ДОМАШНА /...БЪРКАНА.../ ПИЦА - 2

• 51 646
  • 146
  •   1
Отговори
# 60
Извинете, но на кое се казва жива мая? На тази на кубчетата ли?

# 61
  • Разград
Извинете, но на кое се казва жива мая? На тази на кубчетата ли?

Точно така.

# 62
 Hug max-mama!

Тази вечер мисля да я пробвам, стискайте мноооооооого палци! Ще пиша какво е станало!

# 63
Пак съм аз. Този път направих пицата в най- голямата си тава, стана мноооого тънка, но ПАК не се опече както трябва. Отгоре стана на коричка, вътре на места е сурова. Не съвсем, защото все пак я изядохме, но не хубаво изпечена.

Къде бъркам, реве ми се вече  Cry .....Следвах точно рецептата.........

# 64
Пак съм аз. Този път направих пицата в най- голямата си тава, стана мноооого тънка, но ПАК не се опече както трябва. Отгоре стана на коричка, вътре на места е сурова. Не съвсем, защото все пак я изядохме, но не хубаво изпечена.

Никой не може да ти каже къде бъркаш.
След поредния провал аз май ще се откажа, защото се изхвърлят много продукти отгоре или се ядат защото те се опичат добре, но без настроение от провала.

# 65
  • Разград

Няма да плачеш. Hug
Съветвам те следващият път добре да загрееш фурната на 230 градуса,слагаш тавата с пицата и пускаш само на долен реотан за 5-7 минути и после включваш горния.От пет нива във фурната,пека на най-долното ниво.
Нямам представа къде може да се сбърка в рецептата,най-вероятно е брашното.Другото,което си мисля е,да не би да има течни или полутечни съставки върху пицата?При мен са само сухи и не съм имала проблем.

# 66
Сложих пицата на най-долното възможно ниво. В загрята на максимално фурна. И тъй като моята няма функция само отдолу (какво съм гледала като съм купувала  Rolling Eyes ), включвам и двата реотана. Даже реших предварително да запека само блата, без нищо и като се оформи лека коричка отгоре сложих доматеното пюре. Пак сложих във фурната, след няколко минути сложих и другите съставки. Нищо течно няма. Днес ще взема някакво друго брашно, да пробвам. От друга страна с това брашно съм месила питки- стават чудесни  Rolling Eyes .....

# 67
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Да се отчета- в петък направих две тави пица. Стана страхотна!
Сложих доматено пюре върху цялата пица, изпече се много добре, отдолу хвана лека коричка, отгоре кашкавала се запече чудесно.

Благодаря ви много за съветите!

# 68
А да не би проблемът да идва от невтасване?

# 69
Ами пише да се остави 20 минути в тавата. Аз даже повече я оставих, точно с тази цел...

# 70
  • Варна
Веднъж я правих тази пица и при мен остана сурово тестото от вътре. хем я пекох на най- долното ниво и първите 5-7мин. само отдолу.

# 71
  • Разград
Ами пише да се остави 20 минути в тавата. Аз даже повече я оставих, точно с тази цел...

Не бива повече да втасва,възможно е превтасване и тогава може да стане така,както се е получило при теб.

# 72
Когато направих миналата година пицата за първи път - стана идеална - изпечена и хрупкава. От тогава все не се получава както трябва, а последния път беше толкова пихтиеста вътре (хем я мазах с лютеница), че падна голямо чоплене. Със сигурност не е от брашното - другите ми неща, които меся си стават (а аз меся поне 2 пъти в седмицата). Фурната ми е същата (само дето сега е по-студено, а фурната ми е на остъклената тераса). Тази вечер искам да направя последен опит и ако пак не ми хареса - ще търся друга рецепта за пица.  Sad

# 73
пробвай с бакпулвер Simple Smile На мен с него винаги ми се получава. Не слагам зехтин - пека върху хартия няколкомин после мажа, пека, накрая слагам плънка

# 74
Когато направих миналата година пицата за първи път - стана идеална - изпечена и хрупкава. От тогава все не се получава както трябва, а последния път беше толкова пихтиеста вътре (хем я мазах с лютеница), че падна голямо чоплене. Със сигурност не е от брашното - другите ми неща, които меся си стават (а аз меся поне 2 пъти в седмицата). Фурната ми е същата (само дето сега е по-студено, а фурната ми е на остъклената тераса). Тази вечер искам да направя последен опит и ако пак не ми хареса - ще търся друга рецепта за пица.  Sad

Наистина не знам къде може да е вече проблема newsm78....правя я няколко пъти в месеца...и само един имах провал/тогава смених брашното/.Дано да ти се получи..защото това е най-бързото и лесно тесто за пици,пърленки и закуски.....просто е невероятно колко неща стават от него. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт