Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 373
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Сигурно си прав, но ние тук не спорим Wink А и аз съм се нанасяла на току що приключен груб строеж и веднага направена мазилка, ударихме една боя и влязохме. Фирмата беше фалирала и нямаше за кога да се чака, наема не ни отърваше. Голяма влага и студ беше, но се радвахме като деца Grinning
Жените стоим в повечето случаи по в страни от строителството и финансирането му, затова не винаги сме съвсем наясно
elasmen, и така къщата изглежда сладка, може ли някакви фасадки или разпределение да пуснеш? Praynig

Преди тази мазилка е имало инсталации, дограма, врати, замазки, външни мазилки и изолация и какво ли не още. Не е толкоз просто, груб строеж, хоп една мазилка и боя и готово Simple Smile

# 121
  • София
добре има ли смисъл от всичко това  newsm78 водите спор, който развали идеята на темата, вместо да помагате вие спорите  Peace
смених паролата, който иска да види снимки на фасадата да пише лс Grinning

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 14:09 от elasmen

# 122
  • густо майна Филибето
BobyB , elasmen е права, води се безмислен спор. И ти си наясно, че всичко е въпрос на хора и организация, и не на последно място - пари. Може да може, може и да не може, все ми е едно Simple Smile
elasmen , благодаря за паролата  bouquet

# 123
...

Преди тази мазилка е имало инсталации, дограма, врати, замазки, външни мазилки и изолация и какво ли не още. Не е толкоз просто, груб строеж, хоп една мазилка и боя и готово Simple Smile

Добре де, защо така с рогата напред? Откъде знаете коя е фирмата строител, какви са им договореностите и т.н.
Това че на вас ви е отнело толкова време и пари не значи че и при друг ще е така...
Нито приятелите им знаете, нито мъжа й познавате, нито роднините нищо...

Пример: Мъжа ми, брат ми, баща ми, може би и свекър ми ще направят изолацията Simple Smile Братовчед му на мъжа ми ще направи ел. инсталацията и заедно ще правят гипскартон на тавана на 1-вия етаж, че е аддддддддддски крив и ако не е с гипскартон ще излезе солено... Плочки мъжа ми, братовчед му и баща ми.... И така нататък...
А ако са превели парите на фирмата авансово тя може да им е направила отстъпки, да е имало промоции и др. за довършване до ключ...
Така че не може да се обобщава! Това е договора, ако не го изпълнят има санкции... Та така...

Може ли и на мен паролка моля, че съм в кюпа да следя Simple Smile Сега и на нас ще и правят проекта

# 124
Тоест е хубаво сега да изчакаме и към февруари март, тогава да сключим договор, така ли?
Да,ние така ще направим.Мисля,че има логика в думите на жената.В края на зимата  хората се притесняват за финансите си повече отколкото в края на лятото или есента.

# 125
Аз не възприемам мненията на Боби, като "с рогата". Вече са минали оттам. Ето и Галана разказва как им възникват неочаквани проблеми, които бавят. Аз много пъти съм споменавала как най-тежко ми беше заради нервите, които потроших. Не парите, не ангажимента, а това, че си зависим от много хора...Разбира се, че може да влязат и декември, ако свърши грубия строеж ноември.  Въпросът е как ще се преживее зимата  в прясно замазана къща. Да не говорим, че всичко правено набързо /ел, вик и т.н./ най-вероятно ще претърпи впоследствие промени, свързани с още повече пари и нерви.
Желанието и ентусиазмът ви са възхитителни. Аз затова и продължавам да чета и да пиша тук. Докато строяхме работех твърде много, за да мога да се включвам в подобна тема. Но реалностите са други. Освен желание и дори и при наличието на много финанси, си има технологични срокове. Някои се дразнят, други благодарят за споделеното мнение. Форум е, различни сме...  Peace
П.С. Не зная какви са сега цените, но и в бума на строителството можеше да се строи за подобна цена, та дори и по-голяма квадратура. Така че - тук не съм съгласна с Боби.
ППС - И аз моля за парола на лични, еласмен...Simple Smile

# 126
BobyB  защо трябва сега да се вмъкваш и да убиваш ентусиазма на хората. Имат си договор договорили са си една цена, аз не виждам какъв е проблема да им излезне по евтино. Фирми всякакви има. Отделно момичето е писало, че ще се нанасят само на 1вия етаж, ако трябва на един дюшек ще спят и защо пък не .. Недей така да катеригозираш и да даваш крайни мнения  Peace Моля  Praynig

Нека добрия дух на темата се запази

Не категоризирам и не убивам ентусиазма, просто уточнявам, че някой може да си помисли че наистина за 60К може да има къща и да влезе да живее, ако ще и само в една стая да е. Това покрива само груб строеж и то на кантар, колкото и да са свалили цените фирмите. Втория транш вече би трябвало да е за довършителни.

Аз лично видях къща от 180 квадрата,на груб строеж завършена за 54 000 лева.От старата къща са имали много камъни които са ползвали в основите и от там са спестили бетон,тухлите са ги уредили чрез ф-ма на приятел и са им излезли 40+стотинки (не помня точно),строил им е приятел с негови близки  на когото те някога са помогнали в тежък момент.Сега купиха кабелите за инсталацията която ще се прави от бащата на момичето,прозорците ще бъдат дървени от материал който имат от преди.И т.н.
Когато човек няма пари измисля всякакви варианти.
Ти си завършил къщата за 3 години защото си имал алтернативен вариант къде да живееш.Ние също планираме тази къща да я правим за 2 или повече години но когато плащаш наем и парите за къщата са заем тогава става страшно,минала съм по този път и в крайна с-ка предпочетохме да сложим един матрак на земята,на децата двуетажно легло в същата стая и така живяхме около 6 месеца.Нямахме хладилник и пералня но това не е беда,от наемите за 2-3 месеца спестихме за първично необходимите неща.
Има ли любов на всичко му се намира начина.

еласмен,може ли паролката?

# 127
BobyB  защо трябва сега да се вмъкваш и да убиваш ентусиазма на хората. Имат си договор договорили са си една цена, аз не виждам какъв е проблема да им излезне по евтино. Фирми всякакви има. Отделно момичето е писало, че ще се нанасят само на 1вия етаж, ако трябва на един дюшек ще спят и защо пък не .. Недей така да катеригозираш и да даваш крайни мнения  Peace Моля  Praynig

Не категоризирам и не убивам ентусиазма, просто уточнявам, че някой може да си помисли че наистина за 60К може да има къща и да влезе да живее, ако ще и само в една стая да е. Това покрива само груб строеж и то на кантар, колкото и да са свалили цените фирмите. Втория транш вече би трябвало да е за довършителни.

Аз лично видях къща от 180 квадрата,на груб строеж завършена за 54 000 лева.От старата къща са имали много камъни които са ползвали в основите и от там са спестили бетон,тухлите са ги уредили чрез ф-ма на приятел и са им излезли 40+стотинки (не помня точно),строил им е приятел с негови близки  на когото те някога са помогнали в тежък момент.Сега купиха кабелите за инсталацията която ще се прави от бащата на момичето,прозорците ще бъдат дървени от материал който имат от преди.И т.н.
Ти си завършил къщата за 3 години защото си имал алтернативен вариант къде да живееш.Ние също планираме тази къща да я правим за 2 или повече години но когато плащаш наем и парите за къщата са заем тогава става страшно,минала съм по този път и в крайна с-ка предпочетохме да сложим един матрак на земята,на децата двуетажно легло в същата стая и така живяхме около 6 месеца.Нямахме хладилник и пералня но това не е беда,от наемите за 2-3 месеца спестихме за първично необходимите неща.

Жалко ако някой го приема за заяждане, но твоя пример потвърждава това което казвам. Много хора забравят че грубия строеж като стойност е само една трета дори и по-малко, при мен излезе една четвърт от стойността до ключ. Аз дигнах 560 квадрата само за 3 месеца на груб строеж, но после дойде истинския зор. А дори и сега да се покрие ноември и до края на декември по някакво чудо с няколко едновременно работещи бригади да се измаже отвън и отвътре и замазки, после как се живее в такъв змиярник? През цялата зима влажността ще е 100%. Иначе със повече собствен труд може да се снижат доста разходи, но и времето ще се разтегли доста.

# 128

Жалко ако някой го приема за заяждане, но твоя пример потвърждава това което казвам. Много хора забравят че грубия строеж като стойност е само една трета дори и по-малко, при мен излезе една четвърт от стойността до ключ. Аз дигнах 560 квадрата само за 3 месеца на груб строеж, но после дойде истинския зор. А дори и сега да се покрие ноември и до края на декември по някакво чудо с няколко едновременно работещи бригади да се измаже отвън и отвътре и замазки, после как се живее в такъв змиярник? През цялата зима влажността ще е 100%. Иначе със повече собствен труд може да се снижат доста разходи, но и времето ще се разтегли доста.

И да добавя ако някой смята че съм искал да пресичам ентусиазъм или нещо подобно. Нищо подобно - просто строежа не е спринт а маратон, освен ентусиазъм трябват и много нерви и търпение. И железен контрол!!!

# 129
Един въпрос имам. Колко време е нужно за да се изпари, изчезне и т.н. строителната влага?

# 130
  • София
поздравявам ви с едно стихче

Аз съм българче щастливо,
купих си апртамент!
Май стените са накриво,
но нали си е за мен!
 Party
Кредита е първа стъпка-
почваш с банката борба.
То си е голяма тръпка,
ако жив си след това.
#2gunfire
Чакаш смело кота било
с други думи - груб строеж.
И ти става много мило
сякаш с блока ти растеш.
 baby_neutral
После идва дограмата
пее твоето сърце.
Кондензира по стената,
но нали е PVC.
 Whistling
Ето майсторите сръчно
ще шпакловат две стени.
Обесняват ти научно
всички кривини.
 bowuu
После плочки, гипскартони,
майстор нов и нов късмет
пренарежда без фасони
уж прекрасния паркет.
 pironi
Иде шкаф, след него втори
тук очукан, там сгрешен.
Но с майстор не се спори
той е майстор, ти кретен.
 tooth
И на края, без съмнение,
си щастливец, ако ток
след година закъснение
има в новия ти блок...
  Joy Joy Joy

# 131
Един въпрос имам. Колко време е нужно за да се изпари, изчезне и т.н. строителната влага?
Две години се смята за оптимален срок, но съм чувал да казват - едно лято (6 месеца топло време) стига. На мен ми се събраха 3 години от измазване и 2 от замазки преди да се нанесем.

# 132
Това звучи ужасно и не съвпада с плановете ми.  Naughty

# 133
При нас - 2 години- от замазки, мазилки и т.н. Грубият строеж беше преди 5 г.. И имам напукана стена - току-що писах на лични на елесмен. Като за качеството на грубото строителство съм категорична - перфектно беше. Обаче - иска си време всичко ..И нямахме голяма денивелация - на терен с видимо съвсем малък наклон - 1.70 м. .... Simple Smile
Това звучи ужасно и не съвпада с плановете ми.  Naughty

Simple Smile То с чии ли планове съвпада?! Ама факт...Успех!!!!

# 134
ех, момичета...
Ентусиазъм имаме голям, мечтателки, гледаме много по емоционално на тези къщи...
И все пак, хубаво е някой като BobyB  да ни отрезвява!
А и без неговата трезва преценка, аз също съм много скептична относно срокорете при elasmen. Това не е къща от картон! Да, има хора притиснати от обстоятелствата, но надявам се нейния случай да не е такъв  Wink Всъщност elasmen, много сладка и оптимална ми изглежда къщата, браво!

Акси, ние правим парно сега, общото помещение подово, останалите с радиатори! 4 колекторни кутии + инсталацията = 5000лв. Отделно газово котле, което като начало ще пробваме да ползваме като проточно и да не взимаме бойлер. Иначе са заложени 300л бойлер, соларна система... но ще се свързват постепенно... само те идват към 5-6000лв.

Общи условия

Активация на акаунт