Как да стигна от ЖПгара София до летището терминал 2

• 26 819
  • 105
  •   1
Отговори
# 90
Не знаех, че това да си цениш парите и да не си склонен да ги профукаш се нарича селяния...

Не се нарича селяния, ама вие като видите 'село' и скачате да се защитавате, без да вникнете в смисъла.

Коментарът май беше насочен към мен.  Wink

Не се нарича селяния това да си цениш парите и да не искаш да ги профукаш.
Селяния се нарича това, да се наконтиш като на сгоден циганин брат му, да тръгнеш да водиш жена ти (всъщност може и любовницата да е, не знам) в едно от скъпите чалгаджийски заведения в София, където ще ти свалят поне три кожи от гърба, през целия път да повтаряш "два бона", та "два бона" Tired които предишния път си похарчил за една нощ, и накрая на "бакшиша" да му наброиш жълтите стотинки.

Казах му да си задържи тия "пидисйе с'тинки", а на ум си казах - "Черпи жена ти едно голямо питие с тях Wine Glass".  Laughing
Разбра ли сега кое е селянията или?

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 18:22 от Джуличка

# 91
Получи се един спор , който е неразумен. Във форума споделяме мнение за такситата "копърки " и как по- точно да се предпазим от тях .
 Някои "  всезнайковци ", които явно работят по този начин, форума ни не им допада.
  Следва да не коментират и да не изразяват мнението си ... Това  е препоръка Simple Smile)
Благодаря на всички, които се опитва да помогнат с упътване как да стигнем до дадена точка и с какво е най- добре да се движим  по София.......

# 92
Получи се един спор , който е неразумен. Във форума споделяме мнение за такситата "копърки " и как по- точно да се предпазим от тях .
 Някои "  всезнайковци ", които явно работят по този начин, форума ни не им допада.

Хм, странно, аз не видях някой да подкрепя измамниците.  Rolling Eyes

# 93
  Следва да не коментират и да не изразяват мнението си ... Това  е препоръка Simple Smile)

Лоша кака, лоша! И как би изглеждала такава тема, в която всички са на едно мнение?
А останалите мълчат. Дори не съм сигурен, че е имало такава у форума.

# 94
  • Parsberg
Ти ли точно ме питаш на какво ще науча децата си драги ми Dave Lombardo ?Съжалявам те ,защото ти си изтъкан от злоба .Правописа ми си е наред ,но явно ти не си наред.Като не те интересува тази тема не влизай и не чети.Не желая твоите коментари.Тази тема е пусната миналата година и за разлика от теб са ми отговорили възпитани и учтиви хора.Имаш нужда да поработиш върху себе си с едни хора, които се наричат психиатри.

# 95
Е, не мога да знам, че точно за чалгаджийски заведения и профукани два бона иде реч.
Ама пак тая логика нещо ми куца, защото излиза, че ако съм си купила часовник (примерно) за 7000 лв. и се кача на такси, задъжително трябва да оставя бакшиш - около 3-4 % от направената покупка, че да е честно Joy
Всъщност това, което аз бих нарекла тъпанарско в случая е парадирането с 2-та бона и мисленето, че задължително навсякъде трябва да си ларж...

# 96
Е, не мога да знам, че точно за чалгаджийски заведения и профукани два бона иде реч.
Ама пак тая логика нещо ми куца, защото излиза, че ако съм си купила часовник (примерно) за 7000 лв. и се кача на такси, задъжително трябва да оставя бакшиш - около 3-4 % от направената покупка, че да е честно Joy
Всъщност това, което аз бих нарекла тъпанарско в случая е парадирането с 2-та бона и мисленето, че задължително навсякъде трябва да си ларж...

Почти сме се разбрали.  Mr. Green  Peace
За да ми схванеш съвсем мисълта, ще ти дам твоя собствен пример.
Ако ти си купиш часовник за 700лв., едва ли ще ми го навираш в лицето и ще викаш "сем'стин лйе'а, сем'стин лйе'а".
Освен това, парите за часовника не ги смятам за профукани, за разлика от тези "два бона", хвърлени по кръчмите.  Tired
И, да, селско ми е да се хвалиш, че хвърляш по 2 бона на нощ по кръчмите, а в същото време да ми дрънчиш със стотинки.
На сметка 4.46лв. де, да уточним все пак за какво иде реч, да не си помислиш, че кой знае за каква сума говорим?
Не мога да дам на никой обслужващ персонал такава сума, съжалявам.  Naughty
И не смятам, че като оставя 5.00лв съм оставила бакшиш, та то е смешно.  ooooh!
Камо ли пък да смятам парите си за профукани, щото съм платила 5.00лв., вместо 4.50лв.
Ако не мислиш като мен, значи просто имаме различие на мнения, това е.

П.С. Оп, ти си писала 7000лв., аз съм прочела 700лв. Embarassed, но както и да е, тя идеята е същата.
 Wink

# 97
  • MJF
Понеже имам от тази седмица личен опит а и съм от предубедените да ползват  току така такси в София споделям, че от Летище София до Люлин -8 с поръчка на място на гишето на една от двете фирми , които намерих на летището в 23 ч ми излезе 13,..-закръглено 14 лева оставих. Ще ги пробвам и на връщане с поръчка по телефона и ще споделя.

# 98
Последно вчера ни взеха 13 лв от Автогарата до летището.
Поръчах таксито от жените на гишето на съответните станции...

# 99
Здравейте може ли някои да ми каже дали със същия транспорт мога да стигна до летището самоче терминал 1 от жп гарата не съм от софия и нямам представа как да стигна

# 100
Здравейте може ли някои да ми каже дали със същия транспорт мога да стигна до летището самоче терминал 1 от жп гарата не съм от софия и нямам представа как да стигна

Най- добре е да слезнеш на спирката на хотел Плиска и от там да хванеш 84 .Този автобус ходи и до терминал 1.
Слизаш на Плиска, минаваш подлеза ,отиваш отдругия край, купуваш си билет от бутката и се качваш на 84

# 101
azadi благодаряти за бързия отговор Simple Smile

# 102
  • Paradise
http://sched.skgt-bg.com/test/wwwroot/index.php - разписанието на автобус 84
Редовен е, ако някой има опасения някакви.

# 103
Забравих да попитам , а за връщане от аерогарата до автогарата сигурно пак със същите таксита?
Пак действаш по същия начин - на Летището също имаме гише - от там си поръчай пак чрез колежката.[/b] 
Джуличка,това гише на летището ,вечерта работи ли?
Ще пътувам до центъра и съм сама с детето.
не искам да попадам на мошеници че,когато съм с него ,не мога да се бия .  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 104
  • Paradise
http://www.oktaxi.net/cgi-bin/oktaxi.pl?code=ofisnaaerogara - инфо за такситата на Летище София

Работното време на гишето не знам как е, но винаги има таксита на стоянката (на Терминал 2 е вдясно на летището).

Общи условия

Активация на акаунт