Машина за хляб-35 част

• 113 530
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Сега гледам една брошура на Метро. На 13 ноември ще има Аляска ВМ 2600 на цена 59.99ллв.!
Съмнява ме, че трудно някой ще се добере, но все пак реших да го споделя тук Wink.

# 571
Сега гледам една брошура на Метро. На 13 ноември ще има Аляска ВМ 2600 на цена 59.99ллв.!
Съмнява ме, че трудно някой ще се добере, но все пак реших да го споделя тук Wink.
това не е ли цена без ДДС ?

# 572
това не е ли цена без ДДС ?

С ДДС е. Намаление 50%.

# 573
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
   ако можеш да се добереш взимай.Моята е такава и съм супер доволна.Имам я от 3 месеца мисля и всичко и е ОК.Само дето сама не си слага продуктите.

# 574
  • Бургас
Тя си има такава поне от година и нещо Mr. Green Просто споделя инфото за евентуални ентусиасти  Wink

# 575
Тя си има такава поне от година и нещо Mr. Green Просто споделя инфото за евентуални ентусиасти  Wink

От две и нещо, ако трябва да бъдем точни bowuu. Hug
Съмнява ме, че машинките вече са продадени, но все пак някой може да се пробва да се докопа. Wink

# 576
Здравейте,имам машина МУлинекс от половин година.Два пъти се разваля и стоя по две седмици в сервиза,ама иначе си работи Mr. Green

Досега непрекъснато използвах рецептите от книжката,но преди два дни опитах Yogurt bread на Ердинч и стана чудесен.
Ердинч, HugБлагодаря!

Може ли да ми дадете линк към някоя изпитана рецепта за кекс.Прочетох за кекс,не знам кой беше споделил рецептата по-напред,но имаше посочено 60гр.какао.Това не е ли много newsm78

# 577
Четох, как всички хвалят хляба с айрян на Полина и реших това да ми е прощъпулника в занаята... Simple Smile
Следвах тези количества - но не дословно.

При мен по-скоро бяха

айрян - 260 мл.
яйца (по 60 гр. - нямах по-малки, може би трябваше да сложа само едно) - 2 бр.  
захар - 1.5 с.л.  
сол - 1 с.л.
краве масло - 60 гр.
бяло брашно - 500 гр.
суха мая - 5 гр.
Програма 1(основна)

Проблемът ми е, че при мен хлябът не бухна както го виждам по снимките в коментарите.
Освен това и вътрешността ми се струва малко по-влажна от необходимото.

Ще се радвам, ако ме насочите къде греша...

честита придобивка bg-momyk,

нямам много време, но ето набързо рецептата ви в проценти

"желани проценти"      налични

течности(%)      56 ÷ 60                     85,11  много течност  #Crazy   намали до 110мл (56,09%), ако требе добавяй по чл айрян
захар (%)               1 ÷ 2                       1,20
Сол (%)               1 ÷ 1,5                     1,20
Масленност (%)   1 ÷ 2                        11,61 при мене маслото вече е 0%,  препоръчвам на всеки(само в козунака ползвам  Embarassed да не чуе доктора ми Mr. Green )
Cyxa Мая (%)      1 ÷ 1,5                       1,00         на френска програма може и с това количество(1чл плюс 1/8чл), препоръчвам ви 1,5чл

както се вижда от процентите и също така и от снимките, според мене главният проблем е в течноста  

Hands Thumbsup  да не се забравя, през лятото от хладна до студена, а през зимата топла вода

някои интерсни факти с маята(може да съм го писал и отпреди)

help  до 2Ц околна среда : маята не може да се активира, няма да има втасване
 wflag  16-21Ц: маята действа, но бавно.
 football 21-32Ц: най желаната среда за прясната мая.
football 41-46 Ц: най желаната среда за обикновенната суха мая.
football 52-54 Ц: най желаната среда за инстант мая.
#Onfire над 59Ц маята бог да я прости, умира.  

Hug

Между другото забелязал съм че обикновенните неща се получават най добре в машините. Например най обикновен домашен хляб без никакви есктри е най-хубавото което съм правил.

Hug

от много дълго време насам, аз правя хляб само от вода, брашно, сол и мая

Благодаря за съветите и напътствията. Ще се старая да ги спазвам... Simple Smile
И ако не е проблем, имам една молба - линкът за файлът Сметало, който служи за преизчисляване на нужните продукти вече не работи. Ако е възможно пуснете го пак.
Още веднъж - благодаря! Simple Smile

# 578
Здравейте,включвам се при вас ,защото от днес съм горда притежателка на хлебопекарна .  newsm44
Тъй като не съм много наясно ще изникнат много въпроси и ще са ми необходими отговори.
Преи да я купя съм изчела всички теми за избор на машина.
Четох,че е нужно първоначално кухненска везна и взех такава,за да спазвам точно грамажа.
Машината си има 14 програми и има възможност за около80 кобинации-можете ли да ми обясните какво точно означават?

# 579
sveta29 , честита ти нова придобивка и да си я ползваш със здраве, и най-вече да правиш вкусни хлебчета с нея  Hug Я кажи сега какъв е модела, за да може някой който има същия модел да сподели повече?

# 580
Здравейте! Simple Smile
От една седмица у дома си имаме хлебопекарна - Мулинекс OW 5023. Много сме доволни. Пробваме различни рецепти за хляб. Най-много ми хареса рецептата на Ердинч за селски хляб. Правих го на основната програма - за 1 кг. Опитах се да го направя за 1.5 кг - не се получи! Признавам си - малко "на око" сложих съставките. Можете ли да ми помогнете - ако удвоя грамажа на съставките за 750 гр., дали ще се получи? И дали има значение програмата - за основен или за френски хляб?

# 581
  martin4e   фурната ми е  Мулинекс OW 5020.Момичето каза,че е новият вариант на 5000-същите функции с нова визия на машината.
Не разбирам всяка функция само за един вид хляб ли е? или примерно 3 -та функция можеда се ползва за друга рецепта? newsm78 Извинявам се за тъпият въпрос  Blush но не съм много на ясно
Погледнах някои рецепти споделени в форума,но като дойде момента да се включи функцията и пише примерно :стандартна"-какво значи това?

# 582
  martin4e   фурната ми е  Мулинекс OW 5020.Момичето каза,че е новият вариант на 5000-същите функции с нова визия на машината.
Не разбирам всяка функция само за един вид хляб ли е? или примерно 3 -та функция можеда се ползва за друга рецепта? newsm78 Извинявам се за тъпият въпрос  Blush но не съм много на ясно
Погледнах някои рецепти споделени в форума,но като дойде момента да се включи функцията и пише примерно :стандартна"-какво значи това?
Ама как надуших само машинката Laughing, аз съм с Мулинекс 5000 и съм много доволна, пу-пу, само лятото имах проблем с хляба, по-скоро се оказа проблем със съхранението на маята и топлината. Незнам как точно изглежда книжката с рецепти, но е хубаво първо да направиш най-обикновения бял хляб, и спазвай точно грамажите. Функциите могат да се ползват и за други рецепти, ти с времето сама ще се научиш да ги преценяваш. Аз ако трябва да си призная ползвам основно първа програма и програмата за месенето и по-рядко програмата за пълнозърнестия хляб. Останалите програми съм ги ползвала най-много по веднъж-два пъти. Книжката с рецептите на Мулинекс 5000, може да си изтеглиш от тук.

# 583
Благодаря ти за поясненията.  bouquet
Аз имам книжката с рецепти .В книжката за самата машина си пише ,че за първи път е най-добре да се направи бял хляб-утре ще пробвам!За грамажите си купих везна и смятам да си я ползвам.
Постепенно ще се науча да работя добре с нея,но в началото е малко ........................Само едно притеснение имам-как мога да преценя коя функция- кога да се включи  Blush

# 584
Само едно притеснение имам-как мога да преценя коя функция- кога да се включи  Blush
функция - имаш впредвид програма. нали така ?
ако става въпрос за програмите , то те са предварително зададени (програмирани). ти само
избираш дадена програма според това,което си решила да правиш. различните програми са с
различна продължителност - обща , време за месене ,за втасване и за печене.
за даден хляб се изисква примерно по-продължително втасване, за друг - по-кратко.
предполагам че в книжката е описано с каква продължителност са отделните етапи.
на първо време най-важното е да следиш тестото - както е на първа страница. да не лепне
по контейнера и под бъркалките. аз бих добавил и по пръстите на ръцете - като го пощипващ
докато се меси.
хайде , успех !!!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт