ден пих Регулон; на 16-ти ден бях на преглед; от 17-ти ден започнах Синарел 2х2. 1-ви ден от следващия цикъл ми изследваха Естрадиола и от 2-ри ден започнахме стимулацията с Гонал 75 + 150 и продължих Синарела 2х2 до 11-ти ден; 12-ти ден - Прегнил; 14-ти ден - пункция; 17-ти ден - трансфер. При мен стимулацията протече така, но при всеки е различно (с различни лекарства; различна продължителност). Желая ти успех.

# 103
VILI_Z , чак сега видях, че си ме питала за ЕЦ- ам ида ти кажа нищо не знам конкретно - дали може с един ембрион на дебела лигавица- във всеки случай в Малинов не искаха да ме пускат на трансфер, докато не направихме три ембриона- за пет месеца- а сега пък не ме пускат ,защото лигавицата е тънка..така че аз съм по-неинформирана от тебе по въпроса май...

# 104
Някъде по назад в темата бяхте коментирали колко дни се полага по процедурата болничен, но не си спомням как беше. Полагат ти се 30дни от първата инжекция докато разбереш че си бременна или от пункцията нататък две седмици, как беше точно?

Общи условия

Активация на акаунт