Моля помогнете

• 6 622
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Не му трябва съгласието ти. Трябва му единствено косъм от главата на детето и вече е готов с материала за ДНК-то. Ако иска може да го направи, стига да иска да плаща за теста.

# 31
  • Канада
Може да има разминавания в качеството дори през няколко месеца, при мои приятели спермограмата варираше през няколко седмици - един път беше ок, друг път катастрофално зле и т.н. Не се занимавай с него, само незапознат човек може да твърди, че характеристиките на сп.се запазват с години. Naughty
Да каже на лекаря, който го изследва и той ще му обясни най-подробно.
Не бих се занимавала с ДНК тест, нали ти знаеш кой е бащата.
Всичко друго са глупости и напразно похарчени пари.

bouquet

# 32
имаш право!!! нищо не прави,нека тои се занимава щом се съмнява!!!
защо ти и детето да страдате за това че тои има проблеми...дори с доверието.
този линк беше само информативно, не е излишно човек да е запознат.
желая ти спокойствие и добро развитие на нещата! Peace
Откъде на къде ще му даваш обяснения и ще подлагаш детето на ДНК тест. Я го разкарай.

Ако не е, направо му казваш да го д..... и приключваш.
Аз бих казала : Да не е твое. И край на мача. Щом е изтерясъл до толкова, че да се отрече от собственото си дете, защо да му правиш евала.
Да , де ама къде е детето в цялата работа ? На него какво да каже майката? Мисля, че точно около това е проблемът на майката.

# 33
  • Linz
Нека се тества ако иска. За теб какво значение има, след като и без това е безотговорен?!
И на мъжа ми му казаха, че няма да може да има деца, а в следващите 3 год. ме забремени 3 пъти. Тия спермограми са много относителни. Пък и имат давност, за 6 год. може да се е поврЕдил.

# 34
Той пък как може да не каже на лекарите, че вече си има дете?!За да покаже колко надеждна е тяхната спермограма  Laughing А и наистина защо не търси проблемът в жената, която не може да забременее, а само в себе си??!!!Мн странни хора има.

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 22:24 от Smilie

# 35
Браво много са готини всички девойки и майки тук!!!!! То защото не става въпрос за бащата на детето ти, твоето дете, което ти обичаш! Ето затова вземи и му тегли една майна!*

*Да не се разбира сериозно горния съвет просто сарказъм към преждепишещите

# 36
Защото при момчетата изследват например 12 участъка, а при момичета 8. Това се приема, като доказателствен материал в Съда, при съдебна ДНК експертиза. При момчетата винаги повече участъка и за да е баща трябва да има на 100% припокриване на участъците. Доколкото знам, в Европа се правят по 23 участъка на момичета и момчета за пълно припокриване, но ние си караме по соц стандарта още.

виж какво намерих ж един форум като инфо

СПОРЕН РОДИТЕЛСКИ ПРОИЗХОД ДНК-ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА БИОЛОГИЧЕН МАТЕРИАЛ (СЛЕДИ)   
изследване на 8 ДНК–маркера    600 лв

изследване на 12 ДНК–маркера*   800 лв

изследване на 18 ДНК–маркера*   1000 лв
* Изследването е възможно само при мъжки пол на детето

Защо само при момченце са възможни тези изследвания?

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 22:40 от lusita

# 37
Да си плати бившия ДНК тест и да доказва на сегашната че може да прави деца.

# 38
  • до една звездичка
Не му трябва съгласието ти. Трябва му единствено косъм от главата на детето и вече е готов с материала за ДНК-то. Ако иска може да го направи, стига да иска да плаща за теста.

Абе, много филми в стил Хорейшийо гледате, бе хора!  ooooh!

Коя е тази достоверна и уважавана лаборатория в Бг, в която ще направят ДНК тест по изваден от джоба случаен косъм? Все пак, не става дума за криминална експертиза. Crossing Arms

# 39
  • В.Търново
Според мен не оставяй нещата така,нека се направи ДНК тест като се съмнява.Не го оправдавам,но не е добре да остава с тези съмнения.Ти си знаеш,че е негово детето,но ако не направите теста,той ще се съмнява и ще се отрази това на отношението му може би към детето и то ще усети промяната.Не е нужно детенцето да знае за какво ще е този тест.А това,че се правил тест само на деца от мъжки пол.....не е възможно.Прави се теста на всеки,малък ,голям човек.ДНК тест се прави дори на неродено дете,въобще няма значение възрастта.Технологиите са напреднали доста.Прати на бащата линк с цените на теста,пък като толкова се съмнява да си плати и готово.Тогава ще му затвориш устата и ще има да ти лази на колене после.
http://dnasolutions-bg.com/dnk-test-bashtinstvo -цените и видове тестове.
http://dnasolutions-bg.com/dnk-testove-vaprosi -въпроси и отговори.
http://dnasolutions-bg.com/uploads/pdf/DNASolutions-Paternity.pdf
Разгледай сайта,описано е подробно всичко.

Да допълня,заради горния пост.Теста е секрет от слюнката,за никакви косми не става въпрос.А за тестовете,които се правят на неродени бебета се правят по друг начин,но тук става въпрос за по-голямо детенце,така че може да му се вземе секрет от слюнката.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 08:55 от rosinauzunova

# 40
  • Бургас
Да , де ама къде е детето в цялата работа ? На него какво да каже майката? Мисля, че точно около това е проблемът на майката.
Дори и да се навие за тест, дано детето никога да не разбира за случката. Ама никога. Защото самият факт, че собственият ти баща по някаква причина се е отрекъл от теб е гаден. За мен работата е навиване от другата страна. Все си мисля, че когато научиш такова нещо първата сламка ще е, че веднъж си станал баща. А не обратното.

# 41

И аз така мисля. Иначе много лесно ще му тегли майна. Дано се осъзнае, но съм за тест.
Нормално е да се е стреснал, нека каже на докторите, може да го вразумят.

# 42
  • София
Един тест ще свърши работа, но да си плати той.
В момента човека е в стрес - стреля с халостни, жена му може да го зареже, шашнат е, мисли напосоки, сигурно се е смазал, че и това дете, което има, може да не е от него - това мислене е от паника, но ако се съчетава с порядъчна доза невежество става ад.
Можеш спокойно да му обясниш, че ако даден човек се разболее от рак, това не значи, че болен по рождение.

Дано синът ви не разбере и усети тези съмнения и притеснения от ваша страна. Доста е травмиращо. Силно се надявам татко му да не реши, че щом не го е правил той /нали така мисли засега/, значи може да си спести любовта към него.

# 43
Той какво казва за подобен тест - ти предложи ли му? За него важно ли е дали детето е негово? Плаща ли някаква издръжка? Вижда ли го редовно - като баща?

# 44

Права си, че може да се направи и без съгласие.
Но при нас подобен тест без съгласието на един от двамата родители,
няма тежест в съда и не се приема за доказателство, че бащата е или не биологичен такъв.

Не знам какво казва закона в Бг по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт