ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 214
  • 867
  •   1
Отговори
# 180
Придобитата епилепсия не се унаследява
Peace

# 181
здр,
фирма ад медецине аз не можах да намеря,а като се гугълне бреийн бъстър излиза какво ли не..бихте ли ,моля,написали активната съставка на медикамента-за омега 3 или гинко или нещо друго става дума; на опаковката отзад трабва да пише active ingredients или нещо от сорта..
благодаря много,
Анна

# 182
В гугъла написвате BRAIN BOOSTER / това е наименованието на хран,добавка / и не може да не излезе подробно за него. Пробвайте и пак ми пишити  дали сте успели

# 183
Здравейте,
аз немога едно нещо да разбера и това до някъде ме дразни. Защо като пиеш антиепилептични лекарства трябва да имаш някакво изоставяне в психиката или нищо подобно? Това че си епилептик не значи, че малоумен. 

Лекарствата за епилепсия подтискат функциите на мозъка и това води до изоставане- странично и нежелателно действие! Има и други - някой / хидантоинови, фенитоинови препарати/ хипертрофират веците!

# 184
В гугъла написвате BRAIN BOOSTER / това е наименованието на хран,добавка / и не може да не излезе подробно за него. Пробвайте и пак ми пишити  дали сте успели

пробвах преди да питам 1 път; излизат много неща,редица препарати има под това или сходни имена; ако не ви затруднява,моля вижте какво има в него и ми пишете
много мерси,
Анна

# 185
Anette 1104 ПРЕМИНИ В ЛИЧНИ ТАМ СЪМ ТИ ПИСАЛА

# 186
Слава богу откакто започнах с това сиропче  brain booster - специална формула за мозъчната дейност нещата  се пооправиха  
Заинтригувахте ме.Как изглежда тази добавка,лесно ли се приема.Тъй като имаме проблеми с гълтането,страхувам се да не би да се окаже че не може или не иска да я приеме.Как се дозира съставката,смесва ли се с храната.Има ли някакъв режим който да се спазва.И не на последно място от къде я взимаш.

# 187
Здравейте мами Simple Smile
Много се зарадвах, че има вас и темата.
Моето детенце е на 15 и за година получи
2 припадъка минахме всички изследвания.
Бях с нея 2 дни в Пирогов декември миналата
година. Изследваха я с всичко, вкл. и електро-магнитен резонанс
казаха, че било от бързото израстване в пубертета.
Мислехме, че няма да се повтори повече,
но тази събота стана за трети път...Тя беше излязла с приятелки
следобяд, когато се е случило...добре, че децата са ни оправни
и бързо извикали бърза помощ. Лекарката, която я доведе
в къщи беше категорична, че това е епилептичен
припадък.И  даде лист за изследвания, на които ще ходим утре
с работна диагноза Епилепсия. Много се страхувам,
стискайте палци да не е , но дори и да е ще трябва да продължим да живеем с това. Никога не съм се интересувала
от тази болест и наистина ще се радвам да се запозная с хора, които преживяват същото...

# 188
Привет. Искренно  се надявам да не е епилепсия.Знам какво е да живееш с този ужас ,вече 8 години тръпна от страх да не се повтори.Затова и реших да се включа в този форум и да споделя и аз моята болка и тревога.  Щеше да е по -хубаво ако вместо тревогите  изливахме своите чувства ,но да се надяваме че и това един ден ще стане. Стискам палци дано всичко да  е наред и ако имаш желание сподели с нас.

# 189
Здравей, и много благодаря за милите думи.
Доколкото разбирам от поста ти такъв припадък
при вас се е получил еднократно /чука на дърво/Надявам се,
никога повече да не се случва.
Иначе днес ходих в Свети Наум. Аз мислех, че
веднага ще започнат изследвания, но там е страшен фраш.
И ни определиха 13-ти Ноември за планово
постъпване в болница.Добрата новина е, че ме успокоиха
с това, че никой не бива да се наема да проставя така решително диагноза епилепсия, преди изследванията, както го е направила
лекарката от бърза помощ. Малко се страхувам от това отлагане, ама
няма как трябва да чакаме и сега ми е едно никакво. Неврологът, които я прегледа каза,  до тогава да си прави всичко, каквото си е правила до сега, да си ходи на даскало, на уроци не предписа никакви лекарства или хранителен режим. Единствено посъветва да понамали висенето пред компютъра и телевизора.  Това са си почти 3 седмици и ме е страх да не получи още някой припадък до тогава. А и друг проблем имам, тя не е 5 годишно дете та да съм постоянно при нея. Не искам да и забранявам да прави нещата, които до сега е правила в свободното си време, защото ме е страх да не й втълпя, че е болна или по-различна от приятелчетата й. Тя е добро дете дори и на детски дискотеки не е ходила до сега и не ме е молила събират се в една градинка между блоковете с хлапета, които познавам от години, правят си екскурзии до НДК, много ходят на кино е такива неща. Сега дойдоха да я викат и направо няма да ви казвам какво ще ми се случи от шубе докато се върне /че думата е малко нецензурна/
Сорри че поста стана толкова дълъг и се надявам да не ви надувам главите, но ми става малко по-добре от това, че мога да го споделя.

А и не зная защо снощи сайта ме изплеска, като гост и изписа е-майл адресът ми вместо име... Аз най прилежно съм се регистрирала Simple Smile

# 190
Здравейте мами!Включвам се в тази тема, защото и в моето семейство има епилептик-сестрата на баща ми.Тя е с доста тежка форма и продължава вече около 40 години.През повечето от тези години е пила фенобарбитал-има умствено изоставане, но според мен не е толкова тежко.Въобще тъжна картина.Тъй като се притеснявах дали тази болест не е наследствена се интересувах и разбрах, че в повечето случаи се получава при увреждане по време на бременността-по точно при високо кръвно налягане на майката.По време на раждането баба ми е вдигнала кръвно над 200, но преди 45-46 години медицината не е била достатъчно напреднала, за да се вземат някакви мерки.Леля ми е започнала да получава припадъци от 6 годишна.В началото са били многократно през деня.Сега са рядко 3-4 пъти в годината, но са много тежки, много...Това, което исках да ви пиша е, че тя се усеща преди да се "разболее".Когато съм при нея виждам, че все едно погледа и съзнанието и се отнасят нанякъде-направих един експеримент, когато тя каже че ще има припадък започвам да й масажирам ръката и да й говоря нещо, няма значение какво, но идеята е да й задържа вниманието върху нещо-просто виждам как й се прояснява погледа и не получава припадъка.Лошото е, че не живея с нея, но съм правила това около 7-8 пъти и всеки път е действало.Извинявайте стана малко дълго и объркано, но искам да споделя този мой опит и ако мога да помогна на някои от вас ще съм много щастлива.

# 191
Здравейте.
За трети или четвърти път на моята дъщеря й се случва както си играе, да загуби равновесие.
Не знам точно кога беше първия път ,мисля че преди около половин година, както е играла, явно, е паднала на земята. Аз бях с гръб към нея и не съм видяла какво точно е станоло, но като отидох и се опитах да я изправя, тя сякаш не можеше да запази равновесие, и сякаш и погледът й се въртеше като на сляпа. Гушнах я за около минута, че се беше изплашила и след това й нямаше нищо. Тогава не отдадох особенно значение на случа, помислих че се е въртяла или е играла на нещо което я е замаяло. Следващият един или два случая, не съм сигурна колко са защото са през голям период от време, също не обърнах внимание, дори си помислих, че аз нещо си въобразявам, защото обстоятелствата бяха подобни, и времето през което е така замаяна е много кратко , може би минута. Но преди няколко дена се случи отново. Бяхме двамата със съпруга ми когата маги пак тръгна да залита, дори той си помисли , че закопчалката на обувката й се е закачила в панталончето и за това така ходи. Аз се сетих за предните пъти  и реших , че е невъзможно и двамата да си въобразяваме, за това накарах малката да отиде до татко си и да се върне при мен, при което тя падна. Вървеше нестабилно, сякаш току що са я свалили от бясно движеща се въртележка, а и погледа и не беше съвсем концентриран, но иначе си беше абсолютно адекватна. Като й казах да отиде при татко си  и да се върне при мен го направи, смееше си се, дори като падна каза "паднах" и се осмихнонамръщи . И пак както предните пъти за минута-две и после се оправи.
Ходихме на невролог. Съмнява се че има епилепсия. Пробвахме да и направим ЕЕГ , но тя реагира много бурно и лекарката реши да я поуспокои с Диазепам. Но и това не подейства. Поутпусна я и я позамаи, но тя пак си съзнава всичко и пак буйнстваше.
Направихме ЕЕГ, бихме й диазепам, и се потвърди диагнозата епилепсия. По притеснителното е, че Маги се роди с невус на гърдите и лекарката се съмнява, че има неврофиброматоза за това ще ни праща в София да й направим ядрено магнитен резонанс. Тази болест се характеризира с такива невуси (макар че на Маги петното е по-различно от типичните за тази болест, понедо колкота аз прочетох в един учебник по детска неврология) и има вероятност такива пигментни петна да има и по нервите, макар да може да има и само кожно проявление. Общото с епилепсията е, неврофиброматозата често се придружава от епилепсия и / или някой други заболявания, като в момента се сещам само за Spina bifida. При наличието именно на такива комбинации , невус+епилепсия или др. или при по фрапантни случаи на невус, се предполага наличието на неврофиброматоза.
 Поне така го разбрах аз със простата си глава и в този момент на пълно объркване и паниране. Пуснах и тема Неврофиброматоза, но за сега никой не е отговорил. Иска ми се да посъбера още инфо по въпроса, че се чуствам като сляпа и глуха.
 За връх на всичко, (тъкмо се захванахме с бебеправене) и лекарката ни посъветва да поизчакаме, за да ни направят и на нас някакви генни тестове, та да знаем има ли вероятност да предадем това заболяване и на другите си деца, понеже това заболяване е наследствено. Това е хубаво разбира се , така с нетърпение чаках да почнем бебеправенето, бяхме го планували от този месец
 Не ми стана ясно обаче, дали тази неврофиброматоза има някакво негативно действие върху развитието или просто си я носи без да й вреди?
 Моля всички които могат да ми дадат и най-малка информация да пишат. Също така ми се иска и сведения и координати за спец. невролози и от София и от Пловдив и от Луната даже , понеже не смятам да се опирам само на мнението на един лекар.
 Тъй като виждам, че тук пишат хора със близки страдащи от епилепсия, искам да попитам възможно ли е тази невроложка да е разчела неправилно ЕЕГ-то, дали има възможност да няма епилепсия. ЕЕГ-то достатъчно ли е да се постави диагнозата или са нужни и други изследвания и ако да, какви. Това което ме притеснява е, че май всичките й пациенти са болни от епилепсия. Да не би да си знае едно и него да си бае на всички.
 Нито ни каза от кой точно вид е епилепсията нито вложи кой знае какви усилия да ми обяснява какви са вероятните възможности от тук нататък, просто предписа Депакин и с ни най малко притеснение и такт, ми съобщи , че ще е на лекарства поне 3 години, сякаш говори за 3 дена.
 За сега съм срещала най-често името на проф. Чавдарод и утре смятам да си запазвам час. Една мама от квартала, пък е лекувала дъщеря си от парализа рледизвикана от ваксината за полиомиелит, при Литвиненко, а и други имена срещнах докато се рових по въпроса и сега не зная към кой/кои в крайна сметка да се обърна.
 Много ще се радвам да ми пишете.

# 192
Здравей Пепита,
аз съм в същото положение като твоята дъщеричка. Ходила съм преди 10-тина год. може и повече при проф. Чавдаров не останах много очарована от него. Според мен освен да те лекува лекарят трябва и да те предразположи да разговаряш с него, което той тогава не направи/сега незнам може и да се е променил, в което много се съмнявам/. Аз лично бих ти препорачала доц. Алексиев също в Александровска болница. Доволна съм от него. Желая Ви успех в лечението.

# 193
  • София, в офиса
Здравей, може да опиташ при д-р Попова - ЕЕГ кабинет на педиатрията в София,аз я предпочитам пред Литвиненко. Най-добре е все пак в екипа на д-р Чавдаров - старши

# 194
Аз отново ще се включа да изкажа и моето мнение .Преди време писах че ходим при проф,Чавдаров  и  съм много доволна, разбира се това е мое мнение но все пак виждам колко много хора идват от къде ли не при него значи не е някой  случаен.

Общи условия

Активация на акаунт