ДОМАШНА /...БЪРКАНА.../ ПИЦА - 2

  • 50 997
  • 146
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 499
Здравейте, кулинарки! От не малко време се каня да направя пицата и ето, че дойде моментът  Simple Smile
Благодарности към Мая за рецептата   bouquet
Имам един въпрос: На кое ниво във фурната печете пицата?

# 31
  • Мнения: 1 086
Плодче на средата или едно ниво по-нагоре я пека аз

# 32
  • Мнения: 3 499
Плодче на средата или едно ниво по-нагоре я пека аз
Благодаря за отговора, Лолилита!  Hug Hug

# 33
  • Мнения: 143
Това за съжаление е най-несполучливото нещо, което съм правила въобще!!!Супер ме е яд за продуктите....био ръжено брашно...7 кинта килото замина за този дето духа.Отдолу загоря, отгоре въобще не се опече...то даже и глетаво да го наречеш пак му е малко.Не знам дали ще пробвам пак..за да няма провал явно блата трябва да се пече 10-на минути самостоятелно..то като ще е така, я аз да си омеся познатото тесто и да ми е мирна главата.Съжалявам за негативизма, но доста се ядосах..чакам мъжа ми да се прибере и исках да му е вкусно, че цял ден е бил на път, а сега ще има да яде някакво подобие на пица...на което се принудих да му махам плънката, за да остържа суровото тесто отдолу... та да остане само позагорялата коричка с вече размешана плънка................ #Cussing out

# 34
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Това за съжаление е най-несполучливото нещо, което съм правила въобще!!!Супер ме е яд за продуктите....био ръжено брашно...7 кинта килото замина за този дето духа.Отдолу загоря, отгоре въобще не се опече...то даже и глетаво да го наречеш пак му е малко.Не знам дали ще пробвам пак..за да няма провал явно блата трябва да се пече 10-на минути самостоятелно..то като ще е така, я аз да си омеся познатото тесто и да ми е мирна главата.Съжалявам за негативизма, но доста се ядосах..чакам мъжа ми да се прибере и исках да му е вкусно, че цял ден е бил на път, а сега ще има да яде някакво подобие на пица...на което се принудих да му махам плънката, за да остържа суровото тесто отдолу... та да остане само позагорялата коричка с вече размешана плънка................ #Cussing out
И това е резултат от стриктно изпълнена рецепта ли?
Не се заяждам, просто се учудвам... От известно време това е единственото тесто за пица, което се прави вкъщи и винаги става страхотно!

# 35
  • Мнения: 1 086
при мен винаги се получава, да не си сложила повече смес и да е била дебела? Или да е от био брашното...Колкото и да е гадно с екологични продукти, рецеприте стават по различни....

# 36
  • Мнения: 912
Това за съжаление е най-несполучливото нещо, което съм правила въобще!!!Супер ме е яд за продуктите....био ръжено брашно...7 кинта килото замина за този дето духа.Отдолу загоря, отгоре въобще не се опече...то даже и глетаво да го наречеш пак му е малко.Не знам дали ще пробвам пак..за да няма провал явно блата трябва да се пече 10-на минути самостоятелно..то като ще е така, я аз да си омеся познатото тесто и да ми е мирна главата.Съжалявам за негативизма, но доста се ядосах..чакам мъжа ми да се прибере и исках да му е вкусно, че цял ден е бил на път, а сега ще има да яде някакво подобие на пица...на което се принудих да му махам плънката, за да остържа суровото тесто отдолу... та да остане само позагорялата коричка с вече размешана плънка................ #Cussing out

Правила съм го много пъти,но единят път го правих с ново брашно...и стана точно така както казваш.Смених брашното и нямам проблеми вече.Става всеки път много вкусно. Peace

# 37
  • под тепетата
  • Мнения: 11 145
Мисля, че ако е била изцяло с ръжено брашно от това е проблема - тестото става тежко. Добре е да се смесват брашната - бяло и ръжено.

# 38
  • Мнения: 143
Не мацки, 50 на 50 смес ползвах...бяло/ръжено..иначе няма как да стане.Спазвах си рецепта..загрях фурната, както си пише..даже първо за проба сложих една мини пица......Предполагам, че сте прави за брашното - може там да е проблема.Исках малко по - здравословна да я направя, а и на нас ни се нарави вкуса на ръжено.Нищо де, вече ми мина разочарованието - въпреки, че не се получи..като я поостъргах и после като е позавих на пица - суши рула за вид  Joy се изяде цялата.Друг път като я правя обаче..както някой беше писал първо ще позапичам блата и тогава ще слагам плънката.Иначе до сега най-лесната пица, която съм правила е от бутер тесто. Rolling Eyes Wink
Хубав ден на всички!

# 39
  • Мнения: 822
И аз я правих снощи, но тестото остана недопечено....Само първият път ми се получи супер. От тогава ванига имам проблем с изпичането на тестото, а плънката е готова първа...Пека я на 200 градуса с вентилатор, на най-долна позиция. Може би е много доматеният сос, само в него мога да търся причината за неуспех.

# 40
  • Мнения: 912
И аз я правих снощи, но тестото остана недопечено....Само първият път ми се получи супер. От тогава ванига имам проблем с изпичането на тестото, а плънката е готова първа...Пека я на 200 градуса с вентилатор, на най-долна позиция. Може би е много доматеният сос, само в него мога да търся причината за неуспех.

Аз все още си мисля,че е от брашното което ползвате.Има много некачествено брашно в момента.
Единият път /преди да си сменя брашното/....направих питка ...опече се отгоре отдолу идеално,но вътре беше чисто тесто.
Когато съм правила пици от друго тесто,плънката ми винаги е страшно много....не е проблем това. Peace
Пробвайте с друг вид брашно,дано да имате супех. Peace

# 41
  • Мнения: 1 352
Да ви кажа тази пица съм я правила хиляди пъти, но последния път и на мен не ми се изпече под плънката. Ползвам винаги едно и също брашно, много е хубаво! Пицата винаги си я правя и пека по един и същи начин. И дебела съм я правила, и пак ми се е изпичала идеално. Всъщност напоследък каквото и да направя ми става провал  Confused. Идея си нямам защо така се получи с пицата...

# 42
  • Разград
  • Мнения: 3 114
До сега с тази пица провал не съм имала.Пека винаги в силно загрята фурна,най-малко на 230 градуса.Ако е необходимо спирам горния реотан и продължавам да пека само на долен.

# 43
  • Мнения: 1 446
Аз я пека само на долно с вентилатор и до този момент винаги ми се изпича. От едно известно време насам, това е единствената пица която правя.

# 44
  • Мнения: 33 625
Решила съм и аз да я направя.

Направих я първия път стана горе-долу добре. Тази вечер изхвърлих директно две тави. Като се прави дебела и с повече брашно става, но много се подува като гарнирана пита става не като пица. Като я разделих за да стане по-тънка стана на нищо. Изхвърлих доста продукти за доста пари.
Не е от брашното.

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 19:36 от densi

Общи условия

Активация на акаунт