Отговори
# 240
Danielkka, аз не знам, прилича по описание на млечница, но утре педиатъра ще каже най-добре  Simple Smile Ако е това, маже се с лекарство и минава много бързо.

talktoher, дано и при теб скоро да има леко раждане!!

# 241
  • София
Здравейте,
относно колана който си взех за прибиране на корема ,той е на фирма ORTHOTEH ,артикул N:10105 ,подходящ и за след секцио.Сайта на фирмата е www.orthoteh-bg.com ,иначе е закупен от магазин с/у арката на медицинска академия /в близост беше "Без панника" преди/.Надявам се ,че съм била полезна с информацията  Hug .

артикулут е ето този http://www.orthoteh-bg.com/bg/store/details/106/10/%D0%9F%D1%80% … %D0%9D%D0%90.html

# 242
  • София
Danielkka, това, според мен е млечница - може да се появи при всички бебета, независимо с какво се хранят...Ние изплакваме устата с вода след всяко ядене, но пак се появява - мажем с Дактарин и за два дена минава. Моят съвет е да си го купиш още сега и да започнеш да мажеш, защото явно е болезнено и бебоците ядат по по-малко Peace
Честита дъщеричка на E.L и честит син на diana.pd! Да са им живи и здрави и много да ги радват!

# 243
  • Пловдив
Да питам родилите вече, знам че по принцип киселините нямат нищо общо с косата на бебето което ще се роди, но с колко коса се родиха вашите бебчета и имахте ли киселини?
И аз съм на мнение, че няма общо между двете... Изгарях от киселини през цялата бременност, а накрая беше най-големия кошмар... Малчо се роди със съвсем къса косичка Simple Smile

И аз имам въпрос към родилите за отичащите крайници - веднага ли се оправят?
И още един въпрос - нова парола ли има албума, ако е така, моля за нея на ЛС.
За крайниците - доколкото знам от приятелки, може и до 2 седмици след раждането да продължат отоците... Аз се мажа с  Лиотон 1000 и проблеми нямам, въпреки че в краката бях станала като Шрековица (както се изрази Яничка Joy ...Всъщност как ли са те... newsm78)
За новата паролка - след дълго обсъждане се реши, че ще се смени паролата и пълномощието за даване на новата ще има само Яничка Hug

Е.L., Diana.pd, честити рожбички! Да са Ви живи и здрави и много да Ви радват  bouquet  Hug

Ние отново цяла нощ не сме спали Cry Поревах си и аз малко с Деян, така се свива миличкото от болки, а аз нищо не мога да направя...
Днес пратих мъжа да ходи да взима "тежката артилерия" - Колийф. Надявам се да му помогнат...
Иначе до към 12 - 01 си е спокоен, но след това започва един рев, едно чудо... Чува се как му къркорят чревцата Cry Cry Cry Ужас направо...

Ето и разказ за раждането: Laughing
На 6ти вечерта бяхме на зарята и с моя бременен мозък, реших, че пътят от пл. Съединение до Тракия не е толкова много Mr. Green Прибрахме се пеш (с междинна спирка за хапване Joy).
Легнах си вечерта и ме започнаха едни болки, но нищо сериозно и си легнах... Колко съм спала, само аз си знам, ставах през 30 мин. до WC... Сутринта станах и болките все още ги имаше. ...Е, не точно болки, а по-скоро нещо като придърпвания...
Седнах на рс-то и пиша на сестра ми по скайпа, за да я разпитам, какво аджеба, представляват контракциите, а тя ми отговори: "Де да знам" Laughing Laughing Laughing
Реших, че всичко е от преумора...
Странно ми беше, че нямах апетит... newsm78
Към обед вече контракциите ми зачестиха и започнах да ги засичам - една през 11 минути, следващата през 9 и после пак през 11. реших, че са просто подготвителни и не им обърнах особено внимание Laughing Свалих си новите серий на "Забранена любов" и се закотвих да гледам.
Към 18:00 вече контракциите ми бяха през 6-8 минути и аз, все още мислеща си, че нищо не се случва си гледах сериалчето. Мъжа ми ме гледа, че се превивам от време на време и ми вика да взема да си ударя едно душче, пък каквото сабя покаже. Към 19 влезнах в банята и се накиснах едно хубаво с гореща вода Shocked Laughing тапата окончателно ми падна тогава.
Към 20:00 отново се заредих пред ТВ-то - започваше Листопада hahaha
В 20:45 мъжа ми вече беше на нокти - гледаше ме колко начесто се превивам (не болеше толкова, просто ми беше по комфортно като се превивах напред)... Каза да се обличам и че тръгваме към болницата, пък ако нямало нищо сме щели да се върнем...
Отидохме в Селена и при влизането идва дежурната акушерка и пита какво става, отговорих и че май раждам Grinning Засмя се жената и ме викна да ме видят. Качих се на стола и лекарката Shocked "Ама ти раждаш бе момиче" Laughing Със 6 см разкритие и без много много мотаене ме въведоха набързо в предродилна зала и взеха да звънят на лекаря и анестезиолога Laughing
Сложиха ме на тонове и след малко дойде анестезиоложката. Сложиха ми катетъра и в това време дойде и д-р Кръшков. Пукна мехура и след малко усетих, че се започва... Казах им и те погледнаха монитора и се поуплашиха... Хванахаме под мишниците и ме пренесоха в родилна зала... Докато се настаня на магарето и акушерката взе да вика да и дават количка Shocked Помислих, че нещо не е на ред и ще ме режат Laughing
В следващия момент вече ме държаха за ръката и ми викаха "Напъвай, напъвай"... След точно 3 напъна чух плач и видях едно лилавникаво човече Laughing

На всички, които са все още 2 в 1и им предстои това вълнуващо нещо мога да им пожелая моето раждане... Hug

# 244
  • у нас
sweet_maniche Joy Joy Joyот утре се закотвям с новите серии на забранена любов и вечерта Листопад Crazyзнаех си аз че има нещо хубаво в тях Outta Joint

# 245
sweet_maniche, раждането ти е било супер...пожелавам на всички ни такова!!! Но ти през цялото време си беше супер активна и все в движение, а това в повечето случаи оказва положителен влияние...както при теб Simple Smile И аз съм много активна, ама по-скоро сега към края, преди това все трябваше да се пазя...но сега не се спирам...дано това помогне.

# 246
  • София
Danielkka, това, според мен е млечница - може да се появи при всички бебета, независимо с какво се хранят...Ние изплакваме устата с вода след всяко ядене, но пак се появява - мажем с Дактарин и за два дена минава. Моят съвет е да си го купиш още сега и да започнеш да мажеш, защото явно е болезнено и бебоците ядат по по-малко Peace
Честита дъщеричка на E.L и честит син на diana.pd! Да са им живи и здрави и много да ги радват!
  Бебчо рискът от появата на млечница когато се използват шишета и залъгалки, дори да се изваряват и спазва нужната хигиена е в пъти по-голям отколкото ако са само на гърда. Така че проблема ще намалее когато премахнете напълно шишетата и минете само на гърда.
   Моите и трите никога не са пили вода след кърмене, но не са ползвали и никакви биберони. И трите не са имали млечница. За съжаление млечницата е гъбички, а те не се профилактират с вода, още повече ако се дава с биберон, реално така дори не се изплаква устната кухина, ако това е целта. Просто исках да кажа, че плакненето на устичките с вода, ако бебчо е заспал с хранене в никакъв случай не е нещо задължително, особено пък ако се прави с биберон, които реално в повечето случаи може да доведе до проблема.

# 247
  • София
Момичета помощ!
Качих снимки на Йоана и не мога да заключа албума.Моля помогнете!

# 248
  • у нас
Момичета помощ!
Качих снимки на Йоана и не мога да заключа албума.Моля помогнете!

влезнах да видя и излиза че си го направила скрит. би трябвало да е видим само за нас Peace малката е голяма сладуркаSimple Smile)))) и колко са оформени всички бебета- невероятни. Моето кой знае какво ще е смачкано Sad

# 249

влезнах да видя и излиза че си го направила скрит. би трябвало да е видим само за нас Peace малката е голяма сладурка:))))) и колко са оформени всички бебета- невероятни. Моето кой знае какво ще е смачкано Sad

Айде, айде , смачкано.... Naughty все пак си го доносваш до края, представи си колко ще е хубавко, и оформено, и розовко... Peace

# 250
  • София
Честити бебенца на мамите boni.m, diana.pd и E.L.! Да са им живички и здравички и много послушни!

talktoher, Desita Dimova, Tomelisse, наш ред е. Аз съм доста спокойна и си повтарям, че няма смисъл да се изнервям, защото с това едва ли ще предизвикам раждането си. То бебето само си знае кога му е време да излиза и не искам да го форсирам.

Искам да питам родилите нормално мами, ползвахте ли епидурална упойка и какво ви е мнението за нея?

# 251
Здравейте момичета!
Честито на всички нови мами, да са им живи и здрави бебенцата и много да слушкат и папкат  newsm51
Да ви се оплача, тази сутрин станах и усетих някакжо изтичане, което никак не ми се стори малко, понеже имаше и по матрака. Станах отидопх до тоалетна и се върнах, след малко пак се повтори и реших да отида до Шейново да ме прегледат. Оказа се, че е фалшива тревога, нямам разкритие, по преевръзката, която си бях сложила нямаше следи от води и си тръгнах. Сега много ме е страх, от срам, че съм отишла без причина ще ми е неудобно да отида пак. уфффф ще си чакам доакто мога да търпя, пък ако пак ми потече такова воднисто какво да правя направо незнам. Много съм се панирала, имам контракции, слаба работа са, но пък са начесто.
Е поне едно хубаво нещо имаше в това, че отидох до болницата, видях мама Танита Даная, тя се чувства прекрасно и е много е щастлива. С такъв ентусиазъм ми разказваше, че ми идваше да легна на съседната кошетка и да родя  hahaha

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 15:47 от nekva si

# 252
nekva si,  и аз имах подобно изтичане преди една седмица - и аз ходих да видя какво е - нищо особено ... въобще да не се притесняваш да ходиш, аз лично не бих се притеснила и по два пъти на ден да ходя, все пак си е време и наистина не е шега работа.

Някой да знае какво става с нанси21??? нещо я няма тия дни  ....

# 253
  • София

Момичета помощ!
 Моето кой знае какво ще е смачкано Sad

Точно обратнато ,твоето трябва да е много добре оформено и развито ,съвсем като голям човек Simple Smile

# 254
talktoher, Desita Dimova, Tomelisse, наш ред е. Аз съм доста спокойна и си повтарям, че няма смисъл да се изнервям, защото с това едва ли ще предизвикам раждането си. То бебето само си знае кога му е време да излиза и не искам да го форсирам.

И аз това казвам... Но колко е трудно да запазиш самообладание... Въпреки че ще раждам за втори път и че нямах никакви проблеми и всичко протече като по книга сега ми е по-напрегнато. Може би защото термина ми е утре, а пък първия път родих 5 дни по-рано... Както и да е - ще чакам.

Колкото до епидоралната упойка не съм я ползвала и нямам наблюдения. Само съм чувала, че от нея не можеш да усетиш напъните... Мен ме е страх от инжекции и затова не поисках, а пък се оказа, че съм с висок праг на болка. Сега ще бъда пак без екип, упойки и уговорки... Всичко мина ок, надявам се, че пак ще бъде така и сега.

Честито на новите мами!   bouquet
Ел, радвам се за теб. Бяхме заедно в първата ми отчетна.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт