Машина за хляб-35 част

• 113 511
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
...не и излиза грамажа хляб.....

В какъв смисъл? Thinking

# 541
...не и излиза грамажа хляб.....

В какъв смисъл? Thinking

Не знае как да си настрои грамажа на хляба.....Тя смята,че на дисплея трябва да и покаже грамажа на хляба...Не ми е позната тази машинка, питах и гугъла, нямам никаква представа визуална за този машина.......Комуникираме по скайпа, тя е в друг град.....

# 542
Имам нужда от съвет и консултация.....Моя позната си е купила днес машина от Кауфланд за 80лв. Но....не и излиза грамажа хляб.....Ако някой има впечатления от тази машинка, моля да сподели, може и на ЛС....
може вместо грамаж да има иконка на голям и малък хляб

# 543
Имам нужда от съвет и консултация.....Моя позната си е купила днес машина от Кауфланд за 80лв. Но....не и излиза грамажа хляб.....Ако някой има впечатления от тази машинка, моля да сподели, може и на ЛС....
може вместо грамаж да има иконка на голям и малък хляб

Да, да....точно това се сетих.....Разменихме си снимки, но установявам за пореден път едно - понякога елементарни неща ти убягват от вниманието......Просто не се сещаш,че проблема може да е прекалено елементарен....някак си търсим все сложното.....Познатата не бе видяла стрелката вътре в дисплея, после не се е сетила,че тя се мести от бутона със същата картинка.....То и аз малко трудно загрях, просто защото това за мен е в графа елементарно, просто и очевадно......Но наистина в един момент забравяме да казваме всичко от А и Б....Все тръгваме от П и Р.......А и елементарното за мен и вас, които са по-напред е прекалено сложно за всеки, който вижда машинка за първи път.......Ето я - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/IMG_5695.jpg

# 544
Мама Цоцоланка, моля те, пиши после тук в темата доволна ли  етвоята приятелка, че ме интересува живо   bouquet
  Тази машина Рено с вертикален или хоризонтален контейнер е?

# 545
във книжката ти не пише ли нещо за продуктите?Във моята нищо особенно не пише за продуктите.Аз повечето неща от тук ги научавам.Какъв е смисъла да разреждаш млякото с топла вода като машината после нали ще затопля за да втаса тестото.При условие че няколко пъти ще затопля.Така със маята и топлото и става мармалад.
Този пост сигурно беше към мене? В книжката ми пише, че трябва да са топли течностите, затова топля и се получава хубав хляб, както и козунак. Опитвала съм (без да искам) да правя хляб с вода директно от чешмата, без да топля. Резултатът не е добър (яде се, но не бухва достатъчно).

Днес успях да прочета описаното от бгмомък. Уж сместа е поизстинала и тогава е слагал брашното и маята (докато пишех, си мислех за маята, но съм се разсеяла и сега редактирах) . Обаче две яйца на този малък хляб му идват множко (според мене). Предложението ми е другият опит да е хляб с вода, без мляко и яйца. Ако и тогава има проблем, значи брашното не е добро.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 20:45 от Анонимен

# 546
  • София
във книжката ти не пише ли нещо за продуктите?Във моята нищо особенно не пише за продуктите.Аз повечето неща от тук ги научавам.Какъв е смисъла да разреждаш млякото с топла вода като машината после нали ще затопля за да втаса тестото.При условие че няколко пъти ще затопля.Така със маята и топлото и става мармалад.
Този пост сигурно беше към мене? В книжката ми пише, че трябва да са топли течностите, затова топля и се получава хубав хляб, както и козунак. Опитвала съм (без да искам) да правя хляб с вода директно от чешмата, без да топля. Резултатът не е добър (яде се, но не бухва достатъчно).

Днес успях да прочета описаното от бгмомък. Уж сместа е поизстинала и тогава е слагал брашното. Обаче две яйца на този малък хляб му идват множко (според мене). Предложението ми е другият опит да е хляб с вода, без мляко и яйца. Ако и тогава има проблем, значи брашното не е добро.

Между другото забелязал съм че обикновенните неща се получават най добре в машините. Например най обикновен домашен хляб без никакви есктри е най-хубавото което съм правил.

# 547
Четох, как всички хвалят хляба с айрян на Полина и реших това да ми е прощъпулника в занаята... Simple Smile
Следвах тези количества - но не дословно.

При мен по-скоро бяха

айрян - 260 мл.
яйца (по 60 гр. - нямах по-малки, може би трябваше да сложа само едно) - 2 бр.  
захар - 1.5 с.л.  
сол - 1 с.л.
краве масло - 60 гр.
бяло брашно - 500 гр.
суха мая - 5 гр.
Програма 1(основна)

Проблемът ми е, че при мен хлябът не бухна както го виждам по снимките в коментарите.
Освен това и вътрешността ми се струва малко по-влажна от необходимото.

Ще се радвам, ако ме насочите къде греша...

честита придобивка bg-momyk,

нямам много време, но ето набързо рецептата ви в проценти

"желани проценти"      налични

течности(%)      56 ÷ 60                     85,11  много течност  #Crazy   намали до 110мл (56,09%), ако требе добавяй по чл айрян
захар (%)               1 ÷ 2                       1,20
Сол (%)               1 ÷ 1,5                     1,20
Масленност (%)   1 ÷ 2                        11,61 при мене маслото вече е 0%,  препоръчвам на всеки(само в козунака ползвам  Embarassed да не чуе доктора ми Mr. Green )
Cyxa Мая (%)      1 ÷ 1,5                       1,00         на френска програма може и с това количество(1чл плюс 1/8чл), препоръчвам ви 1,5чл

както се вижда от процентите и също така и от снимките, според мене главният проблем е в течноста  

Hands Thumbsup  да не се забравя, през лятото от хладна до студена, а през зимата топла вода

някои интерсни факти с маята(може да съм го писал и отпреди)

help  до 2Ц околна среда : маята не може да се активира, няма да има втасване
 wflag  16-21Ц: маята действа, но бавно.
 football 21-32Ц: най желаната среда за прясната мая.
football 41-46 Ц: най желаната среда за обикновенната суха мая.
football 52-54 Ц: най желаната среда за инстант мая.
#Onfire над 59Ц маята бог да я прости, умира.  

Hug

Между другото забелязал съм че обикновенните неща се получават най добре в машините. Например най обикновен домашен хляб без никакви есктри е най-хубавото което съм правил.

Hug

от много дълго време насам, аз правя хляб само от вода, брашно, сол и мая

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 12:00 от Ердинч

# 548
Ердинч, и аз напоследък правя само твоя селски хляб, дето няма и 1 сл олио, ма мнооого хубав става.

# 549
  • Бургас
Аз и преди съм казвала, че според таблицата на Ердинч рецептата на Полина за хляба с айрян излиза доста от препоръчителните граници на някои продукти, но пък хлябът винаги ми се получава разкошен точно с тези пропорции newsm78 Айрянът все пак е по-гъстичък (е, зависи кой как го обича и прави) от водата и затова ми се струва, че при него процентното съдържание е допустимо да е над горната граница на Ердинч Rolling Eyes А пък заради масълцето се получават и леки конци ако брашното е бяло Wink

# 550
и при мен най- простите хлябове се получават мн добре. Правих снощи хлаяб Добруджа по рецепта от слеталото на Ердинч. Сложих и една лъжица брашно от просо и стана чуден половината остана само Simple Smile

# 551
  • София
Направих козунак по рецептата на бащата на Ердинч (това ни е най-любимата рецепта за козунак  Heart Eyes), но реших да увелича продуктите така че да стане за 1кг. и половина козунак. Моята машина е до 1,5 кг.  Обаче .....козунакът стана гигантски.  Rolling Eyes Остават още около 45мин. а той продължава да се надува, опрял е до капака на хлебопекарната.  Rolling Eyes Какво ще стане накрая не знам.... Crazy

# 552
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ИВОН ще го допичаш във фурната обаче как ще го извадиш незнам

# 553
  • Бургас
Срам, момичета и момчета, срааам Embarassed Днес сътворих първата си излагация и то просто защото бързах. Хубаво казват хората, че хлябът иска внимание, да му говориш, да го помилваш... пък аз днес реших ей така без предварителна подготовка да го мятам Laughing Първо бях забравила да сложа сол, захар и мая и чак като взе да бърка и по навик си облизах залепналото тесто по бъркалката, тогава усетих липсата на някои вкусове и аромати. Та това поне овреме го поправих. Но... тъй като имах излизане и по план график то трябваше да стане докато хлябът втасва и се пече, реших да процедирам както почти всеки друг път (напоследък ползвам основната програма само до последното кратко размесване, което е един час след старта, след което вадя бъркалката, спирам машината и си нагласям един таймер, който да ме подсеща да следя втасването и накрая слагам на програмата за печене) - та извадих си бъркалката след третото кратко премесване, спрях програмата и реших вместо един час втасване, да му оставя още 10 минутки и тогава да пече. Да, ама пустата ми кратуна вместо да нагласи след 2 часа и 10 минути да е готов хляба с програмата за печене, го направи на час и 10 минути и ха познайте на какво прилича хлябът след втасване само от 10 минути и после печене един час ooooh! Та слушайте хората като ви казват, че и малко баене и внимание му трябва на един хляб Naughty

# 554
  • София
Ами няма вадене.  ooooh! Чудя се кое е по-добре - да го оставя така както се е допрял до капака или да го преместя с ваничката във фурната. Но кое ще е по-малкото зло не знам. Rolling Eyes Пък и на колко градуса да го преместя във фурната....  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт