КАТ забранява стикерите "Бебе в колата"?

• 23 580
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
  • При хората, които обичам
Аз съм отгледала две деца без лепенка, добре са.

# 16
О, тук нищо не е. В САЩ например има какви ли не стикери, висулки, гердани, мечоци и кво ли още не....направо можеш да полудееш от "GOD BLESS US" през бебета, деца и "НИЕ СМЕ С ВАС незнам си коя война" до "I am born in Texas and I am proud of it" и т.н. Но като се замисля май не ги слагат по стъклата, а примерно на задната броня, може би това има значение. Но са и по-големи де.

# 17
Ето статията в 24часа, тъкмо я пуснах в темата за шофьорите. )

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=630224

И на мен са ми интересни лепенките "Бебе в колата". От тази гледна точка, че си ги лепват хората, ама вътре ни столче, ни боже господи. А бебето или се държи, или ако е по-голямо се тараляска като багаш отзад, или стои между предните 2седалки. Явно разчитат на онзи от горе да им го пази детето в колата и на лепенката.

# 18
Какво е положението в Европа? И там ли е забранено?

Аз съм отгледала две деца без лепенка, добре са.

Много хора и без столчета за кола ги отглеждат и пак са добре.
Това е просто лепенка, както си окачват разни зарчета или друго, така и това, личен избор.

Като начинаещ шофьор, возещ бебе в кола с газово устройство , представям си стъклото на какво ще заприлича...................

Че това си е твой избор на какво да заприлича, 2 от изброените не са задължителни newsm78

Мен не ме е яд, че ще я махам, яд ме е, че за да ни замажат очите само пускат какво са приели. Ама слазва ли се? Не. И днес да се огледате, масово децата се прескачат спокойно, без столчета и колани, возят се на предните седалки и т.н. Но пък лепенката в ъгъла явно е доста по-опасна ooooh!

# 19
  • Cофия
Е какви са тия щуротии?
Колата си е моя, ако искам цялата ще си я налепя..... на кого пречи това?
Колкото до стикера за млад шофьор, преди 5 години аз започнах да карам с такъв и на предното и на задното стъкло, определено имаше друго отношение на пътя Peace

# 20
  • Пловдив
Да, де ама предното стъкло като е облепено с винетки и гражданска отговорност за 5 години без никой да си прави труда да махне старият стикер и да залепи новия. Аз старателно стържа с ножчето за керемичният плот, почиствам със спирт, подсушавам и лепя новите стикери и сега ще излезе, че лепенката точно зад столчето в което возя дъщеря ми, че и на задното стъкло в ъгъла, пречи на видимостта ми. Глупости. Whistling Аз се съобразявам с тези стикери, може би защото и аз возя дете. Като спра да ползвам столче за кола, ще си изстържа стикера. Чудя се още за какво ще намерят да ни глобяват.  Crossing Arms Иначе почти съм сигурна, че никой не се съобразавя с информацията за дете в колата, както и с всичко друго. Шофират като обезумели и да пази Господ и мен и детето ми.  Tired

# 21
  • При хората, които обичам
Ха! За столчето нищо не съм казала. И нормално, след като няма връзка между наличието на лепенка и наличието на столче. Столче в колата имам от 2000г. Мисля, че е далеч, преди да стане задължително.
Стикерът "Бебе в колата" с нищо не допринася за сигурността на въпросното бебе, за разлика от седалката.

# 22
На предното си стъкло имам точно две лепенки.На задното-половин-остъргана е до където можах, не пада-лепенка БГ.Всъщност, разрешена лепенка е ДЕЦА, доколкото прочетох.
Относно обезопасяването на децата-нали Уж приемаха Някакъв закон за столчетата?КО станА с него, че лепенките подхванаха точно? Thinking
Съпругът ми шофира извън Бг, в различните страни е различно.И нормативите са различни май, но и самите хора-в едни страни си кичат колите повече от други. Grinning

# 23
...
Стикерът "Бебе в колата" с нищо не допринася за сигурността на въпросното бебе ...

Знам, лично за мен е украшение, сложено е в единия ъгъл и не пречи по никакъв начин на видимостта.
За столчетата не беше към теб, а че ни замазват очите, че работят.

# 24
  • Варна
Навремето като се чудех дали да си лепна такъв стикер четох някъде коментари, че този стикер има за цел да предупреди другите, че може да спреш внезапно, ако нещо с детето стане и трябва да му помогнеш. А не да кара другите да шофират внимателно около твоята кола. Затова си сложих стикера, и то на задната броня между номера и стопа. Не пречи на никаква видимост и нека опитат да ме глобят  Crossing Arms.

# 25
  • България-Швейцария
Лепенките BG и такава на съответната страна, от която е купен автомобилът са задължителни (поне бяха), в случай че колата минава през границата на ход. Не се лепят по стъклата обаче, а на задна броня или вертикалната страна на капака на багажника.
BG-лепенката отдавна съм я разкарала, но CH-то няма да го отлепя за нищо на света Naughty, на никого не пречи.
На предното стъкло имам само валидни винетки, ГО и стикер от техническия преглед, винаги държа да ги слагам собственоръчно, след като цяла година ми вадеше очите и ми отвличаше вниманието една залепена накриво.

# 26
Офф всичко оправиха...само лепенките им останаха. ooooh!

# 27
Има ли вече петиция от вида на "Да защитим лепенките!"?

# 28
Пишем я, ще дадем линк след малко.
Да забранят стикера среден пръст от всеки голф.

# 29
Не виждам голяма драма в това лепенката "дете/бебе в колата" да е на стъклото, но принципно съм ок да е на бронята напр., от страната, където се намира и детското столче. А пък смятам, че е добре да има, защото силно се надявам поне веднъж някой, който е решил да ми се лепне на 50 см, виждайки лепенката, все пак да се вземе У ръце, независимо, че и правилникът изрично изисква спазване на безопасна дистанция.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 13:55 от Ити

Общи условия

Активация на акаунт