Машина за хляб-35 част

  • 113 575
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 1 461
от мен отново вкусния хляб на полина


аз не знам колко брашно ми поема един хляб  Blush винаги добавям на око докато спре да лепне на пипане

# 481
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Ох..бъркам, бъркам, бъркам и пак бъркам при правенето на хляб без бяло брашно..
Никога не ми се получава.
Уж спазвам рецептите, а хлябът ми винаги като краен резултат е наполовина на контейнера в хлебопекарната..
Къде бъркам..Правила съм поне 20 такива хляба, все по рецепта, а само един се е получавал  Sad
Отчаяна съм вече...
Е как да бъркаш. Точно това трябва да се получи, ако бухне - значи брашното не е читаво. Поне това разбрах аз от тук. Когато хляба се прави без бяло брашно, не се надига. Става си като паве, това е - моя също така се получава, но пък е вкусен и си го ям  Mr. Green.

# 482
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
то вярно че пише без бяло брашно ама кой да прочете.Вярно е че черните хлябове излизат тухли четворки ама биле вкусни.

# 483
  • Мнения: 148
Здравейте.
Ердинч,баба Станислава БЛАГОДАРЯ ВИ за бързите отговори.
Снощи направих хляба ,като се водех по рецептата на Ердинч но поради липса на пълнозърнесто брашно използвах ръжено и такова за селски хляб.Добавих слънчогледови семки,ленено семе и кимион.Получи се добро хлебче,което си хапваме.Доста различно на вкус от обичайния ни бял хляб ,но се наду и определено не е тухла/като първия ми път/
Ето го:


# 484
  • София
  • Мнения: 102
Здравейте.
Ердинч,баба Станислава БЛАГОДАРЯ ВИ за бързите отговори.
  bouquet

# 485
  • Мнения: 788
Благодаря за съветите.
Вчера купих някакво друго брашно, казва се Rozzi бяло пшенично тип 500. Супер безизвестно за мен, беше само то и няколко вида на София мел. Гледах на София мел смес за домашна хлебопекарна, но нещо не видях какво точно съдържа и не взех.
Мъжо преди малко се върна и ми донесе суха мая, но е нямало на д-р Йоткер и ми е взел два вида - Yuva (каквато ползвам и кубче) и Saf-instant пише на другата, по 11 гр. са и двете.

Разтваряте ли ги предварително? На опаковките им пише директно да се смесят с брашното.


.....Между другото не слагай прекалено топла вода, може да се активира маята по-бързо, и времето заложено за втасване в програмата да дойде много.....

Не беше прекалено топла водата, по-скоро приятно топличка на ръката, но като я сложих в контейнера се е охладила леко.

FRESA, направо ти завиждам за резултата  Wink Ето така изскам да изглежда и моя.

# 486
  • Мнения: 0
Не се разтварят предварително. Аз предпочитам  Saf instant, но и другата не е лоша.

# 487
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Само Юва съм ползвала и съм много доволна,но и другата щом я хвалят.
Таничка,действай.За хляба може и да не разтваряш предварително маята.

# 488
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
  • Мнения: 425
max-mama миналата седмица ми даде рецепта за мекици.Понеже тогава ми  предложиха и едни със сода ,а такива не бях опитвала ,пробвах  първо тях.Станаха хубави децата ги ометоха набързо.
Днес правих и твоите, е станаха невероятно пухкави, направо страхотниииииии.Дори бебата омете три. Crazy
Благодаря за рецептата!  bouquet

# 489
  • Мнения: X
Може ли да ми кажете какви тънкости има при правенето на багети /франзели/?
Първо се бърка в голямата  купа тестото, при звуковия сигнал се вади и се оформят в тавичката за багети и после тя се връща в машината - така ли е?
Да, като след връщане в машината, натискаш копчето за старт, за да си продължи програмата.

П.П. Трябва да се прецени времето, така че да могат да втасат багетите и да се впише (така да се каже в програмата). Паузата за оформяне и втасване на багетите е един час. Като ги правих, мисля, че не прецених това и не съм доволна от резултата. Пекла съм багети по същата рецепта, но във фурната и станаха фантастични.

# 490
  • Разград
  • Мнения: 3 114
max-mama миналата седмица ми даде рецепта за мекици.Понеже тогава ми  предложиха и едни със сода ,а такива не бях опитвала ,пробвах  първо тях.Станаха хубави децата ги ометоха набързо.
Днес правих и твоите, е станаха невероятно пухкави, направо страхотниииииии.Дори бебата омете три. Crazy
Благодаря за рецептата!  bouquet


Радвам се  Hug  и на нас това тесто много ни допадна.

# 491
  • Мнения: 339
Здравейте,
Имам си машинка Мулинекс 5023 ( благодаря ти alys  Hug) и пека хляб редовно. Но вече 2 пъти пробвах кекса със шоколадови парченца на Танита и двата пъти имах проблем с ваденето му от контейнера. Залепва и като го друсна излиза кекса на половина  newsm78 Имате ли идеи защо може да се е получило. Мислех, че бъркалките които остават вътре са проблем, но не е това. То се вижда как тестото е залепнало по самият контейнер....

# 492
  • Мнения: X
Здравейте,
Имам си машинка Мулинекс 5023 ( благодаря ти alys  Hug) и пека хляб редовно. Но вече 2 пъти пробвах кекса със шоколадови парченца на Танита и двата пъти имах проблем с ваденето му от контейнера. Залепва и като го друсна излиза кекса на половина  newsm78 Имате ли идеи защо може да се е получило. Мислех, че бъркалките които остават вътре са проблем, но не е това. То се вижда как тестото е залепнало по самият контейнер....

EliMeli, честито, със здраве да си я ползваш машинката!
Кекс правих два пъти и доколкото си спомням излизаше както хляба - с дупки. Опитай следващия път да го оставиш малко по-дълго време в контейнера, извън машината, за да се образува конденз на дъното и се надявам по-лесно и безпроблемно да излезе. Не съм правила точно рецептата на Танита, а подобен вариант. Шоколад в кекса не съм слагала. newsm78

Радвам се  Hug  и на нас това тесто много ни допадна.
Може ли линк към тази рецепта (извинявам се за мързела..., не ми се чете назад smihesorry).

# 493
  • USA
  • Мнения: 675
Здравейте!
И аз се нареждам за рецептата за меките мекици Praynig Grinning.

Да ви питам, вчера правих хляба с айран, сложих го на най-светла коричка, но кората, която е долепена до контейнера е по-тъмна, не е изгоряла, но не е като тази  над контейнера. Мъжа ми изобщо не харесва хлябовете, били с твърда и дебела кора. Как да е по-светла и по-тънка? Винаги го завивам с кърпа, но наистина кората е дебела.

# 494
  • Мнения: 9 785
Здравейте!
И аз се нареждам за рецептата за меките мекици Praynig Grinning.

Да ви питам, вчера правих хляба с айран, сложих го на най-светла коричка, но кората, която е долепена до контейнера е по-тъмна, не е изгоряла, но не е като тази  над контейнера. Мъжа ми изобщо не харесва хлябовете, били с твърда и дебела кора. Как да е по-светла и по-тънка? Винаги го завивам с кърпа, но наистина кората е дебела.

Пробвай хляба без кора на Пина. Много е хубав. Иначе не знам защо ти става дебела кора newsm78. След като е стоял с кърпа, стои малко твърда кората, но после в найлона омеква и си е супер.

Общи условия

Активация на акаунт