СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 504
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Евка, доколкото аз знам, предимството е, че ти дава още една допълнителна точка, но пак сте в листа с чакащи!

сега прочетох, че не сте от София, сори за поста Blush

# 616
  • София
somebody, ако премахнете кандидатурите и ги добавите отново ще имате нов входящ номер, с дата и час на добавяне на кандидатурата. По напред обсъждахме номерата.

Защото на позната децата, които бяха вкарани в системата, едва преди две седмици, вече са на първите места в листа с чакащи с много нисък изтеглен граничен номер/на следващо класиране, ако се обявят свободни места си влизат от раз/
Правете разлика м/у входящ и граничен номер.
100502-23033872 - входящ номер
100423-10495576 - граничен номер

С какви точки са децата на вашата позната?

Спокойно можете да триете и добавяте кандидатури ако детето ви е с 10т и нагоре. Тогава входящият номер е без значение.

# 617
Здравейте момичета имам нужда от помоща ви. Къде да намеря закона за прием в детска градина? Искам да видя второто ми дете дали ползва предимсто заради първото посещаващо същата градина? Ще съм много благодарна да помогнете. Цял следобяд се ровя и не го открих.

П.П. не става въпрос за София град а за област.

Такива подробности няма в Закона за народната просвета. Градините го предпочитат като предимство, но си го записват обикновено във вътрешните правилници. Просто питай в градината, в която ходите дали имат практиката да дават предимство на братчета и сестричета.

# 618
  • София
somebody, по-дълго ЛС не бях писала Simple Smile Дано съм успяла да внеса яснота Simple Smile

Днес ми пратиха мейл от ИСОДГ за новата градина в Надежда.
Първо класиране - 11.12.2010 г.
Ясленски групи - 24 деца, 12 - 2009ти набор и 12 - 2008
1ва група - 50
2ра група - 50
Места за 2005 и 2004 не са обявени.

# 619
  • СОФИЯ
Един въпрос ме гложди - сигнала, който ти подадох СОП ли е, че детето е напълно здраво?

Опитах ТРИ пъти да отговоря и не се получи не по моя вина.
Честно, не е съвсем добро....постването и...Ан Мари не е виновна

ХЗ, хронично болно, Айрис!

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 11:53 от AnMary

# 620
Здравейте. Навсякъде пише какъв е регламента за прием. Брой точки, входящ номер, дата и час, но...
Редовно следя списъкът за най-харесваното ОДЗ от нас. Списъкът е по азбучен ред!? Някой знае ли защо?
Не трябва ли щом сме с равен брой точки - системата да ни реди по дата и час на записване. А не по азбучен ред?

# 621
  • София
Да попитам, ако изтрия детето си от системата и  пак го вкарам, ще ми бъде ли даден нов  граничен номер? Защото на позната децата, които бяха вкарани в системата, едва преди две седмици, вече са на първите места в листа с чакащи с много нисък изтеглен граничен номер/на следващо класиране, ако се обявят свободни места си влизат от раз/Не трябваше ли деца, които сега са вкарани в системата, да кандидатстват за от септември 2011?//, а нашия започва с 85 и така нямаме никакъв шанс и 20- год да чакаме в тази опашка от гранични номера, а сме вкарани в системата още миналата година?Или пък има някаква друга уловка, дето пак немога да разбера?Ще ни бъдат ли дадени нови гранични номера?
Със сигурност положнието Ви няма да стане по-добро, защото ще сте с новата дата и шансовете Ви вече съвсем няма да ги има.Просто явно това са деца, които са били вкарали в списъка с желанията си въпросното ОДЗ , и когато са се обявили нови места са го сложили като първо желание и вече системата им е генерирала нисък входящ номер.И мен това ме вбесяваше миналата година, но и обясниха, че системата нямало как да се манипулира.Просто децата с висок граничен номер нямат шанс.

Относно децата със СОП И ХЗ - за мен големият проблем е, че никъде няма ясно становище кои деца се считат със СОП и коит очно заболявания се считат за ХЗ. Според мен и двете групи трябва да минават през РИО, да се слагат епикризи, изследвания и всякакви други медецински документи.трябва да се огранияи и по някакъв начин броя на приветите деца с ХЗ, например ако няма желаещо дете по СОП за съответната група да се приеме 1 дете с ХЗ, но не повече.Това е лично мнение!

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 11:50 от AnMary

# 622
  • СОФИЯ
Относно децата със СОП И ХЗ - за мен големият проблем е, че никъде няма ясно становище кои деца се считат със СОП и коит очно заболявания се считат за ХЗ. Според мен и двете групи трябва да минават през РИО, да се слагат епикризи, изследвания и всякакви други медецински документи.трябва да се огранияи и по някакъв начин броя на приветите деца с ХЗ, например ако няма желаещо дете по СОП за съответната група да се приеме 1 дете с ХЗ, но не повече.Това е лично мнение!

Битува мнение, че от РИО подхождат съвсем формално т.е. който не е отишъл той не е получил каквото иска. Нямам идея дали е вярно.

# 623
За пуснатите в системата места за градината в Надежда просто съм безмълвна  Sad За набор 2008 има 12 места! Това е жива подигравка! А за набор 2006 - 50 места! Дано стане като в другите градини и местата за набор 2006 да не се запълнят и да трансформират част от бройката за по-малките набори! Много са ми интересни и допълнителните критерии - няма подточка за местожителстов  Thinking, нито за месторабота Sad
Евка, отиди на място в градината. По принцип много градини дават по 0,1 точки за братче или сестриче. Или кажи кой номер е градината да видим качена ли е в системата на ИСОДГ. Там ще пише допълнителните критерии.

# 624
За пуснатите в системата места за градината в Надежда просто съм безмълвна  Sad За набор 2008 има 12 места! Това е жива подигравка! А за набор 2006 - 50 места! Дано стане като в другите градини и местата за набор 2006 да не се запълнят и да трансформират част от бройката за по-малките набори! Много са ми интересни и допълнителните критерии - няма подточка за местожителстов  Thinking, нито за месторабота Sad
               Планирането на местата е много добро! 2008 год през 2011 ще са първа група и за май месец ще се пуснат още места.Това са местата,които ще се освободят от набор 2004 год-те отиват на у-ще.Така,че виж колко групи са подготвителни,виж - колко деца 2008 са приети /преди и сега тези 24/ и ще видиш колко места трябва да се спуснат за майското класиране през 2011г.
                За 50-те места на 2006 - през 2011 година те ще са в задължителната от 5 год ПГУ и ДГ и у-щата трябва да осигурят места за ВСИЧКИ от този набор.Така,че не се надявай точно от тях да осигурят бройки за по-малките дечица.

# 625
               Планирането на местата е много добро! 2008 год през 2011 ще са първа група и за май месец ще се пуснат още места.Това са местата,които ще се освободят от набор 2004 год-те отиват на у-ще.Така,че виж колко групи са подготвителни,виж - колко деца 2008 са приети /преди и сега тези 24/ и ще видиш колко места трябва да се спуснат за майското класиране през 2011г.
                За 50-те места на 2006 - през 2011 година те ще са в задължителната от 5 год ПГУ и ДГ и у-щата трябва да осигурят места за ВСИЧКИ от този набор.Така,че не се надявай точно от тях да осигурят бройки за по-малките дечица.

Как ще се освободят места от набор 2004, като такъв набор няма в тая градина?

# 626
  • София

Битува мнение, че от РИО подхождат съвсем формално т.е. който не е отишъл той не е получил каквото иска. Нямам идея дали е вярно.
Саня за съжаление си права. Много важен е подхода за такива деца на самата директорка.Ако тя е склонна да приема много деца с ХЗ винаги ще ги приеме, нали тя е тази, която проверява медицинските документи.

# 627
  • София

Как ще се освободят места от набор 2004, като такъв набор няма в тая градина?

Има 2004 набор виж тук http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=13&k=113
Друг е въпроса че като гледам колко чакащи има за 2006 набор може и да не се съберат 50 деца, но все пак до 10.12 има доста време.

Аз пак да попитам някой да има инфо за 160ОДЗ в кв.Драгалевци кога ще открият новата група и за кой набор ще е?

# 628
Малинка-Къпинка това е старата сграда, а ние обсъждаме новата. За двете се кандидатства поотделно.

# 629
  • София
Малинка-Къпинка това е старата сграда, а ние обсъждаме новата. За двете се кандидатства поотделно.

Така е  Embarassed , но според мен е логично след като въпросната ЦДГ е преобразувана в ОДЗ догодина да има и яслена група в старата сграда знам ли ...

Общи условия

Активация на акаунт