МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 6

• 72 334
  • 1 094
  •   1
Отговори
# 1 035
Момичета, как се определя каква упойка да се постави при секциото. Това , което изчетох до момента ме навява на мисълта, че се предпочита пълната упойка, а не спиналната.
Аз предишният път раждах със спинална и лекарят дори нищо не подговори за пълна упойка. Затова сега се позачудих, че повечето операции са с ппълна упойка. newsm78 newsm78

Здравей,днес вечерта бяхме на среща с анестезиолога д-р Янев , той ще бъде на смяна, когато ще бъде  нашето секцио.Много подробно ни обясни всичко за пълната и за спиналната упойки .Обясни ни ,че в повечето университетски болници от доста време, при секцио не се прилага пълна упойка, а направо спинална  и че е по - щадяща за бебенцата и за майките.Ние чакаме близначета и мен ме достраша да раждам с пълна упойка, за да не се упоят и децата,защото при две по - бавничко ги вадят.И така се реших да раждам със спинална.Анестезиолога ми обясни , че ако по време на операцията почувствам , че няма да издържа на напрежението  може веднага да ме приспи.Защото на мен ми е първа операция и не зная дали ще издържа - много ме е страх, но се надявам да се справя.Не се притеснявай ,никой не може да те накара да раждаш с пълна упойка щом искаш спинална .Дано и аз да издържа поне докато извадят дечицата  :pray

# 1 036
  • До морето :)
LITA, не, не съм решила. Има още 4 месеца до тогава и сигурно 100 пъти ще си променя мнението.  Grinning За сега събирам само информация  Grinning Ходих на отворените врати в Първа, трябва да ида и до Ветрен някой ден, да видя как е там и да разпитам на място всичко подробно  Grinning Grinning Grinning
Ако наистина е само тази сума която е за нормално раждане (380 лв.) (отделно смятам избор на лекар) бих родила в Девата, но наистина все си мисля, че ще ми измислят нещо, за което ще ми се вземат още пари  Grinning Наистина българинът не е свикнал на такива цени  Grinning Единственото заради което държа да родя във Ветрен е моят лекар. Така или иначе и с него ще говоря  Grinning

# 1 037
Мили мами,мога само да ви кажа:пригответе си парички като отивате да раждате в девата....Аз родих наскоро и не съм очарована,да не кажа че ми разбиха всички илюзии,че всичко ще е на ред,с мен с бебче...че са намалили цените........първо сега като се замисля малко преди да родя ме зарязаха защото имаше още една родилка,която беше много страхлива и в последния момент реши,че ще ражда секцио,та отидоха доктора и акушерката да си правят секцио,а аз като грешен дявол си охках и виках,но нямаше кой да ме чуе че имах напъни,доктора ми каза да не се напъвам докато не дойде,и така направиха си секциото,а аз вече бях каталясала от охкане и от контракции и напъни,та иди роди.Както и дае,не ми се изпада повече в подробности за моето нормалнораждане,та да ви кажа за плащането,ден преди да ме изпишат пратих мъжът ми на регистратурата да провери колко дължим-тогава отговорът беше 422лв./380лв.+38лв.комплект за изписване/.До тук добре на другия ден ме изписаха и мъжът ми изтръпна на касата-627лв.му взели..Отидох да направя справка:380лв-нормално раждане+36лв.календари си поръчахме+38лв казах комплекта+20лв храна доплащане/като 40лв взимат и от здравната каса...та за 3дни саъм била на ресторант 60лв съм изяла;някакви помиики безвкусни,ужас/+26лв изследвания на бебче някакви..иииииииииииии+127лв леглоден/тъй като съм постъпила в болницата в 17ч,а съм родила в 00:30ч,системата им отчитала 1ден престой,та аз тези пари да не съм ги намерила на улицата,този собственик много много алчен излезе,та аз в миража да бях отишла нямаше да ми вземат толкова/та това е моето нормално раждане,много съм разочарована от тази болница а с такова желание отидох да раждам там,но да мие жива и здрава дъщеричката,надявам се някой ден да забравя мъките и неприятностите покрай нейното появяване на бял свят...едва ли./умишлено не споменавам имена/ .И все пак успех на бъдещите мами

# 1 038
  • До морето :)
Честита ти дъщеря първо. Да е жива и здрава, и много да ви радва  Hug
Благодаря ти много за поста.  Peace Явно съм била права, че се измисля нещо допълнително.  newsm78 Ама аз не разбрах защо са ти взели тези 127 лв.  newsm78 Все пак ако то бяха обърнали внимание можеше да родиш и преди 00 ч.  newsm78
А и ме уверяваха, че не може да ме остави и да иде при друга родилка доктора на който съм платила  Peace

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 23:47 от nelka_bg

# 1 039
Мили мами,гадна ситуация с това плащане ,но защо не питахте на място за какво става въпрос?!!Точно да ви изяснят как седят нещата ?Наистина кофти ситуация , но трябваше веднага да действате макар , че не ви е било до това.Радвайте се на хубавите моменти и забравете лошите Simple Smile
Аз лично съм доволна като цяло:)Особено от акушерките ( с тях контактувах най-много).След раждането по мое време имаше два безплатни прегледа от педиатър в срок от 20 или 30 дни от раждането (не помня точно колко).С малката не бяхме в бургас ,но когато я заведох и попитах за безплатен от рецепцията ме изгледаха учудено!Не ми се занимаваше и си платих ....след време пак ходих и казах какво се е случило ,но отг беше че вече нищо не може да се направи защото съм изтървала в този момент срока .Какво да кажа ...това да е дерта само:)
Честито на новите мамчета ,радвайте се на малките бебоци и изживявайте всеки миг пълноценно Simple Smile

# 1 040
Мили мами,мога само да ви кажа:пригответе си парички като отивате да раждате в девата....Аз родих наскоро и не съм очарована,да не кажа че ми разбиха всички илюзии,че всичко ще е на ред,с мен с бебче...че са намалили цените........първо сега като се замисля малко преди да родя ме зарязаха защото имаше още една родилка,която беше много страхлива и в последния момент реши,че ще ражда секцио,та отидоха доктора и акушерката да си правят секцио,а аз като грешен дявол си охках и виках,но нямаше кой да ме чуе че имах напъни,доктора ми каза да не се напъвам докато не дойде,и така направиха си секциото,а аз вече бях каталясала от охкане и от контракции и напъни,та иди роди.Както и дае,не ми се изпада повече в подробности за моето нормалнораждане,та да ви кажа за плащането,ден преди да ме изпишат пратих мъжът ми на регистратурата да провери колко дължим-тогава отговорът беше 422лв./380лв.+38лв.комплект за изписване/.До тук добре на другия ден ме изписаха и мъжът ми изтръпна на касата-627лв.му взели..Отидох да направя справка:380лв-нормално раждане+36лв.календари си поръчахме+38лв казах комплекта+20лв храна доплащане/като 40лв взимат и от здравната каса...та за 3дни саъм била на ресторант 60лв съм изяла;някакви помиики безвкусни,ужас/+26лв изследвания на бебче някакви..иииииииииииии+127лв леглоден/тъй като съм постъпила в болницата в 17ч,а съм родила в 00:30ч,системата им отчитала 1ден престой,та аз тези пари да не съм ги намерила на улицата,този собственик много много алчен излезе,та аз в миража да бях отишла нямаше да ми вземат толкова/та това е моето нормално раждане,много съм разочарована от тази болница а с такова желание отидох да раждам там,но да мие жива и здрава дъщеричката,надявам се някой ден да забравя мъките и неприятностите покрай нейното появяване на бял свят...едва ли./умишлено не споменавам имена/ .И все пак успех на бъдещите мами

спомени имена, напиши си жалба иначе все едно напразно говориш
какви са тези 127лв леглоден? 

# 1 041
Аз нищо не съм доплащала, всичко си беше наред. А бебето седя цяла седмица в изолатора, заради проблеми, беше на два антибиотика, имуностимуланти и кислород и стотинка не са ми взели.
Бях си отметнала нормално раждане + всичките екстри, но не съм ползвала нищо странично, което се заплаща. От всичко съм доволна и от храната. Това е болница не е хотел все пак.
За тези, които не знаят:
Сутрин: кисело мляко с бутерки; кроасанче.... (по спомени карам)
Обед: мусака, рибка, супичка, с десерт (вафла или плод)
Вечер: пак нещо подбоно
За мен храната си беше съобразена със състоянието на родилката.

# 1 042
Аз си поръчвах храната по меню. Който е раждал секцио знае, че първите дни си на диета, заради операцията и естествено след това си поръчвах като невидяла храна - пиле, банани, супи, таратор, салатки, крем карамел....Доплатих 2.70лв за храна!!!! Храната е много добра, аз съм капризна, но ми харесваше, даже оставаше, защото просто поръчвах повече от това, което можех да хапна Laughing
А момичето, което е раждало нормално и си е мислело, че лекар ще стои на главата и през цялото време, просто не е наясно. Никъде го няма това! Нормално раждане продължава часове!!! Особено първото, как лекар ще е ангажиран само с нея?! Този лекар има прегледи в този момент, има жени, настанени в родилното, има други в Патология...
А има и секцио по спешност, както бях аз.

# 1 043
  • Пловдив
Така като чета последните постове, оставам с впечатление, че на българина няма и няма да има угодия.Първо не щяха да раждат в Бургас, масово ходеха до Сливен, после ама що била частна болницата, ама много скъпо било, след това влезе касата - поспаднаха цените, ама не - все недоволни, все не им се дава, ама искат петзвездни екстри..ей това не мога да го разбера.
Трябваше май да си остане частна болницата , пак щеше да си печели достатъчно.
Безплатен обяд няма, камо ли раждане.., всичко е въпрос на избор. Peace

# 1 044
mimka_77 , аз разбирам, че споделяш негативи от преживяното в болницата, ама нали се сещаш, че не си само ти раждала в тази болница, а и някои като мен например и още стотици майки са го направили и са изживели там едни от най-хубавите мигове в живота си. Не си доволна, добре, ами напиши жалба, сигурно ще ти се обърне внимание, ако има нещо нередно в твоя случай. Не  е красиво и етично да сравняваш болницата с ресторанти и хотели. Жалко за теб, че говориш за мъки и неприятности, свързани особено с пари, при появяването на рожбата ти на бял свят. Подготви се оттук-нататък ще даваш много повече пари за детето си, ако всичко свързваш с негативизъм при даването на пари, няма да си чувстваш добре.  Аз съм доволна от болницата, не съм доплащала нищо, което предварително да не съм знаела за него. С една дума не съм останала изненадана, когато платих престоя си в "Дева Мария". Доволна съм от лекарите и акушерките, както и от храната. Желая на mimka_77 повече позитивизъм, и ако не е доволна от нещо да говори или потърси този, когото трябва.

# 1 045
  • Бургас/Пз
А момичето, което е раждало нормално и си е мислело, че лекар ще стои на главата и през цялото време, просто не е наясно. Никъде го няма това! Нормално раждане продължава часове!!! Особено първото, как лекар ще е ангажиран само с нея?! Този лекар има прегледи в този момент, има жени, настанени в родилното, има други в Патология...
А има и секцио по спешност, както бях аз.

Права си, ако е нормално раждане без избор на екип. Но ако е с избор на екип , точно би трябвало да стои при нея, нали за това си избираш конкретен лекар  и си плащаш допълнително!

# 1 046
здр.desirk,естествено че се радвам на хубавите моменти в живота,а дъщеря ми е едно от тях.От акушерките аз също не мога да се оплача,вниманието беше голямо,разбират си жените от работата,те бяха жените които ми вдъхнаха доверие и ми дадоха старт в отглеждането на дъщеря ми,от внимание не можех се оплача и от лекарите,които минаваха визитация,но останалато си е така както го написах,колкото за леглоден-127лв.още тогава направих справка и ми казаха,че системата така го е отчела и това е-обадиха се на собственика и той така каза,платихме си и се прибрахме в къщти.това е.сега обаче най-важното е моето слънчице,всичко друго се забравя и продължаваме напред.........

# 1 047
проблема е,че много хора подхождат с недоверие към болницата,а можеби са прави все пак пари се дават. на мен много ми се иска веднъж завинаги да се затвърдят цените и всеки да си знае. ами то какво е това нещо всеки месец (че и по-често) различни цени за всичко. и в крайна сметка става така,че правиш си сметката,отиваш раждаш,мислиш,че ще платиш някаква сума а тя се оказва двойна  Shocked. моят съвет към Семир е да уточни цените на всяко нещо поотделно веднъж завинаги!

# 1 048
Мамчета ,вече сме на 9 месеца и правим опити за ходене!Купих на моята "мома" обувки за прохождане на КК ,обаче ме притеснява , че стъпва разкрачено( изключвам ,че ходи и на пръсти )и то с едното краче повече!Докато беше с меки обувки или терлици пак беше така !И....гърнето ,кога да я слагам на него не ми е много ясно  - кажете при вас как е било:)
Леко раждане на бъдещите майчета Simple Smile

# 1 049
А според мен Девата трябваше да си остане частна и платена, а не да се забъркват със ЗК, който може да си го позволи да ходи - който не може да не ходи! Именно от там идват всички проблеми! Аз съм доволна - освен за раждането, плащах и за 5 дневен престой 6 месеца след раждането, и всичко до стотинка си беше точно, както в началото ми казаха, но дори и да се наложеше да платя повече, щях да го направя с усмивка, не бих мрънкала, защото избора да отида там си е мой, а и на фона на грижите и цялото обслужване би било грехота да се оплаквам. И храната е супер, наред със всичко останало...

desirk, темата с гърнето и мен ме вълнува...все още не сме се пробвали и ме съмнява, че изоставаме много...

Общи условия

Активация на акаунт