Родителска среща No1

• 17 879
  • 155
  •   1
Отговори
# 30
Продължавам да си мисля че на първата родителска среща трябва да ни накарат да повярваме че детето ще се чувства добре и посещението на ДГ ще е от полза за него.
Подкрепям! Peace
Точно с такова чувство си тръгнах снощи от първата родителска среща на сина ми.
Директорката много ми хареса. Амбициозна, отговорна и много загрижена за децата. Беше седнала на едно малко столче и си говорихме в продължение на час и половина. Непрекъснато повтаряше, че основната им цел е децата да са щастливи, нахранени и да идват с желание на детската градина.
Става въпрос за първа група.

# 31
  • Пловдив
Съжалявам че споменах частната ясла и азбуката, това не са основните неща които ме вълнуват, но както и да е.
Продължавам да си мисля че на първата родителска среща трябва да ни накарат да повярваме че детето ще се чувства добре и посещението на ДГ ще е от полза за него. Аз за съжаление не се почувствах така - което разбира се си е мой проблем Simple Smile
На повечето от нас децата ходят в общински детски градини и сме доволни. За мен мерилото е, че моят син иска да ходи там и събота и неделя. Ако ще нищо да не научи - на 4ри е, времето за учене на английски, азбука и каквото и да било е пред него. В детска градина е за да има повече деца на неговата възраст за игра и да се научи да живее в група. За мен и моето дете детската градина е едно приятно място. Да, детето ми е научило доста неща, песни, стихотворения, прави рисунки и апликации, но за мен не е важно това, аз искам само да се чувства добре там. Програмата е изпълнена на 100%, а малкия ми син с нетърпение чака да стане на 3г. за да ходи и той на градина, тази сутрин го пуснаха за 10 минути в групата и после рева да остава.

# 32
  • София
Привет,мамчета!
Аз останах доволна от нашата родителска...Въпреки,че очаквах да се започне с финансите,не стана така Grinning
Благодаря на учителките и на директорката,които запазиха търпение и изслушваха и най-идиотските питания/повярвайте имаше доста от сорта"...понеже моето дете е палаво как процедирате с наказанията #2gunfire/.
На път към къщи се замислих,че аз не бих се захванала с тази професия независимо от заплащането ѝ.Просто се искат здрави нерви, за да изтърпиш родители с големи амбиции и нисък интелект!
Приятен ден на всички!

# 33
  • София
Аз не виждам нищо ненормално в това да се пита за практиката дали се наказват или не децата...

Авторът -  с каквото и усещане да е останал от родителската искренно се надявам, да се е говорило САМО за финанси, поне не и на първата родителска на първа група....но нещата предстоят и наистина не малка част от разговорът се върти около това и около правилата в детската...нормално е.... щото после пък би имало другото - ми нас това що не ни го казаха....

# 34
Незнам защо така го нападнахте човека и го обвинихте в болни амбиции, свръх амбициозност и т.н.  
Аз не виждам защо пък да не  искам да съм доволна от градината на детето - било то частна или общинска, и да изисквам определени неща, а не просто защото таксата е ниска, и места няма - каквото такова. Ние също идваме от частна градина. Сравнения не мога да правя, рано е още, родителската ни предстои, но в никакъв случай не съм на мнение, че детето ми ходи там само да си играе. Децата в днешно време са доста по-различни и по-развити от това което ние сме били на 3 или 4.  Абсолютно съм убедена, че мозъка им трябва да бъде стимулиран от най-ранна детска възраст, като това изобщо не пречи да си играят. В частните градини също има правилник, допълнителни такси и др. подобни, но нещата поне при нас винаги са били поднасяни съвсем нормално и не виждам какво пречи и в държавната градина да се поднесат така.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 11:28 от chovecheto

# 35
  • София
Незнам защо така го нападнахте човека и го обвинихте в болни амбиции, свръх амбициозност и т.н.  
Аз не вижда защо пък да не и да искам да съм доволна от градината на детето - било то частна или общинска, и да изисквам определени неща, а не просто защото таксата е ниска, и места няма - каквото такова. Ние също идваме от частна градина. Сравнения не мога да правя, рано е още, родителската ни предстои, но в никакъв случай не съм на мнение, че детето ми ходи там само да си играе. Децата в днешно време са доста по-различни и по-развити от това което ние сме били на 3 или 4.  Абсолютно съм убедена, че мозъка им трябва да бъде стимулиран от най-ранна детска възраст, като това изобщо не пречи да си играят. В частните градини също има правилник, допълнителни такси и др. подобни, но нещата поне при нас винаги са били поднасяни съвсем нормално и не виждам какво пречи и в държавната градина да се поднесат така.

Aко имаш желание да стимулираш развитието на детето си, трябва ли да разчиташ за това на градината? Или след като дадем детето на градина или училище, очакваме работещите там изцяло да се занимаят с отглеждането и обучението му най-вече.

# 36
Аз не вижда защо пък да не и да искам да съм доволна от градината на детето - било то частна или общинска, и да изисквам определени неща, а не просто защото таксата е ниска, и места няма - каквото такова. Ние също идваме от частна градина. Сравнения не мога да правя, рано е още, родителската ни предстои, но в никакъв случай не съм на мнение, че детето ми ходи там само да си играе. Децата в днешно време са доста по-различни и по-развити от това което ние сме били на 3 или 4.  Абсолютно съм убедена, че мозъка им трябва да бъде стимулиран от най-ранна детска възраст, като това изобщо не пречи да си играят. В частните градини също има правилник, допълнителни такси и др. подобни, но нещата поне при нас винаги са били поднасяни съвсем нормално и не виждам какво пречи и в държавната градина да се поднесат така.

Aко имаш желание да стимулираш развитието на детето си, трябва ли да разчиташ за това на градината? Или след като дадем детето на градина или училище, очакваме работещите там изцяло да се занимаят с отглеждането и обучението му най-вече. [/size]
Кой е казал, че ще разчитам само на градината???? Ще разчитам и на градината. Какво ненормално има в това да очаквам детето ми да научи нещо там????

# 37
  • София

Aко имаш желание да стимулираш развитието на детето си, трябва ли да разчиташ за това на градината? Или след като дадем детето на градина или училище, очакваме работещите там изцяло да се занимаят с отглеждането и обучението му най-вече. [/size]
Кой е казал, че ще разчитам само на градината???? Ще разчитам и на градината. Какво ненормално има в това да очаквам детето ми да научи нещо там????
Aми те учат и там, не виждам какъв ти е проблема в такъв случай. Имат програми и учебници, предучилищни групи. Сега ако твоите критерии са завишени, имаш пълното право да осигуриш на детето си индивидуални занимания, които са разбира се допълнително платени.

# 38
  • Пловдив
Имат програма всеки ден. При нас виси на таблото за връзка с родителите. Като училищна - понеделник от толкова до толкова е това, вторник е това и така за цялата седмица. Има дневници, в които се попълват заниманията. Работят по програми одобрени от министерството -2-3 варианта са, Моливко, Ръка за ръка и ... забравих третата как се казва. Всяка градина си избира по коя да работи.

# 39
Аз нямам проблем, тъй като както написах дори още не се е състояла родителската среща. Просто изразявам мнение по повод коментарите по-нагоре. Темата ми стана интересна тъй като и ние идваме от частна градина. За разлика от много хора тук, които са предубедени към частните градини, аз нямам подобно предубеждение към държавните. Навсякъде работят хора и се опитват да си вършат работата, едни добре, едни зле.  Надявам се детето ми да е попаднало на добро място и учители.

# 40
  • София
аз нямам предубеждения към частните...всъщност нямам никакво отношение към тях конкретно.
при нас истината е, че за първа група имаше 1 родителска още като приеха децата, която беше повече за запознаване и опознаване на обстановката, учители, директор, родители и частта с отношенията...и втора като почнаха децата, която вече беше по финансовата част, допълнителните занятия, среща с водещите ги и т.н.

# 41
Аз не вижда защо пък да не и да искам да съм доволна от градината на детето - било то частна или общинска, и да изисквам определени неща, а не просто защото таксата е ниска, и места няма - каквото такова. Ние също идваме от частна градина. Сравнения не мога да правя, рано е още, родителската ни предстои, но в никакъв случай не съм на мнение, че детето ми ходи там само да си играе. Децата в днешно време са доста по-различни и по-развити от това което ние сме били на 3 или 4.  Абсолютно съм убедена, че мозъка им трябва да бъде стимулиран от най-ранна детска възраст, като това изобщо не пречи да си играят

Мисля че много точно си го казала "мозъка им трябва да бъде стимулиран", никой не е казал че трябва да им се набиват в главите всякакви неща.

# 42
  • Пловдив
Какво набиване, моя син досега не знае, че имат занимания, мисли, си че са игри!

# 43
Какво набиване, моя син досега не знае, че имат занимания, мисли, си че са игри!
Децата не са от калъп,  моята дъщеря знае кое е игра и кое занимание.  Wink

# 44
Каква сума Ви казаха на родителската среща да се събере в детската градина за тетрадки помощни материали и др. неща?

Общи условия

Активация на акаунт