Родителска среща No1

• 17 879
  • 155
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Какво набиване, моя син досега не знае, че имат занимания, мисли, си че са игри!
Децата не са от калъп,  моята дъщеря знае кое е игра и кое занимание.  Wink
А може би зависи от учителките? М?

# 46
Каква сума Ви казаха на родителската среща да се събере в детската градина за тетрадки помощни материали и др. неща?

Е не са ни казали, по-скоро обсъждахме а 'госпожата' подсказваше. Първо се ориентирахме към 40 лева, но в последтвие се спряхме на 30.

# 47
  • София
това само за учебни пособия ли? или и за играчки и още нещо?
при нас учебните им книжки или както там се водят + разните моливчета, фулмастри и т.н. ни искат....значи тази година по-точно 26-30 лв са били за това(понеже събирахме от настоятелството и за играчки и ми се губи точната сума, а да ние сме трета група иначе за миналата и по-минала ми се върти някаква сума между 20 и 25лв)

Самото учебно пособие за 1 група е 16, за втора 18, за трета 24 лева....

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 16:09 от Angel_Dust

# 48
  • Пловдив
Миналата година за помагалата, за моливи, пластилин и подобни, за играчки и за подаръците, които им дават за рожденни и именни дни, когато детето празнува в градината (и си отнася вкъщи) сме събирали по 35лв. Тази година още не сме имали среща.

# 49
За нашата първа група книжката (или учебото помагало) по което ще се занимават е 20 лв. И като сложиш флумасетри и пастели, за вода да имаме да поръчаме да
доставят за първия месец. Трябва да се почне с някакъв актив.

# 50
И в януарската ни тема обсъждаме въпроса с детските градини и да не обяснявам наново ще копирам мнението си от първата ни родителска среща.
Цитат
Сега се връщам от родителската среща. Много интересна и полезна ми беше.Видяхме учебните помагала ,за които събрахме по 40 лв. Всичко ни се обясни подробно- процеса на обучение , времето за  игра и стане,изискванията към децата и прочее.Точно обърнах внимание когато директорката каза,че предстои ремонт на нашата група - нова дограма и нови легла.Разходите са за тяхна сметка и на общината и незнам си там какво финансиране.Нито стотинка не се иска от нас.Персоналът от началото ми допада,сега като поговорихме си затвърдих мнението за тях.Да чукам на дърво -доволна съм.

# 51
Каква сума Ви казаха на родителската среща да се събере в детската градина за тетрадки помощни материали и др. неща?
Както писах и преди сумата, която ще събираме е 80 лв.
Тя включва учебни тетрадки, моливи, блокчета и др. неща необходими за обучението на децата.
С по-голямата част от парите ще закупим играчки.
Това беше решение на родителите. Никой не ни е казвал размера на сумата, която трябва да се събира.

# 52
  • София
"На .... съм/имахме на родителска среща в градината"
"Е, стръскаха ли ви?/ Какво ви казаха за парите?"

Защо се счита, че тези родителски срещи са само за пари.  #Crazy

Синът ми е 4та група.
От както в в градината (в яслата ходи 2 месеца само) сме събирали по 60 лв./година. И това е за всичко - учебни помагала, играчки, дребни мебели (няколко столчета недостигаха в 1ва група), вода, консумативи, че и общи подаръци за учителките (новогодишни и за тържеството им).

# 53
  • София
Нашата директорка ни забрани от тези пари да купуваме подаръци за учителките  Rolling Eyes Стана ми супер гадно, защото решихме, че ще дадем малко повече заради тези общи подаръци. Сега ще трябва или пак да прозвънявам всички родители да събирам пари или всеки с индивидуален подарък, което ме дразни много.

Иначе, сумите са си колосални...сега трябвало да се купуват нови шкафчета в 1-ва група и затова- 182лв. Взеха само по 80, защото още нямало оферти на фирми.
Иначе за голямото събирахме по 80лв, но винаги оставаха.

Тези пари за мебели не ме радват особено. Еле пък, като старите са си добре (видях ги).  Ноо...подозирам, че трябва да се правят още шкафчета и за да не са различни- хайде всички да се сменят. Нали има по 25, а се приемат по 30-32 деца в групите.

# 54
  • София
Dachy - ако няма място за новите, може би трябва да се сменят вс , все пак да може да се поместят като бройка, предполагам, че няма да ти е приятно и да ти кажат, че за детето ти няма гардеробче, нали?
ние също си правихме гардеробчета в първа група, старите си бяха....зле... разбира се казаха, че ако искаме може и тях да си ползваме....но решихме да си ги сменим, по 84 лв беше до колкото помня. Има хора които и легла и ремонти на бани и т.н. правят... та гардеробчетата - най-лекото всъщност Wink и пари събрахме, чак като се намери фирма, оферта и т.н. , за да стартират работа, а не предварително...че и го правихме лятото, когато градината беше почивка, а не като почнаха децата занятия...

За подаръци - всъщност директорката нищо не може да ви забрани, защото те тези пари не се събират нито от нея, нито от учителите, пари се събират само от родителското настоятелство(вкл за ремонти) и то си ги разпределя...

Иначе сумите чак колосални не бих ги нарекла, сравнявайки ги с таксите на частните заведения, още повече, че са единични събирания.

# 55
  • София
Angel_Dust , колосални са. Аз и по други теми съм писала, че за мен не е проблем да извадя парите и да ги дам. Яд ме е, че държавата злоупотребява с това.
Колкото до частните ДГ...никога не съм правила паралел в каквото и да е отношение, защото такъв не може да има.
А нали знаеш кои са тези деца извън бройката? Simple Smile И че правихме на въпрос факта, че списъците с приетите деца в сайта не са актуални. Ноо...нека не подхващам пак темите за протестите  Mr. Green

С баткото купувахме гардероби- сега пак.

А директорката...забрани ни. И доколкото знам има право.

# 56
  • Пловдив
Нашата директорка ни забрани от тези пари да купуваме подаръци за учителките  Rolling Eyes Стана ми супер гадно, защото решихме, че ще дадем малко повече заради тези общи подаръци. Сега ще трябва или пак да прозвънявам всички родители да събирам пари или всеки с индивидуален подарък, което ме дразни много.
Вие какви сте?!?!!?!? Родители и дарители на пари или лукови глави?!?!!? КАК директорката ви казва какво да правите със вашите си пари, събрани от вас?!? От къде директорката знае по колко сте събирали?! Не сте наред да я слушате, честно!

На какво отгоре има право да ви забрани?! Парите ги събира родителския актив на групата, стоят в касиера на групата, какво общо има директорката не разбирам?!?!?!?!!?

Да не говорим за размера на сумата. 182лв?!?!?! 80?!? 80 какво купувате за 80лв?! Помагалото не струва толкова в никакъв случай, плюс пластилина, моливите, боичките. Е, сега не може да са фабер кастел, ама и по-евтините пишат добре.

# 57
  • София
Виж, аз покрай организирането на протестите съм малко "по-специална" и всяко мое негодувание се приема за заяждане. И затова гледам много, много да не споря, защото всъщност много си ги харесвам и обичам всичките в градината.
Аз съм в родит.актив, но не съм касиерка...а доколкото знам касиерката подписва едни протоколи, официално представени пред директорката, т.е. има някакъв контрол над управлението на парите.

На родит.среща учителките обясниха, че около 50лв са учебните помагала+още пари за водата на месец. И отделно вече за консумативи+подаръчета за 1-ви юни.

Сега, тази година на баткото взеха 40лв, защото е предучилищна, но преди по толкова- по 80лв.

Аз по принцип съм готова да скачм на протести за всичко, но нямам подкрепа. И негодувам не лично против персонала, а против системата и манипулациите, с които подвеждат родителите.

# 58
  • Пловдив
Повечето провинциални градини ми е чудно как се справят с по 30-40лв за помагала. Просто мистерия някаква.

# 59
  • София
Учебниците струват различно, защото госпожите на всяка група решават по коя система ще учат децата. Отделно например Моливко са около десетина книжки, но пак госпожите решават кои от тях да се закупят и кои - не. Миналата година при нас струваха 28 лв.
Тази година за ПГ събрахме по 30 лв., защото учебниците се поемат от държавата, а за първа група - по 60 лв.
Между другото, когато голямото беше първа група се купиха моливи, някакви маркови и действително качествени, по 12 лв. за 8-10 цвята. Но тези моливи си оправдаха многократно цената. Още ги ползват децата, не са ги преполовили даже, а не е като да не ги ползват. А цветовете са супер ярки и готини.
С което искам да кажа, че понякога има смисъл да се дадат малко повече пари за нещо качествено, което ще се ползва дълго и е хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт