Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 74-та тема

• 145 763
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Краси тука са луди по fish and chips  
Та рибата предимно е треска и обикновено я пържат.Ама аз изполвах галета, корнфлейкс и яйца и я пекох във фурната  Embarassed

# 496
  • София

Пак и отнова само вкусотийки сте сътворили!!! Това гланцирано бутче......... ще го сънувам.... Защо никога не мога да ги изпека така, с такъв цвят и вид.......... Добре е, че поне ви има за да се наслаждавам на вашите творения!
Вчера имах  провал в кухнята......   "Борих " се с една   дърпана ли,теглена ли баница....
Май не е за всеки това.... Тестото не искаше да се тегли..... и стана дебела кора....
Остана глетава вътре........Сигурно си има и трикове за самото тесто за да се тегли.......ама, на........ Вие тук с тези баници и тутманици.........
ето го и провала:
http://media.snimka.bg/7329/020914129.jpg

http://media.snimka.bg/7329/020914178.jpg

За днес пълнени чушки с яйца и сирене в дом.сос

и пелмени с кайма  за довечера

Весел ден  на всички!!!

# 497
Руло  " Стефани " .

...и порция с гъбен сос и картофки .

Ябълка за десерт .

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 20:36 от viara.an

# 498
  • София
Pinki_81, това кифличките на Карлсон ли са? Много са хубави, заглеждам ги, но не съм се пробвала още  Simple Smile

Да, това са кифличките на Карлсон, по рецепта на МИШЕЛ Peace

Pinki , ще може ли рецептата за канелените кифлички - изглеждат страхотно

Ето я и рецептата на МИШЕЛ:
Канелени ролца

3/4 ч.ч прясно мляко, леко топло(в някои рецепти е на половина вода)
1 яйце
2 суп. лъжици масло
2 и 1/4 пресято бяло брашно
1/4 ч.ч захар
3/4 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. мая

Слагат се в този ред съставките в съд и хубаво се умесва. Може и в машината за хляб, избира се програмата за тесто. Когато е готова се изважда от кошничката, покрива се и се оставя така за 5 минутки. Същото и ако го месите на ръка.
Смесват се:
1/2 ч.ч кафява захар
2 ч.л. канела
3 с.л. меко масло

Изважда се тестото и се разстила върху леко набрашнена плоскост, разточва се правоъгълник с размери 30Х20 см, намазва се с по-горната смес и се навива на руло, което се разрязва на парчета, около1см дебели Подреждат се близо едно до друго в намаслена тава(но не плътно), покриват се и се оставят на топло да втасат, докато увеличат двойно обема си, приблизително около 40-50 минути. В някои рецепти се слагат във формички за мъфини.

Пекат се в предварително загрята до 175 градуса фурна, около 25-30 минути, до златисто – кафяво.
ИЗваждат се, оставят се да изстинат на решетка около 10 минути. Докато са топли се намазват с глазура и се сервират топли.

Захарна глазура
2ч.ч пудра захар
2ч.л. течна ванилия
4 с.л. гореща вода
Всичко се разбърква и се бие докато стане гъста, плътна каша.

Моите хора най ги обичат с глазура от крем сирене:
120г крем сирене
60г масло
1 и 1/2 ч.ч пудра захар
1 и  1/2 ч.л. ванилия
1/2 с.л прясно мляко
1/2 ч.л. канела
Всичко се бърка и се маже върху горещите ролца

Копирала съм я отдавна тази рецепта и реших да я пробвам. Много са вкусни наистина Peace

# 499
Краси тука са луди по fish and chips  
Та рибата предимно е треска и обикновено я пържат.Ама аз изполвах галета, корнфлейкс и яйца и я пекох във фурната  Embarassed

Елица, опитвах се да приготвя картофите, но никога не ми се получават като в UK, макар да четох много по въпроса как се пържат на два пъти, в какво ли не ги киснах, ползвах и shortening И НЕ СТАВА.

# 500

Елица, опитвах се да приготвя картофите, но никога не ми се получават като в UK, макар да четох много по въпроса как се пържат на два пъти, в какво ли не ги киснах, ползвах и shortening И НЕ СТАВА.
Ами аз няколко пъти съм яла тук ама не съм усетила нищо необичайно в картофите.Обикновени пържени картофи.Те си ги поливат с оцет  Sick
На заведение сме яли пържени картофи със сирене.И аз очаквам като в БГ  Mr. Green Пък те слагат отгоре чедър и той се разтапя като кашкавала.Пак е вкусно.
Как ги пържат два пъти  newsm78

# 501
Здравейте неуморни момичета   bouquet

Аелис, телешките филенца изглеждат повече от прекрасно и ако кажеш, че са били и крехки, то тогава веднага давай рецептата  Laughing

Леля Ог, благодаря ти за милите думи  Hug

Лабрекс, а ти ми се струва прекаляваш с тези  вкусотии, сега пък тутманик и печени хачапури, караш ме да слюноотделям, казвай по коя рецепта са  Crossing Arms, а лъФчетата са невероятни  Peace

Пеп-чо, блазя ти за туршийките, аз нещо мързеливата го карам, направо се засрамих  Embarassed  и един буркан още не съм турнала туршийка, а си е време вече  Embarassed, но ще се поправя, обещавам  Rolling Eyes
А, и да не забравя пържените ти филийки са точно каквито ги обичам, утре ще си правя, че съм стръвна   Laughing

Елица-сестрица, страхотни агнешки кюфтенца, никога не съм яла, но изглеждат много вкусни  Peace

Иланг-иланг, глазираното бутче с винен сос е трепач  Wink
viara.an, много вкусно и красиво е при теб  newsm10

Madla, страхотно меню  Peace

cvetomir_77, а ти ме подсещаш, че скоро не съм правила мусакичка  Peace

А това е от мен - за закуска - сандвичи, за вечеря - салата от моркови, картофено пюре със задушени пресни гъби, пилешки крилца и крем карамел

Лека вечер от мен  Hug

# 502
  • Пазарджик/Лондон
alex_og97 , много вкусни станаха филенцата, правя ги за втори път Wink.Ето рецептата :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/08/blog-post_27.html

# 503
Невероятни сте дами..прекланям се пред вашите вкусотии... newsm20...Аелис, Алекс-ог97, Вяра.ан, Рени55, Леля Ог, Пеп-чо, Иланг-иланг,Тайна, Лабрекс, Пинки 81, Венета, Мадла, Вив-Мив, Меганс, Близнаците2004, Лулу, Розита 2703, Елица-сестрица, Краси.мира, Илрай78, Фелисидад, Нано ,Мариета, Ези, Руве, Маце, Линдита...и всички останали,които неволно съм пропуснала...ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ ВАС.Било е изключително вкусно при всички вас,чак се чудя от къде да започна да ви идвам на гости...  bouquet  bouquet  bouquet

Леля Ог,не мога да не спомена тази зашеметяваща торта,която си сътворила...перфектна си...  bouquet  bouquet  bouquet

Ето от мен нещо скромно...
-Паста с зелен боб,грах и джанки
-Картофки по рецептата на Жак Пепен
-Глазирани пушени крилца в соев сос

# 504
  • София
и моята баница от тефтера на мама Simple Smile

# 505
  • София
http://iankapanova.snimka.bg/other/pitka.532446.20928275
 това са ми солените кифлички по тази рецепта
http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_2302.html
станаха много вкусни!

п.п.- дано и аз някой ден кача снимка като хората!
Имаше някъде подробно обяснено , но не си спомням къде е, ако има желаещи , нека ми пратят линка на лични!
Благодаря!  bouquet

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 17:54 от iankampanova

# 506
Ох изглеждат много вкусно тези кифлички.Аз отдавна съм си запазила блога на Йоли в срхива и често приготвям разни неща.

# 507
  • забравих си мисълта...
Ох изглеждат много вкусно тези кифлички.Аз отдавна съм си запазила блога на Йоли в срхива и често приготвям разни неща.

Така е Елица-сестрица , много са вкусни. Аз ги правя с краве сирене и овчи кашкавал и пак стават чудесни. Децата много ги обичат.

# 508
Абе то не е само с блога на Йоли.Тука в готварския толкова майсторки, че няма да ми стигне живота да изпробва всички вкусотии
сори за  spam2

# 509
  • Варна
Лабрех тутманика и  хачапурките  ти са трепач,а лъфчетата супер
Леля Ог вкусна дроб сърмичка
Вив чудесен кекс
Вени прекрасно кремче
Близнаците и охлювчетата и мъфинките са прекрасни
Лулу супер тортичка
Розита,Аред,Касиер,Елица,Цветомир,Иланг,Тайна,Пинки,Умбра,Мад,
Рени,Вяра,Алекс,Мерудит,Десидеската  разнообразно и апетитно е и при вас
Пепи много съблазнителни тези филийки със сиренце и сладко
Всички сте супер кулинари  newsm51
За днес простичко бобец,пържен сафрид с варени картофки и млечно чеснов сос,наденичка.

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 19:01 от megansg

Общи условия

Активация на акаунт