ДОМАШНА /...БЪРКАНА.../ ПИЦА - 2

  • 50 995
  • 146
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Здравейте,
тази вечер и аз бях решила да правя пицата. Ама с тези ваши неуспехи- да попитам предварително, че да не се оплеска нещо.
Дозата която е по рецепта в каква тава най-добре трябва да се изпече? В голяма правоъгълна тава на фурната достатъчно ли е? Или в две средни кръгли тави?
Аз имам домашно приготвен доматен сок, който естествено е по-течен от купеното доматено пюре. Им ли опасност да не се изпече пицата, ако е много течен/воднист дом. сок?

# 46
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте,
тази вечер и аз бях решила да правя пицата. Ама с тези ваши неуспехи- да попитам предварително, че да не се оплеска нещо.
Дозата която е по рецепта в каква тава най-добре трябва да се изпече? В голяма правоъгълна тава на фурната достатъчно ли е? Или в две средни кръгли тави?
Аз имам домашно приготвен доматен сок, който естествено е по-течен от купеното доматено пюре. Им ли опасност да не се изпече пицата, ако е много течен/воднист дом. сок?


Точно тавата на фурната използвам и става добре.
Течни съставки не слагам върху пицата.Някои леко изпичат тестото и после слагат такива,аз не съм пробвала.При сервиране предлагам кетчуп,майонеза или лютеница.
Наръсвам лук на кубчета,колбас,царевица,парченца маслини,нарязана чушка,накрая кашкавала и пека в силно загрята фурна на 230-250 градуса.По някое време изключвам горния реотан,оставям само на долен.Но,това е при моята фурна.

# 47
  • Пловдив
  • Мнения: 789
max-mama, благодаря ти за отговора.
Значи е всно, че ще се пече в тавата на фурната, моята е без вентилатор, може би ще включа после и аз само долния реотан.

Ние обаче обичаме пицата по-сочна и държим на доматения сок.
Моля ако някоя мама също слага доматен сок (а не пюре) да се включи и да се сподели как се изпича при нея пицата.
Аз често режа шунката/филето на големи мн тънки парчета, защото така повече ми харесва, но при тази рецепта с цел по-лесно изпичане май кубчетата ще да по добрия вариант.

# 48
  • София
  • Мнения: 6 210
gabrielade, бих те посъветвала да запечеш за малко само блата за пица, така както си го разстелила върху тавичката, а после вече да направиш плънката. Аз слагам доматено пюре, разредено с водичка, ръсвам малко олио и редя другите екстри - филе, маслини, кисели краставички. Кашкавала го оставям последен, че ми се е случвало направо да се стопи и да изчезне  ooooh!!

# 49
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Благодаря, Вени***
Ще изчакам 20 мин. да "втаса" тестото, ще го запека за малко във фурната и после ще го полея с дом. сок и ще наредя продуктите. Надявам се само да не хване коричка и трудно да се застои дом. сок после. Ще сподлея резултатите, че в къщи много обичаме пица и ще се радвам този лесен вариант да ни хареса.

# 50
  • София
  • Мнения: 6 210
Само не слагай огромно количество доматен сок, да не стане прекалено глетава. По-добре после да доовкусите с кетчуп, както е предложила макс мама  Peace. Пък като я направиш веднъж, ще се ориентираш как стоят продуктите върху тестото и ще знаеш за напред.
Рецептата е супер лесна! Просто човек трябва да си познава фурната и евентуално да не му изчезва кашкавала при печенето, както ми се случи на мен  hahaha.

# 51
  • Мнения: 33 625
Благодаря, Вени***
Ще изчакам 20 мин. да "втаса" тестото, ще го запека за малко във фурната и после ще го полея с дом. сок и ще наредя продуктите. Надявам се само да не хване коричка и трудно да се застои дом. сок после. Ще сподлея резултатите, че в къщи много обичаме пица и ще се радвам този лесен вариант да ни хареса.
Аз първия я запекох така в тавата на фурната с вентилатор на 200 градуса. Хваща разбира се коричка и сложих само лютеница, абсолютно не става с доматен сос. А ако не се запече и се сложи доматен сос, въобще пък не се изпича и остава отвътре на някои места направо сурова.

# 52
  • Мнения: 1 086
Аз я правя с бакпулвер и се получава страхотно за моите представи. Даже ми харесва повече от сместа с мая:-) Слагам по 2 чаени лъжички, че тук пакетите са  доста големи. Содата с оцет ще свърши работа също.

# 53
  • София
  • Мнения: 175
Аз винаги слагам дом.пюре върху суровия блат. Никога до сега не съм имала провал с тази рецепта. Кашкавала го слагам, когато всички продукти са готови, колкото да се разтопи леко.

# 54
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
И с доматено пюре, и с лютеница и с кетчуп винаги ми се получава добре опечено тесто. Слагам винаги зехтин и разбърквам. Домашните ми смлени домати не са много редки обаче. Лютеничката и тя е домашна само този прословут кетчуп купувам. Режа на ленти всичко , не си играя да ги дребня на малки парченца и кубчета.

# 55
  • Мнения: 306
Здравейте, момичета!
Тази рецепта ми я даде една приятелка, изпробвах я и О, ЧУДО! Стана от първия път! Правих доста пъти, но после за известно време спрях. И последните ми няколко опита са ужасяващи. Изобщо не се изпича тестото, нямам идея защо  Rolling Eyes . Всъщност отгоре даже става леко зачервена коричка, аз слагам след това доматения сос и продуктите, но като я разрежем и вътре си е текляво  Не съм сменяла брашното, пека по един и същ начин, само че аз я слагам в една кръгла тава , около 25-30 см е диаметъра. Но и преди печах в нея...И само ме врънка мъжо, ама като не смея пак да похабя продуктите  ooooh! .

 Дайте идея защо не става? Да спомена, че моята фурна е до 220 градуса и нямам опция "само отдолу". Обикновено я пускам на макс и на двата реотана. 

# 56
  • Мнения: 1 352
Много ми е странно и на мен, Mari_M. Вчера беше вторият ми провал с тази пица, а всеки път я правя по един и същи начин. Хем я сложих само на долен реотан цели 20 мин. и след това включих и горния. Като я извадих отдолу дори не беше хванала коричка  Thinking.
Нещо май във фурната ми е проблема на мен.

# 57
  • Мнения: 497
Моята домашна пица е следната-1 пакетче суха мая разтварям в топла чаша с вода (200 мл). Изсипвам в купа маята, прибавям 5 с.л. зехтин, щипка сол и брашно-до меко тесто, което да не лепи по ръцете-на мен ми отива около 2 и половина до 2 и 2 трети от чаша от 200 мл. Омесвам на топка, после слагам в съд, който е намазан с олио и овалвам леко тестото да се омазни, слагам отгоре прозрачно фолио и оставам да втаса-лятото за около половин час, зимата повече-около 1ч. След това разстилам тестото в намазнената тава от фурната-тестото става доста тънко. Върху него намазвам с домашен кетчуп (ако няма става отлично и с купен) и с песто, нареждам шунка и кашкавал. Пека в много добре загрята фурна на 250 градуса -на вентилатор, който при мен опцията е отдолу, но пицата се опича точно за 5-6 минути (да не хукнете нанякъде) и буквално си седя до фурната, защото иначе е опасно Joy
Със син тийн, фен на италианска и китайка кухня само, я правя минимум веднаж на седмица и досега не съм имала фалове.

# 58
  • Мнения: 912
Здравейте, момичета!
Тази рецепта ми я даде една приятелка, изпробвах я и О, ЧУДО! Стана от първия път! Правих доста пъти, но после за известно време спрях. И последните ми няколко опита са ужасяващи. Изобщо не се изпича тестото, нямам идея защо  Rolling Eyes . Всъщност отгоре даже става леко зачервена коричка, аз слагам след това доматения сос и продуктите, но като я разрежем и вътре си е текляво  Не съм сменяла брашното, пека по един и същ начин, само че аз я слагам в една кръгла тава , около 25-30 см е диаметъра. Но и преди печах в нея...И само ме врънка мъжо, ама като не смея пак да похабя продуктите  ooooh! .

 Дайте идея защо не става? Да спомена, че моята фурна е до 220 градуса и нямам опция "само отдолу". Обикновено я пускам на макс и на двата реотана. 


Казвала съм го и преди,че в повечето случаи е от брашното.Аз също ползвах много време само едно и също брашно ,но след като единият път ми се опече питката отгоре-отдолу прекрасно,а вътре беше тесто,се наложи да сменя брашното.Сега вече нямам проблем нито с бърканата пица,нито с питките.
Пробвай да направиш питка с това брашно и ще разбереш,дали е от брашното,от фурната или нещо при съставките.Ползвай само жива мая при нея.Успех. Peace

# 59
  • Мнения: 1 352
Добре де, аз ползвам само едно брашно и непрекъснато правя питки, кифлички, тутманици. Стават прекрасни тестени изделия - пухкави и меки! Никога не съм имала проблеми, но последните два пъти с бърканата пица резултата беше отчайващ. Сигурна съм, че не е от брашното.

Общи условия

Активация на акаунт